Spadehommat

10325663_10202622159687695_8498677780139647242_n.jpg
 
1978707_10202344518986851_456211564_n.jpg
 
Ja jos viinipullo ei aukea...we go Israeli style! :D

1743584_10202344519906874_2130730571_n.jpg
 
1.jpg 2.jpeg 3.jpg

Currykanaa kermakastikkeessa, paistettuja perunoita ja perunasalaattia.

Kokelas sanoi tuossa yksi päivä, ettei enää muista milloin olisi viimeksi tehnyt ruokaa, mutta ei ole kuulemma valittamista minun pöperöistäni. Hyvä niin ja onhan ruuanlaitto kivaa hommaa jos kaikki menee mitä tekee eikä nirsoilua ilmene.

0.jpg
 
Onko kenelläkään kokemuksia sähkögrilleistä? Jos on, niin kuulisin mielelläni.
Kerrostaloasujana (10-5 vuotta sitten) käytin parvekkeella moista. Halpa, nimetön. Ajoi asiansa hyvinkin. Ei tietenkään vastannut kaasugrilliä (nopeudessa) tai hiiligrilliä (aromeissa), mutta oikein harasoo eväitä tuollakin sai aikaiseksi. Kaverilla olikin sitten pikkuinen Luciferin sähkögrilli, jossa oli ihan parilat ja pelit. Halpa ja pieni sekin, mutta ehkä himpun verran parempi, ainakin sen logon vuoksi.
 
Kerrostaloasujana (10-5 vuotta sitten) käytin parvekkeella moista. Halpa, nimetön. Ajoi asiansa hyvinkin. Ei tietenkään vastannut kaasugrilliä (nopeudessa) tai hiiligrilliä (aromeissa), mutta oikein harasoo eväitä tuollakin sai aikaiseksi. Kaverilla olikin sitten pikkuinen Luciferin sähkögrilli, jossa oli ihan parilat ja pelit. Halpa ja pieni sekin, mutta ehkä himpun verran parempi, ainakin sen logon vuoksi.

Joo, sähkögrilli on tietysti sähkögrilli ja siksipä vähän arvelluttaakin, että voiko sähköllä grillata…

Olen jo sisäistänyt sen, että pihvejä tuollaisella voi olla aika tuskallista grillata, mutta jos makkarat/kanafileet/vartaat ym. onnistuisi, niin sekin olisi sentään jotain. Olen harkinnut alla olevaa Gigantin kauppaamaa basic-mallia. Parvekkeella on lasit, joten tuuli ei liene ongelma.

Nordic Season Rawlins
  • Teho 2000 wattia
  • Automaattinen virrankatkaisu-toiminto grillin kaatuessa
  • Säädät lämpöä helposti termostaatin avulla
http://www.gigantti.fi/product/kodi...4/nordic-season-rawlins-sahkogrilli#tab-specs

EG201304
 
Joskus voimajuomia nauttineena on tullut parvekkeella krillailtua pienellä veberin hiiligrillillä. Ei ainakaan vielä ole sanomista tullut. Ite kyllä jättäisin tollaset sähkötoimiset kaupan hyllylle. Kertokaa toki kokemuksia tollasesta sähkögrillistä.
 
Joo, sähkögrilli on tietysti sähkögrilli ja siksipä vähän arvelluttaakin, että voiko sähköllä grillata…

Olen jo sisäistänyt sen, että pihvejä tuollaisella voi olla aika tuskallista grillata, mutta jos makkarat/kanafileet/vartaat ym. onnistuisi, niin sekin olisi sentään jotain. Olen harkinnut alla olevaa Gigantin kauppaamaa basic-mallia. Parvekkeella on lasit, joten tuuli ei liene ongelma.

Nordic Season Rawlins
  • Teho 2000 wattia
  • Automaattinen virrankatkaisu-toiminto grillin kaatuessa
  • Säädät lämpöä helposti termostaatin avulla
http://www.gigantti.fi/product/kodi...4/nordic-season-rawlins-sahkogrilli#tab-specs

EG201304

Jos budjettiin mahtuu, niin tuota tyypitin kaverilla:
http://www.hongkong.fi/fi/grillaus-ja-kylmalaukut/grillit/lucifer-5002c-sahkogrilli/p/355009/

Verrattuna tuohon sinun vehkeeseen, omani oli varmaan vähän heikompikin, mutta jo vain sillä pihvinkin paistaa ja aivan hyviä niistäkin tuli. Älä hirveästi koske siihen termostaattiin ja jos kädentaitoa/materiaaleja on, viritä jotakin reunusta. Lämpö karkaa nimittäin todella herkästi sivuille.
 
@EK 50 euron hintaero ei ole merkityksellinen, kun kyse ei kuitenkaan ole kertakäyttötuotteesta, mutta olen ymmärtänyt, että ritilä olisi sähkövehkeessä parempi kuin parila, koska muuten lopputulos on kutakuinkin sama kuin paistaisi pannulla. Tuossa Nordicin mallissa olisi juurikin se kaipaamani ritilä. Oliko se sun käytössä ollut kummalla?
 
@EK 50 euron hintaero ei ole merkityksellinen, kun kyse ei kuitenkaan ole kertakäyttötuotteesta, mutta olen ymmärtänyt, että ritilä olisi sähkövehkeessä parempi kuin parila, koska muuten lopputulos on kutakuinkin sama kuin paistaisi pannulla. Tuossa Nordicin mallissa olisi juurikin se kaipaamani ritilä. Oliko se sun käytössä ollut kummalla?

Ritilä. Hyvin pelitti. Tuo parilajuttu on varmaan aika totta. Nyt kun muistelen, niin jollakin tutulla oli useamman vuoden jokin tuon sinun unelmasi näköinen viritys käytössä ja asiansa ajoi. Jos vain tarvetta on, niin osta pois. Kaikki nuo on samanlaisia rimpuloita, mutta kun pikkuisen käytät aikaa ja vaivaa, vastaa lopputulos vähintään riittävässä määrin "oikealla" grillillä valmistettua.

Omaani olin tolkuttoman ihastunut ja itkinkin vuolaasi karvaisia kyyneleitä, kun vanhasta uskollisesta aika jätti. Tosin kyyneleet kuivuivat nopeasti, kun lasteni synnyttäjä muistutti, että omakotitalossa, jonka lähimmät naapurit ovat 2,5 km:n päässä, voi sangen huoletta käyttää sapuskan kypsentämiseen vaikka liekinheitintä, joten kaasugrilli oli täydessä toiminnassa jo samana iltana (tai taisi se mennä vähän seuraavan vuorokauden puolelle).
 
00.jpg

Meiltä löydätte mm. virolaisia, latvialaisia, venäläisiä, puolalaisia ja ukrainalaisia elintarvikkeita. Näitä tuoteita ei saa mistään Suomessa. Jos edes jotain löytyy suomalaisista kaupoista hinta on sitten ylikorkea.

Meidän tuotevalikoimasta löytyy mm. tunnettuja Saaremaan ja muiden valmistajien savujuustoja ja makkaroita, hapankaalia, hapan- ja suolakurkkuja, pelmeenejä, kala- ja lihasäilykkeitä, mausteita, grillituotteita, leipää, kakkuja, salaatteja, smetanaa, majoneesia ja paljon muuta.

Pakastetuotteisiimme kuuluu yli 10 tyyppiä pelmeenejä, kaalikääryleitä, pihvejä, vareenikeja ja jäätelöä.

Verrattaessa suomalaisiin elintarvikkeisiin, virolaiset lihatuotteet sisältävät enemmän lihaa, maitoa tuotetaan eri tavalla ja jopa jotkut maidolle allergiset ihmiset voivat juoda virolaista maitoa, virolainen leipä säilyy vain 3-4 päivää, koska se ei sisällä mitään lisäaineita tai sisältää vähemmän. Tämä kertoo siitä, että tällaiset tuotteet ovat huomattavasti laadukkaampia ja terveellisempiä.

http://www.eestinextrat.fi/

kuola[1].gif kuola[1].gif kuola[1].gif

Kuitin Vasalli on virolaista salamia, tulinen sinappi = Põltsamaa kange sinep, valkosipulit siis chilimarinoituja ja loput onkin selväkielisiä. Teepakkaukset 24 pussin pakkauksia.

Pitää taas joku päivä käydä hakemassa herkkuja.
 
Katso liite: 4284

Meiltä löydätte mm. virolaisia, latvialaisia, venäläisiä, puolalaisia ja ukrainalaisia elintarvikkeita. Näitä tuoteita ei saa mistään Suomessa. Jos edes jotain löytyy suomalaisista kaupoista hinta on sitten ylikorkea.

Meidän tuotevalikoimasta löytyy mm. tunnettuja Saaremaan ja muiden valmistajien savujuustoja ja makkaroita, hapankaalia, hapan- ja suolakurkkuja, pelmeenejä, kala- ja lihasäilykkeitä, mausteita, grillituotteita, leipää, kakkuja, salaatteja, smetanaa, majoneesia ja paljon muuta.

Pakastetuotteisiimme kuuluu yli 10 tyyppiä pelmeenejä, kaalikääryleitä, pihvejä, vareenikeja ja jäätelöä.

Verrattaessa suomalaisiin elintarvikkeisiin, virolaiset lihatuotteet sisältävät enemmän lihaa, maitoa tuotetaan eri tavalla ja jopa jotkut maidolle allergiset ihmiset voivat juoda virolaista maitoa, virolainen leipä säilyy vain 3-4 päivää, koska se ei sisällä mitään lisäaineita tai sisältää vähemmän. Tämä kertoo siitä, että tällaiset tuotteet ovat huomattavasti laadukkaampia ja terveellisempiä.

http://www.eestinextrat.fi/

Katso liite: 4285 Katso liite: 4285 Katso liite: 4285

Kuitin Vasalli on virolaista salamia, tulinen sinappi = Põltsamaa kange sinep, valkosipulit siis chilimarinoituja ja loput onkin selväkielisiä. Teepakkaukset 24 pussin pakkauksia.

Pitää taas joku päivä käydä hakemassa herkkuja.

Eli heikennetään Suomen puolustusvoimia verokertymää pienentämällä? Läski maanpetturi? Putin tykkää.
:)
 
Eli heikennetään Suomen puolustusvoimia verokertymää pienentämällä? Läski maanpetturi? Putin tykkää.
:)

Minkäs sille voi, että ulkomaalainen tuote on joissain tapauksissa parempi sekä edullisempi. Tähän liittyen suosin Sakun ja A.Le Coqin tuotteita mallassäilykkeissä. En muista milloin olisin ostanut keskiolutta suomalaisesta ruokakaupasta. Ei ole vaikea valita juoko punaista Koff III vaiko Saku Originaalia jos ensin mainittu kustantaisi sen 24 € keissi ja jälkimmäinen kustantaa 11 €.

Sinapin osalta taas Põltsamaa kange sinep *on jotain aivan muuta kuin geneerinen suomalaispaska, joka muistuttaa etäisesti koiran ripulia. Aivan sama onko kyse Auran vai Turun sinapista. Syön toki noitakin jos ei ole parempaa tarjolla... Myös virolainen lisäaineeton leipä on jotain muutakuin pelkkiä E-koodeja oleva kotimainen. Maitotuotteiden osalta suosin kyllä Valion tuotteita ja vihannekset sekä kasvikset mahdollisuuksien mukaan myös kotimaasta.

kange%20sinep.png
 
Ulkomaalainen ruoka on just jees. Jos joku tulee kitisemään että sitä ostamalla "heikennetään Suomen puolustusvoimia", niin kaipa hän itse ostaa vain kotimaisia tuotteita (enkä puhu vain elintarvikkeista), ja mieluiten sellaisia jotka tuottavat taloudellista lisäarvoa eivätkä ole vain tukien varassa pärjäävä bisnes.

Aurajuusto on toki jees. En tiedä tehdäänkö Suomessa, väliäkö tuolla edes.
 
Viimeksi muokattu:
Ulkomaalainen ruoka on just jees. Jos joku tulee kitisemään että sitä ostamalla "heikennetään Suomen puolustusvoimia", niin kaipa hän itse ostaa vain kotimaisia tuotteita (enkä puhu vain elintarvikkeista), ja mieluiten sellaisia jotka tuottavat taloudellista lisäarvoa eivätkä ole vain tukien varassa pärjäävä bisnes.

Aurajuusto on toki jees. En tiedä tehdäänkö Suomessa, väliäkö tuolla edes.

Ikävä tuottaa pettymys @Tetra , mutta myös Viro on EU:n jäsen ja sen viljelijät saavat EU-tukia, aivan kuten Suomessa.
Jopa jenkit maksavat maataloustukia. Elintarvikeomavaraisuus katsotaan useimmissa maailman valtioissa niin tärkeäksi, että näin on katsottu kannattavaksi tehdä.

Tukia maksetaan siksi, että sitä ylipäätäätän olisi ruokaa mahdollista tuottaa, koska tuottajahinnat eivät kata kustannuksia.
Suomalainen maidontuottaja saa maidosta 35 senttiä litra. Jos tuet lopetaan, maidontuotanto loppuu tuolla nykyisellä tuottajahinnalla tässä maassa aivan heti.

Paljonko se on kaupassa, litran purkki, onko 1 € ?
12_53245_14.jpg

Näkyi olevan n. euron. Tarkistin.

Jos se on ideaali tavoitetilanne, tuet pois, Suomen pellot kasvaa pajukkoa välittömästi. Ei täällä kannata muukaan tuotanto ilman tukia.

Uudessa-Seelannissa maidontuottaminen on kannattavaa ilman tukiakin, he eivät tarvitse eläimille suojia, lehmät on laitumella ympäri vuoden.
Suomessa laidunkausi n. 4 kk, onhan siinä eroa.

Jos elintarvikeomavaraisuutta ei kannata tavoitella, paskaako sitä, lopetaan koko bisnes.

Mutta mihin lykätään se noin arviolta 150.000 ihmistä, minkä tuo ruokaketju tässä maassa työllistää?
 
Viimeksi muokattu:
Ikävä tuottaa pettymys @Tetra , mutta myös Viro on EU:n jäsen ja sen viljelijät saavat EU-tukia, aivan kuten Suomessa.
Suomen maataloustuista 60% on kansallista tukea. Suomalaisessa ruuassa tai ruuantuottajissa ei ole vikaa, poliittisessa järjestelmässä on.
 
Viimeksi muokattu:
Kertokaa toki kokemuksia tollasesta sähkögrillistä.

Verrattuna tuohon sinun vehkeeseen, omani oli varmaan vähän heikompikin, mutta jo vain sillä pihvinkin paistaa ja aivan hyviä niistäkin tuli.

0001.jpg

Hyvin toimii, vaikka vasta ehdin ottaa tyypit makkaroiden kanssa. Vartaat ja kanat onnistuvat kaiketi myös ja tuo mainittu grilli kuumenee nopeasti.

Hintaansa nähden ihan kelvokas laite.
 
Back
Top