Taloustieteellinen keskustelu

Suomessa marginaaliverotus on suuri ongelma. Se alkaa niittämään tuloista jo aikaisemmin. Esim. luokkaa 30t - 40t euroa vuodessa tienaavilla se niittää lisäeuroista jo kohtuu kovalla prosentilla.
 

Eipä tarvitse paljon ihmetellä miksei tänne hölmolään ulkomailta paljon sijoiteta. Verottaja kas perii osingoista automaattisesti tuntuvat verot ulkomaalaisilta sijoittajilta. Jotain hyvitystä voi verosopimusten mukaan mahdollisesti hakea jos lähtee asioimaan Suomen verottajan kanssa. Sehän varmaan kaikkia sijoittajia ulkomailla kiinnostaakin. Ja kansantaloutemme kärsii. Saatanan tunarit taas.
 
Pääomaköyhä maa tekee kaikkensa, että pysyisi köyhänä. Välillä tulee pohdittua, että tahallaanko päättäjät ja monet talouihmiset leikkivät idiootteja vai tuleeko se ihan luonnostaan? Tänne ollaan into piukassa rahtaamassa halpatyövoimaa ja osaajat ilmaisen koulutuksen saatuaan lähtevät juurettomina ja kielitaitoisina muualle töihin jossa edullisempi verotus, halvempi eläminen ja kuitenkin suhteellisen sama elintaso.

Suomella alkaa olemaan kiirus tehdä kokonaisverotuksen uudistus jolla uudistetaan yhteiskunnan sekä ihmisten elinvoima ja ostovoima. Tätä menoa suunta ei ole kuin alaspäin.
 
Sanokaapa miksi iso raha hakeutuu USAn teknologiaosakkeista pois eikä muutenkaan ole tänä vuonna mitään pörssirallia ollut, sen sijaan pahimmat kilpakumppanit nostavat arvoaan.

Katso liite: 120194



Ei ole Trumpin toimet hyviä globaalille taloudelle. Miljardöörit voi toki rikastua. Pitäisi seurata mihin iso raha menee. Bondeihin varmaan jos sijoittajia pelottaa.
 
USA:lla on jäätävä kauppataseen alijäämä jo valmiiksi ja se on tekemässä seuraavia liikkuja:

-tullit 1.4 miljardille kiinalaiselle, joihin Kiina tulee vastaamaan
- tullit 130 miljoonalle meksikolaiselle, joihin Meksiko tulee vastaamaan
- tullit 40 miljoonalle kanadalaiselle, joihin Kanada tulee vastaamaan
- tullit EU:n 450 miljoonalle asukkaalle, joihin EU tulee vastaamaan

Tuossa on kaksi miljardia ihmistä maapallolta.

Samaan aikaan EU on tekemässä vapaakauppasopimusta Intian kanssa, jolla on 1.4 miljardia asukasta.

Japanilaiset ja korealaiset suosivat hyvin vahvasti kotimaisia tuotteita.

Lähi-Idän väkirikkaat valtiot näkevät USAn vihollisena, Kuuba ja Pohjois-Korea ovat käytännössä kauppasaarrossa.

Afrikka 1.3 miljardin väestöineen on täyttä köyhälistöä ja se vähä mitä siellä on ostovoimaa on Välimeren etelärannalla ja käytännössä kauppa käy Euroopan kanssa molempiin suuntiin ja halpatuonti on Kiinasta.

Maailman väestöstä USA on työntämässä syrjään sen kolmasosan joka pystyy oikeasti kuluttamaan ja heidän tuotteensa ovat yleensä kaikissa tuoteryhmissä sieltä hintatason yläpäästä, joten miten he uskovat voivansa tuottaa maailman köyhälistölle jotain sellaista mitä voivat voitollisesti myydä kun kilpailu on Kiinaa, Intiaa, Japania, Koreaa ja Eurooppaa vastaan?

Ei aukea tuo logiikka, että miten pelataan se käsi, jolla rahavirta kääntyisi USA:n suuntaan. Aseet ja energia tietenkin, mutta parhaillaan alkaa näyttämään, että ei niitäkään haluta myydä tai ainakin markkina tehdään otolliseksi kaikille muillekin toimijoille, jolloin hyöty voi kariutua nopeasti.



Britannian suhteen näyttäisi, että kanta on jo merkittävästi lieventynyt ja haetaan jonkinlaista kompromissiratkaisua.

 
Viimeksi muokattu:
Sanokaapa miksi iso raha hakeutuu USAn teknologiaosakkeista pois eikä muutenkaan ole tänä vuonna mitään pörssirallia ollut, sen sijaan pahimmat kilpakumppanit nostavat arvoaan.

Otetaan lisäksi toisesta ketjusta lainaus viestistäsi - vastaus sopii paremmin tähän ketjuun
Raha on valtaa ja se on nyt koko helmikuun poistunut USA:n pörsseistä kiihtyvää vauhtia. On äärimmäisen mielenkiintoinen kysymys minne se siirtyy, koska sinne valtaakin siirtyy rahan mukana.

Se, että pörssin arvo tulee alaspäin, ei tarkoita mitään rahavirtaa pois pörssistä. Osakepotin arvo määräytyy viimeisimmän yksittäisen osakkeen kaupan perusteella - ja jos yritysten toimintanäkymät ovat huonontuneet yhtäkkisesti (esim. maan johdon sekoilun takia), voi ne arvot tulla alaspäin rajustikin (jos joku haluaa väkisin myydä, niin silloin hän laskee myyntihintaa sille tasolle, jolla joku suostuu osakkeen ostamaan ja tällöin koko osakepotin/yrityksen laskennallinen arvo laskee tuon hinnanlaskun myytä).

Pörssikaupankäynti on neutraalia rahavirtojen suhteen - jos joku myy osakkeensa, niin joku toinen ostaa ne samalla rahamäärällä itselleen (sisään ja ulos sama rahamäärä), eli tästä syystä raha ei voi "hakeutua pois" tai muutoin poistua pörssistä (pörssissä itsessään ei ole rahaa), vaan se mitä tapahtuu, on tuo laskennallisen arvon nousu tai lasku viimeisimmän kaupan hintatasojen mukaisesti.
 
Mitä Moskovassa nyt tapahtuu:

"Moskovilaiset kertovat edelleen Cheka-OGPU:lle tapauksista, joissa kokonaisia rakennuksia on aiheettomasti irrotettu kaasuntoimituksesta."

Lueskelin ton Telegrammista. Kestääkö sielä sähköinfra, jos porukka ottaa siirrettävät sähkölämppärit ja pienet siirrettävät sähköliedet käyttöön.
 
Mitä Moskovassa nyt tapahtuu:

"Moskovilaiset kertovat edelleen Cheka-OGPU:lle tapauksista, joissa kokonaisia rakennuksia on aiheettomasti irrotettu kaasuntoimituksesta."

Lueskelin ton Telegrammista. Kestääkö sielä sähköinfra, jos porukka ottaa siirrettävät sähkölämppärit ja pienet siirrettävät sähköliedet käyttöön.
Todennäköisesti eivät ole pystyneet maksamaan kaasulaskuja eivätkä kohta maksa myöskään sähkölaskuja.

Köyhänä on vittumaista olla.
 
Voi olla, mutta kun puhutaan kokonaisista rakennuksista. Eikä asukkaille ole tiedotettu mitään.
Liekkö siellä mitään asukaskohtaisia mittareita, mietippä kuinka paljon niitä pitäisi olla ja niiden hankinta ja ylläpitokin pitäisi maksaa. Veikkaan että kukaan talosta ei maksa tai ainakaan eivät maksa kollektiivisesti sitä mitä kaasuntoimittaja vaatii niin silloin menee talon jakeluventtiili kiinni ja lukkoon.
 
Samahan se suomessa on, että jos talonytiöllä ei ole varaa maksaa kaukolämpölaskua niin kaikki asunnot kylmenevät
 
Ranskasta, pelkästään yhdestä pisteestä on löytynyt 46 miljoonaa tonnia vetyä, arvo on jopa 92 triljoonaa dollaria.

Mikäli noita löytyy edes muutamia muualtakin niin ei ole hirveästi öljylle ja hiilelle tarvetta.

 
Voi olla, mutta kun puhutaan kokonaisista rakennuksista. Eikä asukkaille ole tiedotettu mitään.
Pitää muistaa että ryssä valehtelee aina. On maksettu lienee juuri sen yhden joka oikeasti maksoikin kommentti, lopuista kukaan ei maksanut oikeasti ja vain väittää maksaneensa.

Kaasumittarit ovat kalliita koska vaativat ylläpitoa. Lisäksi ne pitää lukea ihmisen toimesta. Jo tässä on kaksi dilemmaa ryssälle joita on mahdotonta toteuttaa. Joten helpompaa vain katsoa että maksaako se talo kokonaisuutena vai ei. Tietysti voi olla että joku veti rahat välistäkin, mutta eihän ryssä sellaista tekisi, eihän..
 
Back
Top