Tarkka-ampujatoiminta sekä TA-parin varusteet

ctg

Greatest Leader
Lajina tarkka-ammunta on vähän samanlainen kuin kamppailulajit: saavuttaaksesi suurmestaritason on treenattava niin pitkään että ikä rupeaa karttumaan ja fysiikka rupeaa rajoittamaan toisessa päässä.
Montako suurmestaria tarvitaan että homma toimii ja niiden alla on sitten eri tasoisia henkilöitä?
 

ctg

Greatest Leader
Henk.koht olen sitä mieltä - asiassa kuin asiassa - että erilaiset "suurmestarit ja gurut" ovat lopulta enemmän haitaksi kuin hyödyksi. Tosin uskon ymmärtäväni ettei ihan siihen edellä viitattu, mutta kuitenkin..
Tarkoitat että he elävät maineensa mukaisesti eivätkä pysty toimimaan kun kutsu tulee?

En lähde väittämään vastaan vaikka elämäni varrella olen kohdannut monta suomalaista jotka luokittelisin neroiksi taikka guruiksi. Suomalaisissa on myös sitä vikaa, että katsomme itseämme alakanttiin vaikka pitäisi olla ylpeä siitä että osaa. Ne elämät tuntuvat hukkuvan kylmään, pimeään pohjoiseen koska Suomi. TA toiminta on monelle unelma, mutta useammat eivät siihen pysty kun ei riitä taidot taikka silmät päässä ja harrastus on sinänsä melko kallis, sekä vaikea kaikkine lupalappuineen jne.

Itse olen ajatellut viime aikoina mitä siviilipuolella TA voi harjoitella. Vaikeus monissa kohdissa on että harjoittelemaan ihmiskohteita vastaan on vaikea, koska se on moraalisesti kyseenalainen, varsinkin jos kohteet ovat siellä piipun toisella puolen. Kohteeseen saapuminen, ampumapaikan valmistelu ja sitten tarkkailu niin että siitä on jotakin hyötyä on vaikea suorittaa siviilissä juuri tuon moraaliasian takia. Sotilasharjoittelu tapauksessa asia on toinen kun siitä on sovittu jollakin tapaa etukäteen. Joten siviilissä homma jää metsästämiseen ja sen hyödyntämiseen niin että metsästyspaikalle saavutaan ilman että kukaan huomaa, kohdetta tarkkaillaan (voi olla vaikeaa jos elukka on jossain muualla) ja sitten se muu toiminta. Joten jäljelle jää ne rata-ajat staattisia teräslevyjä vastaan.
 

Kapiainen

Respected Leader
Tarkoitat että he elävät maineensa mukaisesti eivätkä pysty toimimaan kun kutsu tulee?
Ei, en tarkoittanut sitä.
Tarkoitin sitä että asiassa kuin asiassa kaikenlaiset "suurmestarit ja gurut" ovat usein lopulta kehityksen jarruja. Näitä hahmoja kyllä löytyy vähän lajista kuin lajista ja yli 90%:sti siihen asemaan on päästy tosiasiassa hyvillä puhelahjoilla, vakuuttavalla kyvyllä puhua lähes mitä tahansa paskaa siten että saa sen uppoamaan hyvin moniin kuulijoihin.
Toki lajissa kuin lajissa on myös todellisia korkean tason osaajia, heitä vain harvoin huomataan koska he eivät pidä itsestään meteliä, tyrkytä oppejaan ja neuvojaan kovaan ääneen, myös silloin kun niitä neuvoja ei haluta, pyydetä tai edes tarvita.
Osalla ihmisistä on ilmeinen tarve löytää itselleen joku messias jota voi kritiikittä palvoa ja seurata sokeasti, eihän näitä hahmoja muuten edes olisi.

Useimmiten se todellinen osaaja on se itsestään minkäänlaista numeroa tekemätön tyyppi joka ei oppejaan muille äänekkäästi tyrkytä silloin kun niitä ei pyydetä.

Ja korostan vielä myös sitä ettei tässä keskustelussa termiä alunperin käytetty ihan tässä merkityksessä, vaan uskoakseni viitattiin enemmän juuri siihen hiljaiseen osaajaan todellisena suurmestarina.

Niin joo, harjoittelusta vielä..
Harmaahyljekanta on merialueilla nykyisin melko vahva. Metsästysaika on pitkä ja kiintiöt suuria. Hylje, varsinkin ollessaan jäällä, on hyvin tarkka ja varovainen eläin - ja toisaalta jäällä lähestyjälle on usein varsin vähän suojaa. Vaatii taitoa - pitkälti samanlaista taitoa kuin tarkka-ammuntakin. Noin yhtenä esimerkkinä. Ylipäätään kaikenlainen kyttäys- ja jäljitysmetsästys on sekä haastavaa että hyödyllistä harrastusta kaikenlaiseen metsäsotimistaitojen kehittämiseen.
Omalla kohdallani metsästys on kuitenkin ennenkaikkea harrastus, jossa saa ajatukset irti arjesta, enkä siis tee sitä missään tapauksessa ensisijaisesti kehittääkseni sotilastaitoja, vaan se tulee siinä ohessa hyödyllisenä sivutuotteena.
 
Viimeksi muokattu:

ctg

Greatest Leader

Tarkka, yli kymppitonnin ase. Mark naputtelee kananmunan kokoista jälkeä 650 jaardin (594m) radalla ennen ELRn siirtymistä.
 

ctg

Greatest Leader

Blackwater Ammunition will offer these cartridges with their patented lightweight two-piece machined aluminum alloy cases loaded with solid (monolithic) bullets machined from a Carobronze alloy. The cartridge is advertised to be capable of pushing a 420-grain bullet to a muzzle velocity of 3,500 fps which results in a muzzle energy of 11,425 ft-lb. BWA notes that these bullets remain supersonic to up to 2.7 kilometers (1.68 miles) and outperform the .50 BMG “in terms of bullet drop more than 100% at any distance“.

Because this cartridge is based on a .50 BMG case and has an overall length identical to .50 BMG, chambering rifles in 10×100 BWA should be only a matter of making a new barrel with all other parts (bolts, extractors, receivers, magazines, etc.) borrowed from .50 BMG guns. According to the company, they are working with industry partners to also offer chamber reamers and reloading dies for this caliber. A loading guide will be available, too. I think it should also be possible to make brass 10×100 BWA cases by fireforming necked down .50 BMG cases in 10×100 BWA chambers.
 

Kapiainen

Respected Leader
View attachment 35964
  • Taktinen tikka
  • Vortex optiikkaa la etäisyysmittaria
  • Eberlestockin rinkka
  • Puolalaista naamiopukua
  • Nopeampaa matikkapäätä
Mietiskelin aamukahvin kanssa jos vartissa pltäisi koota varusteet niin tuollaiset raapisin kasaan
Sanoisin että aika hyvä - suunnilleen tuon setin pienin eroin ja viilauksin joskus tulin jopa hankkineeksi.
Rahaahan tuohonkin menee, mutta siihen nähden mitä voisi mennä, on tuon setin hankintakustannukset kuitenkin kohtuulliset ja hinta vs mitä sillä saa on kohdillaan. Niin ja matikkapään korvasin lataamalla vanhaan älyluuriin Strelokin :D
 

ctg

Greatest Leader
.300 kaliberi näyttää olevan tarkin tällä hetkellä. Tällä kertaa Markin käsissä on .300 Remington Ultra Magnum, Hornandy Atip ja hylsy, ~90 gr AR2225. Tulos on yllättävä.

 

ctg

Greatest Leader

Luodit tulee aliäänisenä tonttiin. Neljännellä laukauksella pellin alareunassa. Sitten se pyörii siinä koskaan osumatta. Hyvä yritys ja pitää sanoa että matka jää useimmilta yrittämättä.
 
Top