Spadehommat

Täytyy myöntää, että aasialainen ruoka osoittautui erittäin maukkaaksi ja ravitsevaksi ja aion palata tämän ruoan äärelle jatkossakin
Ahaa tämä on se etelä-aasialainen Pytt Ip Ann Wokki
 
  • Tykkää
Reactions: EK
Tyttärien kanssa on suunnilleen vuoden ajan kohtalaisen määrätietoisesti ryhdytty kehittämään itsestämme kulinaristeja. Viime viikonloppuna oli aasialaisen ruoan vuoro, kun siitä on viime vuosina niin paljon puhuttu.

Siispä wokkipannu kuumenemaan ja sitten pannulle voita. Pannuun pilkotut edellisenä päivänä keitetyt perunat ja sipulikuutioita. Paisto riittävän kovalla lämmöllä, hetkisen verran. Maustetaan suolalla ja mustapippurilla maun mukaan. Kun sipuli on kuullottunut, sekaan nakinpaloja. Paistetaan, kunnes kaikki ainesosat ovat saaneet kauniin paistopinnan. Annostellaan lautaselle, jolla on lisukkeena suolakurkkua ja porkkanaraastetta. Päälle ketsuppia ja sinappia. Lopuksi wokkiannoksen päälle nostetaan kaksi paistettua kananmunaa, mieluiten ns. Sunny side up -tyylillä paistettuna, keltuainen hieman löysänä.

Täytyy myöntää, että aasialainen ruoka osoittautui erittäin maukkaaksi ja ravitsevaksi ja aion palata tämän ruoan äärelle jatkossakin!
Korealainen keittokirja: 100 Ways to Wok Your Dog
 
Maistakaas:Metsärannan Liha ja sieltä Retkieväs säilyke, sianlihhoo ja potaattia😍 sopii Makkaranpaistajan suuhun, tuhtia tavaraa jolla varttuneempi taistelija jaksaa pitkään ja taatusti seisoo purkillisen jälkeen😎
 
Itse söin kylmänä sen purkin, oli hyvää niinkin, pitää hakea lisää ja koettaa nuotiolla lämmitettynä.
Sain säilykkeet kotiin ja parhaillaan on yksi vesihauteessa lämpiämässä.

PS. Aivan loistavan hyvää säilykeruokaa, kuin kotona tehtyä. Keitettyä perunaa ja sianlihaa. Ei muuta kuin vesi, suola, mausteet, sipuli lisä-aineina.
 
Viimeksi muokattu:
Sain säilykkeet kotiin ja parhaillaan on yksi vesihauteessa lämpiämässä.

PS. Aivan loistavan hyvää säilykeruokaa, kuin kotona tehtyä. Keitettyä perunaa ja sianlihaa. Ei muuta kuin vesi, suola, mausteet, sipuli lisä-aineina.
Minkä hintaista toi on? Kävin pikaisesti heidän sivustolla enkä hintoja huomannut. Noo, ei se hintakaan niin kovin tärkeää ole kun mielellään uusia makuja hakee mutta...
 
Sain säilykkeet kotiin ja parhaillaan on yksi vesihauteessa lämpiämässä.

PS. Aivan loistavan hyvää säilykeruokaa, kuin kotona tehtyä. Keitettyä perunaa ja sianlihaa. Ei muuta kuin vesi, suola, mausteet, sipuli lisä-aineina.
Parasta tölkkievästä mitä olen syönyt, suolakin kohdillaan, ja samasta kaupasta omani ostin, Loimaan liikkeestä.
 
Kyllä nyt kelpaa, sade toi esiin sienet😍iltapuhteiksi vielä kanttarellejä kopsallinen, nyt pari Sandelssia ja aamulla metsäpoluille taas, toivottavasti metsä luovuttaa riistaa.
Kanttarelleja ollut tänä vuonna todella paaljon ja aika erikoisissakin paikoissa, toki niistä normipaikoistakin löytynyt. Suppilovahveroita ei sitten paljoa näy, ei edes pieniä alkuja.
 
Reseptejä uuteen pula-aikaan:

Kalaliemi ja Bouillabasse

Ohessa oma hyväksi todettu bouillabaissen (ranskalainen kalakeitto) resepti ja ohjeet. Valmistus vaatii vähän harrastuneisuutta mutta lopputulos kyllä palkitsee.

Ainekset:

4 kpl valkosipulinkynttä silputtuna
Pullo kuivaa valkoviiniä
500 g sinisimpukoita
Iso sipuli silputtuna
1/4 dlt tomaattipyreetä
1/2 tl piparjuuritahnaa
1 rkl ruskeaa sokeria
10 dl kalalientä
400 g perunaa paloiteltuina
150 g porkkanoita
2 rkl voita
1/2 tl suola
3 g sahramia
2 kpl laakerinlehteä
1 tl mustapippuria
300 g lohta isohkoiksi kuutioiksi leikattuna
100 g katkarapuja
100 g jättikatkaravunpyrstöjä
500 g vaaleaa kalaa fileinä
Tuoreita yrttejä silputtuna (esim. tilliä ja persiljaa)

Valmistus:

Aloita ranskalaisen kalakeiton valmistus kaatamalla isoon kattilaan oliiviöljy ja puolet silputusta valkosipulista. Kuumenna ja anna aromeiden avautua. Kaada joukkoon reilut 4 dl valkoviiniä. Kun seos kiehahtaa, lisää joukkoon pestyt sinisimpukat ja keitä, kunnes simpukat avautuvat. Nosta simpukat reikäkauhalla kulhoon odottamaan. Valmista seuraavaksi aromikas liemi ja kuullota isossa kattilassa tilkassa oliiviöljyä loput hienonnetusta valkosipulista ja sipulisilppu. Lisää joukkoon tomaattipyree, piparjuuritahna ja sokeri. Lisää 3 dl valkoviiniä ja anna setin kiehua kasaan. Kaada joukkoon kalaliemi sekä lisää paloitellut perunat. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes perunat ovat puolikypsiä. Lisää joukkoon porkkanat. Lisää seuraavaksi voi ja mausta liemi. Lisää lohikuutiot ja anna niiden kypsyä. Lisää keiton joukkoon kuorelliset katkaravut sekä ravun pyrstöt ja anna niiden lämmetä. Nosta keittokattila sivuun. Paista vaalean kalan fileet paistinpannulla kullanruskeiksi ja rapeiksi. Kokoa annos: nosta lientä lautasen pohjalle, lisää kasviksia, lohta, äyriäisiä ja lopuksi päälle paistetut kalafileet. Koristele yrttisilpulla.
 
Tässä resepti jota on vaikea tyriä ja valmistuu kuin itsekseen

Kalaa sanomalehtikääreessä

Tarvitset:
-Rasvaista kalaa, kuten lohta, nieriää tai taimenta perattuna, mutta kokonaisena.
-Suolaa, sitruunapippuria, yrttiä, esim Herb de Provence maun mukaan
-akvaviittia

Laita napsu-lasi jäähtymään pakastimeen ja jos palvelet Chevallier-kaartissa niin pullo kaveriksi, me muut laitamme pullon jääkaappiin.
Ropsi kalan mahaan suolaa, pippuria ja valitsemaasi yrttiä. Kääritään maustettu kala napakaksi paketiksi 3-4 kerroksella sanomalehteä.

Kastele sanomalehti läpimäräksi ja tyrkkää n 200-225 C uuniin. Kala saa hautua uunissa kunnes käärön pinta on kuivunut ja vähäsen tummunut. Aikaa menee 40min-1h, inte så noga. Kypsän kalan nahka irtoaa sanomalehden mukana pakettia avatessa.

Jääkaappikylmä akvaviitti kaadetaan pakastekylmään lasiin. Alkuryypyllä ehkäistään mahdollisten ruotojen tarttumista kurkkuun.

Kalaa tuulensuojaan, kaverina toimii esim paistetut kanttarellit tai herkkusienet, keitetyt perunat ja kermaviili.
 
No nyt tuli oikein lehtiin se josta olen puhunut jokunen kymmenen vuotta, se kaupan jauhama jauheliha😁
 
Ongelma harvoin on lihan laatu josta se jauhetaan vaan se myllyn pesu, takahuone kaupassa on ahdas ja myllyn ympärillä usein tavaraa paljon, milläs sen pesee kunnolla, isoissa liha taloissa myllyn ympärillä on tilaa kunnon painepesulle, käytössä on kunnon pesuaineet, muuta kuin Fairy ja vesi, sekä kuuma vesi, tämä kuumavesi pesu tehdään ensin jotta rasvat lähtee ensin, sitten vasta pesuaineet, itse käytin vuorotellen vielä kahta eri pesumyrkkyä. Ja se lihan tuoreus, iso liha talo lähettää kauppaan sen lihan vakuumisäkissä.. Ei se lähetä sinne elävää lehmää jonka kauppias takahuoneessa sitten teurastaa jotta kaikentietävä kuluttaja saa ostaa TUORETTA jauhelihaa..
 
Selvennys vielä ettei sinne jauheta mittään suolenpätkiä, lapa, potkat, fileen reunat, kylkeä, paistin muotoon leikkuussa tulevaa silppua, ja luihin leikkuussa jäävää lihaa, sitä on jauheliha.
 
Ai että minä inhoan, etten sanoisi vihaan, 0.44l mittaisia tuoppeja ja tölkkejä! Mikä idea siinä on ettei voi olla se 6cl lisää että saisi sen oluen perinteisen annoskoon 0.5l.
 
Back
Top