Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Suomi aikoo rajoittaa kaksoiskansalaisten pääsyä valtion virkoihin

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja JR49, 10.10.2016.

 1. turska

  turska Eversti

  Liittynyt:
  21.09.2015
  Viestejä:
  1,910
  Tykkäykset:
  3,452
  Pisteet:
  316
  Avot!

  Raimo Ilaskivi: Puolustusvoimat näyttää olevan hyökkäysten kohde

  JUHA-PEKKA TIKKA
  Politiikan veteraanivaikuttaja ihmettelee, missä tarkoituksessa ja kenen hyväksi Yleisradio toimii.
  [​IMG]
  • Raimo Ilaskivi.
  Ylipormestari Raimo Ilaskivi (kok.), 88, kirjoittaa Puheenvuorossa Ylen kaksoiskansalaisuutisista. Hän ihmettelee, ovatko Ylen lähteet sotilasvalansa unohtaneita, väärällä identiteetillä esiintyviä vai trolleja.

  – Nyt voi vain kysyä, missä tarkoituksessa ja kenen hyväksi Yle, verovaroilla rahoitettu, toimii? Puolustusvoimat näyttävät olevan hyökkäysten kohde kaikissa elementeissään, puolustusministeri, tiedusteluorganisaatio, muutamat joukko-osastot ja niitten komentajat, yksittäiset upseerit, Raimo Ilaskivi toteaa.

  – Ken on sota-ajat elänyt, voi vain ihmetellä. Ketä nyt palvellaan? Minkälaisin asein? Ja nimenomaan tietosuojan taakse kätkeytyen. Eikö se herätä epäilyjä?

  Hänen mukaansa silloin ennen julkisissa tiloissa oli seinillä isoja plakaatteja, joissa ison korvan yli oli piirretty vahva risti ja teksti: Ole varovainen, Sinua kuunnellaan.

  – Oli vakoojia, toiselle puolelle tietoja mielellään levittäviä. Mikä velvoittaa - vaikkapa vastentahtoisesti - kaksoiskansalaisia nytkin; kumman kotimaan hyväksi enemmän? Ei olla sinisilmäisiä, ollaan realisteja.

  Raimo Ilaskiven mukaan nyt ei tietenkään ole sota-aika.

  – Mutta jokainen suurvalta on varpaillaan, varustautuu, harjoittelee.

  Hän kysyy, mitä puolustuksemme kannalta keskeisiä alueita laivareittien varrelta ja maantieyhteyksien solmukohdista on hankittu ja miksi.

  – Suomen muutettu lainsäädäntö tämän on mahdollistanut. Ja kun yksittäinen itärajan läheltä kotoisin oleva kansanedustaja on koettanut saada aikaan laintarkistuksia, ne on hylätty. Nyt puolestaan kaksoiskansalaisuuksia koskevaa lainsäädäntöä kyllä ilmoitetaan tarkistettavan - kenties kevään kuluessa. Mutta pääministerin mahtikäskyllä asia olisi hoidettavissa viikossa - jos päättäväisyyttä ja tahtoa vain olisi, Ilaskivi huomauttaa.

  – Harva on se maa, jossa ajatusmaailma sallii toisen maan kansalaisen hankkiutua diplomatian, puolustuksen ja tiedustelun kannalta tärkeisiin tehtäviin. Mutta suorastaan pikkupoikamaiseen tapaan tänäänkin Ylen nuori toimittaja koetti meillä panna puolustusministerin vastaamaan kysymykseen, jonka osalta ennen olisi puhuttu jopa sotasalaisuudesta ja sen paljastamisyrityksestä.
  http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/ilaskivi puolustus-61330
   
  Stagideus, Marakatti, juuja ja 11 muuta jäsentä tykkää tästä.
 2. Kapiainen

  Kapiainen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  3,476
  Tykkäykset:
  3,964
  Pisteet:
  1,286
  Näinhän se on! Ei se ole kansalaisuuskysymys, ei suuntaan eikä toiseen.

  Aiemmin muuten kun Venäjällä laki oli vielä vähän toisenlainen asepalveluksen suorittamisen suhteen (Suomessa tai jossakin muualla suoritettu asepalvelus vapautti venäläisestä asepalveluksesta) niin ihan avoimesti suomenvenäläiset nuoret siitä puhuivat että noin 1000x mieluummin he täällä (Suomessa) armeijan käyvät kuin Venäjällä. Venäjällä se kun kuulemma oli niin p...stä koko homma. Ei sitä peitelty mikä se motiivi siis oli Suomessa armeijan käymiselle. No, ajat oli silloin tietysti toisenlaiset muutenkin.
  Ja tulihan siinä sitten kaikenlaisia hauskoja juttujakin niiden poikien kautta. Useamman kerran joku suomenvenäläinen saattoi todeta: "no mun kaveri on siellä, mä voin soittaa ja kysyä" kun varusmiesporukka keskenään pohti jotakin venäläistä kalusto- tai taistelutekniikkaprobleemaa. Ja sitten poika soitti - ja kohta kertoi vastauksen.
  Hauska näitä oli sivusta seurailla :)
  No, ajat oli toiset silloin - vaan varmasti se pelasi toisinkinpäin tuo yhteys jos se kaveri siellä naapuriarmeijassa mietti jotakin meidän kuvioita. Puhuuhan ne nuoret keskenään ja kyllä ainakin kerran oli velipojatkin yhtäaikaa armeijassa. Toinen rajan tällä puolen, toinen itäpuolella - ja juttelihan hekin varmasti keskenään.
   
  Peiper, Stagideus, ctg ja 7 muuta jäsentä tykkää tästä.
 3. Mainos 4. Torrakko

  Torrakko Kapteeni

  Liittynyt:
  30.10.2013
  Viestejä:
  672
  Tykkäykset:
  723
  Pisteet:
  76
  YLE näyttää täysin pelleltä ja alkoi jo harmittamaan että moiseen paskaan vielä veroeuroja työnnetään. Vai sielläkö se Ylen(annon) pääkomissaari puhisee kun pääsee edes jotain kautta Sipilää näpäyttämään? Oli miten oli, oksettavaa toimintaa Yleltä kerrassaan. Koko porukalle pitäisi antaa sakinhivutusta, pimeeseen halliin ja kaikille halukkaille kasa tennispalloja ja sukkia. Sitten ei kun mätkimään.
   
 5. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  8,571
  Tykkäykset:
  15,479
  Pisteet:
  1,286
  Eipä ainakaan itseä haitannut virkatehtäviin liittyvien salaisten tietojen käsittelyssa se, että selvisi, että olen käytännössä myös Australian kansalainen (niin halutessani). :p
   
 6. YliKoo

  YliKoo Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  25.08.2014
  Viestejä:
  3,057
  Tykkäykset:
  5,791
  Pisteet:
  1,286
  Outoa tässä yhteydessä sanoa, että onhan muitakin painostuskeinoja kuin Venäjän lakeihin perustuva.

  Pitäisikö rattijuopumus sallia koska on muitakin syitä onnettomuuksille?
   
 7. Ingsoc

  Ingsoc Majuri

  Liittynyt:
  30.01.2016
  Viestejä:
  1,388
  Tykkäykset:
  2,691
  Pisteet:
  156
  Monikulttuurisuus aka. internatsismi aiheuttaa tuhojaan suomalaisessa yhteiskunnassa.

  Terve kansakunta vaatii valitsemaan.
   
  Viimeksi muokattu: 10.02.2017
  Myrskyhiiri tykkäsi tästä.
 8. VUps

  VUps Majuri

  Liittynyt:
  08.09.2013
  Viestejä:
  1,402
  Tykkäykset:
  1,312
  Pisteet:
  156
  Medialta tuntuu unohtuvan Puolustusvoimien toimien tulkinnassa Hanlonin partaveitsi: https://fi.wikipedia.org/wiki/Hanlonin_partaveitsi

  Eli kaikki Puolustusvoimien piirissä tapahtuvat väärinkäsitykset, epätäsmällinen viestintä ja median omat hahmotusvaikeudet tulkitaan pääesikunnan ja puolustusministeriön tuottamukselliseksi toiminnaksi.
   
 9. Masi

  Masi Luutnantti

  Liittynyt:
  20.03.2015
  Viestejä:
  373
  Tykkäykset:
  825
  Pisteet:
  36
  Pienessä sievässä (mikäli ei ole tullut jo samoja sanottua aiemmin, en muista, tapa on :) ja sori jos on) kaksoiskansalaisuusaiheesta liittyen sen verran, että olen viimeisen about 15v ajan ollut työasioissa tekemisissä kyseisten ihmisten kanssa ja varsin paljon, useimmiten kyse on siis ns inkerinsuomalaisista, ja käytännössä kaikki ovat olleet hyvää porukkaa. Ja sitten se mutta.

  Yllättävän monet seuraavat vain Venäjän tv:tä, ja niin venäläisten tuttujenkin kuin ihan näiden kaksoiskansalaistenkin kanssa on tullut eteen asia että mihin mediaan voi luottaa, kovin useasti ainakin näkemäni perusteella luotetaan enemmän Venäjän mediaan, toki erojakin ihmisistä riippuen varmasti on, mutta iltaa istuessa ja paljon maljoja kilisteltyäkin on asia tullut selvästi esille. Hienoja ja rakkaita ihmisiä mutta tilanteen ollessa minä on olisin varautunut. Ja puolustusvoimienkin pitää olla.

  Ja Ylen pitää kyetä edes kaikkein alkeellisimmiinkin miettimään mikä sen vaikutus on kun alkaa hyökkäämään Suomen puolustusvoimia sekä kansakuntaa kasassa pitäviä voimia vastaan, oletan että Ylen syy toimintaansa on se mitä laitoin foorumin Yle-ketjuun.
   
  Stagideus, turska, PSS ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 10. Vääpeli

  Vääpeli Kenraali

  Liittynyt:
  22.11.2012
  Viestejä:
  2,683
  Tykkäykset:
  4,989
  Pisteet:
  636
  Missähän vaiheessa Yle yms hokasee, että PV:n kohteisiin, varuskuntiin yms ei pääse ulkomaalaiset. Tästähän saisi lisää vettä myllyyn :)
   
  Stagideus, Kapiainen, Kaira ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 11. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,528
  Tykkäykset:
  21,125
  Pisteet:
  1,286
  Kauhee rassismi :D
   
 12. Kaira

  Kaira Majuri

  Liittynyt:
  09.02.2015
  Viestejä:
  1,027
  Tykkäykset:
  2,243
  Pisteet:
  156
  StepanRudanskij tykkäsi tästä.
 13. TomTom

  TomTom Kenraali Mod

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  2,558
  Tykkäykset:
  4,599
  Pisteet:
  636
  Kappas, kylläpä oli yllätys!

  Tosin pitää muistaa, että osa TotuusMediasta ja sen Jöyrnälisteistä muistaakseni kerkesi jo vinkumaan Niinistön (persu, eli natsi ja fasisti) maininnasta, että naapuri saattaa käyttää tätä hyväkseen. Joten ei voi olla mahdollista, TotuusMediaon AINA oikeassa!
   
  Masi ja Kaira tykkäsivät tästä.
 14. Mainos 15. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  16,813
  Tykkäykset:
  6,036
  Pisteet:
  1,286
  Hemmo Paskiainen, Herman30 ja baikal tykkäsivät tästä.
 16. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  17,738
  Tykkäykset:
  20,178
  Pisteet:
  1,286
  Ja minä pirulainen edelleen odotan jotain....otaksun erittäin vahvasti, että joku pulla paistuu uunissa. Joku sellainen bostonkakku, jota emme osaa vielä arvatakaan. Tämän tapauksen kyseessä ollen olisi hyvin kiintoisaa olla kärpäsenä katossa tai hämähäkkinä seitissä.:cool:

  Eli olen lähes varma siitä, että nyt Yle ja Pv -"keskustelevat" jonkun asian vierestä....tunnustellaan vasta. Joku paisti muhii. Tämä ei ole VAIN -keskustelua kaksoinkansallisuudesta-, sanokaa sanoneen.
   
  Masi ja Kapiainen tykkäsivät tästä.
 17. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  17,738
  Tykkäykset:
  20,178
  Pisteet:
  1,286
  Sama huomio.
   
  PSS tykkäsi tästä.
 18. Kapiainen

  Kapiainen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  3,476
  Tykkäykset:
  3,964
  Pisteet:
  1,286
  Olen samaa mieltä!
   
 19. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Majuri

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  1,455
  Tykkäykset:
  2,647
  Pisteet:
  156
  Minä olen vähän skeptisempi näiden nykytoimittajien ja toimitusten juonikkuudesta - sellaista ei ole. Siellä kohkataan ensimmäisen otsikon kanssa ja läväytetään klikkausotsikko verkkoon ja sitten ihastellaan sitä porukalla. Sellainen kuin taustatyö, asianomaisten vastineet saatika tutkiva osuus ei oikein nappaa hankalana, aikaavievänä ja klikkaushuippua typistävänä tylsänä työnä.
   
  Kaira ja Rauhantekijä tykkäsivät tästä.
 20. Kapiainen

  Kapiainen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  3,476
  Tykkäykset:
  3,964
  Pisteet:
  1,286
  Olen samaa mieltä toimittajien tavasta toimia, mutta se onkin sitten juuri se asia joka mahdollistaa sopivasti virheellisen tiedon syöttämisen ja saamisen nopeasti laajaan levikkiin, esim. YLE:n kanavia pitkin.
   
  baikal tykkäsi tästä.
 21. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Majuri

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  1,455
  Tykkäykset:
  2,647
  Pisteet:
  156
  Roman Schatzin "kirjoituksesta":
  "Parasta saksalaisuudessa on muuten oluen, bratwurstin ja jalkapallon lisäksi se, ettei tarvitse alati kärsiä siitä läpitunkevasta ryssävihasta, joka tätä Suomenmaata vaivaa."

  Näin sanoo siis mies jonka maa on keskellä Natomaita ja jonka panssarijoukot vyöryivät juuri Baltiaan Venäjän vuoksi ja tällä kertaa kohdemaan kutsumana.

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005083022.html?ref=rss

  Ei tarvita yliopistovuosien Marimekkopaitaa tai ruusuhuivia. Riittää siis, että kirjoittaja vain kuvittelee olevansa toimittaja niin sama hurskastelu ja omahyväisyys tarttuu muista toimittajista kuten ylen vastaavista veijareista.

  Saa nähdä, julkaiseeko iltasanomat kaksipiippuisen kommenttini.
   
  Viimeksi muokattu: 11.02.2017
  Stagideus, Myrskyhiiri ja Kaira tykkäsivät tästä.
 22. Rauhantekijä

  Rauhantekijä Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  25.01.2015
  Viestejä:
  4,328
  Tykkäykset:
  6,743
  Pisteet:
  1,286
  Näin sanoo mies jonka omassa maassa inhon kohteena jo 80-luvulta ovat olleet turkkilaiset (...die turken, kanaken... ) . Roman, äläs nyt ole mikään puhtoinen, Saksallakin on vaivansa ;)
   

Jaa tämä sivu