Miinanlaukaisulaite, Härveli14
Normaaliin viuhkamiinaan ja normaaliin K-Raudasta saatavaan ip-tunnistimeen (valojen kytkentään jne.) kytkettävä härveli, jossa on
1) Paristot (AA-mieluiten tai auton akku jos ei muu kelpaa), vaihdettavat tietenkin.
2) Korvertteri syöttämään sopivaa virtaa paristoista tuohon ip-tunnistimeen.
3) Manuaalinen vipu/kytkin/joku johon voi kytkeä viuhkamiinan laukaisulangan/langanpään joka manuaalisesti laukaisee sen siitä sitten (vetämällä, katkaisemalla, tms. narun esim.).
4) Ohjausnapit säätämään aikaa, jonka päästä härveli virittyy ja jonka päästä härveli purkaa virityksensä TAI vaihtoehtoisesti laukaisee itsensä (itsetuho).
5) Fail-to-safe mekanismi, joka testaa toiminnan ja mikäli jotain häikkää on tai paristo purkautuu ennen aikojaan, estää miinan laukaisemisen vaikka mitä tekisit ip-sensorille tms.
Optiot:
[6) Miinan tilasta (toimintavirhe/viritetty/deaktivoitu) kertova merkkivalo, metri johtoa jotta voidaan laittaa vaikka puun takapuolelle jos miina on puun etupuolella niin vihollinen ei sitä näe, mutta omasta poterosta se näkyy]
[7) Miinan etäviritys/deaktivointi koodatulla laserilla]
[8) Unohdetaan COTS ip-tunnistin ja teetetään massana jossain halpoja ja militaryspekkejä ehkä, jotka toimivat sellaisenaan AA-paristoilla ja käytetään niitä tässä "härvelissä".]
Halpa ja helppo ja turvallinen miina, joka räjähtää vihollisen (tai oman) sotilaan (tai hirven) tullessa havaintoetäisyydelle. Helppo koota, normaali viuhkamiina kelpaa sellaisenaan, normaali ip-tunnistinsysteemi kelpaa sellaisenaan. Kiinnikkeet ip-tunnistinsysteemin laittamiseksi vaikka miinan päälle tai vaikka metrin päähän itse miinasta. Ip-tunnistimen kuvakulman rajaamiseksi voi olla jotain taivutettavaa muovia tms. niin ei tarvitse pelätä laukaisevansa miinaa niin helposti kun sitä tulee purkamaan takaapäin tms. Testitoiminto manuaalinen: Älä kytke miinaa kiinni, mutta viritä muuten kuntoon ja pistä kaveri kulkemaan ip-sensorin havaintoalueelta ja jos mekaanien "klik" kuuluu, härveli toimii...voit nyt käskeä kaverin pois sieltä ja kytkeä miinan langan paikoilleen. Akuiksi kelpaavat perusparistot. Ohjausnapeilla voi laittaa esim. että aktivoituu 30s, 5min tai 60min kuluttua päälle laitosta ja viritys purkautuu esim. 60min, 1vrk, 1vk tai 1kk virityksen alkamisesta (tällöin sama setti sopii taka-ajajia karistaville sisseille, tukikohdan tilapäissuojaukseen ja pitkäaikaiseksi miinaksi puolustusasemiin). Koska tuo miinan laukaisumekanismi on mekaaninen, niin todellakin, tavallinen viuhkamiina kelpaa sellaisenaan, ei tarvitse tehdä mitään ihmeellistä muutosta siihen ja mekaaninen voi tarkoittaa vaikka käsin viritettävää jousta tai jotain, jottei tarvitse paristojen tehoa tyhjentää jos tämä vaatii "voimaa" enemmän.
Hinta ei päätä huimaa. Tuo korvertteri on varmaan kallein, jolla siis normaaleista paristoista/akusta saa väännettyä sopivan virran tuohon COTS ip-tunnistimeen.
6: Jos tuo merkkivalo on, niin se voi olla himmeä ja ehkä jopa valaistuksen mukaan säätyvä, jotta ei näy pimeällä niin hyvin viholliselle. Merkkivalossa on puolensa ja puolensa: Sen olemassaolo kertoo ip-miinasta omille joukoille tehokkaasti, jotta ystävälliseltä tulitukselta miinan osalta vältytään ja toisaalta ei-toimivat tai akuiltaan loppuneet miinat osataan vaihtaa ajoissa tuoreempiin (tai uusia patterit). Toisaalta merkkivalolla voidaan huijata vihollista, laittaa pelkkiä 9V paristolla kytkettyjä "viritetty" ledejä loistamaan pitkin ja poikin asemia ja vihollinen luulee edessä olevan miinakentän, vaikka siellä ei sellaista olekaan. Lediä ei kuitenkaan näe kuin lähistöltä, joten ei se vihollinen niitä kilometrien päästä näe kuitenkaan. Naurettavan halpa harhautuskeino ja luo miinakammoa viholliselle.
7: Tuotetaan tehtailta massamaisesti laserosoittimia, joissa lasersäde on jokaisessa erilaisesti moduloitu (vaikka 2^128 vaihtoehtoa), satunnainen siis, ei siis väliä mikä se tarkkaan ottaen on kussakin, kunhan se on kaikissa erilainen eikä yhden osoittimen moduloinnista voi päätellä toisten osoittimien modulointia. Kun miina halutaan virittää, painetaan härvelissä napista jolloin laservastaanotin aktivoituu ja siihen osoitetaan millä tahansa laserilla, jolloin laservastaanotin tallentaa muistiinsa tämän saamansa moduloinnin. Kun miina halutaan deaktivoida, osoitetaan samalla laserosoittimella ko. miinaa ja se huomaa moduloinnin täsmäävän ja deaktivoituu (ja ilmaisee sen vaikka jotenkin). Koska jokainen härveli ohjelmoidaan laserilla erikseen, jokainen härveli hyväksyy minkä tahansa laserin ja koska jokainen näistä laserosoittimista omaa eri moduloinnin, ei vihollinen voi tietää millä moduloinnilla mikäkin miina on viritetty ja jolla sen voisi deaktivoida. Kuitenkin esimerkiksi joukkue tai sissiryhmä voi virittää ja deaktivoida kaikki miinansa yhdellä ja samalla laserosoittimella. Laservastaanotin voidaan laittaa mihin tahansa, joten voit deaktivoida vaikka edessäsi olevan, itseesi päin osoittavan miinan (kätevä tapa suojata 360 astetta tukikohdasta, jonne palaa partioretkeltä).
8: Ei tarvinne selittelyä, hinta on kalliimpi, mutta koko varmaan pienempi ja luotettavuus suurempi ehkä?