Herkulliset Spadepötköt: vallan mainio kenttävälipala
Ei huvittanut ostaa kymmenillä euroilla kaupan hienoja retkimuonailupatukoita joten kehitin tässä omaan tarpeeseen tämmöisen kunnon hyvän herkkupatukan, pelkkää kaikkea hyvää eikä mitään turhaa paskaa. Rasvainen, paljon roheiinia ja vähän sokeriakin hunajan muodossa. Idean sain siitä kun emäntä leipoi tuommosia maapähkinävoikeksejä jotka oli varsin nannaa, reseptiä muokkaamalla sain aikaiseksi tämmöistä, reservin spadetoimintaa parhaimmillaan!
Yksi tämmöinen satsi tuottaa 10 sopivan kokoista patukkaa. Kokeneelta huoltopalvelualiupseerilta yhden annoksen valmistamiseen kuluu noin viisi minuuttia (miehistön sotilaskeittäjältä arviolta 10 min) + 15 minuuttia paistoaikaa, eli on myös helppoa ja nopeaa.
Resepti:
2,5 dl maapähkinävoita (semmonen missä on pähkinän palasia seassaa on paras)
1,5 dl hunajaa (tai sokeria, ihan miten tykkää)
1 kpl kananmuna
50 g cashewpähkinöitä
50 g pekaanipähkinöitä
Pähkinät hienonnetaan ja koko sotku sekoitetaan, muotoillaan pellille (noin sentin tai puolentoista paksut on paras) käsin ja paistetaan uunin keskitasolla 150 asteessa noin 15 min. Tarkkana loppupäässä, kun pinta saa hivenen tummaa väriä ja vähän kuivahtaa eikä enää kiiltele öljyistä niin silloin on valmista!
Katso liite: 5389
Pähkinät hakataan silpuksi.
Katso liite: 5390
Kaikki ainekset sotketaan keskenään.
Katso liite: 5391
Lopputuloksena tämmönen pähkinöljyjä tihkuva rasvainen pökäle, ei tartu käsiin eikä mihinkään.
Katso liite: 5392
Nämä sitten levitetään pellille tällä viisiin.
Katso liite: 5393
Ja valmis tuota näyttää tältä!
Tiukka, pinnalta kova mutta sisältä sitkeä pötkylä. Just sopivasti pikkasen makea ja täynnä pähkinäistä herkkua ja energiaa.
Ja halpaa kuin mikä, tässä tämmönen karkeahko laskelma:
Maapähkinävoi 11,99 eur /kilon pönttö (3,00 eur per satsi) (Hienointa luomunönnötinöötä)
Hunaja ~5,00 eur /450 g purkki (2,00 eur per satsi)
Muna ~0,40 eur / kpl (0,40 eur per satsi)
Pähkinät 16,00 eur /kg (1,60 eur per satsi) (Parrotsin irtopähkinät)
Eli kymmenen patukan ainekset maksavat semmosen aika tasan 7,00 euroa, jos hunajan korvaa millä tahansa sokerill hinta romahtaa melkein vitoseen. Tämmösen kymmenen patukan satsin hintaan saisi kaupasta 2-3 kpl jotain hienoa hedelmäpähkinämössöpatukkaa, että ihan hyvin onnistui tuo penninvenytys ainakin.
Ja koska spadekunnia tai kuolema, niin laskin tietenkin vielä energiansaantijututkin kuntoon:
276 kCal per 60 g patukka!
Tämä on aika hyvä (mm. parempi energia-painosuhde kuin Raw-Biteillä!), varsinkin kun tämä energia tulee aika saatanallisen hyvistä aineista ja kappalehinta on semmoset 70 senttiä.
Säilyvyydestä en tiiä, kananmuna on oikeastaan ainut mikä näissä voi pilalle mennä, ja kyllähän nyt mitkä tahansa keksit aika kauan huoneenlämmössä säilyvät. Ei nämä silti mitään ydinsodan valmiusmuonaa ole, mutta ennen reissua kun leipoo niin hyvä tulee.