Olen tuossa pohtinut tuota maataloutta ja huoltovarmuutta. Ymmärrän hyvin, että vilja ja juures tuotanto on huoltovarmuuden kannalta kriittistä tuotantoa. Nämä eivät tosin tarvitse pyöriäkseen kausityöntekijöitä koska koneet ovat suurelta osin käytössä. Sen sijaan en voi käsittää miten jostain mansikan- tai herneen viljelystä saadaan väännettyä huoltovarmuuden kannalta kriittistä tuotantoa tai vaikka tomaatin ja kurkun viljelystä? Nämä ovat hyvin lyhyen kauden kausituotteita joiden säilyvyys ilman kallista pakastamista on todella heikko. Kyllä nuo ovat ylellisyys tuotteita eikä niillä itsessään ole tekemistä huoltovarmuuden kanssa.
Tuossa kun jokusen isännän kanssa jutellut mennä vuosina niin valitusta on lähinnä ollut siitä kun tuotteesta saa niin huonon hinnan jottei viljely oikein edes kannata. Kertoo mielestäni ylituotanto ongelmasta ja keskusliikkeiden pohjattomista taskuista.
Muuten samaa mieltä mutta herneen vedin nenään kun et sitä näe kriittisenä.