Spadehommat

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja pstsika
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
No varmaan olet esim lasagnea pistellyt menemään.
Lähinnä niitä Knorrin lasagnettepakkauksia. Pari kertaa lasagnea. Niissä on joku mysteeripussi, missä on jauheita sekaisin. Siinä voi tietty olla juustoa. Sitä taas en muista, että mitä äitee laittoi lasagneen, kun se teki Myllyn Parhaan levyistä sen, eikä siinä ole jauhepussia mukana. Ehkä siihen on tehnyt. :unsure:
 
Lähinnä niitä Knorrin lasagnettepakkauksia. Pari kertaa lasagnea. Niissä on joku mysteeripussi, missä on jauheita sekaisin. Siinä voi tietty olla juustoa. Sitä taas en muista, että mitä äitee laittoi lasagneen, kun se teki Myllyn Parhaan levyistä sen, eikä siinä ole jauhepussia mukana. Ehkä siihen on tehnyt. :unsure:
Lasagnessa se vaalea kastike on yleensä valkokastike+juustoa. Ranskalaisilla taitaa olla näille perus jauhosuuruksille oma nimensä tummuuden mukaan.
 
@Fremen
Ostin asken Norjan kassitaimenta, oli tuore ja tarjouksessa 9euro kilo, kertoisitko joku hyvä, muttei kovin monimutkainen fisun valmistus?
 
Lähinnä niitä Knorrin lasagnettepakkauksia. Pari kertaa lasagnea. Niissä on joku mysteeripussi, missä on jauheita sekaisin. Siinä voi tietty olla juustoa. Sitä taas en muista, että mitä äitee laittoi lasagneen, kun se teki Myllyn Parhaan levyistä sen, eikä siinä ole jauhepussia mukana. Ehkä siihen on tehnyt. :unsure:
Lasagnessa se vaalea kastike on yleensä valkokastike+juustoa. Ranskalaisilla taitaa olla näille perus jauhosuuruksille oma nimensä tummuuden mukaan.
 
@Fremen
Ostin asken Norjan kassitaimenta, oli tuore ja tarjouksessa 9euro kilo, kertoisitko joku hyvä, muttei kovin monimutkainen fisun valmistus?
Tässä on yksi idea, jonka olen tallentanut - vaikuttaa aika työläältä, ja pitää olla pankojauhoja jne.


tai nämä kolme, mukaanlukien tahna!


LUE TÄMÄ ENSIN! Kiitos.


Ei hapankermakaan ole huono, mutta sen voisi maustaa vaikkapa Dijon-sinapilla. Ja yksi erinomainen kalakastike on ruskistettu voi ja siihen tilkka soijakastiketta ja piparjuurta.

Kuulostaa aika hienolta! Sanoi Michelin-tähden kokki (en minä). Toivottavasti nautit kala-ateriastasi, miten sen sitten teetkään.
 
Viimeksi muokattu:
Tuosta muuten tuli mieleeni että jos kastikkeesta sattuu tulemaan liian löysää ja siihen täytyy lisätä jauhoja: laita metallisiivilä kattilaan siten että kastikkeen pinta on siivillä sisällä, lisää jauhot ja sekoita se jonkinlaisella vispilällä kastikkeeseen, kun valmista nosta siivillä ja nyt sinulla on pitäisi olla paksumpaa kastiketta ilman paakkuja.
+Muistakaa kypsentää se jauho ettei maistu no jauholta...
 
@Fremen
Ennen lohipaistia oli aasialaisittain maustetun marinoidun lohen resepti. Se ei näy, se kiinnosti, tykkään sen tapaisista mauista. Siinä on vihreä chilia, vihr.sipulia ja limettia, mitä muuta?

Kuumassa maidossa jälkikypsytetty on mielenkintoinen, hapankermalla tarkoitat smetaana?
 
Viimeksi muokattu:
Voin kokkina täältä Norjasta sanoa että olet oikeilla jäljillä tuossa, monellakin tasolla. Varsinkin tuossa keittoajassa, ja pyrettä pitää käyttää reilusti, ja sokeria vastaavasti.
Ja San Marzano todellakin tunnetaan meidän piireissä "säilyketomaattien Mercedes Benzinä"...

Olipa hyvä kommetti tomatti säilykkeistä. Joten yhtenä pivänä kun pääsin isompaan kauppaan niin San Marzanoja tuli muutama purkki mukaan. Yleisesti mulla ollut ajatus että se on sama mitä purkkitomaattia käyttää. Säilyke mikä säilyke.

On kyllä hienoa havaita miten väärässä sitä on ollut, :)

Tein Italian lihapullia ja nehän haudutetaan pitkään tomattikastikkeessa.
Lihapullat kun sain valmiiksi ja alkoi kastikkeen teko. Just ennen kun laitoin pullat porisemaan maistoin kasiketta.
Siis alaleuka putos ja tuli ääneen todettua että mitä hittoa...
Käsittämättömän raikas tuoreen tomaatin maku. Siis säilyke purkista.
Melkein parin tunnin hauduttelun jälkeen tuli parhaat Italian pullat mitä olen koskaan tehnyt.

Kiitoksia vaan jäsen Fremenille San Marzano vinkistä.
Noitä kannatti hakea hieman kauempaakin. :)
 
Olipa hyvä kommetti tomatti säilykkeistä. Joten yhtenä pivänä kun pääsin isompaan kauppaan niin San Marzanoja tuli muutama purkki mukaan. Yleisesti mulla ollut ajatus että se on sama mitä purkkitomaattia käyttää. Säilyke mikä säilyke.

On kyllä hienoa havaita miten väärässä sitä on ollut, :)

Tein Italian lihapullia ja nehän haudutetaan pitkään tomattikastikkeessa.
Lihapullat kun sain valmiiksi ja alkoi kastikkeen teko. Just ennen kun laitoin pullat porisemaan maistoin kasiketta.
Siis alaleuka putos ja tuli ääneen todettua että mitä hittoa...
Käsittämättömän raikas tuoreen tomaatin maku. Siis säilyke purkista.
Melkein parin tunnin hauduttelun jälkeen tuli parhaat Italian pullat mitä olen koskaan tehnyt.

Kiitoksia vaan jäsen Fremenille San Marzano vinkistä.
Noitä kannatti hakea hieman kauempaakin. :)

Nyt oli niin vahva suositus, että pitää itsekin kokeilla.
Prismassa näytti olevan tälläisiä purkkia myynnissä, onko sama?
 

Liitteet

  • Screenshot_2023-08-24-20-38-07-12_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2023-08-24-20-38-07-12_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    636.1 KB · Luettu: 15
@Fremen
Kun sä tuut duunista himaan, nii rupeekko heti kokkaileen?
Tuli vaan mieleen...
Voileipiä ainoastaan... rakastan voikkareita. Jos söisin vain ravintolan safkaa niin saisi kiipeilyharrastus unohtua lopullisesti! Ongelma/haaste tuossa on se loppusiivous, viimeinen tunti siivotaan niin vimmatun hikipäässä ja puunataan koko keittiö, pestään/ kuivataan kaikki pinnat ja lattiä myös harjataan, pestään varsiharjalla, erityissaippualla/ -liuottimella ja klorinilla, suihkutetaan ja sitten viiksellä kuivaksi. Kunnon treenilämpö päälle kuumassa keittiössä, niin vaikea siinä on puolilta öin heti rauhottua.
Muutama voileipä ja olut auttavat hienosti, sekä erinomainen "Foundation" -sarja, jossa mukana myös suomalainen Laura Birn. Tienasi kuulemma puoli miljoonaa ekasta kaudesta, tokasta varmasti paljon enemmän koska on heti ekassa jaksossa seksikohtauksessa...


Laura Birn - photos, news, filmography, quotes and facts - Celebs Journal


Näin tässäkin hommassa pärjää, pitää jaksottaa vähän...
 
Onko olemassa jotain tapaa jolla noita tacoja pystyis syömään sillain että se paketti EI räjähdä heti ensimmäisestä purasusta?
Kauhee savotta ensin pakata kaikki rojut sinne kuoreen ja silti loppujenlopus sen joutuu veteleen haarukalla siitä lautaselta 🤔
Leikkaa leivinpaperista samankokoiset (taco-)kiekot kaikille, siitä on hyvä työntää sitä eteenpäin ja mättää sitä rehuakin kitusiin. Leikkaa syömälaidasta pystysuora osa pois pohjataitokseen asti, niin et koskaan pure suomalaista leivinpaperia, mikä on muuten Norjassakin markkinajohtaja.
Noin 20% pystylaita alajanasta toiseen päähän, ymmärrät heti miksi.
Helppoa, ja lapsetkin voivat turvallisesti (turvasaksilla) vaikka osallistua näiden (lähes) ympyröiden tekemiseen, saat heidät toivottavasti innostumaan terveellisen ja "kotimaisen" ruuan tekemisestä itsekin, ja ymmärtämään mitä Suomi ja sen luonto ja maatalous voi tarjota hienona ja aika ainutlaatuisena särpimenä!
Tsemppiä taco-hetkiin!
Taco-torsdag on Norjassa ihan keskeinen juttu, nää rakastaa noita El Paso -paketteja, niitä haetaan Ruotsista saakka missä ovat puolta halvempia.
Itse tykkään niistä taquitoista, jotka ovat letkeämpiä maissilettuja. Mutta yhtä hankala niitä on manipuloida, otat keskeltä kiinni niin molemmat laidat kusee...

Leivinpaperikiekko on lajin kuningas! Ei koskaan neliö, ne kulmat sohii heti silmiin kun yrittää särpimeen osallistua...
 
Back
Top