Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Resepti taitaa olla Amerikkalais-italialainen. Kulkee myös nimellä Sunday Gravy.Erikoista että italialaisesta soosista puuttuu porkkana ja selleri...
Jumalauta, nyt on kova varmaan tosi pahaa tuolla luonnon keskelläUutta perunaa, sipulia, graavilohta, voita paistamiseen, creme fraichea, suolaa, pippuria, kuivattua tilliä.
Katso liite: 80885
Pikkutrangian mukana tulleesta käyttöohjeesta/reseptivihkosta. Monesti tullut tehtyä ja kylläpä aina on maistunut luonnossa.Jumalauta, nyt on kova varmaan tosi pahaa tuolla luonnon keskellä
No mutta eikös olla voiton puolella jossei pukkaa märkää pierua?Yleensä en osta mitään valmiiks maustettuja lihoja, vaan tykkään itte niitä maustella/valmistella , tänään kuitenkin tein poikkeuksen ja ostin tuollaisen kun pihahommissa meni senverran pitkään, https://www.atria.fi/tuotteet/atria-wilhelm-kypsa-ribs-bbq-580g/
Tarvii sanoo että maku oli ihan ok, mutta voi ristus sentään että en tiä minkä kaasuntuottolaitoksen se pisti päälle, mutta emäntäkin jo tuolla sohvalla tekee ristinmerkkiä, ihan vaan varoituksena jos joku haluaa kokeilla, huh huh
Voin kokkina täältä Norjasta sanoa että olet oikeilla jäljillä tuossa, monellakin tasolla. Varsinkin tuossa keittoajassa, ja pyrettä pitää käyttää reilusti, ja sokeria vastaavasti.Jos pitää ruokkia joukko nälkäisiä miehiä ja käytettävissä on enemmän aikaa kuin rahaa niin kummisedän tomaattikastike toimii. Kyseessä on resepti joka on eri muodoissaan ollut esillä elokuvissa kuten Kummisetä ja Mafiaveljet.
Oliiviöljyä
Tomaattipyre
Sipulia
Valkosipulia
Tomaattimurskaa
Basilikaruukku
Viiniä, punaista tai valkoista.
Härän häntää/Possun niskaa/naudan potkaa/italialaisia lihapullia/italialaista makkaraa/Bracciole. ts. halvempaa lihaa.
Otetaan iso, laakea kattila ja kaadetaan sen pohjalle oliiviöljyä. Ruskistetaan kevyesti suolattu liha kattilan kattilassa ja otetaan se sivuun
Vähennetään lämpöä ja laitetaan kattilaan sipulisilppua, joka saa muhia pehmeäksi ilman ruskistumista. Laita perään valkosipuli äläkä perkele polta sitä. Sitten kaveriksi runsaasti tomaattipyrettä.
Ohenna seosta viinillä, itse käytän valkkaria, mutta loraus punaista tuo tummemman värin. Anna porista sen verran että enimmät prosentit haihtuvat.
Sitten on tomaattimurskan vuoro, taiteen sääntöjen mukaisesti pitäisi käyttää San Maranzano tomaatteja, mutta niitä ei saa tai hinta on hirmuinen. Pirkka saa kelvata, pari kiloa vähintään. Koska marketissa myytävät murskat ovat hapokkaampia kuin makeat Italialaiset, tuunaamme niitä ruokasoodalla, 1/4tl 500g purkkia kohti, parin kilon kastikkeeseen käytämme siis 1 tl soodaa.
Mausteeksi nippu tuoretta basilikaa, jos sidot sen kiinni langalla, on varret helpompi onkia myöhemmin pois. Anna tekeytyä eka tunti ja mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan
Anna tekeytyä pari tuntia lisää aina välillä sekoittaen. Lisää lihat/makkarat/lihapullat
Anna tekeytyä vielä tunti, yhteensä siis nelisen tuntia
Iso lautasellinen putki/kierre/simpukka pastaa kostutettuna kastikkeella koristellaan kypsäksi muhineella lihalla ja parilla tuoreyrtin lehdellä, päälle vähän kovaa juustoa, Parmesaania jos persus kestää, Parm iggiano toimii myös.
Punkkua ja tuoretta vaaleaa leipää, joopa joo.
Jos tähteitä jää niin kastike toimii pohjana Bologneselle tai pizzalle.
Jep, eikei vaan sattunut olemaan... sipuli tuo makeutta, varsinkin punainen tai salotti, mutta kyllähän noi auttaa asiaa. Kandee raastaa ja puristaa liemi talteen, karamellisoida se raaste pannulla ja lisätä neste myöhemmin kastikkeeseen. Toimii vege-versiossa kun kuutioita ei satu olemaan (en ole ikinä nähnyt vihannesliemikuutiota ammattikeittiössä, leikkuujätettä tulee niin paljon että ne paahdetaan uunissa vuoassa, keitetään kasaan, ja tehään itse).Erikoista että italialaisesta soosista puuttuu porkkana ja selleri...
Etkö ole M.P.W tapaan krorrin kuutioiden ystävä? Joskus tuli ostettua puljongin liemiä mutta jotenkin tuntuu että niitäkin on aikojen saatossa vesitetty tai raaka-aineita ei paahdeta tarpeeksi kun maku ei ihan ole entisellään...Jep, eikei vaan sattunut olemaan... sipuli tuo makeutta, varsinkin punainen tai salotti, mutta kyllähän noi auttaa asiaa. Kandee raastaa ja puristaa liemi talteen, karamellisoida se raaste pannulla ja lisätä neste myöhemmin kastikkeeseen. Toimii vege-versiossa kun kuutioita ei satu olemaan (en ole ikinä nähnyt vihannesliemikuutiota ammattikeittiössä, leikkuujätettä tulee niin paljon että ne paahdetaan uunissa vuoassa, keitetään kasaan, ja tehään itse).
Keittelin viimevuonna rapusesongin aikaan ravun kuorista ja muista roippeista kalasoppaa varten emmeitä pakkaseen, helkkarin hyvä pohja kyllä tuli, emäntä ei vaan kauheen mielissään ollut, kun koko kämppä haisi viikon ravulleJep, eikei vaan sattunut olemaan... sipuli tuo makeutta, varsinkin punainen tai salotti, mutta kyllähän noi auttaa asiaa. Kandee raastaa ja puristaa liemi talteen, karamellisoida se raaste pannulla ja lisätä neste myöhemmin kastikkeeseen. Toimii vege-versiossa kun kuutioita ei satu olemaan (en ole ikinä nähnyt vihannesliemikuutiota ammattikeittiössä, leikkuujätettä tulee niin paljon että ne paahdetaan uunissa vuoassa, keitetään kasaan, ja tehään itse).
Taitaa ohjeesta puuttua ainakin valkosipulin käsittely. Leikataan äärimmäisen ohuiksi siivuiksi, sen on kadottava kokonaan kastikkeeseen. Käytetään vaikka parranajoterää jos muuta vastaavaa ei löydy.Voin kokkina täältä Norjasta sanoa että olet oikeilla jäljillä tuossa, monellakin tasolla. Varsinkin tuossa keittoajassa, ja pyrettä pitää käyttää reilusti, ja sokeria vastaavasti.
Ja San Marzano todellakin tunnetaan meidän piireissä "säilyketomaattien Mercedes Benzinä"...
Eikai siihen muuta systeemiä ole kuin vähempi täytettä. Hmm...alkoipa just nyt tekeen tacoja mieli.Onko olemassa jotain tapaa jolla noita tacoja pystyis syömään sillain että se paketti EI räjähdä heti ensimmäisestä purasusta?
Kauhee savotta ensin pakata kaikki rojut sinne kuoreen ja silti loppujenlopus sen joutuu veteleen haarukalla siitä lautaselta