Minulla on kotona, voin ottaa mukaan kun käsky tulee.Manttelit ovat sentään historiaa
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Minulla on kotona, voin ottaa mukaan kun käsky tulee.Manttelit ovat sentään historiaa
Nin on peltikypärätkin, mantteli on kyllä lämpimämpi kuin peltikotsaManttelit ovat sentään historiaa
Niin toinen vaihtoehto on ilman kypärää, komposiittikypäriä ei ole varastoissaNin on peltikypärätkin, mantteli on kyllä lämpimämpi kuin peltikotsa
Kompostipotta löytyy kotoa jonkinlainen, ilmankin pärjääNiin toinen vaihtoehto on ilman kypärää, komposiittikypäriä ei ole varastoissa
Vähän ot, mutta kun ei. Minulla menee aina hiekkaa kikkeliin, kun kuulen, että koulutusta pitäisi jotenkin tehostaa lisäämällä varusmiehille/reserviläisille vielä jotain iltapuuhaa.Taitaa tuo Libanonin operaatio olla Ranskalaisille vähän samanlainen koulutus- ja valintaoperaatio kuten meillekin eli jyvät erottuvat akanoista. Legioonalaisten kanssa en ole touhunnut, mutta armeijan joukolla oli koulutustasossa parantamisen varaa. Toki aines ei ole samaa kuin Suomessa. Uskallan kuitenkin väittää, että sotilaallisen kurin ja uskottavuuden ulkoinen ilmentymä tulee myös sulkeisten kautta esim. verrattaessa amerikkalaisen värvätyn ja Suomalaisen varusmiehen eroja tulee iso ero käyttäytymisessä sekä sotilaallisuudessa ja silti se ei ole pois henkilökohtaisesta osaamistasosta taistelussa. Erot tulevat harjoituksessa tulevat taistelutekniikasta sekä taktiikasta missä pää lyödään seinää parikertaa ennen kuin uskotaan ja opitaan.
Miten tiedustelumies katsoo sotilasjoukkoa ja tekee johtopäätöksiä suorituskyvystä? Ulkoisesta olemuksesta, käyttäytymisestä sekä päällä olevien varusteiden kantotavasta sekä niiden varusteiden kohtelusta. Nämä ovat niitä asioita, joita opetetaan sisäkäyttäytymisellä, varustarkastuksilla sekä sulkeisilla. Monessa mielessä ajatus "Niin taistelet, kuin koulutat" pätee myös tähän asiaan ja nuo eivät ole pois varsinaisen sotilasjoukkon taistelukoulutukselta. Päivää vain pidemmäksi, niin ehkä myös lyhyt palvelusaika riittää sotilaallisen joukon kouluttamiseen.
Pahimmillaan tällainen aamusta iltaan kouluttaminen johtaa siihen, että edes niistä aamupäivän aiheista ei oikein opita mitään, tavaraa vaan tulee kerta kaikkiaan kerralla liikaa
Onneksi oikeissa kertausharjoituksissa voi vetää pitkää päivää. Varusmiehille esim. sulkeisten pitäminen tai tahtimarssiharjoittelu illalla tuskin kuormittaa muuta kuin fyysiseen väsymykseen. Ja eikö sen takia nykypäivänä viikko-ohjelmassa lue kevyt, keskiraskas tai raskas päivä/viikko että välissä voi olla palatumista?Vähän ot, mutta kun ei. Minulla menee aina hiekkaa kikkeliin, kun kuulen, että koulutusta pitäisi jotenkin tehostaa lisäämällä varusmiehille/reserviläisille vielä jotain iltapuuhaa.
Olen sen toistakymmentä vuotta kouluttanut ja ollut koulutettavana noilla viikonloppu VEHllä tai kursseilla ja kun se joukko on ollut aamu kahdeksasta maastossa/ampumaradalla koulutettavana, niin illalla ei kannata tehdä kuin rutiinihommia, huoltoa, asehuoltoa, seuraavan päivän valmistelua. Jonkun puolen tunnin simppelin kalustokertauksen voi pitää. Ihminen pystyy keskittymään uusien asioiden vastaanottamiseen vain tietyn aikaa, sen jälkeen aivojen pitää saada levätä ja prosessoida oppimaansa. Pahimmillaan tällainen aamusta iltaan kouluttaminen johtaa siihen, että edes niistä aamupäivän aiheista ei oikein opita mitään, tavaraa vaan tulee kerta kaikkiaan kerralla liikaa.
Kunhan kaikilla on vain kivaa ja mukavaa?Joo, näin se vaan on.
Tottakai varusmiehet istuvat pakon edessä oppitunnilla vaikka läpi yöt. Onko sellaisessa järkeä, tuskin edes siteeksi. Ja kannattaa pitää mielessä se, että Suomen intti on -pakollinen- enää juhlapuheissa, jokainen pois oikeasti haluava sieltä myös pääsee pois.
Yhteiskunta muuttuu ja ihmiset myös, asenteet ja arvotkin liikkuvat. -varusmiehen halpa- osuus maanpuolustuksessa ei voi enää tänään johtaa siihen, että heidän uhraamansa aika tälle alttarille on -halpaa kuin makkara-....noin asenteiden tasolla.
Rajattomasti sotilaspiirejä ihastuttava Preussin meininki oli ja meni. Se oli sitä aikaa.
Jos laitos ei kykene elämään ajassa, niin se on voi voi vähänkään pidemmällä aikajanalla. Mutta se kykenee, kun ei kysele reserviläisten mielipiteitä liikaa.
Onneksi oikeissa kertausharjoituksissa voi vetää pitkää päivää. Varusmiehille esim. sulkeisten pitäminen tai tahtimarssiharjoittelu illalla tuskin kuormittaa muuta kuin fyysiseen väsymykseen. Ja eikö sen takia nykypäivänä viikko-ohjelmassa lue kevyt, keskiraskas tai raskas päivä/viikko että välissä voi olla palatumista?
Kunhan kaikilla on vain kivaa ja mukavaa?
Voidaan vetää ja vedetäänkin ainakin runkomiehistölle. Ja kaikki kunnia niille nuorille "työstökapteeneille", jotka tätä rumbaa jaksavat vetää vuodesta toiseen.Onneksi oikeissa kertausharjoituksissa voi vetää pitkää päivää. Varusmiehille esim. sulkeisten pitäminen tai tahtimarssiharjoittelu illalla tuskin kuormittaa muuta kuin fyysiseen väsymykseen. Ja eikö sen takia nykypäivänä viikko-ohjelmassa lue kevyt, keskiraskas tai raskas päivä/viikko että välissä voi olla palatumista?
Ja kukas sen iltaohjelman kouluttaa? Kapiaiset jotka muutenkin vetävät palkattomia ylityötunteja kaksin käsin? Varusmiejohtajat? Haluan nähdä sen varusmiesjohtajan joka onnistuneesti vetämää mitään marssi tai sulkeiskoulutusta kouluttajien poissaollessa.
Ja valtion poikakoulussa ollaan kuitenkin käytännössä vapaaehtoisesti, joten motivointiin pitää käyttää eri metodeja kuin ennen
Postpreussi on nykyään kaliningrad, noin niinkuin metodiikasta, kannattaako omiaTämä kannattaa muistaa, kun pohtii postpreussilaista metodiikkaa.
Kun on omaa sukua juuri palveluksessa, voin todeta, että hyvin siellä menee.
Sen myötä lopetin kommentoimasta, miten asiat pitäisi tehdä, koskivat mielipiteeni mitä palveluksen osaa tahansa.
Sain rauhan.
Mutta kun PV pitää kaikki piilossa eikä näytä suurelle yleisölle.