Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen on sanonut, että EU tarvitsee vähintään tuhat miljardia euroa taistelussaan koronavirusta vastaan. Uskon, että on vain yksi tapa, jolla näin suuri summa voidaan kerätä kokoon – ikuiset joukkovelkakirjalainat eli perpetuaalilainat.
Jos EU laskee liikkeelle velkakirjat itse, se voi jakaa rahaa eniten tarvitseville maille komission ja hallitusten yhdessä sopimien sääntöjen ja budjettikäytäntöjen mukaisesti. Lisärahoitus ei edellyttäisi uutta lainsäädäntöä.
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/suursijoittaja-george-soros-eun-pitaa-ottaa-kayttoon-ikuiset-lainat-taistelussa-koronavirusta-vastaan/b529ea34-5ff8-4661-aacb-c9424f90a171
Keskustelu eurobondeista eli euroalueen yhteisistä velkakirjoista käy taas kuumana.
– Samalla monet unohtavat, että monia eurobondeihin verrattavia rakenteita on jo olemassa, von Gerich muistuttaa.
Velkakriisissä luotiin Euroopan rahoitusvakausväline (ERVV) ja Euroopan vakausmekanismi (EVM). Euroopan investointipankki (EIP) on ollut olemassa jo pitkään. Lisäksi Euroopan unioni hakee velkaa markkinoilta, vaikkakin sen velkamäärät ovat melko pieniä.
– Koronakriisin hoidossa hyödynnetään neljästä mainitusta yhteisten velkakirjojen liikkeeseenlaskijoista kaikkia muita paitsi ERVV:tä, von Gerich kertoo.
EIP auttaa pääosin yrityksiä, mutta EVM ja EU kanavoivat rahaa suoraan valtiolle. EVM tarjoaa luottoa apua tarvitseville euromaille, koronakriisissä myös ilman tiukkaa ehdollisuutta, jos luotto käytetään suoraan koronakriisistä johtuviin kasvaneisiin terveydenhuoltomenoihin. EU:n kautta rahoitettava SURE-mekanismi puolestaan tarjoaa apua työllisyydenhoitomenoissa.
– Suomen kaltainen pieni maa hyötyy kuitenkin erilaisten turvaverkkojen olemassaolosta. Esimerkiksi Suomen kokoluokkaa oleva Irlanti oli ennen finanssikriisiä parhaan luottoluokituksen maiden kerhossa, mutta joutui nopeasti turvautumaan ulkopuoliseen apuun kriisin iskettyä.
– Pienen maan pääsy kansainvälisille rahoitusmarkkinoille sulkeutuu kriisitilanteissa helpommin kuin suuremman valtion. Suomi on tällä hetkellä enemmän auttajien joukossa, mutta aina näin ei välttämättä ole. Suomenkin julkisen talouden haasteet olivat mittavat jo ennen korona-aikaa.
Von Gerichin mukaan hyvin suunnitelluilla tukirakenteilla voidaan pienentää koko euroalueen riskejä.
– Koronakriisi on jo tuonut ainakin yhden uuden tukimekanismin, SURE-mekanismin. Lisää on tulossa.
Koronakriisi vain korostaa Suomen ongelmaa – Veropolitiikassa kaivataan nyt mielikuvitusta
Jotta Suomi nousee koronakriisistä, työnteon, työllistämisen ja investointien kannusteiden on oltava kunnossa. Suomella on upea hyvinvointivaltio, mutta siihen nähden kovin vaatimaton kansantalous. Pohdittaessa tulevien veroratkaisujen suuntaa, on hyvä kysyä, muuttaako kriisi peruskäsitystämme siitä, millainen on hyvä verojärjestelmä.
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/koronakriisi-vain-korostaa-suomen-ongelmaa-veropolitiikassa-kaivataan-nyt-mielikuvitusta/4a42dbcd-e64d-4f00-bae0-7974ed4af042
Toivottavasti tulevaisuudessa ei veroteta siitä.Björn Wahlroos: veropolitiikassa kaivataan nyt mielikuvitusta.
Katso liite: 40378
Olisiko vapaa-ajan verottaminen hyvä alku?
Hereilläolovero?Toivottavasti tulevaisuudessa ei veroteta siitä.
Hereilläolovero?
Suomalaisen mobiilipeliyhtiö Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen on hämmästynyt työ- ja elinkeinoministeriö TEMin tiistaina hyväksymästä Talent Boost -toimenpideohjelmasta.
Uuden ohjelman keskeisenä tavoitteena on nopeuttaa työnteon perusteella myönnettävien oleskelulupien käsittelyä. Hallitusohjelmassa on asetettu työperusteisten oleskelulupien keskimääräisen käsittelyajan tavoitteeksi yksi kuukausi. Lisäksi ministeriryhmät ovat hyväksyneet esitykset opiskelijoiden ja tutkijoiden oleskelulupaprosessin käsittelyajan lyhentämisestä keskimäärin yhteen kuukauteen.
– Jos tämä 1kk tavoite koskee myös erityisasiantuntijoita, on se aivan liian alhainen tavoite. Miksi asettaisimme tavoitteen jolla automaattisesti hävitään monelle muulle maalle, kuten esimerkiksi Kanadalle?, Ilkka Paananen kysyy.
– Miksi emme pienenä maana saa tätä toimimaan nopeammin?
Marinin hallitus julkaisi juhannuksen alla historiallisen suuren 5,5 miljardin euron lisätalousarvion. Velkaa otetaan tänä vuonna nyt jo tehdyillä päätöksillä lähes 20 miljardia euroa, eli 20 000 miljoonaa, ja vuosi on vasta puolivälissä. Koko vuoden menoista jo lähes kolmasosa rahoitetaan velalla.
Rahan jakaminen eri kohteisiin ei ole vaikeaa. Rahan jakaminen onkin valtaosan poliitikoista ydinosaamista. Kun puhe taasen käännetään tuloihin – ja vieläpä tulojen lisäämiseen – niin tekijöiden joukko harvenee.
Hallitus ei nimittäin samalla pystynyt päättämään ensimmäisestäkään konkreettisesta toimesta, joilla työllisyysastetta nostettaisiin, kestävää kasvua vahvistettaisiin, kestävyysvajetta kurottaisiin umpeen ja lisävelkaantuminen saataisiin vakautettua edes 2030-luvulla. https://www.verkkouutiset.fi/rahan-jakaminen-on-poliitikkojen-ydinosaamista/#c2ee9493
Tässä niitä taas on, yrityksiä, joita pääomasijoittajat pitävät potentiaalisina pörssilistautujina. Pääomasijoittajat ry:n jäsenyrityksiltään keräämällä listalla on 54 yhtiötä, joista 17 on ensimmäistä kertaa listalla.
Pääomasijoittajat siis itse pitävät näitä mahdollisina listautujina seuraavan viiden vuoden aikana. (Lista yrityksistä jutun lopussa.)
Uusia listalle nousseita ovat esimerkiksi taloushallinnon automaatioratkaisu Aico Group, ruoan verkkokaupat Ruokaboksi ja Fiksu Ruoka, koneoppimiseen perustuva verkkokauppojen hakukone Klevu sekä kirjolohta kiertovesitekniikalla kasvattava Fifax.
https://www.arvopaperi.fi/uutiset/r...tautujaa/bc64f90e-f180-4db8-8607-a38d46551268
Hitaat on herrojen kiireet.
https://www.verkkouutiset.fi/superc...-haluaisimme-automaattisesti-havita/#c2ee9493
Alhainen tavoiteaika pitäisi saada vieläkin alhaisemmaksi.
Tämänvuotisen Suomen pörssirikkaiden top 50 -listalle yltävien osakevarallisuus on niputettuna 15 949 miljoonaa euroa. Vuodentakaisesta pörssirikkaiden kollektiivinen omaisuus on pienentynyt kaksi prosenttia. Pörssirikkaiden lievä laskennallinen köyhtyminen selittyy heidän salkkujensa painavimpien yhtiöiden, kuten Koneen, Fiskarsin ja Orionin, kurssilaskuilla.
Arvopaperi on seurannut kotimaisten osakepohattojen salkkuja vuodesta 2000 lähtien. Kärkijoukko pysyy samanlaisena vuodesta toiseen. Neljä ensimmäistä sijaa menevät taas kerran Herlinin sisaruksille. He ovat kotimaisella osakevarallisuudella mitattuna Suomen ainoat miljardöörit. Lue koko juttu ja katso koko Pörssirikkaat TOP 50 -taulukko Arvopaperista.
Autokaupan ja maarakentamisen erikoinen yhdistelmä on luonut vakaan perustan Hartikaisten perhedynastialle
Euroopan innovaatioiden tulostaulusta selviää, että EU:n innovaatiosuorituskyky kasvaa edelleen. Se on jo toista vuotta parempi kuin Yhdysvaltojen.
EU:n on kuitenkin jäljessä maailman innovaatiojohtajia kuten Etelä-Koreaa, Australiaa ja Japania.
Maiden tasolla tapahtuvassa vertailussa EU-maat voidaan jakaa pistemäärien perusteella neljään ryhmään: innovaatiojohtajat, vahvat innovoijat, kohtalaiset innovoijat ja vähäiset innovoijat.
Vuoden 2020 innovoinnin kärkimaa EU:ssa on edellisvuoden tapaan Ruotsi, jonka perässä seuraavat Suomi, Tanska ja Alankomaat.
https://www.verkkouutiset.fi/suomi-kakkossijalla-eun-innovaatiovertailussa/#d7166c24