Pikemminkin niin, että Naton kannattajat kierrättävät vanhoja olkinukki-argumentteja eivätkä halua vastata oikeasti hankaliin kysymyksiin esimerkiksi Artikla 5:n vaikutuksista Suomen turvallisuusympäristöön vaan aina kun nämä otetaan esille, vastuaksena on "mene katsomaan sieltä Naton sivuilta niin harhaluulosi oikeavat" tai sitten joku ad-hominem hyökkäys joka sisältää viittauksen yya:han tai stalinismiin.
Näin ihan esimerkkinä voisin heittää, millaiselta Suomen tilanne mahtaisi näyttää nyt, jos sekä Suomi että Ukraina olisivat olleet Natossa kun Krimin kriisi alkoi? Tai sanokaamme, Georgia ja Suomi liittyvät Natoon ja Shaakasvili päättää ottaa toisen erän. En ole kertaakaan nähnyt kenenkään Nato-kannattajan miettivän tällaisia skenaarioita. Yleisin tapa myydä Nato ihmisille on tuo Kapiaisen peruslinja "mikään ei muutu Natossa joten sama liittyä" mikä on nähdäkseni täysin todellisuudesta irrallaan oleva väite. Nato-jäsenyydellä tulisi olemaan huomattavia vaikutuksia puolustuspolitiikassa sekä sisä- että ulkopoliittisissa suhteissa. Tulisi olemaan vaikea perustella sekä puolustusbudjettia, kuin asevelvollisuuttakin Natossa. Artikla 5 taas toisi ulkopoliitikkassa Suomelle vaarallisen "kuolleen miehen kytkimen" joka muistuttaa niitä liittosuhteita jotka veivät monta maata automaattisesti 1. maailmansotaan, halusivat tai ei.
Nato-kannattajien perusongelma on että Nato nähdään pelkkänä bruttoturvallisuuden lisääjänä: kaikki pysyy ennallaan, mutta vain vähän paranee. Jos asia olisikin näin niin liittyminen olisi ilman muuta suotavaa, mutta todellisuudessa tilanne on mutkikkaampi. Mutta näitä asioita ei uskalleta julkisesti käsitellä, vaan Naton luvataan tuovan kymmenen hyvää ja yksitoista ylivertaista. Mutta valheilla on lyhyet jäljet, valkoisillakin.