Suomalainen talouspropaganda

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Vonka
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Oreck: – Kertokaa tarinaa. Puhukaa maailman laidalla, äärimmäisissä olosuhteissa jalostuneista arvoista – aitoudesta, puhtaudesta, rehellisyydestä. Paikasta, jossa luontoäiti on antanut parastaan
Seitsemän vuotta Suomessa asunut entinen Yhdysvaltain Suomen-suurlähettiläs Bruce Oreck ihmettelee suomalaisten pakkomiellettä sääntöihin.

– Ostin tiskialtaan ja tänne tuli joku tarkastaja. Hän sanoi, että se on liian äänekäs! Kuuntele, veden ääni, mitä siinä on äänekästä? Saksalainen allas, jonka olin ostanut Suomesta – come on, you must be kidding me! Ja kylpyhuonettani tutki kahdeksan insinööriä. Amerikassa olisin rakentanut talon siinä ajassa, mikä meni tämän huoneiston remonttiin, Oreck kertoo Teknologiateollisuuden Visio-lehdessä.

Oreckin mukaan pääomalla on siivet ja jotta se laskeutuisi Suomeen, investoiminen ja bisneksen teko on tehtävä helpommaksi.

– Teitä on viisi miljoonaa, kuinka asiat voivat olla vaikeampia kuin Chicagossa? Prosesseja täytyy sujuvoittaa, sillä pakkomielteenne sääntöihin ja byrokratiaan vahingoittaa talouttanne. Ajatelkaa Sibeliusta, Aaltoa, Saarista. He olivat visionäärejä ja sääntöjen rikkojia.

Oreckin mielestä Suomi junnaa lähtötelineissä. Vaikka Suomella on insinööritaitoa ja hienoja tuotteita, niiden lisäksi pitäisi tarjota palvelua ja tarinoita.

– Palvelupuoli on aivan olennaista. Päättäkää, että viiden vuoden kuluttua suomalaiset ovat maailman parhaita asiakaspalvelussa. Tehkää siitä osa kansallista ylpeyttänne ja kulttuurianne, lisätkää sen opettelu kaikkiin opintoihin. Lupaan, että se tuo vallankumouksen bisnekseen, alasta riippumatta ja melkein ilman kustannuksia.

Suomalaiset ovat brändänneet Oreckin mielestä itsensä kehnosti. Brändi ei voi hänen mukaansa perustua 75 vuotta sitten tapahtuneisiin asioihin.

– Kertokaa tarinaa. Puhukaa maailman laidalla, äärimmäisissä olosuhteissa jalostuneista arvoista – aitoudesta, puhtaudesta, rehellisyydestä. Paikasta, jossa luontoäiti on antanut parastaan, Oreck neuvoo.

Entinen suurlähettiläs kertoo jääneensä virkakautensa jälkeen synkistelevään Suomeen, koska hän on Suomen osalta optimistinen.
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/bruce_oreck_suomi-50354
 
Oreck: – Kertokaa tarinaa. Puhukaa maailman laidalla, äärimmäisissä olosuhteissa jalostuneista arvoista – aitoudesta, puhtaudesta, rehellisyydestä. Paikasta, jossa luontoäiti on antanut parastaan

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/bruce_oreck_suomi-50354

Monella tapaa oikein, mutta kun kuuntelee esimerkiksi EK`n ja Suomen Yrittäjien tai vaikkapa SAK`n puheenvuoroja tapahtuuu sitten mailmassa mitä tahansa ei täällä voi ei pysty yrittämään kun asiat on persiillään ja ainakin joku asia on huonosti jos se korjataan niin on uusi asia miksi ei voi ei saa ei pysty ja ainakin on riittämätön korjaus joten ei voi ei saa ei pysty.

Ainakin Suomen masentavimmat puheet kuulee Suomen Yrittäjien suusta hyvänä kakkosena tulee EK ja SAK, mutta mailmanennätyksen tekee kuitenkin SDP, VAS ja Vihreät kaikkialla on negatiiviset uhkakuvat jopa heidän rakasta EU´ta loukataan arvostelemalla, on rassismia, äärioikeistoa ja petollisia muidenpuolueiden politiikkoja ja kaiken pahan alku ja juuri Persut.

Niin ja kansa on ihan väärää kun ne ei ymmärrä mitään.

Suomalaiset ovat tästä uhkakuvista ja negatiivisestä ilmapiiristä huolimatta iloista ja eteenpäinpyrkivää kansaa jotka kasvattavat lapsensa ja haistattavat pitkän paskan johtajiensa synkistelyille, "asialliset hommat hoidetaan mutta muutoin ollaan kuin ellun kanat"
 
Voi sen toisinkin nähdä
16touko2016
Kirjoittanut Kalle Isokallio | Kommentoi

http://blogit.iltalehti.fi/kalle-isokallio/2016/05/16/voi-sen-toisinkin-nahda/

Asiat voi nähdä monella tavalla. Vaikkapa kysymällä, millä tavalla kuvailisit henkilöä, joka joka vuosi lahjoittaa yli puolet tuloistaan köyhille ja vielä kuollessaan antaa köyhille viidesosan elinikäisistä säästöistään? Media kutsuu sellaisia henkilöitä hyväosaisiksi, jotka eivät osallistu talkoisiin. Minä kutsun heitä hyväntekijöiksi.

Myös julkisia menoja voi tarkastella erilaisin silmälasein. Vaikkapa niin että jos työikään tulevat ikäluokat ovat huomattavasti pienempiä kuin työelämästä poistuvat, julkisten menojen pitäminen aikaisemmalla tasolla vaatii työmarkkinoille tulevien sukupolvien verottamista huomattavasti nykyistä ankarammin. Se ei ole mielipide, se on fakta. Edes se ei auta, että poistuvat ikäluokat siirtyvät eläkkeelle. Eläketulo on yleensä kolmasosan pienempi kuin mitä työelämästä poistuneen palkka oli. Joka vuosi yhden kokonaisen ison ikäluokan verokertymä pienenee siis kolmasosalla. Jotta kolmasosaa pienemmältä, työmarkkinoille tulevalta ikäluokalta saataisiin kerätyksi saman verran veroja, pitäisi palkkojen verotus vähintään puolitoistakertaistaa. Yhtälö on siis mahdoton, joten muuta keinoa ole, kuin julkisen sektorin menojen asettaminen tasolle jonka tulevat, huomattavasti pienemmät ikäluokat pystyvät kantamaan. Kyse ei ole suhdanteista, ei kilpailukykysopimuksista, eikä sote-uudistuksesta, vaan yksinkertaisesti siitä, että vaikka maassa valitsisi täystyöllisyys, silti työtuloistaan veroa maksavien määrä käyvien lukumäärä supistuu.
Poliitikot puhuvat kansakunnan ikääntymisen aiheuttamista kasvavista menoista. Eivät ilmeisesti uskalla tunnustaa, että isommalla äänellä pitäisi puhua ikäluokkien pienenemisestä johtuvasta verotulojen hiipumisesta. Koomiseksi poliittisen keskustelun tekee se, että ongelma ei poistu, vaikka pidettäisiin vaalit kerran vuodessa. Riippumatta siitä, mitkä puolueet huseeraavat hallituksessa, menot pitää leikata tasolle, jonka vuonna 2030 töissä olevat ikäluokat pystyvät maksamaan.

Sipilän ajatus siitä, että paikataan menojen ja tulojen välinen aukko myymällä omaisuutta, on idioottimainen. Se ei korjaa tilannetta. Niin tekemällä hukataan omaisuuskin tulevilta sukupolvilta, koska Sipilä ei uskalla tehdä sitä, mitä hänen pitäisi tehdä. Mutta eipä hän paljoa apuja saa valtiovarainministeriltäänkään. Stubb totesi hetken aikaa sitten, että maassa harjoitetaan historian kokoomuslaisinta politiikkaa. Enpä menisi kehumaan, kun seurauksena maassa on yli 300 000 työtöntä, Unionin raskain tuloverotus, matalin kasvuvauhti ja kiivain julkisen sektorin velkaantumistahti.
Onko liikaa pyydetty, että hallitus tarkastaisi syntyvyystilastot viimeisen kuudenkymmenen vuoden ajalta ja ryhtyisi tekemään päätöksiä, joita isänmaa tarvitsee? Maata pitää rakentaa niin, että se on paremmassa kunnossa, kun se jätetään seuraaville sukupolville, ei heikommassa

 
Brucen kaltaisia suorapuheisia kavereita tarvittaisiin politiikkaan. Vaikka en olisikaan ihan kaikesta samaa mieltä.
 
http://www.taloussanomat.fi/porssi/...ina-jokaiselle-suomalaiselle/20165277/170?n=1
Professori ehdottaa: Valtiolta 3 000 euroa osakkeina jokaiselle suomalaiselle
Professori Markku Kaustian mukaan valtion pörssiomaisuuden jako kansalle opettaisi taloudenpitoa ja antaisi piristysruiskeen kulutukseen.
3 000 eurolla ilmaisia osakkeita. Miltä kuulostaa?
Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun rahoituksen professorin Markku Kaustian mielestä hyvältä. Kaustia patistaa valtiota jakamaan 16 miljardin pörssiomistuksensa suomalaisille osakkeina. Sillä saisi kansalaista kohden vajaan 3 000 euron osakesalkun.


Kerran Pääsluibari Sipilä haluaa viedä valtionomistusta pois valtionhallinnasta, niin tässä olisi kätevä keino! Kannatan 100% tätä ehdotusta, mutta silloin sutkit poliitikot eivät saa maksimihyötyä lähipiireineen, vaan se menisi oikeille omistajille, kansalaisille!!! Kuinka nopeasti valtiovalta vaientaa proffan??! Kohta nähdään! :)

Tässä vielä Valtion omistuksen arvo
http://vnk.fi/omistajaohjaus/omistuksen-arvo
 
Viimeksi muokattu:
http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1463369138391?jako=2845a017a79537d1b60202311e4bdb8c

Yliopistojen tärkein rooli on yhä aluepoliittinen
Kuohunta Savonlinnan opettajankoulutuslaitoksen ympärillä osoittaa, että yliopistojen tärkein rooli on yhä aluepoliittinen.

YLIOPISTOT ovat nyt viitisen vuotta opetelleet uudenlaista autonomiaa eli itsehallintoa, jonka fantastiseksi kuvailtu yliopistolaki niille vuoden 2010 alusta toi. Tosin nyt tuntuu, että lakiin aletaan liittää yhtä mairittelevia etuliitteitä kuin kuuluun jätevesiasetukseen.

Lakia vaaditaan muutettavaksi siksi, että sen mukana tuli liikaa autonomiaa, ja toisaalta siksi, että se keskitti vallan yliopistojen johtajille yhteisön sijaan.

Valtiovalta ja poliitikot eivät näytä itsekään osaavan päättää, ollaanko autonomiaa annettaessa ihan tosissaan vai pitäisikö yliopistojen olla yhä kuin valtion virastoja.

HALLITUSOHJELMA ja opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok) syksyinen paimenkirje usuttivat korkeakouluja ponnistelemaan kohti kansainvälisesti kilpailukykyisiä osaamiskeskittymiä eli karsimaan päällekkäisyyksiä. Kuohunta Savonlinnan opettajankoulutuslaitoksen ympärillä osoittaa ihan toista: yliopistojen tärkein rooli onkin yhä aluepoliittinen.

Itä-Suomen yliopisto päätti huhtikuussa vuosien, jopa vuosikymmenten jahkailun jälkeen keskittää opettajankoulutuksensa Joensuuhun – akateemisen kilpailukyvyn ja rakenteellisen kehittämisen nimissä.

Kansanedustajat Hanna Kosonen (kesk) ja Kaj Turunen (ps) ilmoittivat oitis, että yliopistolakia tulisi muuttaa autonomisen aseman osalta: ”Ei yliopistoille voi antaa näin suurta valtaa koko Suomen kannalta merkittävistä aluetalouden kysymyksistä.”

KANSANEDUSTAJIEN huolen kotiseudustaan ymmärtää. Sen sijaan pääministeri Juha Sipilän (kesk) toimet kyseenalaistavat hallituksen linjan korkeakoulujen rakenteellisessa kehittämisessä. Sipilä kertoo yllättyneensä Itä-Suomen yliopiston päätöksestä ja maan hallituksen luvanneen yliopistolle yhteensä kahdeksan miljoonan euron erityistuen, vaikka yliopisto hakee pysyvää ratkaisua. Sipilä lupasi myös selvityttää Savonlinnan laitoksen lakkautuksen ”kokonaistaloudelliset vaikutukset”.

Hallituksen toiminta on vähintäänkin ristiriitaista. Luvassa lienee joukko muita pikaselvityksiä, jos rakenteellisessa kehittämisessä aiotaan edetä käytäntöön.

Tähän asti opetusministeriön viesti yliopistojen esittämistä ”poisvalinnoista” on ollut, että ne ovat kovin vaatimattomia. Parhaillaan ministeriö neuvottelee yliopistojen kanssa tavoitteista, jotka ulottuvat vuoteen 2020 asti.
 
Hyvä Suomi ja Suomen kaikenkattava multikultti-aivopesuprojekti.... :confused:

lainaus linkin kommenteista:
Niko Sillanpää20.5.2016 07:21


Valinta on sikälikin erikoinen, että somalin kirjakieli on niinkin tuore tuotos kuin 1970-luvulla kehitetty. Japani on, noh, hieman vanhempi kieli. Tai tietysti, jos oppituolin tarkoitus on kehittää somalin kieltä, niin sitten, mutta sellainen ei mahda olla suomalaisten oppituolien tehtävä.

Useimpien afrikkalaisten heimokielien tapaan alkuperäinen sanasto on melkoisen suppea. Esimerkiksi kirjaa tarkoittava sana on siirtomaa-ajalta kieleen tullut lainasana...

Japani ulos, somalin kieli sisään - näin yhteiskunta luo rasisteja
19.5.2016 19:57 Martti Asikainen

http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/217152-nain-hallitus-luo-rasisteja-japani-ulos-somali-sisaan



Iltalehden päivän meili herätti minussa monenlaisia tuntemuksia. Palautteen antaja kummasteli yliopistojen ja korkeakoulujen säästöjä, joissa ei tunnu olevaan mitään koordinaatiota tai järkeä ylipäätään. Kirjoittaja oli erityisen närkästynyt Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston säästöistä, joista hän nosti pintaan japanin kielen kohtalon Suomessa. Helsingin yliopisto on ilmoittanut lopettavansa japanin kielen professuurin ja samaan aikaan Aalto-yliopistosta loppuu japanin kielen opetus kokonaan.

Kuten kirjoittajakin totesi hyvin tekstissään, Suomen ja Japanin kulttuuri- ja taloussuhteet ovat mitä tärkeimmät. Japanin 130 miljoonan ihmisen talousmarkkinat on kolmanneksi suurin kauppakumppanimme Euroopan ulkopuolisista maista. Heti Yhdysvaltain ja Kiinan jälkeen. Tämän lisäksi maiden välinen kauppatase on perinteisesti ollut Suomelle positiivinen, jota ei mielestäni tällaisessa taloustilanteessa voi alleviivata liikaa. Puhumattakaan japanilaisista turisteista, jotka ovat suomalaisen matkailualan kovaa ydintä. Samaan aikaan myös japanilainen populaarikulttuuri on vallannut nuorison keskuudessa yhä enemmän alaa suomalaisena alakulttuurina. Mutta japanin kieltä ei ilmeisesti enää tarvita, kuten mielipidekirjoittajakin osuvasti kysyi?

Ja sitten itse asiaan. Noin viikko sitten uutisoitiin siitä, kuinka somalin kieltä ja kulttuuria voisi pian opiskella loppututkintoon asti myös Helsingin yliopistossa. Tutkintokoulutuksen on tarkoitus alkaa Helsingin yliopistossa syksyllä 2017, ja jatkossa sitä voisi opiskella aina maisterintutkintoon asti.

Somalin kielen yliopisto-opetuksen aloittamista perustellaan somalivähemmistön koolla, ja tällä hetkellä suunnitelmissa on perustaa omat linjat somaliaa äidinkielenään ja vieraana kielenä opiskeleville. Koulutus järjestetään aluksi tuntiopetuksena, mutta Helsingin yliopiston humanistisen tiedekunnan dekaani Arto Mustajoen mukaan yliopistolle on tarkoitus perustaa jo lähiaikoina somalin kielen opettajan vakanssi. Sopiva henkilökin on hänen mukaan jo löytynyt.

Toisilta otetaan pois, toisille annetaan.

Kuten monet teistä varmasti tietävätkin, rasismi on yleensä irrationaalista - tai katsojasta riippuen rationaalista - jolloin ihminen kokee, että se mitä toinen saa on häneltä itseltään pois. Ja epäilemättä näin tulee käymään myös kielten opetuksen kohdalla, kun esimerkiksi japanin opiskelemisesta tehdään lähes mahdotonta, saksan ja ranskan aloituspaikat vähenevät, ja onhan tässä nyt muutenkin rummutettu jo useamman kuukauden ajan siitä, kuinka suomalaisten tekemä tiede on hyödyntä, eikä sillä ole lainkaan kaupallista potentiaalia tai markkina-arvoa.

Euroopassa on yli sata miljoona ihmistä, jotka puhuvat äidinkielenään saksaa, eikä ranskakaan niitä aivan pienimpiä mantereemme kieliä ole. Tällaisilla epälogiisilla päätöksillä yhteiskunta tekee parhaansa, jotta kantaväestön asenteet maamme somalivähemmistöä kohtaan koventuisivat myös tulevaisuudessa. Pettynyt ihminen ajattelee järjen sijaan helposti tunteella, ja alkaa syyllistämään somalitaustaisia henkilöitä suomalaisten kielitarjonnan selkeästä kaventumisesta, vaikka syyttävien sormien tulisi oikeasti osoittaa hallitukseen ja ennen kaikkea opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasoseen päin.

Helsingin yliopiston tulevaisuuden suunnitelmissa on lisätä englannin kielen opiskelupaikkoja noin 20 - 25 paikalla sekä kasvattaa kiinan ja arabian kielten koulutusta 15 aloituspaikkaan vuosittain. Edellä mainittujen kielten kohdalla painostuksen vielä ymmärtää, koska jokainen niistä on selkeästi suuri ja tärkeä kieli, mutta somali tuli nyt kyllä vähän puskista. Laskentatavasta riippuen somalin kieltä puhuu maapallolla noin 8-20 miljoonaa ihmistä. Vuoden 2014 tilastojen mukaan maassamme oli tuolloin 16 721 somaliaa äidinkielenään puhuvaa henkilöä, eikä heidän määränsä nyt niin radikaalisti ole voinut parissa vuodessa kasvaa.

Tottakai minäkin olen jossain määrin samaa mieltä opetusministeriön sekä yliopiston henkilökunnan kanssa, ja pidän somaleille tarjottua tutkintotodistukseen johtavaa koulutusta erinomaisena ja tärkeänä kotouttamiskeinona, jolla myös maahanmuuttajat sekä etnisen vähemmistöryhmän edustajat saadaan kiinnostumaan akateemisesta maailmasta, mutta olisiko tälle humanitaariselle ja yhteiskunnalliselle sopeuttamishankkeelle voinut miettiä hieman paremman ajankohdan?

.. nyt nimittäin on se kaikista huonoin mahdollinen hetki tällaiseen.

 
Viimeksi muokattu:
http://www.talouselama.fi/uutiset/k...aluaisi-ulkopuolisen-maailman-nakevan-6551791

Karu arvio leviää verkossa: "Tätä kuvaa Suomi ei haluaisi ulkopuolisen maailman näkevän"


Suomi haluaa olla kaikessa paras ja ilmeisesti tässäkin..? :confused:

lainaus:

Tiukkojen leikkausten ja synkän talousennusteen tähden Suomen talous on jo hengityskoneessa, kirjoittaa Politico-lehti.

Politico kuvailee Kallion leipäjonoa, jossa on päivän päätteeksi käynyt yli 3 000 ihmistä hakemassa lahjoitusruokaa sekä kotitaloustarvikkeita.

”Tätä kuvaa Suomi ei haluaisi ulkopuolisen maailman näkevän. Se haluaa olla tunnettu maana, joka nousee ’maailman paras’-listojen kärkeen: paras paikka olla nainen, läpinäkyvin maa, vähiten korruptoitunut, paras koulutus, onnellisin, vaurain – lista vain jatkuu. Mutta kun taloudellinen kriisi syvenee, kymmenet tuhannet ihmiset ovat riippuvaisia hyväntekeväisyydestä ja leipäjonoista ruokkiakseen perheensä”, Politico tylyttää.
 
Näin harmaatatataloutta estetään ainakin Suomessa ja ilmeisesti muissakin maissa EU:n alueella...?

Onko tämä muka jotain muuta kuin fasistista sosialismia, jossa tavallisia kansalaisia kytättään/syynätään ja "nomenklaturan" isonrahan herrat kantavat miljoonia ulkomaille...?

Käteinen raha on synti joka pitää saada loppumaan!


Mikko, 58, ei saanut talletettua käteistä vaimonsa tilille - OP vastaa: Määräykset ovat kiristyneet

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016052121597174_uu.shtml
Sunnuntai 22.5.2016 klo 08.06

OP:n mukaan ohjeistuksen tarkoituksena on torjua harmaata taloutta. (TOMI VUOKOLA / AL)
- Vaimoni, juuri eläkkeelle jäänyt 63-vuotias, on sairaana. Hän ei jaksanut itse pankkiin. Olen aina tehnyt niin, että nostan omalta tililtäni rahaa voidakseni maksaa käteisellä, Pitkänen kertoo Iltalehdelle.

Hän yritti tallettaa käteisrahaa vaimonsa tilille ensin Siilinjärven Osuuspankissa, sitten Kuopion Osuuspankissa.

- Minulta kysyttiin, onko minulla käyttöoikeutta vaimoni tiliin. Ei ollut. Vaimokin soitti pankkiin, mutta siitä huolimatta en saanut tehtyä käteisrahatalletusta. Sanottiin jotain sellaista, että valvonta on kiristynyt ja että pankki ei saa ottaa käteistä, Pitkänen ihmettelee.

Mies toteaa, että tällainen järjestely vaikeuttaa hänen elämäänsä.

- Nyt on asuntolaina sitten maksamatta. Olen kuullut muidenkin vanhempien ihmisten olevan ongelmissa tämän asian kanssa.

OP vastaa

Osuuspankin liiketoiminta-alueen johtaja Jussi Huttunen vastaa Iltalehdelle, että viime vuoden lopulla OP Ryhmä muutti muun muassa käteistalletuksia koskevia ohjeita.

- Ohjeistuksen mukaan käteistalletukset tehdään aina omalle tilille. Pankin pitää tuntea asiakas ja tietää hänen liiketoimintansa. Pankin täytyy tietää, mistä asiakkaan raha on tullut, Huttunen selvittää.

Tarkoituksena on torjua harmaata taloutta.

- Asiakkaan ja asiakkaan tekemien "liiketoimien" tuntemista koskevat viranomaisohjeet ja määräykset ovat kiristyneet. Asiakkaan tunnistamisen jälkeen hänen on tehtävä riittävä selvitys rahan alkuperästä. Meillä on sitä varten lomake, jonka voi täyttää, Huttunen sanoo.

Pankilla on myös rajakatto käteistalletuksien yhteissummaan. Yleisenä ohjeena on, että raha siirretään eteenpäin omalta tililtä. Käteistä voi tallettaa omalle tilille muun muassa talletusautomaatilla.

"Vähitellen totuttu"

Huttunen ei kommentoi suoraan yksittäistä asiakastilannetta.

- Ymmärrän, että jos hän törmäsi asiaan ensimmäistä kertaa, se herätti kysymyksiä. Toimintatavan muuttuminen herätti viime vuoden puolella ihmetystä, mutta enää viime aikoina en ole kuullut siitä kommentteja. Ehkä siihen on vähitellen totuttu, Huttunen sanoo.

- Osa asiakkaista piti muutosta erikoisena. Osa taas piti sitä tervetulleena, koska he kokivat sen auttavan harmaan talouden torjunnassa.

Huttunen uskoo, että uusien käytäntöjen ei pitäisi olla iäkkäille ihmisille "erityisen hankalaa".

- Pyrimme löytämään mahdollisimman hyvän ja yksinkertaisen tavan palvella kaikkia asiakkaita.

TIINA SAARI
[email protected]

 
Suomi haluaa olla kaikessa paras ja ilmeisesti tässäkin..? :confused:

lainaus:

Tiukkojen leikkausten ja synkän talousennusteen tähden Suomen talous on jo hengityskoneessa, kirjoittaa Politico-lehti.

Politico kuvailee Kallion leipäjonoa, jossa on päivän päätteeksi käynyt yli 3 000 ihmistä hakemassa lahjoitusruokaa sekä kotitaloustarvikkeita.

”Tätä kuvaa Suomi ei haluaisi ulkopuolisen maailman näkevän. Se haluaa olla tunnettu maana, joka nousee ’maailman paras’-listojen kärkeen: paras paikka olla nainen, läpinäkyvin maa, vähiten korruptoitunut, paras koulutus, onnellisin, vaurain – lista vain jatkuu. Mutta kun taloudellinen kriisi syvenee, kymmenet tuhannet ihmiset ovat riippuvaisia hyväntekeväisyydestä ja leipäjonoista ruokkiakseen perheensä”, Politico tylyttää.

Köyhyyden raju kasvu on de facto onnelassa. Toivottavasti leipäjonoissa kyhjäävät ymmärtävät, että tuloerojen kasvu on vain positiivinen asia. Jossain kohtaahan se raja tulee, kun kaikki eivät sitä enää ymmärrä.
 
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/...län-hallituksen-ympäristöpolitiikkaa-1.146204
"Hallituksen ympäristöpolitiikka saa vihreiltä rankkaa kritiikkiä. Juha Sipilän (kesk.) hallitus on tällä kaudella leikannut suhteellisesti eniten luonnonsuojelusta ja murentaa normien purun varjolla ympäristöhallintoa pala palalta, arvioivat vihreiden kansanedustajat Satu Hassi ja Emma Kari. Hassi on myös eduskunnan ympäristövaliokunnan puheenjohtaja"

Emma Kari ja Satu Hassi, molemmat ovat vaatineet että rajat pidetään auki. Siitä typeryydestä tuli satojen miljoonien ylimääräiset menot. Nyt ne sitten ihmettelevät kun on rusakoiden suojelu vähemmällä huomiolla? Eikös tuo ole aivan oikein.

Entä mitenkäs SDP on vaatinut sitä että ilmainen terveydenhuolto myös paperittomille ulkomaalaisille?

http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/sdp_poliisit-50681
"SDP:n hallintovaliokunnan jäsenet, kansanedustajat Mika Kari, Sirpa Paatero ja Joona Räsänen ovat huolestuneita poliisien vähäisestä määrästä" (lienevät väärässä puolueessa jos ovat oikeasti huolestuneita? vai onko kyse ajatuspoliiseista?)

http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/ltae2-50665
"Lisätalousarvioesityksessä maahanmuuttomenoihin 230 miljoonan euron lisäys"

http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/li andersson opiskelijahuolto-50716
"Vasemmistoliiton kansanedustaja Li Andersson on huolissaan ammattiin opiskelevien opiskelijahuollon kohtalosta ammatillisen koulutuksen uudistuksessa"

Hei Li-tyttö joka et osaa laskea, meillä on tilaa, muttei rahaa?
 
En nyt tiedä sopiiko tälle säikeelle mutta tälleen suomen oikeusvaltio/hyvinvointiyhteiskunan kerma eli työ ja sosiaaliviranomaiset tukevat ja kannustavat hallintoalamaisiaan työllistymään joita "kansalaisiksi" kutsutaan? :rolleyes:

Tämä suomea hallitseva rälssi tekee palkkansa eteen näköjään kaikkensa että Suomi pysyy persiillään ja että hallintoalamaiset voivat pahoin...:confused:

Työtön alkoi askarrella plektroja, Kela perii vuoden työttömyysrahat takaisin
JUHA-PEKKA TIKKA
1 tunti ja 45 minuuttia sitten(päivitetty 8 minuuttia sitten)

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/plektra-50825

Kitaroiden plektroja valmistava henkilö kertoo yrittämisen aloittamisen johtaneen taantuvaan korvausten menetykseen.

  • 27eeb6f01ab76bee87cd19801e0b4a057130f7821436cfc3605d18f2872247c0

    Työtön plektravalmistaja menetti vuoden työttömyyskorvauksensa.

    (Facebook/pickatplektrat)
Työttömänä oleva mies ryhtyi tammikuun lopussa tekemään harrastusmielessä kitaroiden pieniä näppäilyplektroja. Hän kertoi Facebook-sivuillaanaloittelevansa tuotantoa työttömyytensä lopettamiseksi ja etsi koneita ja roinaa rintamamiestalon kellariin tulevaan pajaan.

Kevytyrittäjä nimittää käsityönä tekemiään kuuden euron hintaisia tuotteitaPickat-plektroiksi.

Uudessa Facebook-merkinnässään plektra-askartelija kertoo takaiskusta.

"Tein silleen tyhmästi että menin ilmottamaan työkkärille että yritän työllistää itteni kehittelemällä puisia plektroja. Kirjasivat mut sitten samointein yrittäjäksi ja kela perii työttömyyskorvaukset takasin. Nyt tällä olis siis tarkotus elää ja maksaa vuoden työttömyyskorvaukset takasin. Ostakaa nyt siis ees säälistä", hän kirjoittaa.

Plektravalmistajan mukaan Kelan kanssa taistelu vei häneltä voimat, joka johti tilausten väliaikaiseen myöhästymiseen.

 
En nyt tiedä sopiiko tälle säikeelle mutta tälleen suomen oikeusvaltio/hyvinvointiyhteiskunan kerma eli työ ja sosiaaliviranomaiset tukevat ja kannustavat hallintoalamaisiaan työllistymään joita "kansalaisiksi" kutsutaan? :rolleyes:

Tämä suomea hallitseva rälssi tekee palkkansa eteen näköjään kaikkensa että Suomi pysyy persiillään ja että hallintoalamaiset voivat pahoin...:confused:

Hölmö tapaus sinänsä ja kuvaavaa systeemin jäykkyydelle, mutta toisaalta sen verran voisi vastuuta yksilöltäkin perätä, että aika selvästi ainakin minulle aikoinaan kerrottiin, että aktiivinen y-tunnus ja työttömyyspäiväraha eivät oikein sovi yhteen.

Firman sivut.
Firman tiedot.
 
Hölmö tapaus sinänsä ja kuvaavaa systeemin jäykkyydelle, mutta toisaalta sen verran voisi vastuuta yksilöltäkin perätä, että aika selvästi ainakin minulle aikoinaan kerrottiin, että aktiivinen y-tunnus ja työttömyyspäiväraha eivät oikein sovi yhteen.

Firman sivut.
Firman tiedot.


Juu ei sovi ei :confused: ...näin tyhmää / tietämätöntä rankaistaan oikein kunnolla niin että varmasti ei seuraavan kerran samaa virhettä tee...:rolleyes:
 
Köyhyyden raju kasvu on de facto onnelassa. Toivottavasti leipäjonoissa kyhjäävät ymmärtävät, että tuloerojen kasvu on vain positiivinen asia. Jossain kohtaahan se raja tulee, kun kaikki eivät sitä enää ymmärrä.

Progressiivisen verotuksen maassa tuloerot ovat se juttu jolla tulonsiirrot rahoitetaan. Toisin sanoen mitä enemmän meillä on palkkamiljonäärejä, sitä enemmän valtion kassaan virtaa tuloja. Ja toisin päin: Jos tuloeroja ei ole niin heikoimmat kuolevat nälkään.

Meillä on ollut viimeiset parikymmentä vuotta menossa maan sisäinen informaatiosota jossa ihmisten päähän on iskostettu ajatusta siitä että taloudellinen menestys on jotenkin arveluttavaa ja tuomittavaa. Älyttömyyden huippu on hesarin ja ylen kailottama aivopieru yrittäjien verottomista tuloista joilla ei a) ole yhtään mitään todellisuuspohjaa ja b) kasvattaa ja ylläpitää tämän maan tuhoon johtavaa kahtiajakoa.

Kalle Isokallio totesi blogissaan osuvasti että missä muussa maassa tahansa ihmistä joka antaa vähintään puolet tuloistaan köyhille ja kuoltuaan luovuttaa viidenneksen elinikäisistä säästöistään yhteiseen kassaan pidettäisiin kunnioitettuna hyväntekijänä. Suomessa hän on kirottu verenimijä joka ei osallistu talkoisiin ja jolta pitäisi ottaa tulot ja omaisuus pois.

Omasta puolestani totean tukeneeni henkilökohtaisesti päättyneenä verovuonna valtion ja kunnan kassoja reilulla sadalla kiloeurolla. Mites isolla summalla sinä näihin talkoisiin osallistuit?

Olllaan semmoisessa tilanteessa että nämä nykyiset leikkaukset ovat vain alkusoittoa. Valtion velka ylittää tänä vuonna 100 miljardin rajapyykin. Uutta velkaa otetaan noin kymmenen miljardin vuosivauhdilla. Kotitalouksien tuloverokertymä on nykytasolla kolmekymmentä miljardia, joten rivakka pitää olla keskituloisten veronkiristys, jos meidän tuloistamme aiotaan nyhtää lisää kymmenen miljardia. Erilaisia kulutusveroja kerätään sunnilleen saman verran, joten melkoisesti nousee elämisen hinta Suomessa, jos se kymmenen miljardia päätetään kerätä kulutuksesta.

Jos velkaantuminen aiotaan saada kuriin tuottavuusloikalla, vientialojen tuottavuuden pitäisi parantua viiden seuraavan vuoden aikana yli viidelläkymmenellä prosentilla. Sellaista loikkaa ei ole missään maassa tapahtunut teollisen vallankumouksen jälkeen. Kun lisäksi jokainen, jolla on taskulaskin, pystyy laskemaan sen, että velanotto vain puoliintuu, vaikka kaikki työttömät saisivat huomenna töitä suomalaisella keskipalkalla.

Maahan tarvitaan lisää yksityisen sektorin työpaikkoja ja niitä eivät tänne luo ketkään muut kuin yrittelijäät, osaavat ja ahkerat ihmiset jotka kyllä löytävät vaivattomasti Suomen ulkopuolelta paikkoja joihin heihin ei suhtauduta avoimen vihamielisesti ja heidän uurastuksensa ja riskinoton hedelmiä ei ulosmitata viimeiseen centtiin saakka.

Tuloerojen kasvu on oikeasti riemulla vastaanotettava asia koska se on merkki siitä että talous lähtee toipumaan. Juttu vaan on niin että jos ja kun talouden nousu alkaa niin osaavimmat, ahkerimmat ja onnekkaimmat saavat aina osansa ennen muita, muiden osa tulee myöhemmin. Mutta jos nuo kirotut ylisuoriutujat viedään kateuskiiman vallassa saunan taakse niin se nousukausi jää saapumatta.

Fiksuimmat ja osaavimmat ovat jo ryhtyneet pakkaamaan laukkujaan. Itseäni en mitenkään erityisen varakkaana pidä mutta kuitenkin suunnitelmissa on rahastaa elämäntyö ja muuttaa pois tästä verohelvetistä heti kun lapset pärjää omillaan. Tämän nykyisen hyvinvointivalheen ylläpitämiseksi otetut velat kun lankeavat maksuun niin siinä ei omaisuudensuoja paljon paina.

Voi olla että valtio nimeltä Suomi on olemassa vielä parin-kolmenkymmenen vuodenkin kuluttua mutta elintaso on rankasti alhaisempi kuin mitä tänään saadaan nauttia. En usko että kehityksen suuntaa saadaan muutettua kun muutokseen ei tunnu olevan mitään haluja: Kaikki ehdotukset joilla muutettaisiin systeemiä niin että voisimme jossain kaukaisessa tulevaisuudessa alkaa tienaamaan enemmän kuin syömme laukaisevat nelisorkkajarrutuksen ja kiljunnan kuin sikaa teuraaksi vietäisiin.
 
Back
Top