Suomi aikoo rajoittaa kaksoiskansalaisten pääsyä valtion virkoihin

Rauhantekijä

Respected Leader
Siellä kohkataan ensimmäisen otsikon kanssa ja läväytetään klikkausotsikko verkkoon ja sitten ihastellaan sitä porukalla.
Aivan päivänselvää.
Toimittajat hankkivat vain henkilökohtaista meriittiä sopiviksi luulemillaan asioilla. Oma minä ensin ja vasta toisena tasavallan yhteiset turvallisuusasiat.
 

Myrskyhiiri

Ylipäällikkö
Missähän vaiheessa Yle yms hokasee, että PV:n kohteisiin, varuskuntiin yms ei pääse ulkomaalaiset. Tästähän saisi lisää vettä myllyyn :)

Kyllä nykyään pääsee. PV tiedottaa:

http://puolustusvoimat.fi/artikkeli/-/asset_publisher/puolustusvoimat-varmistaa-menettelytavat

"Puolustusvoimien yhdenvertaisuusnormin mukaan kansalaisuus ei ole peruste eriarvoiselle kohtelulle."

Ja vastaavasti sodan sattuessa saa yhtä hyvin ampua suomalaista sotilasta kuin ulkomaista. Tai vaikkapa brittiä yhtä luvallisesti kuin vaikka venäläistä. Tai sitten ei ketään.

Kansalaisuus nääs ei ole peruste eriarvoiselle kohtelulle. Ettäs tiedätte.

Miten ne anarkistit sanoikaan:

images


Voi vittu ku vituttaa ku pientä eläintä.
 

Huhta

Greatest Leader
Näinhän juuri siinä on käynyt.

Kun YLE uutisoi, että "kaksoiskansalaisuus voi olla turvallisuussyistä este". Niin olisi pitänyt vain todeta, että "niin voi, yhtenä tekijänä, osana turvallisuusselvitystä" eikä ruveta inttämään, että ei kaksoiskansalaisuutta ole kategorisesti kielletty. Nyt se keskustelu pyörii sen kaksoiskansalaisuuden eikä turvallisuuden ympärillä. Varmasti kaikki olisivat ymmärtäneet ja hyväksyneet turvallisuusnäkökulman, erityisesti jos kaksoiskansalaisuus-kielto ei olisi ollut kaikenkattavan kategorinen.

Tämä on erinomaisen hyvä huomio!

Venäjän kaltaisten valtioiden ollessa kyseessä kysymys kaksoiskansalaisuudesta on vähäinen merkitykseltään. Venäjä ei ole oikeusvaltio, sen turvallisuuskoneisto voi tehdä käytännössä mitä haluaa. Olen varma siitä, että myös kansalaisuudestaan luopunutta ex-venäläistä painostetaan, jos tämä katsotaan tarpeelliseksi, vaikka se ei noudattaisi lain kirjainta ihan just.

Oleellista on siteet ulkomaille, kaksoiskansalaisuus on siinä sopassa merkitykseltään lähes olematon. Jos jollakulla on Venäjän kansalaisuus, mutta hänet on adoptoitu lapsena Suomeen orpokodista eikä hän ole käynyt Venäjällä koskaan myöhemminkään, niin ei tuossa ole mitään turvallisuusriskiä. Mutta jos jollakulla on venäläistaustainen puoliso, joka pitää yhteyttä sukulaisiin Venäjällä, niin siinä on jo jonkinasteinen turvallisuusuhka kyseessä. Puhumattakaan sitten, jos kyse olisi omista verisukulaisista.
 

hansai

Supreme Leader
Poliisi epäilee, että Puolustusvoimissa on syyllistytty syrjintärikokseen Venäjän kaksoiskansalaisten kohtelussa
Tutkinta alkoi, kun Yle uutisoi aiemmin keväällä Puolustusvoimien muuttuneesta linjauksesta kaksoiskansalaisia kohtaan.

Yle kertoi neljä kuukautta sitten, että Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisuudesta on tullut este päästä työskentelemään Puolustusvoimiin.

Puolustusvoimissa oli myös annettu ohjeistus, jonka mukaan varusmiespalvelukseen tulevia Venäjän kaksoiskansalaisia ei enää kouluteta sellaisiin tehtäviin, joissa heillä on mahdollisuus päästä käsiksi turvallisuuden kannalta merkittävään tietoon.

Puolustusvoimat kiisti Ylen uutisen ja vaati Yleltä oikaisua. Yle ei uutistaan oikaissut.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) sanoi Ylen uutista valeuutiseksi ja uutisankaksi, ja hän puolestaan vaati Yleltä anteeksipyyntöä.(siirryt toiseen palveluun)

Pian uutisoinnin jälkeen poliisi alkoi selvittää, onko Puolustusvoimissa syyllistytty syrjintärikoksiin. Poliisin pöydälle päätyi kolme tapausta, joista Yle oli uutisoinut.

"Kainuun prikaatin tapauksessa ei ole syytä epäillä rikosta"
Yksi tapaus koski Kainuun prikaatia, jossa parille sadalle varusmiehelle oli kerrottu koulutustilaisuudessa, etteivät kaksoiskansalaiset pääse lennokkikoulutukseen. Tämä luki myös koulutusmateriaalissa.

Puolustusvoimat kiirehti uutisen jälkeen kertomaan, että kyseessä oli yksittäisen kouluttajan tekemä yksittäinen kirjoitusvirhe.

Poliisin mukaan Kainuun prikaatin tapauksessa ei ole syytä epäillä rikosta.

– Tässä on oleellista se, että tämä virhe on välittömästi korjattu, kun se on tullut Kainuun prikaatin tietoon, sanoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Jari Nieminen keskusrikospoliisista.

Kainuun prikaatin koulutusmateriaalista maininta oli poistettu nopeasti sen jälkeen, kun asia oli noussut julkisuuteen.

Poliisi epäilee syrjintärikosta kahdessa tapauksessa
Poliisi epäilee syrjintärikosta kahdessa tapauksessa. Toinen niistä koskee Puolustusvoimien Vekaranjärven varuskuntaravintolaa, jonka toiminta on ulkoistettu Leijona Catering -yhtiölle.

Kouvolassa asuva Suomen ja Venäjän kaksoiskansalainen oli hakenut töitä Vekaranjärven varuskuntaravintolasta rekrytointiyhtiö Kairest Oy:n kautta.

Kesken työnhakuprosessin Kairest Oy lähetti yllättäen työnhakijalle sähköpostin, jossa sanottiin, että "asiakkaamme vaatii, että työntekijällä on oltava Suomen kansalaisuus, kaksoiskansalaisuuskaan ei käy".

– Kouvolassa eräs henkilö on kokenut tulleensa syrjityksi työnhakutilanteessa, ja tältä osin asiaa tutkitaan epäiltynä työsyrjintänä, tutkinnanjohtaja Nieminen toteaa.

Kaksoiskansalaisuus paljastui turvallisuusselvityksessä
Toinenkin rikostutkinta kohdistuu Ylen tietojen mukaan Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisen kohteluun. Hänelle oli ehditty suunnitella työtehtävä, jossa hänellä olisi ollut pääsy tiettyyn tietojärjestelmään. Siinä oli Puolustusvoimien henkilökuntaa koskevia tietoja.

Kun kaksoiskansalaisuus paljastui turvallisuusselvityksessä, Puolustusvoimat esti häneltä pääsyn tehtävään.

Tutkinnanjohtaja Nieminen on hyvin vaitonainen tästä tutkinnasta.

– Siinä on esitutkinta kesken, ja tältä osin en voi asiaa enempää kommentoida.

Poliisi ei suostu kertomaan, kuinka monta epäiltyä sillä on tutkinnassa olevissa jutuissaan. Ylen tietojen mukaan poliisi on kuullut useita henkilöitä viime viikkojen aikana. Poliisi ei myöskään kerro, mihin yksiköihin Puolustusvoimissa tutkiinta kohdistuu.

Tutkinnanjohtaja Nieminen arvioi, että tutkinta valmistuu kesän aikana.

Yle kertoi helmikuussa, että ohjeet Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisten kohteluun tulevat Puolustusvoimien
http://yle.fi/uutiset/3-9640008
 

Lepukki

Eversti
Miksi tämä on meillä niin hankalaa kun rajan takana vastaava toiminta onnistuu ongelmitta?

"
Näin Venäjä suhtautuu kaksoiskansalaisiin: Ministeriksi ei pääse eikä asepalveluksesta vapaudu automaattisesti
Suomen kansalainen voi saada Venäjän kansalaisuuden vain, jos luopuu ensin Suomen kansalaisuudesta.
...
...
Venäjä rajoittaa kaksoiskansalaisten pääsyä valtionsalaisuuksien ääreen eikä kaksoiskansalainen voi esimerkiksi toimia ministerinä, kansanedustajana ja joissakin muissa valtion viroissa.

Vuonna 2014 Venäjä alkoi seurata kaksoiskansalaisia aiempaa tarkemmin ja muutti lakia niin, että kaksoiskansalaisuudesta tai oleskeluluvasta tulee tehdä virallinen ilmoitus viranomaisille."

http://yle.fi/uutiset/3-9440108
 

John Hilly

Ylipäällikkö
Jukka Tarkka ruoskii puolustusvoimia.

Pitääkö vieraan vallan edustajat päästää käsiksi Suomen arkoihin puolustustietoihin ihmisoikeuksien takia?
Kasperi Summanen
15 tuntia ja 8 minuuttia sitten
Kaksoiskansalaisten kohtelu puolustusvoimissa on Jukka Tarkan mukaan johdonmukaista turvallisuustyötä.

 • ae0224a66582d5327ecd3da71fdb05ad7e3a0e665d32386cb2db69fb55699608

  Jukka Tarkka.

  (Lehtikuva/Martti Kainulainen)
 • Kaartin jääkärirykmentin tukikompanja virtuaaliharjoituksissa Santahaminassa.

  (Lehtikuva/Jussi Nukari)
 • ae0224a66582d5327ecd3da71fdb05ad7e3a0e665d32386cb2db69fb55699608

  Jukka Tarkka.
– Onko todella niin, että ihmisoikeuksien perusasiat velvoittavat Suomen tarjoamaan vieraiden valtioiden edustajille pääsyn Suomen puolustusjärjestelmien arkoihin perustiedostoihin? Missään muussa maassa sellainen ei tulisi kysymykseenkään, valtiotieteen tohtori Jukka Tarkka toteaa kotisivuillaan julkaisemassaan kirjoituksessa.

Hän ruotii puolustusvoimien suhtautumista kaksoiskansalaisiin.

Hänen mukaansa julkisuuteen tähän mennessä tulleet yksittäistapaukset tuntuvat lain hengen vastaisilta, mutta ovat puolustusvoimien perustehtävän kannalta "johdonmukaista turvallisuustyötä".

– On vaikea kuvitella, että joku Naton tai Venäjän turvallisuusviranomainen jättäisi hyödyntämättä mahdollisuuden saada laillisin menetelmin tietoa vastapuolen kyvystä ja tavasta käyttää miehittämättömiä ilma-aluksia. Miksi Suomen pitäisi olla hölmö ulkopuolinen tässä vuosisataisessa sotilastiedustelun mestaruussarjassa, Tarkka kysyy.

Hän muistuttaa, että pikkutietoakin keräämällä pystytään paljastamaan merkittävää kohdemaan etua vahingoittavaa tietoa.

– Siksi varuskuntien ruokalat ja sotilaskodit ovat tiedustelun eturintamaa.

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/jtarkka_ihmisoik_pv-66235
 

Vonka

Supreme Leader
Tämä homma on kammattu juuria myöten.

Kaksoiskansalaisuuteen liittyvä esitutkinta siirtyy syyttäjälle syyteharkintaa varten
12.9.2017 9.00
TIEDOTE
Esitutkinta niin sanotussa puolustusvoimien kaksoiskansalaisuusjutussa on valmistunut. Keskusrikospoliisi suoritti esitutkinnan yhdessä Pääesikunnan rikostutkinnan kanssa. Yhteistyötä on alusta alkaen tehty myös Valtakunnansyyttäjänviraston kanssa. Kyse on rikosepäilystä, jossa puolustusvoimien henkilökuntaan kuuluva sotilas olisi lähettänyt alaisilleen sähköpostiviestin ja käskenyt tai ohjeistanut heitä toimimaan varusmiestä kohtaan syrjivällä tavalla lainvastaisesti.

Esitutkinnan keskiössä on ollut edellä mainitun sähköpostin sisältö ja se onko tosiasiassa ryhdytty joihinkin toimenpiteisiin, jotka olisivat asettaneet tämän sähköpostiviestissä mainitun varusmiehen tai jonkun muun kaksoiskansalaisen eriarvoiseen asemaan kansalaisuuden tai etnisen alkuperän perusteella.

Esitutkinnassa on kuulusteltu lukuisia henkilöitä mm. tämä sähköpostiviestissä mainittu varusmies. Alun perin epäiltynä rikosnimikkeinä olivat syrjintä ja palvelusrikos. Syrjintärikoksen osalta Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtaja on päättänyt esitutkinnan, koska tutkinnassa on selvinnyt, ettei syrjintärikosta ole tehty.

Palvelusrikoksesta epäillyn sotilaan epäillään rikkoneen Yleisen palvelusohjesäännön määräyksiä henkilöiden tasa-arvoisesta ja yhdenvertaisesta kohtelusta. Koska rikoksesta epäilty on kiistänyt teon, eikä asiaa voida pitää lain tarkoittamalla tavalla selvänä on Pääesikunnan päällikkö päättänyt siirtää tämän asian syyttäjälle syyteharkintaa varten. Syyteharkinta suoritetaan Valtakunnansyyttäjänvirastossa.


http://puolustusvoimat.fi/artikkeli...nta-siirtyy-syyttajalle-syyteharkintaa-varten
 
D

Deleted member 1381

Guest
Kaksoiskansalaisten pääsy sotilasvirkoihin piti estää – Nyt keskusta jarruttaa
Hallituskumppaneiden mukaan lakien innokkaimmat jarruttajat ovat liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) ja valtiosihteeri Paula Lehtomäki (kesk). Pääministeri Juha Sipilän (kesk) luotettu Berner on Suomen ja Sveitsin kansalainen. Lehtomäki on Suomi–Venäjä-seuran entinen puheenjohtaja.

Keskustan lisäksi lakiesitysten valmistelua on hämmentänyt presidentti Sauli Niinistön kanta.

Niinistö on pohdiskellut vaihtoehtoa, että Suomi hyväksyisi sotilasvirkoihin sellaiset kaksoiskansalaiset, joilla olisi mahdollisuus päästä vastaaviin tehtäviin myös toisessa kotimaassaan. Presidentin yhtenä tarkoituksena on vaientaa venäläiset, koska Venäjä ei nimitä sotilasvirkoihin kaksoiskansalaisia.

Loput linkistä: https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ko...-keskusta-jarruttaa/?shared=986370-2281a657-4
 

ak.tied

Respected Leader

Apulaisvaltakunnansyyttäjä ei nosta syytettä koskien epäiltyä palvelusrikosta. Syytettä ei nostettu, koska rikosta ei ole tapahtunut. Valtakunnansyyttäjänvirasto on tänään tiedottanut päätöksestä.

Pääesikunnan päällikkö päätti syyskuussa siirtää kyseisen asian syyttäjälle syyteharkintaa varten. Syyteharkinta suoritettiin Valtakunnansyyttäjänvirastossa.

Puolustusvoimat kohtelee henkilöitä yhdenvertaisesti ja tasa-arvoisesti. Puolustusvoimat ei hyväksy syrjintää.

Hyvä, että tämä tutkittiin perinpohjaisesti.

Muok. Taustaa asialle.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201709122200386856_u0.shtml

Puolustusvoimien henkilökuntaan kuuluvaa sotilasta epäillään palvelusrikoksesta. Kyse oli sähköpostiviestistä, jossa epäilyn mukaan käskettiin tai ohjeistettiin alaisia toimimaan varusmiestä kohtaan syrjivällä tavalla.

Esitutkinnassa selvitettiin sähköpostiviestin sisältöä ja sitä, ryhdyttiinkö toimiin, joissa kansalaisuuden tai etnisen alkuperän perusteella asetettiin kyseinen varusmies tai joku muu kaksoiskansalainen eriarvoiseen asemaan. Tutkinnassa kuulusteltiin muun muassa sähköpostiviestissä mainittua varusmiestä.

Alun perin epäiltyinä rikosnimikkeinä olivat syrjintä ja palvelusrikos. Syrjintärikoksen osalta esitutkinta päättyi, kun katsottiin, ettei sitä ollut tapahtunut.

Keskusrikospoliisi suoritti esitutkinnan yhdessä Pääesikunnan rikostutkinnan kanssa. Esitutkinta siirtyy syyteharkintaan Valtakunnansyyttäjänvirastoon.
 

ak.tied

Respected Leader
No voi hitto... tällänen kohu tyhjästä. Hyvin meni. Hutkittu juttu PV:n puolelta ja juuri kun kaksoiskansalaisuusasiat olivat olleet tapetilla.

Mutta meneillään olevista noitavainoista kertoo jotain se, että KRP:n tutkinta ei riittänyt vaan piti siirtää valtakunnansyyttäjälle vielä syynättäväksi, vaikka taustalla oli väärinkäsitys.
 

hansai

Supreme Leader
Upseeriliitto: Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisia ei Puolustusvoimien sotilasvirkoihin
Upseeriliiton kanta tulee esille lausunnossa, jonka se on antanut kohua herättäneeseen kaksoiskansalaisia koskevaan lakiehdotukseen. Yle tutustui uunituoreisiin lausuntoihin.

Kaksoiskansalaisuus
29.4.2018 klo 11:43päivitetty 29.4.2018 klo 12:16
13-3-10183801.jpg

Vesa Moilanen / Lehtikuva
13-3-9576793.jpg

Päivi Happonen

Yle uutisoi vuosi sitten keväällä, että Puolustusvoimat on alkanut rajoittaa Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisten pääsyä tiettyihin tehtäviin.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) raivostui uutisesta ja kiisti sen jyrkästi, mutta muutaman tunnin jälkeen uutisen julkaisusta Niinistö ilmoitti, että hän laittaa vireille lain, jolla kaksoiskansalaisten pääsy estetään sotilasvirkoihin.

Esitys lakipykälistä saatiin valmiiksi muutamia viikkoja sitten. Puolustusministeriö ehdottaa lakia, joka kieltäisi yksiselitteisesti kaikilta kaksoiskansalaisilta pääsyn sotilasvirkoihin.

Sisäministeriö puolestaan pohtii kahta vaihtoehtoa lakimuutokseen. Totaalikiellon vaihtoehtona sisäministeriössä on kirjoitettu lakipykälät niin sanottuun vastavuoroisuusperiaatteeseen. Se tarkoittaa sitä, että Suomi voisi hyväksyä sotilasvirkoihinsa kaksoiskansalaisen, joka tulee sellaisesta valtiosta, jossa suomalainen voi päästä sen maan sotilasvirkaan.

Yle tutustui uunituoreisiin lausuntoihin

Molempien ministeriöiden tekemät lakiehdotukset ovat olleet lausuntokierroksella, ja Yle kävi läpi uunituoreet lausunnot.

Kaikki lausunnonantajat puhuvat lausunnoissaan kaksoiskansalaisista, mutta Upseeriliitto toteaa suoraan omassa lausunnossaan, että Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisia ei tule valita sotilasvirkoihin tai upseerin virkaan johtaviin opintoihin.

Upseeriliiton Puolustusministeriölle antamassa lausunnossa sanotaan, että "Upseeriliitto pitää tärkeänä, että Puolustusvoimien sotilasvirkoihin tai upseerin virkaan johtaviin opintoihin valittavat henkilöt eivät voi olla kaksoiskansalaisia tavalla, joka vaarantaisi kansallista turvallisuutta. Käytännössä tämä tarkoittaa etenkin sitä, että Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisia ei tule valita em. tehtäviin".

Upseeriliitto on Akavalainen ammattijärjestö, jossa on 6 300 jäsentä. Upseeriliiton nettisivujen mukaan upseerien järjestäytymisaste Puolustusvoimissa on yli 98 prosenttia.
Upseeriliiton suora kanta asiaan on äärimmäisen poikkeuksellinen. Aiemmin Suomessa ei ole ollut tapana puhua suoraan nimenomaan Venäjän kaksoiskansalaisista.
13-3-10183791.png

Puolustusministeriö
Lausuntoja lakiehdotuksiin ovat antaneet myös esimerkiksi suojelupoliisi, keskusrikospoliisi ja poliisihallitus. Ne katsovat, että kaksoiskansalaisten pääsy sotilasvirkoihin täytyy estää. Sen sijaan ylimmät laillisuusvalvojat ja esimerkiksi yhdenvertaisuusvaltuutettu suhtautuvat kriittisesti lakiin.

Ne kaipaavat enemmän perusteluja sille, miksi Suomeen tulisi säätää kaksoiskansalaisia syrjivä laki.

Sekä totaalikieltoon että vastavuoroisuusperiaatteeseen sisältyy mahdollisuus poikkeusmenettelyyn. Lakiehdotuksissa esitetään, että erityistapauksessa puolustusvoimain komentaja tai valtioneuvosto voisi myöntää kaksoiskansalaiselle pääsyn sotilasvirkaan.

Ministerit pian saman pöydän ääreen

Puolustusministeri Jussi Niinistö ja sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) saavat pian omilta virkamiehiltään yhteenvedon lausunnoista, joita lakiehdotuksiin on annettu. Mykkänen on todennut julkisuudessa kannattavansa(siirryt toiseen palveluun) sitä, että kaksoiskansalaisten pääsyä sotilasvirkoihin rajataan.

Niinistö ja Mykkänen päättänevät muutamien viikkojen kuluttua, millaisia lakipykäliä he lähtevät viemään eteen päin.

Jos lakiehdotus kaksoiskansalaista päätyy eduskuntaan, edessä on kiihkeää keskustelua. Kaksoiskansalaisia rajaava laki olisi syrjivä, mutta monen mielestä välttämätön Suomen turvallisuuden kannalta.
https://yle.fi/uutiset/3-10183651
 

Kustaanmiekka

Kenraali
Venäjän kaksoiskansalaisen syrjinnästä nostettiin syyte Puolustusvoimien varuskuntaravintolaan liittyvässä jutussa

Syytteen sai rekrytointiyhtiön työntekijä.

https://yle.fi/uutiset/3-10380134


Vekaranjärven varuskuntaravintolan työsyrjintäjutussa on nostettu syyte, kihlakunnansyyttäjä Sinikka Paasivirta kertoo tiedotteessa.

Epäiltyjä oli alun perin neljä. Paasivirta teki syyttämättäjättämispäätöksen kolmen heistä osalta.

– Näyttöä ei ollut näiden kolmen osalta. Sen vuoksi olen tehnyt syyttämättäjättämispäätöksen, Paasivirta kertoo Ylelle.

Yksi henkilö sen sijaan saa syytteen työsyrjinnästä ja joutuu oikeuteen. Henkilö työskentelee rekrytointia hoitavassa Kairest Oy:ssä. Yhtiö hoiti Vekaranjärven varuskuntaravintolan työntekijän palkkausta.

Puolustusvoimat on ulkoistanut ravintolatoimintansa Leijona Catering Oy:lle, jonka toimeksiannosta Kairest hoiti rekrytointia.

Tutkinta alkoi Ylen kerrottua keväällä 2017 Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisesta, joka ei päässyt töihin Vekaranjärven varuskuntaravintolaan.
 

tulikomento

Greatest Leader
Jussi Niinistön mukaan kaksoiskansalaisuuslakiesitys ja laki ulkomaalaisten kiinteistöomistusten rajoittamisesta etenevät ja ne on tarkoitus viedä eduskuntaan vielä tänä syksynä. Puolustusministeriön valmistelema kaksoiskansalaisuuslakiesitys ehdottaa muutettavaksi puolustusvoimista annettua lakia siten, että puolustusvoimien sotilasvirkaan voitaisiin nimittää vain Suomen kansalainen, jolla ei ole muun valtion kansalaisuutta. Niinistön mukaan lakiesitys olisi tulossa päättäjien eteen nyt syksyllä ja sen pitäisi astua voimaan ensi vuoden alussa.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/25...ittaa-puolustusvoimien-kaksoiskansalaiskielto
 

Hallinkorva

Ylipäällikkö
Deniss Metsavasta pidettiin malliesimerkkinä Viroon hyvin sopeutuneesta venäläisestä. Virolaistyyppisestä nimestään huolimatta hänen isänsä on Pjotr Volin.

Myöskään suomalainen tai suomenruotsalainen nimi ei ole tae suomalaisesta alkuperästä. Kaksoiskansalaisuus ei tietenkään tarkoita yksi yhteen lojaalisuuden puutetta, mutta ristiriitoja se tuo.
 
Top