Spadehommat

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja pstsika
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Meni hieman seuraavassa kokeilussa purkit sekaisin kaupassa joten tässä muistilistaksi. (Muistin väärin)
Alussa aina 400g purkkin hinta joka on suurinpiirtein.

3 eceä
San Marzano, Kokonainen kuorittu. Tää on aivan loistava tuote.

1.5 ece
Pelati, Muut tomatti, Kuorittu, Kokonainen ja paloja.

1 ece
Polpa, Muu tomaatti. Hienoa tomaatti murskaa.


Eli mun piti ostaa Pelatia mutta muistin kaupassa väärin ja tuli ostettua Polpaa.

No ei siinä mitään, sitähän täytyi sitten kokeilla arkista pika versiota Italian lihapullista. Sen tein ihan ilman punkkua ja ilman mitään kummempia kikkailuja. Ilman porkkanaa ja purjoa. Haudutus aikakin meni aika minimiin. Tästä kun tuli arkinen pikaruoka. Puolen tunnin kohdilla kastike oli periaatteessa jo kohtuullista mutta haudutin kuitenkin tunnin kun yritin saada makuun hieman syvyyttä. Mitä ei oikeastaan tainnut tulla.
Kohtuullisen hyvää tuli näin pikaversiostakin ja sen tomaatin siellä kyllä maistaa.
Kelpaa kyllä arkena syödä tälläista pikaruokaa.

Tuo Fremenin kommentti sokerista oli mielenkiintoinen. Joskus sitä kokeilin ja jotenkin outoa siitä tuli mutta syy tais olla juurikin tuo sokerin osittainen palaminen kun en kastiketta koko 3 tuntia ollut hämmentämässä.
Sen jälkeen olen makeutta lisännyt kastikkeisiin erillaisilla tuoremehuilla. Yleensä appelsiini mehulla.
Ainakin näihin hedelmäisiin tomatti juttuihin minusta tuo sopii hyvin.
 
@Fremen
Ostin asken Norjan kassitaimenta, oli tuore ja tarjouksessa 9euro kilo, kertoisitko joku hyvä, muttei kovin monimutkainen fisun valmistus?
Helppo arkiruoka lohesta, pesto peittää mukavasti sitä tunkkaista makua joka joissakin halvoissa lohierissä on.

Olen itse suolannut lohen hyvissä ajoin ja heittänyt riisin päälle nahka YLÖSpäin. 10min uunissa paahtaa nahan, se irtoaa pinseteillä helposti ja ruuan valmistuttua voi lapioida riisiä ja nahatonta lohta pelkällä haarukalla huiviin.

Lapsilla ja kalaa harvoin nauttivilla se nahka on hieman hankala kohta ja tällä siitä pääsee eroon helposti, vaikka siinä vähän makua menettääkin.

 
Justo noin se on. Cayenne on pippurien ferrari, mustapippuri VW transportteri, viherpippuri ja rosepippuri vähän pippuripihviin, riimihärkään tai vastaavaan sopivaa hierottavaa, Caterham tai jotain, spessukäyttöön... mutta valkopippuri!
Kas siinä on pippurien Bentley. Alikäytetty.
Valkopippurikaali sivuna on herkullista, siinä maistuu kaalin makeus, valkopippurin terävyys, valkosipulin umami ja sitruunan hapokkuus, yhdistettynä hunajan fruktoosiin.
Raasta juustohöylällä ja paista kuumassa rypsiöljyssä mahdollisimman nopeasti. Sekoita sitruunamehu, valkopippuri ja puolikas raastettu valvosipulinkynsi ja hunaja keskenään, tilkka hyvää öljyä, suolaa ja pippuria. Sekoita.
Kaali saa olla vielä rapeaa, mutta vähän käristynyttä - todella kuuma pannu, ja mintsa pari. Tee tämä viimeisenä.
Pitää myöntää, itseäni lainaten, että yksi parhaista pippureista on sitruunapippuri, jota ei ole pensaslajikkeena olemassakaan :) .
Mutta toimii todella hyvin, kun tarvitaan vähän lämpöä ja sitrusta, ja suolaakin niissä usein on lisänä. Todellinen arominvahventaja, käytän sitä aina noihin calamari-renkaisiin uppopaistamisen jälkeen sormisuolan lisäksi, sellaisessa metallikulhossa vähän pyörittelen ja ei kun tarjolle.
Toi sormisuola on jotain mitä kannattaa ehkä metsästää, se on merisuolarakeita jotka on nuijittu levyiksi jonkinlaisella koneella, ja todella versatiili, salaatteihin, lihan päälle, tomaatteihin... oikeastaan mihin tahansa mihin halutaan yleistä makua muttei liikaa suolaisuutta.

Tämä on mulla käytössä nyt jo toisessa ravintolassa. Vahva suositus, eikä hinta huimaa päätä. Muuttaa makunystyränne asennot, voin luvata!

Nää on siis sellaisia suolakide-lumihiutaleita. Loved by Chefs the World over, lupaa purkki.

Eikä edes valehtele, nää on meidän salainen ase, varsinkin salaateissa, ja pihveissä ihan lopuksi leikkauksen jälkeen. Sulaa päälle :salut: .

Ingredients:
Sea Salt Flakes

Directions:
Simply pinch between finger and thumb and crumble over your food.


Just noin se menee...

 
Viimeksi muokattu:
Noh, nyt on käyty läpi tomaatti, pippuri ja suola.

Seuraavaksi leivonta, focaccia-leipä ja pizza-taikina. Omassa uunissa, samat jauhot...



Palaan asiaan muutaman reseptin kanssa. Huom. suolan ja sokerin painomäärä on sama focacciaa tehtäessä, joka on siis kuohkea, yrttinen vuokaleipä, ja erinomainen tuoreena ja erityisesti paahdettuna täysin herkullinen! Laitan koti-aiolin reseptin myös mukaan, sekä chilikastikkeen, molemmat hyvin suoraviivaisia, aioli tosin vaatii vähän kärsivällisyyttä sen öljyn kaadon kanssa. Varsinkin jos sitä on 10 litraa, menee 70 minuuttia suolapatsaana seisten, mikä on ihan kidutusta.
 
Viimeksi muokattu:

Hyvä ruoka on vähän vastaava kuin hyvä Single Malt Viski. Molemmissa täytyy olla hieman savun makua.
Joten otin kokeiluun :

Maldon 125g sormisuola savuarominen (merisuolahiutale)​



Hieman oli skeptinen että mahtaako suolassa olla savun makua.
Yllätys oli iloinen, siinä tosiaan maistuu hyvä savu. :)

Vois kuvitella että pannulla paistetun pihvin päälle tämä on loistava tuote. (Siis ei grillatun)


 
Hyvä ruoka on vähän vastaava kuin hyvä Single Malt Viski. Molemmissa täytyy olla hieman savun makua.
Joten otin kokeiluun :

Maldon 125g sormisuola savuarominen (merisuolahiutale)​



Hieman oli skeptinen että mahtaako suolassa olla savun makua.
Yllätys oli iloinen, siinä tosiaan maistuu hyvä savu. :)

Vois kuvitella että pannulla paistetun pihvin päälle tämä on loistava tuote. (Siis ei grillatun)


Tuotahan vois varmaan tehdä itsekkin jos omistaa kylmäsavu vehkeet.
 
Päivänä yhtenä tuli testettua tuo Pelati tomaatti purkki (Kuorittuja tomaattia, kokonaista ja palaa).
On melkein yhtä hyvää kuin San Marzano mutta ero on kuitenkin olemassa.
Samalla tapaa on ero olemassa myös Polpaan (Tomaatti murskaa kuorineen). Ainoa mikä oudoksutti Polpassa oli se pieni outo sivumaku joka taitaa johtua siitä että tuo on pilkottu pieniksi kuorineen. Jos se ei häiritse niin hyvä juttu.

No mä kyllä käytän vastaisuudessa Pelatia ja San Marzanoa. Näihin saa makuun hieman syvyttäkin hauduttamalla jos niin tahtoo tai on aikaa.
Pelati testissä 1,5 tunnin kohdalla maku oli jo hyvää mutta sinnittelin vielä puol tuntia. Sen jälkeen olikin jo kiiree. Pikaisesti parmesaania pintaan ja ei kun syömään. :)

Terricerri pippurin käyttö tässäkin auttaa mukavasti tuomaan lisää hyviä makuja
 
Back
Top