Spadehommat

Lohkoperunoita valurautapannussa nuotiolla. Valmistus: kaada pannulle reilusti öljyä, lisää sekaan valitsemasi mausteet. Leikkaa perunat pieniksi veneen muotoisiksi lohkoiksi, pyörittele perunat mausteöljyssä ja lykkää pannu tulille. Anna lohkojen tiristä mausteöljyssä puolesta tunnista tuntiin lohkoja välillä käännellen.received_314607696649931.jpeg
 
Vahva suositus jos Turun suunnalla käytte.
 
Pieni gallup: kuka jauhaa kahvit itse?

Ostin käsinveivattavan keskihintaisen myllyn* ja onhan se huomattavasti parempaa kahvia kun joka kerta on tuoretta.
Vaa´ankin ostin jotta saa tarkalleen sopiva määrä pööniä.

* https://www.crema.fi/fi/products/hario/mini-slim-pro/3012

Jauhettu jo vuosia halpis sähkömyllyllä

Viime viikolla hain taasen uuden keittimen..

Näillä pääsee alkuun ja hyvän kahvin makuun, kun katsoo vielä mahdollisimman tuoreet pavut.
 
Pieni gallup: kuka jauhaa kahvit itse?

Ostin käsinveivattavan keskihintaisen myllyn* ja onhan se huomattavasti parempaa kahvia kun joka kerta on tuoretta.
Vaa´ankin ostin jotta saa tarkalleen sopiva määrä pööniä.
Kerran meinasin tuollaisen käsinveivattavan ostaa, mutta väittivät että sitä pitää pyöritellä ihan minuuttitolkulla. Pitääkö paikkansa? Sähköiset taas pitävät ihan liian kovaa meteliä.
 
En ole aikaa ottanut mutta mutulla niin 2 minuuttia korkeintaan menee kun jauhaa 24g joka riittää yhdelle mukilliselle.
Se on osa sitä zen-rituaalia kun tekee pressokannukahvia.
Minulla se menee näin:
-vedenkeitin päälle
-sillä aikaa kun vedenkeitin käy punnitsen pavut ja laitan myllyyn
-Jauhan pavut ja kun valmis niin vesi kiehunut ja hiukan jäähtynyt
-kahvijauhe kannuun ja vesi päälle
-antaa imeytyä 4 min

Koko prosessi vie alta 10 min.
 
Viimeksi muokattu:
En ole aikaa ottanut mutta mutulla niin 2 minuuttia korkeintaan menee kun jauhaa 24g joka riittää yhdelle mukilliselle.
Se on osa sitä zen-rituaalia kun tekee pressokannukahvia.
Minulla se menee näin:
-vedenkeitin päälle
-sillä aikaa kun vedenkeitin käy punnitsen pavut ja laitan myllyyn
-Jauhan pavut ja kun valmis niin vesi kiehunut ja hiukan jäähtynyt
-kahvijauhe kannuun ja vesi päälle
-antaa imeytyä 4 min

Koko prosessi vie alta 10 min.
Kuulostaa hurjalle kahvimäärälle per muki..
 
N. 4dl muki. Arabia, 24h-sarjasta.
Yleinen mitta on 7g kahvia/125ml vettä.

Näin Paulig opettaa:
Tavallisella kahvinkeittimellä kahvia valmistettaessa perussääntö on ”kahvimitta per kuppi”. Eli yhtä kupillista kohden (kupin koko 1,25 dl) yksi kahvimitta kahvia. Yhden kahvimitan koko = 7-8 g kahvia.

dsc08050_680x1000.jpg
 
Viimeksi muokattu:
En ole aikaa ottanut mutta mutulla niin 2 minuuttia korkeintaan menee kun jauhaa 24g joka riittää yhdelle mukilliselle.
Se on osa sitä zen-rituaalia kun tekee pressokannukahvia.
Minulla se menee näin:
-vedenkeitin päälle
-sillä aikaa kun vedenkeitin käy punnitsen pavut ja laitan myllyyn
-Jauhan pavut ja kun valmis niin vesi kiehunut ja hiukan jäähtynyt
-kahvijauhe kannuun ja vesi päälle
-antaa imeytyä 4 min

Koko prosessi vie alta 10 min.
Tämä ei ole itselleni Zeniä ja perinteisellä keittimellä työhön kuluu noin minuutti. Eli taidan jättää myllyt kauppaan jatkossakin.

Ps. Lainaathan jatkossa viestiä johon vastaat, jotta henkilö, jolle vastaat, saa tästä ilmoituksen.
 
Tämä ei ole itselleni Zeniä ja perinteisellä keittimellä työhön kuluu noin minuutti. Eli taidan jättää myllyt kauppaan jatkossakin.
Alkoi itseänikin kiinnostaa paljonko aikaa menee joten laitoin sekuntikello päälle kun napsautin vedenkeitimen päälle.
Veden keittämiseen, papujen punnitsemiseen ja jauhamiseen ja uuttaamiseen laittaminen 5 min.
Sitten 4 min uuttaminen ja valmis juotavaksi eli 9 min alusta loppuun.
 
Krapulan hoitoa?
Ei. Täytin 27 viikko sitten ja sain maanantaina synttärilahjaksi rahaa sukulaisilta ja vanhemmiltani 250 euroa, ja nyt kerrankin yliopisto-opiskelijana oli varaa irroitella, niin Woltitin oikein kunnolla parinkympin burgerin, jonka nautin oluella ja punaviinillä.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt en oikein ynmmärrä miksi olutta JA punaviiniä? Eikö siinä makumaailma törmää ikävällä tavalla? Mallasmaisen makea olut ja hapan viini.
 
Back
Top