Suomalainen talouspropaganda

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Vonka
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Noinkohan, onko noista yksikään niin mielenkiintoinen, että varteenotettavat hakijat ovat valmiit tinkimään nettoansioistaan ja elintasostaan päästäkseen firman palvelukseen, ehkä Kone. Vaisala, Napa, ja Supercell ovat mahdollisesti vahvoilla ja ehkä muutama esmes lääketieteellisen fysiikan piirissä pelaava firma, GE-Health, Phillips, Varian, Planmeca, Biohit....

Muutama maailmanparantaja saattaa olla eksynyt Nokiaan tai Nordeaan. Nokialla kun on työntekijöitä yli 100 000 yli sadassa maassa ja Nordeallakin yli 30 000 parissa kymmenessä maassa.

Toisaalta julkisella sektorilla virkatyötä ja palkkaa nauttii yli 600 000 suomalaista. Kiinnostusta on riittänyt. https://www.stat.fi/til/tyti/2017/13/tyti_2017_13_2018-04-12_tau_039_fi.html

Mutta maailmalta löytyy toki muitakin varteenotettavia vaihtoehtoja, joissa voi ciscoa rahaa tms. https://www.greatplacetowork.com/best-workplaces-international/world-s-best-workplaces/2019
 
Veikkaisin, että työluvan hankinnasta tehdään niin hidasta ja kankeata, että ainoa tapa purkaa se on poistaa harkinta kokonaan.

Kenen pussiin se sataa kultana ja kenen pissana on toinen asia.
 
https://yle.fi/uutiset/3-11011026

Arvorakennuksen työmaalla paljastui jälleen alipalkkausta Helsingissä – Ulkomaalaisille työntekijöille maksettu jopa "puolet alle vesirajan"
Peräti kolme yritystä on jättänyt noudattamatta työehtosopimusta Töölössä sijaitsevan Chydenia-rakennuksen remontissa.
Työehtosopimukset
8.10.2019 klo 19.01päivitetty 8.10.2019 klo 19.03
yleiskuva

Rakennusliitto paljasti alipalkkausta Chydenia-talon työmaalla.Mikko Koski / Yle
17-6372357f4a79a13ed3.png

Susanna Siironen

@SiironenS
Jaa artikkeli:

Jaa artikkeli Facebookissa4
Jaa artikkeli Twitterissä
Kauppakorkeakoulun entisen Chydenia-rakennuksen remonttityömaalla on paljastunut vakavia alipalkkaustapauksia.
Rakennusliiton mukaan kolme eri aliurakoitsijaa on maksanut työntekijöilleen liian alhaista palkkaa. Liitto asetti tämän vuoksi yritykset eilen saartoon. Kahden yrityksen kanssa asia on jo saatu kuntoon ja puuttuneet palkat maksettu.
Helsingin Töölössä sijaitsevaa Chydenia-rakennusta peruskorjataan Helsingin aikuisopiston käyttöön(siirryt toiseen palveluun). Rakennuksen omistaa Erikoisrahasto eQ Hoivakiinteistöt. Aalto-yliopisto myi rakennuksen pari vuotta sitten(siirryt toiseen palveluun).
Alipalkkaa kymmenille työntekijöille
Rakennusliitosta kerrotaan, että alipalkkaus on koskenut yhteensä noin 50:tä työntekijää. Heidän joukossaan on muun muassa venäläisiä, ukrainalaisia, latvialaisia ja liettualaisia.
Rakennusliiton mukaan alipalkkaa maksaneista yrityksistä osa on rekisteröity Suomeen ja osa Baltiaan.
Chydenia-talo
  • Sijaitsee Töölössä Runeberginkadulla.
  • Toimi aiemmin Kauppakorkeakoulun rahoituslaitoksen rakennuksena.
  • Rakennettiin alun perin Töölön tyttönormaalilyseoksi vuonna 1923.
  • Siirtyi Kauppakorkeakoulun käyttöön 1960-luvun lopussa.
  • Rakennusta peruskorjataan Helsingin aikuisopiston käyttöön.
  • Peruskorjaus valmistuu toukokuun 2020 loppuun mennessä.
Lähde: NCC(siirryt toiseen palveluun)
Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kimmo Palonen kertoo maksettujen palkkojen jääneen alle työehtosopimuksen alimman palkkaryhmän. Esimerkiksi Viron verottajan rekisteritietojen mukaan työntekijöille maksetut bruttopalkat ovat olleet 1 000–1 300 euroa.
– Onhan se noin puolet alle vesirajan, että työehtosopimusta tulisi noudatettua, Palonen summaa.
Rakennusliitto on tänä vuonna asettanut saartoon vastaavien ongelmien vuoksi kuusi muutakin yritystä.
Viime kuussa Yle kertoi vastaavanlaisesta tapauksesta, kun Olympiastadionin kunnostusurakassa ilmeni työehtoihin liittyviä epäkohtia.
Myös Lounais-Suomen aluehallintovirasto kertoi pari viikkoa sitten(siirryt toiseen palveluun), että työsuojelutarkastajien valvonnoissa on havaittu, että moni ulkomailta lähetetty työntekijä saa liian vähän palkkaa.
yleiskuva

Chydenia-talon peruskorjauksen pitäisi valmistua toukokuun 2020 loppuun mennessä.Mikko Koski / Yle
Pääurakoitsija: "Luottamushan siinä menee"
Chydenia-rakennuksen remonttityömaan pääurakoitsija on NCC(siirryt toiseen palveluun).
NCC:n korjausrakentamisen toimialajohtaja Vesa Alhroos kertoo, että pääurakoitsija velvoittaa sopimuksissaan urakoitsijoita noudattamaan alan työehtosopimusta.
– Luottamushan siinä menee tällaiselta aliurakoitsijalta, joka lupaa tehdä tietyt asiat ja ei hoidakaan niitä, Alhroos toteaa.
Hän kertoo pääurakoitsijan tarkastavan aliurakoitsijoiden tilaajavastuu-asiakirjat, mutta asiakirjat eivät ota suoraan kantaa palkka-asiaan. Alhroosin mukaan papereista ei esimerkiksi käy ilmi, paljonko yhdelle työntekijälle on maksettu palkkaa.
– Meillä on työmaalla lähemmäs sata työntekijää. Se, että olisimme jatkuvasti niitä tarkastamassa, niin se on mahdottoman iso tehtävä.
Rakennusliitto ottaisi käyttöön tiukemmat sanktiot
Rakennusliiton mielestä työehtorikkomuksia tulisi kitkeä sanktioita tiukentamalla.
– Nyt tilanne ratkeaa hoitamalla asiat kuten rehellinen yritys hoitaa. Eihän se ole sanktio. Ehkä alipalkkauksen kriminalisointi olisi yksi konsti, Palonen pohtii.
Alhroosin mukaan alipalkkauksesta paljastuneet aliurakoitsijat laitettiin saman tien pois Chydeniuksen työmaalta. Kun aliurakoitsijat ovat laittaneet asiansa kuntoon, käydään keskustelut jatkosta.
– Tänne ei tulla ennen kuin asiat on selvillä. Sitten keskustellaan uudestaan, onko senkään jälkeen tulemista. Onhan se tietynlainen sanktio, jos yhteistyö loppuu.

Moniosaajille on maksettu päätä huimaavia summia. Noh, ei muuta kuin uutta yritystä PRH:n kirjoihin pystyyn ja siirretään kauppasaarrossa olevan firman irtaimisto johonkin huntin hintaan ja pisnes voi jatkua taas.
 
”Tämä on katastrofi ja näkyy esim. Supercellin arjessa joka päivä. Suomeen olisi tulossa maailmanluokan osaajia ja erittäin hyviä veronmaksajia, mutta meidän byrokratiamme estää heidän saamisen tänne. Maailmanluokan tekijä ei odota 3-4kk lupaa”, Paananen kirjoitti Twitterissä.

 
”Tämä on katastrofi ja näkyy esim. Supercellin arjessa joka päivä. Suomeen olisi tulossa maailmanluokan osaajia ja erittäin hyviä veronmaksajia, mutta meidän byrokratiamme estää heidän saamisen tänne. Maailmanluokan tekijä ei odota 3-4kk lupaa”, Paananen kirjoitti Twitterissä.


Maailmanluokan osaajat lupaa odottamassa.

1570599710147.png
 
No mitä perkelettä sellaiset toistaitoiset ohituskaistalaiset tekisivät Tullussa?

En ihan tuonne asti päässyt, jäin itse polvia myöten tuohon Dullipäällikön käänteiseen rasismiin. Monoa olisi tullut samantien jos kippari olisi veistänyt lehden lööppiä varten, että mokkahipiällä menee rekrytoinnissa pinon alimmaiseksi.
 

Semmosta se on, persujen Freudilainen lipsahdus jossa pankkikriisistä tehtiin Eurokriisi on iso asia ja nähtävästi kertoo täydelliestä todellisuuden tajun menetyksestä mutta viher-stallareiden avoin, monikulttuurinen, ja hiilineutraali hyvinvointivaltio muutaman vuoden sisällä ilman realistista toteutussuunnitelman tynkääkään (rikkaiden verottamien ei ole sellainen) on tukevasti realiteeteissä kiinni oleva tavoite.....

Eikä toi eurorkiisistä puhuminen edes suinkaan välttämättä ole niin kovin pahasti pielessä riippuen siitä kuinka suuri osa valuuttalainoista Suomen pankkikriisiin taustalla oli ECU määräisiä...
 
Viimeksi muokattu:
Osakevinkki.

Paul-Petteri Savolainen tankkasi VMP:n osaketta 350 000 eurolla

VMP:n toiminta käynnistyi vuonna 1988, kun Mauno ja Riitta Savolainen perustivat Varamiespalvelun ja avasivat ensimmäisen toimipisteen Turkuun. Aluksi yhtiö tarjosi henkilöstövuokrauspalveluita lähinnä rakennusalalle ja tätä sivuavaan teollisuuteen.

VMP listautui First North -listalle kesäkuussa 2018. Listautumisen jälkeen yhtiö on jatkanut aktiivista konsernin kehittämistä yrityskaupoin, ja VMP on ostanut Henkilöstötalo Voiman, Henkilöstöratkaisu Extraajat Oy:n, Enjoy-henkilöstöpalveluyhtiön ja Corporate Spirit Oy:n, sekä myynyt Alina Hoivatiimi Oy:n. https://vmpgroup.fi/yhtio-historia/

Mutta iskikö Pauli-Petteri kätensä...
 
Jono eritysasiantuntijatehtäviin on nyt 3-4 kk (tarkistin migrin sivuilta), ruuhkaa aiheuttanee esim. uusintahakemukset.

Sipilä voisi sijoittaa erityisasiantuntijat turisteiksi kotiinsa oleskeluluvan odotusajaksi.

Miten paljon valtion ja kuntien resursseja on uhrattu pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden lupamenettelyyn yms. prosessointiin – ja toisaalta taas “hyötymaahanmuuton” sujuvoittamiseen?
 
https://yle.fi/uutiset/3-11022524

Kobolttifirma hakenut varausta 5 700 neliökilometrin alueelle Pohjois-Suomessa: "Haluamme kehittää pitkäikäisiä kaivosprojekteja"
Varausilmoitukset kattavat tuhansia neliökilometrejä Kainuussa, Koillismaalla ja Lapissa.

16.10.2019 klo 11.02päivitetty 16.10.2019 klo 11.02
Kobolttipitoinen kivi

Kobolttipitoinen kivi.Annu Passoja / Yle


Kobolttia ja muita teknologiamineraaleja etsivä Latitude 66 Cobalt -yhtiö on jättänyt kolme varausilmoitusta laajoista alueista Pohjois-Suomessa. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesille tehtyjen varausilmoitusten yhteenlaskettu pinta-ala on 3 700 neliökilometriä Kainuussa, Koillismaalla ja Lapissa. Yhtiö on hakenut alueille kaksivuotista varausta.

– Suomen kallioperää peittävä moreenikerros vaikeuttaa malmioiden löytämistä. Tästä syystä kaikki maamme kaivokset eivät sijaitse geologisten vyöhykkeidensä mielekkäimmillä paikoilla. Perusteellinen alueellinen geologinen tutkimus auttaa välttämään tämän virheen, Latitude 66 Cobalt Oy:n toimitusjohtaja Thomas Hoyer sanoo yhtiön tiedotteessa.

Uusien varausilmoitusten myötä yhtiö aloittaa vuodet 2020–2022 kattavan projektin, jota varten se kerää kansainvälisen tutkijaryhmän kartoittamaan geologisesti lupaavien alueiden parhaiden kobolttimalmioiden mahdollisia sijainteja.

Projektin tavoitteena on saada tietoa alueiden kallioperän rakenteesta ja ohjata yhtiön malminetsintälupahakemukset pitkäaikaisen kaivostoiminnan mahdollistaville alueille.
– Haluamme kehittää pitkäikäisiä kaivosprojekteja, joiden myötä työntekijät voivat sitoutua alueille, hankkia ja maksaa asuntonsa sekä kouluttaa lapsensa kotipaikkakunnalla koko kouluiän ajan. Tämä edellyttää, että tunnemme kyseiset geologiset alueet laajasti ja hyvin, Hoyer toteaa.

Hoyerin mukaan yhtiö on investoinut kolme miljoonaa euroa Kuusamon liuskevyöhykkeen tutkimuksiin kolmen viime vuoden aikana. Tätä tietoa aiotaan soveltaa iältään ja rakenteeltaan samanlaisiin geologisiin vyöhykkeisiin Suomessa.

Varaukset kattavat tuhansia neliökilometrejä

Latitude 66 Cobalt jätti syyskuussa 2 000 neliökilometrin aluetta koskevan varausilmoituksen Peräpohjan liuskevyöhykkeen itäiselle alueelle Rovaniemen eteläpuolelle. Elokuussa yhtiö teki ilmoituksen 600 neliökilometrin suuruisesta alueesta Itä-Lapissa ja Koillismaalla.
Yhtiöllä on myös aiempia varauksia samoilla alueilla.

- Alueellinen geologinen tutkimus vaatii merkittäviä taloudellisia panostuksia ja eri geologian osa-alueiden huippuosaajien kokoamista työskentelemään yhdessä. Tästä syystä useamman samantyyppisen geologisen vyöhykkeen tutkiminen yhdellä kertaa on järkevää, Hoyer perustelee.

Yhtiön mukaan nyt varatuilla alueilla on tehty geologista työtä aiemmin, mutta silloin on etsitty kuparia, kultaa tai muita teollisuuden perinteisesti tarvitsemia mineraaleja. Aiemmissa tutkimuksissa lupaavatkin kobolttilöydökset on sivuutettu.

Akkujen toimintavarmuuden ja turvallisuuden takaavasta koboltista on tullut haluttu raaka-aine uusiutuvien energiamuotojen hyödyntämisen ja liikenteen sähköistymisen myötä.

Maastossa liikutaan jokamiehen oikeuksilla

Hoyer muistuttaa, että varausaika ei anna yhtiölle oikeutta kairauksiin tai ajoneuvojen käyttöön maastossa.
– Kaikki varausaikainen toiminta maastossa tapahtuu jokamiehenoikeuden puitteissa. Olemme maastotutkimusten aikatauluja suunnitellessamme yhteydessä paliskuntiin. Mikäli haluamme kerätä maaperänäytteitä, olemme etukäteen maanomistajiin yhteydessä, Hoyer sanoo.

Varausajan päättyessä yhtiö arvioi, mille osalle alueista on mielekästä tehdä malminetsintälupahakemuksia jatkotutkimuksia varten.
 
Virolaiset tulevat.

Uusi bisnes rantautuu Tallinnasta Suomeen – ”Jokainen nuori virolaisyrittäjä haluaa Helsinkiin”

1571481103830.png

Suomessa työskennelleet virolaiset ovat alkaneet muuttaa takaisin Viroon, kun palkat kotikonnuilla ovat nousseet ja työvoimalle on kysyntää. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että virolaiset yritykset olisivat hylänneet Suomen. Päinvastoin, Helsinki on monelle virolaisyritykselle luonnollinen ponnahduslauta kansainvälisille markkinoille. Helsinki on lähellä, siellä on paljon asiakkaita ja ostovoimaa, ja kulttuurit ovat melko lähellä toisiaan. Suomeen lähteminen on virolaisille entistä harvemmin pakkorako ja yhä useammin kiinnostava mahdollisuus.

Sitä se on myös vastikään Helsingissä toimintansa aloittaneille virolaisyrityksille Tokumarulle ja Upsteamille. Upsteam alkoi pestä autoja Helsingissä toukokuussa, ramenravintola Tokumaru taas avasi ovensa torstaina Triplassa.

”Jokainen nuori virolaisyrittäjä haluaa Helsinkiin”, sanoo yksi Upsteamin perustajista, Valjo Kütthttps://www.hs.fi/haku/?query=valjo+kutt. ”Meiltä kysyttiin, miksi emme laajentuneet ensin Tarttoon. Ei millään pahalla Tarttoa kohtaan, mutta Helsingin seutu on yksinään suurempi kuin koko Viro.”

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006278240.html
 
Jumalauta mitä paskaa tää ukko nyt taas sepittelee?? Liittyy Tullin toimintaan miten?


Valtion pitäisi aloittaa muun muassa maahanmuuttajien ja vammaisten positiivinen syrjintä, sanoo Tullin pääjohtaja
Erityisryhmien työllistämisestä on puhuttu pitkään. Nyt on tekojen aika, sanoo valtiovarainministeriöstä Tullin pääjohtajaksi siirtynyt Hannu Mäkinen.
 
Back
Top