Spadehommat

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja pstsika
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Onko olemassa jotain tapaa jolla noita tacoja pystyis syömään sillain että se paketti EI räjähdä heti ensimmäisestä purasusta?
Kauhee savotta ensin pakata kaikki rojut sinne kuoreen ja silti loppujenlopus sen joutuu veteleen haarukalla siitä lautaselta 🤔
Laitat sen pehmeän tortillaletun lautaselle ja kasaat tacot siihen päälle, kun tacot on syöty niin saat jälkkäriksi vielä tortilllan.
 
Ja vielä noista tortilla lastuista, itse aikanaan söin niitä chilin kaverina mutta piti luopua kun Indian pussi meni parilla syönnillä. Niissä on aina reilusti suolaa...
 
Ihan ylivoimainen tuote, ei ole näiden löytymisen jälkeen tarvinnut enää noilla kovilla kuorilla leikkiä.

 
En minä ainakaan ole jaksanut leikkiä noiden tacojen kanssa paria kertaa enempää. Tortillat aina ja jos huvittaa rouskuttaa, niin maissilastuja. Lätyistä puheen ollen; pitäisi itse kyllä laajentaa lättytäytevalikoimaa, kun ei aina jaksa sokuri santaa/hilloa/vaahterasiirappia/molokoa tai jauheliha-riisi täytteisiä lättyjä. Isävainaa tykkäsi jauheliha-/nakkisoosista lättyjen päällä. Tacojauhelihaa ja sensellaista voisi laittaa lättyyn. Eilen pienistin parin viimeisen lätyn sisään käristemakkaran ja jalopeno-kaalisalaattia suolaisemmaksi vastapainoksi makeille lätyille.
 
En minä ainakaan ole jaksanut leikkiä noiden tacojen kanssa paria kertaa enempää. Tortillat aina ja jos huvittaa rouskuttaa, niin maissilastuja. Lätyistä puheen ollen; pitäisi itse kyllä laajentaa lättytäytevalikoimaa, kun ei aina jaksa sokuri santaa/hilloa/vaahterasiirappia/molokoa tai jauheliha-riisi täytteisiä lättyjä. Isävainaa tykkäsi jauheliha-/nakkisoosista lättyjen päällä. Tacojauhelihaa ja sensellaista voisi laittaa lättyyn. Eilen pienistin parin viimeisen lätyn sisään käristemakkaran ja jalopeno-kaalisalaattia suolaisemmaksi vastapainoksi makeille lätyille.
Itse saattaisi näin kesällä grillata kanan paistileikettä jollain hyvällä marinadilla ja kylkeen sitten joku turkkilaiseen jugurttiin/hapankermaan tehty kastike ja sopivat vihannekset.
 
En minä ainakaan ole jaksanut leikkiä noiden tacojen kanssa paria kertaa enempää. Tortillat aina ja jos huvittaa rouskuttaa, niin maissilastuja. Lätyistä puheen ollen; pitäisi itse kyllä laajentaa lättytäytevalikoimaa, kun ei aina jaksa sokuri santaa/hilloa/vaahterasiirappia/molokoa tai jauheliha-riisi täytteisiä lättyjä. Isävainaa tykkäsi jauheliha-/nakkisoosista lättyjen päällä. Tacojauhelihaa ja sensellaista voisi laittaa lättyyn. Eilen pienistin parin viimeisen lätyn sisään käristemakkaran ja jalopeno-kaalisalaattia suolaisemmaksi vastapainoksi makeille lätyille.

No hieman erillaiseen lätty hommaan törmäsin kerran Norjassa.
Lättyjen kanssa sai rapeita pekonikuutioita ja puolukka hilloa.
Ensin luulin että vetävät huulesta tyhmää finskiä mutta kun näkyi muutkin sitä syövän niin otin itsekkin ja hyvää oli.
Tätä olen silloin tällöin itsekkin tehnyt kotona. Siansiivusta pientä kuutiota 3-5mm ja sitä paistamaan.
Sen jälkeen letut paistoon hyvässä rasvassa. :)
 
Viimeksi muokattu:
5 sekuntia :) .


Hups, oikeassa olet, tainnut olla vähän ohkainen sato, tai sitten vähän suurempi kysyntä noista lehtijutuista johtuen?
Johan on, Suomessa myydään juurivihanneksissa ei oota jo helemikuussa... lopun ajat tulossa

Noh, ei muuta ku omiin multiin, maistuu vaikka jäis vähän valkosen nälkämaan porkkanan kokoiseksi meinaan! Ja toimii...

ps. todella ihme juttu, tota oli ihan keväällä myynnissä marketeissa stadissa ja Vantaalla 5 vuotta sitten...

Vähän tulee lainaus kaukaa mutta nyt tätä saa ja ko linkin mukaan useissa kaupoissa myytävänä. (Pussi- ja irto tavarana).
En tietenkään muistanut laittaa ko tuotetta omiin multiin...
No täytyy hakea kun kaupoille ehtii.
 
Vähän tulee lainaus kaukaa mutta nyt tätä saa ja ko linkin mukaan useissa kaupoissa myytävänä. (Pussi- ja irto tavarana).
En tietenkään muistanut laittaa ko tuotetta omiin multiin...
No täytyy hakea kun kaupoille ehtii.
Joo, hyvää on ja toimii!
 
En minä ainakaan ole jaksanut leikkiä noiden tacojen kanssa paria kertaa enempää. Tortillat aina ja jos huvittaa rouskuttaa, niin maissilastuja. Lätyistä puheen ollen; pitäisi itse kyllä laajentaa lättytäytevalikoimaa, kun ei aina jaksa sokuri santaa/hilloa/vaahterasiirappia/molokoa tai jauheliha-riisi täytteisiä lättyjä. Isävainaa tykkäsi jauheliha-/nakkisoosista lättyjen päällä. Tacojauhelihaa ja sensellaista voisi laittaa lättyyn. Eilen pienistin parin viimeisen lätyn sisään käristemakkaran ja jalopeno-kaalisalaattia suolaisemmaksi vastapainoksi makeille lätyille.
Kokeile ruskeaksi kärsitettyä (äh, käristettyä) jauhelihaa, suolalla, pippurilla ja vaikka grillimausteella sopivasti maustettuna, venäläistyyppistä hapankurkkua hienoksi hakattuna, nyrkissä puristettuna (liika neste pois), päälle reilusti juoksevaa hunajaa ja reippaasti mustapippuria.
Rullalle ja toimii suomalaiseen makuun, tuo naudanjauhiksen maun loistavasti esiin.
Paahda se jaukkari hakatun hyvin pieneksi hakatun sipulin ja porkkanan kanssa tummaksi ja aika kuivaksi! Suolaista ja makeaa, ja skulaa sekä futaa.

Tämä on hyvä ajatustenvaihtoketju!
 
Vähän niinkun suomalainen kebab siis, voi sinne jotain retiisiä viipaloida ohuesti sekaan jos on saapuvilla, hyvin toimii sekin.

Suomi on maailman suurin juustokuminan (caraway) viejä, se rakastaa jauhelihaa! Ja maustekurkkua!

 
Kokeile ruskeaksi kärsitettyä (äh, käristettyä) jauhelihaa, suolalla, pippurilla ja vaikka grillimausteella sopivasti maustettuna, venäläistyyppistä hapankurkkua hienoksi hakattuna, nyrkissä puristettuna (liika neste pois), päälle reilusti juoksevaa hunajaa ja reippaasti mustapippuria.
Rullalle ja toimii suomalaiseen makuun, tuo naudanjauhiksen maun loistavasti esiin.
Paahda se jaukkari hakatun hyvin pieneksi hakatun sipulin ja porkkanan kanssa tummaksi ja aika kuivaksi! Suolaista ja makeaa, ja skulaa sekä futaa.

Tämä on hyvä ajatustenvaihtoketju!
Kuulostaa hyvältä! En kyllä osaa silputa sipulia kovin pieneksi. Pitää kokeilla tuollaista.
 
Jauhetusta suomalaisesta kuminasta tulee nopeasti öljyssä vähän paistettuna (esim jaukkarin kanssa) sellainen ei-tulinen jälkilämpö ja riittävyyden tunne, se ei ole tulinen mutta on suutuntumaltaan lämpöä tuova, ja kuumassa öljyssä/ rasvassa "herätettynä" (voi muuten olla vähän pistävä) loistava kotimainen lisä kaikkeen lihaan.
Käytetään Saksassa kokonaisena juustoissa ja makkaroissa, ja se on suomalaista hyvin todennäköisesti, koska suomalaisen kuminan eteeristen öljyjen pitoisuus ylittää perinteiset saksalaiset lajikkeet noin 40%:sti.
Syy: kumina rakastaa köyhää maata ja päivänvaloa, vihaa yliravinteikasta multaa, suoraa UV-säteilyä ja karisee helposti sadonkorjuuvaiheessa. Ei hellettä, eikä rajumyrskyjä elokuussa. kiitos.
Reserviläisveli @Ikarus tietää tästä paljon.
 
Toisin kuin muut brittiläiset "julkkiskokit" tv-juttuineen, G. Ramsay on ammattipiireissä erittäin arvostettu. Hyvinä videoita, tosin aina kun mainitsee savupaprikan, vähennä määrää 90%.
Joku skottilainen valuvika tai jotain, jösses!
 
Jamie Oliver ei ole arvostettu 25-vuotisten ammattilaisten keskuudessa, lainkaan. Jamies Italian -ketjun ruoka maistui pahalta, kävin kerran.
Angel Lontoossa, keittiö täynnä minimipalkkalaisia polakkeja ja serbejä, jotka vihasivat työpaikkaansa.
Ja ruoka heijasti tätä ihan kybersuoraan, lisäksi hinnoittelu kuvasti mitä maksoivat vuokraa noista lasi-teräs -lokaatioistaan.
Suljettu nykyään koko sirkus.
Well done people.
 
Jauhetusta suomalaisesta kuminasta tulee nopeasti öljyssä vähän paistettuna (esim jaukkarin kanssa) sellainen ei-tulinen jälkilämpö ja riittävyyden tunne, se ei ole tulinen mutta on suutuntumaltaan lämpöä tuova, ja kuumassa öljyssä/ rasvassa "herätettynä" (voi muuten olla vähän pistävä) loistava kotimainen lisä kaikkeen lihaan.
Käytetään Saksassa kokonaisena juustoissa ja makkaroissa, ja se on suomalaista hyvin todennäköisesti, koska suomalaisen kuminan eteeristen öljyjen pitoisuus ylittää perinteiset saksalaiset lajikkeet noin 40%:sti.
Syy: kumina rakastaa köyhää maata ja päivänvaloa, vihaa yliravinteikasta multaa, suoraa UV-säteilyä ja karisee helposti sadonkorjuuvaiheessa. Ei hellettä, eikä rajumyrskyjä elokuussa. kiitos.
Reserviläisveli @Ikarus tietää tästä paljon.
Paljon en tiedä, mutta jotain. Suomi on kuminan tuotannon mahtimaa ja meikäläinen kumina on maailman parasta. Yölläkin valoisa kesä on siihen syy.

Kylvövuonna kuminasta ei saada satoa, mutta jopa neljänä vuotena kylvön jälkeen sato on mahdollista saada. Keskisato/ha tuhannen kilon huitteilla.

Kasvinsuojelullisesti hieman hankala, mutta ei mahdoton. Puinti heinä-elokuun taiteessa, joten kumina tasaa työhuippuja, se tuleentuu ennen viljoja.

Varisee herkästi tuleennuttuaan ja se edellyttää hellävaraista puintia. Laonnostokelalla ei ole syytä kuminaa pöydällä pieksää.

Muutoin on aika simppeliä puida. Kuivuria joutuu säätämään, kevyt siemen lentää viljan säädöillä poistoilman matkassa.

Viljelyn kannattavuus on kuminalla parempi kuin rehuviljalla.
 
Back
Top