Trump -psykoosi

Kasvava joukko vakavasti rikkaita amerikkalaisia on varustautunut tuomiopäivän varalle. Tuomiopäivä voi olla ydinkatastrofi, laajamittainen ympäristötuho tai vaikkapa vihaisten kansanjoukkojen aiheuttama sekasorto.

Eri puolille Yhdysvaltoja on rakennettu kaikki kuviteltavat vaarat kestäviä suojia, joissa voi asua ulkomaailmasta eristyksissä jopa vuosia.

Monet ovat valmistelleet myös pakoreitin, jos SHTF-skenaario toteutuu...


http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201701312200062923_ul.shtml

- Kun kerrot, että olet ostamassa talon Uudesta-Seelannista, se on kuin koodisana. Wink wink, ei tarvitse sanoa enempää, kertoo Hoffman.
 
Viimeksi muokattu:
Laitetaan nyt tännekin kun vahingossa meni ensin tuohon vaalivitjaan...

http://foreignpolicy.com/2017/01/30...-did-nothing-similar-to-your-immigration-ban/

Aika tyhjentävä selitys noista perustavanlaatuisista eroista. En nyt ihan hatusta heittänyt tällä kertaa :D

Lueskelen kyllä noi laittamasi linkit, kiitos niistä, monipuolista kokonaiskuvaa yritellään, mutta nyt liian kiirusta vastailemaan...

Mitä loppujen lopuksi ajat takaa? Ne seitsemän maata ovat täsmälleen samat maat, joiden osalta jo Obaman aikana aloitettiin tarkempi valvonta. Kukaan (esimerkiksi EU-kansalainen), joka on käynyt jossain kyseisistä 7 maasta, ei jo Obaman kauden lopussa kuulunut tavanomaisen viisumivapaan matkustamisen piiriin, vaan joutui hakemaan viisumia erikseen. Käsittääkseni Trumpin pääaskel oli tiukentaa tätä käytäntöä niin, että noiden erillisten viisumihakemusten myöntö laitettiin kolmeksi kuukaudeksi jäihin, kunnes asianomaiset viranomaiset saavat muodostettua aikaisempaa tehokkaammat tarkistuskäytännöt.

Trumpin oma määräys ei itse asiassa edes nimeltä mitään muuta maata kuin Syyrian (ja sen liittyen pakolaisiin), vaan viittaa jo Obaman aikakaudella tehtyihin päätöksiin. Asiasta esimerkiksi snopes.comin juttu.

Media yrittää ainakin tällä hetkellä syöttää tuollaista tarinaa. Kuitenkin Rasmussenin mukaan 56% amerikkalaisista oli sitä mieltä, että rajoitukset ovat hyvä ajatus, ja 32% vastusti, loppujen ollessa mitäänsanomattomia. Toki tämä kysely oli tehty juuri ennen tätä mediamylläkkää, joten joidenkin mieli on voinut median tämänhetkisen manipulaation seurauksena muuttua. Mutta vielä silloin, kun Trump päätöksen allekirjoitti, kansan tuki oli kyselyn mukaan kohtalaisen hyvin takana. Toki Trumpin hallinnon hieman hätiköity toiminta tässä asiassa on ihan moittimisenkin arvoista: soppa on edennyt aika sekavasti, kun alkuvaiheessa oikein kenelläkään taholla ei uutisoinninkaan perusteella tuntunut olevan tarkkaa tietoa siitä, mitä asianomainen päätös konkreettisesti tarkoittaa (esimerkiksi keihin kaikkiin, ja miten, sitä sovelletaan).

Most Support Temporary Ban on Newcomers from Terrorist Havens
 
Trumpin kieltämien maiden listalla on Irania lukuunottamatta kaikki ne maat missä Seal 6 ja muut toimivat nyt ja tulevaisuudessa jahdatessaan Isis kavereita. Samoin tiukennuksia sai myös ne maat joista terroristeja tullut,kuten Saudit,Turkki ja Egypti
 
Tuossa muuten mielenkiintoinen seurattava:
https://twitter.com/RoguePOTUSStaff

Vaikea tietysti sanoa onko feikkitili vai ei, mutta alustavasti ei vaikuta siltä. Ilmeisesti twiittasi Meksikon pressa Nieton vierailun peruuntumisesta hieman ennen Nieton ja Trumpin twiittejä.
 
Samoin tiukennuksia sai myös ne maat joista terroristeja tullut,kuten Saudit,Turkki ja Egypti

Onko sulla antaa linkkiä näistä Trumpin tiukennuksista? Sen verran monenlaista huhua liikkuu että olisi mukava lueskella tarkemminkin.

Ja onko myös Pakistan tuolla listalla? (2015 San Bernandinon iskun tekijöillä oli sinne kytköksiä. Ja tunnetusti Afganistanin Al-Qaida on pörrännyt rajan kummallakin puolella.)
 
Pence on muuten pitänyt aika matalaa profiilia viisumiasioista. Viimeksi varsinaista poliittista kannanottoa lähinnä March For Lifen tiimoilta. Onkohan tarkotuksena pitää jonkinlaista hajurakoa Bannonin ja Millerin porukkaan ja jopa Trumpiin? Ihan siltä varalta että muutosta tulee korkeimmalle pallille saakka.

Käsittääkseni jenkeissä pressan voi juridisesti vaihtaa kahdella tavalla: 1) Impeachment jossa kai täytyy olla tarpeeksi vakava ja todettu rikos pohjana ennen kuin kongressi voi sen käynnistää, 2) 25th Amendmentin määrittelemä prosessi jossa presidentti todetaan "kyvyttömäksi hoitamaan tehtäviään", jonka käynnistää varapresidentti ja vähintään puolet hallituksesta ja joka vaatii kongressin hyväksynnän. Onko se näin? Siis ihan teoreettisesti ajatellen.
 
  • Tykkää
Reactions: TT
Spicer meni lehdistötilaisuudessa sanomaan että Trump sai laajalti kiitosta kun ei erikseen maininnut juutalaisia (vaan puhui yleisesti kaikista natsien uhreista) holokaustipuheessaan. Ja taas tulee runtua somessa. Kritiikkiähän siitä enemmän oli...
 

Tuohon vain sivujuonteena, Rudy Giuliani väitti telkkarissa että Trump kysyi häneltä miten saa muslimibannin aikaiseksi muulla verukkeella ja laillisesti, ja Giuliani keräsi sitten juristiryhmän joka tuon suunnitteli. Tiedä häntä brassaileeko vain, mutta runtua tuli hallinnolle taas... Tuollaiset päläjäykset kuitenkin vaikuttaa hallinnon saamiin reittauksiin, ja republikaanit varmasti tuijottavat niitä koska alkaa olla jo huolen aihetta 2018 välivaaleista.
 
AntiTrumpetistit illakoivat nyt väärällä tiedolla. Bannonin nimitys turvallisuusneuvostoon vaatii Senaatin hyväksynnän. He ovat nyt löytäneet sen laista ja kauhea riemu.Ainakin yksi artikkelikin jo ehditty kirjoittaa.

Ongelma että Bannonia ei ole nimitetty. Hänet kutsuttiin sinne ja Obamakin kutsui jonkun vierailevaksi tähdeksi silloin tällöin. Ei tarvitse senaattia.
 
Totta, Bannonin virka on varsinaisen hallitusrakenteen ulkopuolella. Aika heikoilla tiedoilla on porukka ollut liikkeellä jos ovat yrittäneet tuollaisesta juttua vääntää. Bannonin asemassa ja turvallisuusneuvoston tämänhetkisessä rakenteessa ei ole mitään laitonta, jälkimmäinen on vain hyvin epätavallinen (ja ihan hyvillä perusteilla huononnukseksi arvosteltu).

Sitten taas Columbus Dispatchin mukaan (valtionvarainminsteriksi kaavailtu) Mnuchin valehteli senaatille haastattelussaan. Tuo voi olla republikaaneillekin liian paksua. Saa nähdä miten nimitys etenee. Joka tapauksessa tuosta on syntymässä kohua sen verran -- nimenomaan julkisuutta johtamansa OneWest Bankin menneistä rikkeistä asuntolainojen irtisanomisessa -- ettei ainakaan kovin suosittu ministeri tule olemaan... mutta toisaalta, milloinkas kukkaronvartija olisikaan...

http://www.dispatch.com/news/201701...misled-senate-on-foreclosures-ohio-cases-show
 
Juuri tästä on kysymys.. Ja tästä syystä pidän presidentti Niinistön lausuntoa erittäin varomattomina. Varsinkin kun se kohdistui suoraan hänen kollegaansa Yhdysvaltojen presidenttiin. Mielestäni jo aikaisempi onnittelusähke oli hieman omituinen..Niinistö toivotti Trumpille "viisautta" toimissaan USA:n presidenttinä.

Suoraan sanottuna tuntuu jopa siltä että olisi syytä toivottaa "viisautta" lausuntojen antamisessa myös Niinistölle.

P.S.
Tällä hetkellä Venäjä huolehtii siitä ettei Suomen itärajalle saavu kansalaisia ilman passia ja viisumia..Huolimatta siitä että kansainvälinen oikeus antaa Suomen valtiolle (kuten kaikille muillekin valtioille) täydet valtuuden estää maahantulo henkilöiltä joilla ei ole asianmukaisia dokumentteja. (Kuten aiemmassa meilissä professori Koskenniemi kertoi).

Joo piilovittuilu ja verbaalinen silmien pyörittely Trumpille ei ehkä ole hedelmällisin tapa aloittaa yhteistyötä.
 
Claes Andersson ei ole psykologi, vaan psykiatrian erikoislääkäri. Niissä on vissi ero, joka kannattaa ymmärtää. Psykologi nyt ei muutenkaan saa pahemmin tehdä diagnooseja, koska ei ole lääkäri. Psykiatri taas on lääkäri.

Tämäkin vielä piti nähdä, että joutui Vasemmistoliittoa puolustamaan. :)

Se, että antaa lausuntoja ammattikoulutuksensa puolesta on kyllä aivan sallittua, diagnoosit ovat sitten erikseen. Mutta tietääkseni Claes Andersson on toiminut aika ansioituneesti esim. vankien ja mielenterveyspotilaiden asioissa, vaikka onkin "hieman" vasemmistolainen.
Hieman epäammatillista toimintaa Anderssonilta. Tainnut Trump saada tuon vanhan vasurin vähän kuohuksiin. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005068795.html Psykiatriyhdistys tyrmää Claes Anderssonin puheet Trumpista: ”Diagnoosia ei tulisi käyttää lyömäaseena”
 
Hieman epäammatillista toimintaa Anderssonilta. Tainnut Trump saada tuon vanhan vasurin vähän kuohuksiin. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005068795.html Psykiatriyhdistys tyrmää Claes Anderssonin puheet Trumpista: ”Diagnoosia ei tulisi käyttää lyömäaseena”
Noh, oletko yllättynyt, että "totuusmedia" kaivaa vasemmisto-taistolaisia tukemaan omaa narratiiviaan?

Claesin%20päätös.jpg
 
Noh, oletko yllättynyt, että "totuusmedia" kaivaa vasemmisto-taistolaisia tukemaan omaa narratiiviaan?

Claesin%20päätös.jpg
Mikä helvetti tätä maailmaa nyt vaivaa oikein. Herätkää pahvit. Jotain rotia pitäis nyt löytyä.
 
Tällä kertaa Tom Price (Health and Human Services) on ilmeisesti lasketellut luikuria kongressihaastattelussa osakekaupoistaan. On mahdollista että ko. lääkealan firmat ovat hyötyneet Pricen lainsäädäntötyöstä joten asiaan kiinnitettiin huomiota. On tämän hallituksen kasaaminen melkoinen spede show tähän mennessä. Ei sillä että toisella puolella käytävää olisi yhtään puhtoisempia ihmisiä mutta kannattaako edes lähteä ministeriehdokkaaksi jos tuollaista on penkoville toimittajille lahjana...?

https://www.wsj.com/articles/rep-to...r-on-biomedical-stock-company-says-1485800769
 
Niin....kyseessä on kyllä lausunto, eikä diagnoosi...vaikka ero on pieni.

Diagnoosit ovat aina potilassalaisuuden alaisia.

Itselläkin on parikin "sotilaspsykopaattien" lausuntoja. Olen kuulemma täyspäinen paitsi hieman impulsiivinen ja omaan erikoisjoukoille ominaisia psykopaattisia taipumuksia. :D
 
Back
Top