Spadehommat

Eikös tuon tyyppinen rasva just ole hyvästä. Tietenkin kohtuus kaikessa.
 
Uunissa sitten vajaa 200 astetta hieman yli tunti.
Et ilmeisesti seuraa nykytrendiä jossa lohi jätetään sisältä vaaleanpunnaiseksi. En minäkään mutta tuo tunti 200asteessa on kyllä kalan ylikypsentämistä. Kyllä se puoli tuntia riittää ja siinäkin on reilusti aikaa.

Huippukokki Kari Aihinen on nimennyt suomalaisten perisynniksi keittiössä uunilohen ylikypsentämisen. Liian pitkä kypsennysaika tekee lohesta helposti rutikuivaa ja mautonta.
Kokonainen lohifilee kannattaa kypsentää uunin keskitasolla, 180 asteessa noin 30 minuuttia. Vielä mehukkaamman tuloksen saa, kun lohta kypsentää hitaasti noin tunnin ajan 100 asteessa.
https://www.mtv.fi/lifestyle/makuja...aa-ja-mautonta-ethan-sorru/4601848#gs.EdYQ1JU
 
Varmaan tuota aikaa voi lyhentää. Mutta ei se tällä menetelmällä tule rutikuivaksi. Ei kuivu lainkaan.
 
Onko foorumilla kuivalihan tekijöitä? Itse kokeilin tänä vuonna ekan kerran. Viikko sitten laitoin roikkumaan ja kelit sattui just kohdalleen (E-P) mitä oon asian ymmärtänyt. Mitä oon maistellut, niin olen positiivksesti yllätynyt kokeilusta.
Laitoin kaurista, hirveä ja hirven sydämiä.
Täällä HEP!
Muutama viikko sitten kävin pohjoisessa laittamassa roikkumaan poron sydäntä ja naudan paistia. Pikkuhiljaa odotella postipakettia etelään. Meillä on laitettu aina lihaa roikkumaan, ihan penskasta lähtien. On se vain parasta
 
Täällä HEP!
Muutama viikko sitten kävin pohjoisessa laittamassa roikkumaan poron sydäntä ja naudan paistia. Pikkuhiljaa odotella postipakettia etelään. Meillä on laitettu aina lihaa roikkumaan, ihan penskasta lähtien. On se vain parasta

Just siivutin ja suolasin toisen satsin, kun 10pv sää lupaa hyvää keliä. Kokeilin ekaan erään maustaa osan tulisella chilijauheella ja mielestäni toimii hyvin.
Elikkä minun resepti. Kerros merisuolaa, chilijauhetta ja kerros lihaa. Näin kerroksittain latoen teräs sankoon. Paino lihojen päälle. Vuorokauden päästä kaadan pohjalle valuneet nesteet pois ja vaihdan päällimmäiset lihat pohjalle. Vielä toinen vuorokausi odottelua. Ennen langoitusta huuhtelen siivut sokerivedessä, sitten vain lihat seinälle.
 
Just siivutin ja suolasin toisen satsin, kun 10pv sää lupaa hyvää keliä. Kokeilin ekaan erään maustaa osan tulisella chilijauheella ja mielestäni toimii hyvin.
Elikkä minun resepti. Kerros merisuolaa, chilijauhetta ja kerros lihaa. Näin kerroksittain latoen teräs sankoon. Paino lihojen päälle. Vuorokauden päästä kaadan pohjalle valuneet nesteet pois ja vaihdan päällimmäiset lihat pohjalle. Vielä toinen vuorokausi odottelua. Ennen langoitusta huuhtelen siivut sokerivedessä, sitten vain lihat seinälle.
Mie oon vetäny vaan ihan lihaa ja suolaa, ei mitään mausteita. Perinteisellä tyylillä. Semmonen 5% suola on tavoitteena ja roikkumassa ovat olleet kolmisen viikkoa
 
Mitenköhän tämän ketjun saisi pidettyä tuoreena?!

Noh, kevään istutuksia suunniteltaessa tässä hyvä K-ruoka -jengin tekemä virtuaalinen yrttiopas, josta löytyy hienoja kuvia, sekä tietoa perusyrteistä joita voi kasvattaa käytännössä ilmaiseksi kesän, syksyn ja talvenkin tarpeisiin, kuivattuna ja pakastettuna.
Mukana osuvia ruokavinkkejä.

https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/raaka-aineet/yrtit
 
Mitenköhän tämän ketjun saisi pidettyä tuoreena?!

Noh, kevään istutuksia suunniteltaessa tässä hyvä K-ruoka -jengin tekemä virtuaalinen yrttiopas, josta löytyy hienoja kuvia, sekä tietoa perusyrteistä joita voi kasvattaa käytännössä ilmaiseksi kesän, syksyn ja talvenkin tarpeisiin, kuivattuna ja pakastettuna.
Mukana osuvia ruokavinkkejä.

https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/raaka-aineet/yrtit

Noiden yrttien viljely onnistuu helposti istutuslaatikossa mitkä on nyt muotia. Itse tein istutuslaatikon 1m x 2,5m ylimääräisistä vanerin soiroista ja Natsisiwasta löytyi valmiit kaaret ja muovi ainakin neljä vuotta sitten.
Yleensä ollut salaattia kolmea eri lajia, pinaattia ja eri yrttejä. Pinaattia suosittelen, mielestäni pinaatin lehdet hakkaa maussa ja koostumuksessa salaatin lehdet 100-0.
 


Tein kolbulle. Eli tein taikinan vedestä ja vehnäjauhoista, vähän paksumpaa kuin lättytaikina. Sulatin laardia pannussa niin että oli millimetri tai kaksi sulaa rasvaa, heitin sekaan hiukan savustettua hevosenlihaa ja taikina. Ja paistoin kypsäksi.
 
Suomen ystävä ja kaikkien ruuanlaittajien youtube-sankari Anthony Bourdain, 61, R.I.P.

Itsemurha. Rest in peace, brother.

77c6b8202a59454441f97b157c82b352bd5dfb7aa006b57e052da1a33a26ec9a.jpg

Anthony Bourdain viime tammikuussa kun hän poistui studioilta. SPLASH /AOP
 
Tuli luettua salaliito -versio kuolemasta.

http://nwohavaintoja.blogspot.com/2018/06/joutuiko-julkkiskokki-anthony-bourdain.html
sunnuntaina, kesäkuuta 10, 2018
Joutuiko julkkiskokki Anthony Bourdain julman salamurhan kohteeksi ?


Julkkikokki Anthony Bourdain (61) löydettiin hirtettynä hotellihuoneestaan Pariisissa.

Mutta hänen kuolemansa julistettiin kuitenkin lähes välittömästi itsemurhaksi tiedotusvälineille ilman minkäänlaista tutkimusta. Kun normaalisti aina selvitetään kuolinsyy poliisitutkimuksissa.



Bourdain ei kuulunut entisen USA:n ulkoministeri Henry Kissingerin kuten myöskään Hillary Clintoninkaan kannattajiin ja oli kirjoittanut mm. Kissingeristä aikanaan näin; "Kerran kun olet ollut Kambodzassa, niin et koskaan laka haluamasta hakata Henry Kissinger hengiltä paljailla käsilläsi.

Et sen jälkeen enää halua avata yhtäkään sanomalehteä uudelleen ja lukea mitä tämä petollinen, murhanhimoinen paskakasa on istumassa Charlie Rosen kanssa musta smokki päällään keskustelemassa uudesta kiiltävästä lehdestä ilman.


Todista mitä Henry teki Kambodzassa, niin näet kaikki hänen neroutensa hedelmänsä ja ymmärrät, että miksi hän ei istu seuraavana Haagissa kuten Milosevic jne."




Infowars.com Alex Jones sai selville, että Bourdain oli tutustunut Tesla-autoyhtiön pääjohtajan Elon Muskin kanssa viimeisten vuosien aikana ja oli juuri viime kuukausina tekemässä uutta tv-ohjelmaa Marokossa, jonka aiheet käsittelivät mm. ruokateollisuuden korruptiota.

Mutta Jonesin saamien tietojen mukaan Bourdain aikoi tulla julkisuuteen jonkun vielä suuremman asian johdosta ja siksi hänet hiljennettiin juuri ennen sitä.



Vaikka nyt kaikki maailman valemediat väittävät Anthony Bourdain tehneen itsemurhan hirttäytymällä, niin silti mm. hänen äitinsä kertoi New York Timesille, ettei hän voisi kuvitella poikansa tehneen itsemurhaa koska hänellä oli kaikki asiat hyvin.

- Oli kertonut vain muutama päivä ennen Elon Muskille olevansa onnellisempi kuin koskaan
- Mennyt juuri uudestaan naimisiin
- Oli juuri tekemässä "Parts Unknow" -sarjaa, joissa on paljastuksia Deep State luokan korruptiosta
- Hänellä oli 9 vuotias tytär
- Hänellä oli myös satojen miljoonien omaisuus

Epäilemättä jos miettii, että mikä sai Bourdainin perään CIA:n tappajat niin todennäköisesti tämä hänen uusin ohjelmansa joka käsittelee Deep State tason korruptiota astui jo liian suurille varpaille. Nyt tuon koko tv-ohjelman kausi joutui todella suuren vaikeuden alle kun ohjelman juontaja murhattiin pois kuvioista.

Alex Jonesin saamien tietojen mukaan kyseisestä ohjelmasta on olemassa 11 minuutin pituinen trailer versio, jonka Infowars.com on jo saanut käsiinsä, mutta eivät vielä tietojen mukaan saa sitä esittää tuotantoyhtiön vaatimuksesta ainakaan vielä.

Lähteet: https://mvlehti.net/2018/06/09/info...rdainin-tehneen-itsemurhan-ennen-tutkimuksia/

https://www.eater.com/2017/12/15/16782342/rotten-netflix-trailer-documentary-series

https://www.nytimes.com/2018/06/08/business/media/anthony-bourdain-dead.html

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/2...hanen-lahjakkuutensa-ei?qt-popular_articles=0
 
@Nojatuolistrategi Minä olen parin päivän aikan syönyt kaksi paketillista Huberin huilua. Todella maistuva ja hyvä. Pidän juustotäytteisistä makkaroista ja Huberin huilussa vielä mukavasti potkua jalapenoksesta ja pippurista.
Herman30, voitko sinä neuvoa mikä on hyvä supermarket Tallinnassa lähellä Medicum lääkäriasema Uus Sadama 21?
Onko Nautica Rimi hyper hyvä?
 
Viimeksi muokattu:
Juu, kyllä se taitaa olla ainoa isompi kauppa jossa aika laaja valikoima sen lääkäriaseman läheisyyydessä. En tosin ole käynyt siellä remontin valmitumsen jälkeen.
 
Back
Top