Suuri maatalouskeskustelu

Ajat muuttuu. Ennen oli rikos, jos ei tuottanut oluen raaka-ainetta. Nyt...

PB: Valtio voi heittää sinut vankilaan, jos myyt asiakkaillesi Suomen parasta olutta
By Päivän Byrokraatti | elokuu 4, 2017 http://paivanbyrokraatti.com/2017/08/04/alkoholipolitiikka/
Ei kommentteja | Aiheet: Alko, alkoholipolitiikka

Päivän Byrokraatti -palkinnon saa jälleen kerran suomalainen alkoholipolitiikka, jonka järjettömyyttä Kansainvälisen oluen päivä ironisesti alleviivaa. Pienpanimobuumin myötä meillä tehdään entistäkin parempia oluita, joita suomalaiset olutharrastajat mielellään maistelisivat. Mutta eihän sellainen nyt vaan sovi.



Akaalaisen panimon Thunder Chief valittiin Suomen parhaaksi olueksi, mutta koska se on 5,4-prosenttinen, sitä ei voi myydä ruokakaupassa. Ja kun myöskään Alko ei ole ottanut sitä valikoimiinsa, voittajaolut ei pääse lainkaan vähittäismyyntiin Suomessa.



Pienpanimoiden tuotteet on suljettu ulos vähittäiskaupasta ja laajemmasta jakelusta varmaankin, jotta järjestelmä saisi suojella tärkeintä resurssiaan, kuuliaista suomalaista työmuurahaista. Hänen työpanoksensa on hallinnolle elintärkeä, eikä sellaisen vastuun kanssa jouda elämästä nauttimaan.



Toki voit käydä ravintolassa, jos satut löytämään maastamme juuri sen paikan, joka haluamaasi olutta tarjoilee. Paljoa sen laajempaan jakeluun sääntelyn runtelemilla pienpanimoilla harvoin on mahdollisuutta. Niin, ja tietysti kannattaa myös kuulua siihen ylimpään tulodesiiliin, jolla on varaa maksaa 8-10 euroa tuopillisesta olutta.



Miettikääpä, kansamme olutharrastajat ovat kotikulutuksen suhteen käytännössä Alkon muutaman hengen hankintaosaston panttivankeja. Jos nämä ilman kansanvaaleja valitut komissaarit päättävät, että suomalainen ei saa kaupasta Suomen parhaaksi olueksi valittua elintarviketta, niin silloin sinä et sitä saa vaikka mikä olisi.



Jos joku kauppa sitä luvatta itselleen hankkisikin myytäväksi, niin kohta olisi valtion palkkaamien ilmiantajien neuvomina komissaarit ovella. Ja jos et suostu komissaarien vaatimuksiin, niin valtio käy sinun verorahoillasi oikeutta sinua vastaan, lopettaakseen elämäntyösi ja heittääkseen sinut lopulta vankilaan.



Suomessa valtio voi tuhota sinut ja heittää sinut tyrmään, koska myit Suomen parasta olutta asiakkaillesi. Mietipä sitä.
 
Eräs jätevedenpuhdistamon toimintahäiriö tältä keväältä.
http://www.ita-savo.fi/uutiset/lahe...-80-prosenttisesti-toimintakyvyton-asukkaiden

Sattuuhan näitä. Asiassa omaa tympääntyneisyyttä on aiheuttanut yksi seikka. Eräs elinkeino on näissä asioissa nostettu tikunnokkaan eli maatalous.
Suojakaistoja mitataan viivottimella. Peltojen kaltevuuksia myös tarkoin. (Lannan pintalevitys on kielletty yli 15 %:n kaltevuuksille.)
Lannoituksista ja toimenpiteistä pellolla on pidettävä tarkoin kirjaa. Lannoitukset ja kasvinsuojelu suunnilleen gramman tarkkuudella.
Sanktiot pienistäkin puutteista ovat taloudellisesti todella raskaita.

Onko kukaan tullut ajatelleeksi mitä tapahtuu putsareista tulevalle kiintoainekselle? Erittäin paljon fosforia, typpeä sekä muita ravinteita sisältävä (myös raskasmetalleja) sisältävä aines käytetään pääosin viherrakentamiseen. Teiden luiskissa on paikoin puolen metrin kerros ihmispaskaa. Kaltevuuksilla ei ole mitään väliä. Kovan sateen sattuessa
paskat on joko ojassa, joessa tai pahimmillaan suoraan meressä. Ei näitä kukaan valvo eikä ketään kiinnosta.

Kerran tuttava oli ollut menossa Te-keskuksen tarkastajan kanssa peltoala valvonnalle. Suoraan mereen päättyvä tienluiska, johon oli telattu metri puhdistamon kiintoainesta (ihmispaskaa). Kaveri oli kysynyt tarkastajalta, että saisko tohon laittaa, jos pelto. Kuulema ehdottomasti nou nou. Pitkä ja jyrkkä luiska, johon sade oli syövyttänyt puolen metrin ojia, vieden paskat suoraan mereen. Kaveri oli kysynyt, että kelle tämä asia kuuluu ja kuka vastaa. Ei kuulu kenellekään eikä kukaan ole vastuussa.

Edit: (Lähde wiki.)Puhdistamolietettä muodostuu Suomessa kuiva-aineena laskettuna noin 150 000 tonnia vuodessa.
Suomessa maatalouskäytön osuus on nykyisin alle 10 % ja ylivoimaisesti suurimat loppukäyttökohteet lietteelle ovat viherrakentaminen ja maisemointi.
 
Viimeksi muokattu:
Tuosta lihan tuonnista ulkomailta,-80 luvun lopulta asti lihahommissa työskennelleenä voisin tietää jotain(olinhan siellä minäkin),silloin halpaa lihaa oli sian niska,fileet olivat kallista ja paremmin tienaavan perheen evästä,tuli aika kun kauppa vapautui,lihaa alkoi tulla trokarien kautta Euroopasta,halvemmalla kuin Suomesta,kaupat ja leikkaamot ottivat,pahvilaatikot avattiin takahuoneessa vaivihkaa,jopa omilta työntekijöiltä koitettiin salata asiaa,pakattiin lihat uudelleen omilla tarroilla,myytiin eteenpäin kotimaisena,pikkuhiljaa toiminta laajeni,aikaa myöten tuli sallituksi,hinnat halpeni,kun tavan duunari voi ostaa kallista filettä niin mieli muuttui ja tuonti olikin hyvä asia,se Suomalainen karjankasvattaja unohtui,ei ollut niin väliä että oliko se file Suomalaista kun se oli halpaa..nyt tuonti on todella suurta,harvassa on leikkaamot jotka käyttävät vain Suomalaista lihaa..monasti olen ajatellut sitä mitä näin tapahtuvan ja olen miettinyt että mitenkähän tässä käy kun maataloutta ajetaan alas kokoajan,onko se tuonnin varassa oleminen kuinka varmaa,erilaisia elintarvike kriisejä tuppaa alati ulkomailla,milloin löytyy mitäkin,Suomalainen ruoka tuotetaan hyvin ja laadukkaasti.Tietysti löytyy monia epäkohtiakin,en sitä kiistä.Tuki asiaa en kommentoi,tulipa vain tämä tuontijuttu taas mieleen.
 
Fileestä...minä en ole oikein koskaan arvostanut sian filettä. Mielummin otan huomattavasti edullisemman kasslerin koska siinä on mielestäni enemmän makua.
 
Tuosta lihan tuonnista ulkomailta,-80 luvun lopulta asti lihahommissa työskennelleenä voisin tietää jotain(olinhan siellä minäkin),silloin halpaa lihaa oli sian niska,fileet olivat kallista ja paremmin tienaavan perheen evästä,tuli aika kun kauppa vapautui,lihaa alkoi tulla trokarien kautta Euroopasta,halvemmalla kuin Suomesta,kaupat ja leikkaamot ottivat,pahvilaatikot avattiin takahuoneessa vaivihkaa,jopa omilta työntekijöiltä koitettiin salata asiaa,pakattiin lihat uudelleen omilla tarroilla,myytiin eteenpäin kotimaisena,pikkuhiljaa toiminta laajeni,aikaa myöten tuli sallituksi,hinnat halpeni,kun tavan duunari voi ostaa kallista filettä niin mieli muuttui ja tuonti olikin hyvä asia,se Suomalainen karjankasvattaja unohtui,ei ollut niin väliä että oliko se file Suomalaista kun se oli halpaa..nyt tuonti on todella suurta,harvassa on leikkaamot jotka käyttävät vain Suomalaista lihaa..monasti olen ajatellut sitä mitä näin tapahtuvan ja olen miettinyt että mitenkähän tässä käy kun maataloutta ajetaan alas kokoajan,onko se tuonnin varassa oleminen kuinka varmaa,erilaisia elintarvike kriisejä tuppaa alati ulkomailla,milloin löytyy mitäkin,Suomalainen ruoka tuotetaan hyvin ja laadukkaasti.Tietysti löytyy monia epäkohtiakin,en sitä kiistä.Tuki asiaa en kommentoi,tulipa vain tämä tuontijuttu taas mieleen.

Mitä tarkoitat leikkaamoilla? Eikös isommilla toimijoilla ole omat linjat eläinten sisään tuonnista lähtien?

Tarkoitatko, että esim. Atria tai Snellman pakkaa ulkolaista lihaa ja myy kotimaisena?
 
Sormella en osoita ketään/mitään,jokainen voi miettiä itse sen mistä syntyy se kate..miten sitä saa helpoiten..on monta keinoa kusettaa kaikenmaailman tarkastajia,vuosien saatossa näimme miten hygienia ym tarkastukset kierretään ja saadaan hyväksyttävät leimat papereihin..on raaputeltu leimoja pois kinkuista ennen joulua..kaiken saa piiloon ja kaikesta on helppoa tehdä "kotimaista" kun hiukan miettii..koko tarkastus ruljanssi menee harakoille heti siinä kun tarkastus/ratsia käynnit ilmoitetaan firmalle suorituspäivineen,kuinka monta kertaa tark. päivään mennessä ollaan siivottu ja laitettu paikkoja kuntoon jotta ko päivänä kaikki on määräysten mukaisessa kunnossa..kansa vain ei tätä ole todistamassa..tulokset olisivat toisenlaiset jos tark. käynnit tulisivat yllätyksenä firmoille..isoissa firmoissa tietty valvonta parempi kuin pienissä puljuissa.
 
Ja Herman,filehän se halpaa lihaa on,marketithan myy sitä useimmiten euron halvemmalla per kilo kuin ulkofilettä,ja mistäköhän syystä..
 
Aamu..siis piti kirjoittaa että myyvät sitä halvemmalla kuin kassleria eli niskaa..
 
Tyydyttynyt eläinrasva ei taas vaihteeksi aiheuta välitöntä sydänpysähdystä, joten ihmiset ostavat maukkaampaa lihaa. Itse syön lihaa vain ravinteiden takia, joten sama mistä kohtaa eläintä se on. Sisäelimiä tulisi syödä enemmän. Eikös ne ennen laitettu jauhelihan sekaan?
 
Mikäli tuontia rajoitettaisiin Euroopasta niin menisi Suomalaisten tuottajien liha paremmin kaupaksi,ei puhuttaisi ylituotannosta..homma on hyvä,voit ostaa ulkomailta pelkkää filettä tonni tolkulla,ei tarvitse huolehtia siitä että mitä teet muille ruhon osille(kyljet,niskat,potkat),filehän menee kaupaksi nykyisin terveystietoisille ihmisille paremmin kuin se "rasvainen" niska,tämä helpottaa aika lailla lihan myyjää,Suomalaista sikatilallista ei niinkään..ja tiedoksi,en koita puhua tätä omaan pussiin,en enää työskentele liha-alalla,enkä ole tuottaja.
 
Jossain ehkä ennen on saatettu laittaa,itse en koskaan törmännyt moiseen.Itse en elimiä syö,enkä marinoitua lihaa,syynä vain se etten pidä mausta,maustan itse lihat kotona,suolaa ja pippuria,mielestäni nykyiset marinadit ovat maultaan kamalia,ja maksathan marinadista kovaa lisä hintaa tuotteessa :)
 
Tuon rasvan sijaan kannattaisi ihmisten välttää Nitriittiä ja Fosfaatteja joita lihavalmisteisiin laitetaan,vanha kunnon suola,rasva ja aito savu maun antajana on kaikkea muuta kuin epätervellistä,tietääkös kuinka moni että miten se savun maku nykyisin palvikinkkuun saadaan..tarvitaan vain muutamaa kemikaalia..on muka terveellisempää kuin aidon savun mukana olevat PAH yhdisteet...
 
Tuon rasvan sijaan kannattaisi ihmisten välttää Nitriittiä ja Fosfaatteja joita lihavalmisteisiin laitetaan,vanha kunnon suola,rasva ja aito savu maun antajana on kaikkea muuta kuin epätervellistä,tietääkös kuinka moni että miten se savun maku nykyisin palvikinkkuun saadaan..tarvitaan vain muutamaa kemikaalia..on muka terveellisempää kuin aidon savun mukana olevat PAH yhdisteet...

Näkyi tulevan 200l tynnyristä..
 
Ja mennään nyt siihen maatalouteen,tämä tukijuttu tuntuu ärsyttävän ihmisiä,ennen kun sodan käyneet miehet viljelivät,tiloja oli paljon,tilat olivat pieniä,leipää saatiin pöytään kuitenkin,oliko tukia..maatalous työllisti ihmisiä aika paljon,nyt tilat on isoja,velkaa paljon,tarvitaan tukia ja kirotaan kun niitä "annetaan",jos tuottajalle maksettaisiin enemmän niin tarvitsisiko tuottajia tukea,systeemi ajaa tuottajia ottamaan kokoajan lisää velkaa ja suurentamaan tiloja samaan aikaan kun tuottajan saama hinta pienenee,duunarille kun näin tehdään niin älämölö on sallittu ja oikeutettu kun tulot pienenee ja menot kasvaa mutta viljelijää vain haukutaan kun hän saa "ilmasta" rahaa,totuus kuitenkin on että se ruoka tulee MAALTA ja ihmisen pitää syödä..jatketaan vain tuottajien haukkumista ja ostetaan ulkomailta ruokaa,kun sitten tulee se hetki että jotkut valtiot ovat kriisissä ja tuonti tänne takkuaa niin veistetään sitten hyvillä mielin petäjästä lastua ja ollaan tyytyväisiä että saatiin maataloudelta tuet pois.-Aamun äreää pärinää-
 
Sormella en osoita ketään/mitään,jokainen voi miettiä itse sen
Sormella en osoita ketään/mitään,jokainen voi miettiä itse sen mistä syntyy se kate..miten sitä saa helpoiten..on monta keinoa kusettaa kaikenmaailman tarkastajia,vuosien saatossa näimme miten hygienia ym tarkastukset kierretään ja saadaan hyväksyttävät leimat papereihin..on raaputeltu leimoja pois kinkuista ennen joulua..kaiken saa piiloon ja kaikesta on helppoa tehdä "kotimaista" kun hiukan miettii..koko tarkastus ruljanssi menee harakoille heti siinä kun tarkastus/ratsia käynnit ilmoitetaan firmalle suorituspäivineen,kuinka monta kertaa tark. päivään mennessä ollaan siivottu ja laitettu paikkoja kuntoon jotta ko päivänä kaikki on määräysten mukaisessa kunnossa..kansa vain ei tätä ole todistamassa..tulokset olisivat toisenlaiset jos tark. käynnit tulisivat yllätyksenä firmoille..isoissa firmoissa tietty valvonta parempi kuin pienissä puljuissa.
Sellaistakin kuullut joskus että kuormia suomalaisten kinkkujen leimattuja nahkoja on tavattu joskus tienpäällä, näihin kun pistää ulkolaista täytettä niin hyvin voi myydä kotimaisena.. Ja kotimaisena myydään myös hevosmetukkaa, vaikka ilmeisesti kaikki suomen teurashevoset menee Honkajoelle eli ei niitä lääkittyjä lemmikkejä ainakaan kukaan teurasta. Ja sen joutsenlipun saa kun riittävä osa työstä on kotimaista.
 
Leima lähtee hiomalla kinkun pinnasta sähkösahalla eli "rälläkällä",kinkku takaisin laatikkoon pariksi päiväksi ja uusi leima nahkaan,näin helppoa on tehdä kotimaista kinkkua..
 
Ja mennään nyt siihen maatalouteen,tämä tukijuttu tuntuu ärsyttävän ihmisiä,ennen kun sodan käyneet miehet viljelivät,tiloja oli paljon,tilat olivat pieniä,leipää saatiin pöytään kuitenkin,oliko tukia..maatalous työllisti ihmisiä aika paljon,nyt tilat on isoja,velkaa paljon,tarvitaan tukia ja kirotaan kun niitä "annetaan",jos tuottajalle maksettaisiin enemmän niin tarvitsisiko tuottajia tukea,systeemi ajaa tuottajia ottamaan kokoajan lisää velkaa ja suurentamaan tiloja samaan aikaan kun tuottajan saama hinta pienenee,duunarille kun näin tehdään niin älämölö on sallittu ja oikeutettu kun tulot pienenee ja menot kasvaa mutta viljelijää vain haukutaan kun hän saa "ilmasta" rahaa,totuus kuitenkin on että se ruoka tulee MAALTA ja ihmisen pitää syödä..jatketaan vain tuottajien haukkumista ja ostetaan ulkomailta ruokaa,kun sitten tulee se hetki että jotkut valtiot ovat kriisissä ja tuonti tänne takkuaa niin veistetään sitten hyvillä mielin petäjästä lastua ja ollaan tyytyväisiä että saatiin maataloudelta tuet pois.-Aamun äreää pärinää-
Tässä ollaan taas alkulähteillä, eli jos maatalous loppuu täältä niin mitenhän käy jalostusteollisuuden, kaupan, maatalouskoneteollisuuden, tarvikkeiden ja tuotteiden, sekä ennenkaikkea valvontasektorin työpaikkojen? Hyviä veikkauksia montako uutta työtöntä? Ja niistä tukieuroista, niin ei ne niille maajusseille jää, niillä ostetaan niitä koneita, tuotantopanoksia ja maksetaan niitä velkoja yms. Ja ei,en ole myöskään maanviljelijä..
 
Kaupanhan käy paremmin kuin hyvin,ostetaan halvalla eeuusta ja senhän voi taas myydä kalliilla kuluttajille kun ei ole muuta vaihtoehtoa :)
 
Back
Top