Jokainen muodostaa näkemyksensä Venäjästä omista henkilökohtaisista lähtökohdistaan, kokemuksistaan ja ideologisista taustoistaan. Suomessa myös tietoisuus historiasta ja esim. Venäjän nykyisten vappanpitäjien harjoittama väkivalta, kohdistuen niin kotimaahan kuin ulkomaihin, vaikuttaa kansalaisten kieteisiin ja/tai hyväksyviin näkemyksiin.
- Suomesta löytyi ymmärtäjiä aikoinaan kommunismille (=Neuvostoliitto) kuten lötyy myös nykyiselle, käytännössä silovikkien, oligarkkien ja rikollisten johtamalle, Venäjän dikitatuurille.
- nykyinen täysin korruptoitunut ja avoimen rikollisesti (myös ulkomailla) toimivan hallinnon johtama Venäjä täyttää kaikki kleptokratian tunnusmerkit
- sinällään ei ole tarpeen lähteä selvittämään ja arvailemaan syitä ja taustoja kenenkään Venäjään kohdistuville sympatioille..ne voi ja saa jokainen ymmärtää omalla tavallaan..
Yleisesti ottaen Suomessa ymmärretään varsin hyvin mistä Venäjän "mielistelyssä" on kysymys.
Suurelle osalla miespuolisia kansalaisia asiat konkretisoituu suorittamansa asepalveluksen myötä. Suomi ei suinkaan ylläpidä puolustusvalmiuttaan pohjoismaisia naapureitaan tai muitakaan länsimaita vastaan.
- sotilaallista puolustusvalmiuden ohella Suomi on koko historiansa ajan hakeutunut kaupankäynnissään yhteyteen Pohjois-Euroopan ja Itämeren alueen maiden kanssa.
- näin tapahtui myös sinä aikana (1809-1917) jolloin Suomi kuului hallinnollisesti ja kansakuntana osaksi Venäjän imperiumia.
- jos näin ei olisi silloin tehty olisimme pysyneet, ja Suomi olisi edelleenkin, osana Venäjää.
Suomen itsenäisyys sekä yhteiskunnallinen ja taloudellinen menestyminen perustuu vahvasti siihen että olemme tarkoituksellisesti hakeutuneet demokraattisten länsimaiden suuntaan.
- mahdollisuudet ylläpitää taloudellisia suhteita ja suuntausta länsimaihin eivät olleet mitenkään itsestään selviä esim. sodan jälkeen.
- Neuvostoliitto teki kaiken voitavansa jotta Suomi olisi sitoutunut mahdollisimman tiukasti NL:n (sosialistiseen) etupiiriin. Silloinkin myös suomalaisia oli NL:n tavoitteiden puolella.
- kaikkia Suomen pyrkimyksiä länsimaisten yhteisöjen jäsenyyteen vastustettiin kotimaisten sosialistipoliitikkojen ja puolueiden toimesta ja NL:n ohjauksella.
Aivan samoja tavoitteita on myös nykyisellä Venäjän diktatuurilla. Venäjä haluaa sitouttaa suomalaista yhteiskuntaa (teollisuutta, yrityksiä, kaupankäynti jne.) mahdollisimman kattavasti omaan hallinnolliseen etupiiriinsä. Asukasluvultaan pienenä ja maantieteellisesti Venäjän läheisenä naapurina (Euroopasta katsoen geopoliittisesti merentakaisena maana) Suomi on vaikutuksille alttiina.
- Venäjän taloudelliset ja teolliset resurssit eivät riitä haastamaan yhtenäistä EU:ia, mutta Suomelle Venäjä muodostaa konkreettisen taloudellisen uhkan.
- samalla tavalla Venäjä pyrkii vaikuttamaan myös entisten NL:n aikaisen satelliittivaltioiden talouteen. (näiden maiden NATO:n ja EU:n jäsenyys oli paha takaisku Venäjän aikomuksille)
Tottakai Venäjän johto ymmärtää ettei sillä ole mitään mahdollisuuksia hankkia vaikutusvaltaa Euroopassa (olemattomana)talousmahtina.
- roistovaltiona Venäjä ei kaihda asevoimien ja väkivallan käyttöä tilanteissa joissa sellainen on mahdollista..
- NATO:n jäsenmaiden kohdalla sotilasoperaatiot eivät tule kysymykseen..mutta muiden kohdalla tehdään myös avoimesti sotilasoperaatioita,
- puolustusliiton jäsenmaissa Venäjä toimii ja tukee erilaisia hajoitustoimia (opposition, separatisti ja ääriliikkeiden rahoittaminen jne.), hybridi-/nettihyökkäyksiä, trollitehtailua, mielipiteiden vaikuttamista jne.
Kaiken tämän valtiojohtoisen rikollisuuden tavoitteena on Venäjän entisen valta-aseman palauttaminen sekä viime kädessä sen myötä taloudellisen hyödyn tavoittelu ja kasvattaminen.
- kysymys ei ole Venäjän kansalaisten aseman parantaminen, vaan puhtaasti Venäjän rikollisen (kleptokraattisen) eliitin. siis rikollisten itsensä ja heidän apunaan toimivan virkakoneiston aseman vahvistaminen.
- samalla Putinin johtama diktatuuri pyrkii suojaamaan omaa asemaansa sekä etujaan. Tähän tarkoitukseen on perustettu omat vahvasti aseistetut ns. "Sisäisen turvallisuuden joukot n. 400.000 miestä "
- kysymys on periaatteessa samasta puolue-eliitistä joka muodostui Neuvostoliiton aikaisesta kommunistesen puolueen jäsenistöstä ja virkakunnasta. Toki tällä kertaa osin kansainvälisessä mittakaavassa.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Silovikit
https://fi.wikipedia.org/wiki/Yhtenäinen_Venäjä