Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
sopivasti mädäntynyt pihvi on nyt trendikasta
Kai juustot kuuluu spadeiluun?
Nyt voitte syödä sinihomejuustoa ja muita pitkälle kypsytettyjä juustoja hyvällä mielellä...
...viinirypäleet...
Ihan kymppin neuvo, kiitos. Viinirypäleet jo pitkään herättäneet epäilyni kun niiden päällä aina jokin kalvo, joka näyttää kummalliselta, ei sitä ihan pölyksi ja likaksi uskoisi, ihan selvästi myrkky- ja säilöntäainella ruiskutettu. Pesen ne pitkään ja annan seistaa vedessä, mutta nyt alan lisätä sodaa ja viinietikkaaPari vinkkiä:
Sini-, musta- ja viherhomejuustot ovat usein parhaimmillaan vasta ylipäiväisinä. Ja silloin ne ovat myös halvimmillaan.
Myös kovat juustot ovat usein sitä parempia mitä vanhempia. Eli ylipäiväisten kimppuun - muttei mun vakiokaupoissa. Niiden ylipäiväjuustot on mulle varattu.
Pehmeissä juustoissa, valkohomareissa jne. taas ylipäiväisyyttä kannattaa usein välttää.
Nämä vinkit jokainen suodattaa sitten omalla järjellään ja kokemuksellaan.
Rypäleet vartiksi kylmään veteen jossa on noin teelusikallinen ruokasoodaa. Lähtee osa myrkyistä pois. Ja rypäleissä myrkkyjä kyllä piisaa.
Omppuja voi myös soodaliottaa. Kuulemma myös tilkka viinietikkaa käy hyvin soodan sijaan kuorellisille hedelmille.
Ihan kymppin neuvo, kiitos. Viinirypäleet jo pitkään herättäneet epäilyni kun niiden päällä aina jokin kalvo, joka näyttää kummalliselta, ei sitä ihan pölyksi ja likaksi uskoisi, ihan selvästi myrkky- ja säilöntäainella ruiskutettu. Pesen ne pitkään ja annan seistaa vedessä, mutta nyt alan lisätä sodaa ja viinietikkaa
Juustoihin:
Pitää paikkansa - valkohomejuustot maistuvat pahalta viim.m.päivän jälkeen. Kerran sattui lojumaan yksi pala jääkapissa, vain 2 päivä vanha ja oli ihmeellinen sivumaku. Ihan kun ammoniakkia..
OK, kerron.Sitten maistat. Kiinnitä ihan erityisesti huomiota siihen, että tuntuuko rypäleen kuoren pinnassa samanlainen tunkkainen pajunkuorenmaku kuin aina aiemmin.
Ostin virosta kotiintuomiseksi muutaman purkin (latvialaista) sikagulassia. Yhden purkin maistoin joten totesin ihan hyväksi.
50% sianlihaa. Hinta 1.4 eur, laskin että tekee kilohinnaksi n. 5.5 eur.
Tushonka (canned stewed meat) kuulemma voi tehdä itse ja tölkittää sen.Tuli jotenkin mieleen tämä pätkä, jossa jenkkiarmeijan soltut maistelevat virolaisen MRE-annoksen antimia. Stroganoff perunoilla tuntuu kelpaavan, mutta patee ei juuri innostusta herätä.
Tässäpä ainakin brien ja camembertin ystäville loistava ja suoraviivainen jouluherkku, josta saa aika näyttävän piissin jälkiruokapöytään.... tuoreet/ pakastepuolukat käyvät ihan yhtä hyvin kuin kuivatut cranberryt (joihin on lisätty sokeria).Ihan kymppin neuvo, kiitos. Viinirypäleet jo pitkään herättäneet epäilyni kun niiden päällä aina jokin kalvo, joka näyttää kummalliselta, ei sitä ihan pölyksi ja likaksi uskoisi, ihan selvästi myrkky- ja säilöntäainella ruiskutettu. Pesen ne pitkään ja annan seistaa vedessä, mutta nyt alan lisätä sodaa ja viinietikkaa
Juustoihin:
Pitää paikkansa - valkohomejuustot maistuvat pahalta viim.m.päivän jälkeen. Kerran sattui lojumaan yksi pala jääkapissa, vain 2 päivä vanha ja oli ihmeellinen sivumaku. Ihan kun ammoniakkia..