Tulisiko huumausaineet laillistaa?

Voisiko olla niin että porttiteoria on validi niiden kohdalla joiden ei pitäisi ollenkaan käyttää kannabista koska he eivät pysty sitä hillitseemään, kuten alkoholistin ei pitäisi koskea alkoholiin koska ei pysty juomaan hillitysti?
Porttiteoria on höpöhöpöteoria.
 
Mulle on moni narkomaani sanonut, että amfetamiini tulee kehiin melkein yhtäjalkaa kannabiksen kanssa. Näin siis ainakin täällä meillä päin. Eli tarjolla ja saatavilla on samalla ostoshyllyllä molempia. Joo, tunnen narkomaaneja, koska nautin säännöllistä palkkaa toimessa, jossa heidän kanssaan toimitaan. Tosin en ammu alas sumeilematta yhdenkään poliisin mielipidettä....koska hekin askaroivat varmasti samojen ihmisten kanssa.

Jos tämä kannabis-amfetamiini kohtalonyhteys on oikein punnittu ja samaan löysiin ilmestyy heroiini ja tai subu, niin kannabis on tuolloin mahdollisuus liitää loivasti huumemaailmaan, sen tiukimpaan ytimeen. Jossa sitten on tarjolla kaikkea mahdollista plus apteekkitavaran takahuonepilleristö.

Todennäköisesti lainsäädäntö tulee sahaamaan edes takaisin välillä liberalisoituen ja välillä ohjaksia kireälle vetäen. Ihmisille aivokemian sekoittaminen lienee yhtä vanhaa perua kuin itse ihminenkin. Huumeliberalisoinnissa piilee kuitenkin riskejä, joiden hinta perhanoituessaan on jäätävää sorttia. Se on sitä yhteiskunnallisesti ja yksilöille.
 
Me olemme juuri tuossa tilanteessa, kaikki on kiellettyä ja käytöstä saa sakkoa.
Ei toimi, "mä haluun"-linja ei ole toiminut missään.

Rikollisjärjestöjen kieltäminen on vähän selaista surkuhupaista puuhaa. Jos ihminen on ammattirikollinen, en jaksa uskoa hänen lopettavan rikolliset toimensa sen takia, että joku sanoo "toimintasi on julistettu laittomaksi". Jos nyt sitten rakennettaisiin uusia vankiloita, tai vankileirejä ja palkattaisiin sinne vartijat alettaisiin laittamaan ihmisiä vankilaan, pitäisi muuttaa paljon lakeja. Ei ehkä realsitisin homma nykymaailmassa, kun Puolalaisilla on vaikeuksia jo nyt saada EU hyväksymään lakinsa. Jo jos alettaisiin antamaan kovia tuomioita heikoilla perusteilla saattaisi joku syytön saada rapsua. Hintalappu olisi kova.

Katso USA:n huume tilannetta, sielä päätyy pahimillaan teloitusrinkiin huumekaupoista tehdystä murhasta. Tuomiot ovat helposti kymmeniä vuosia, silti halukkaita kauppiaita löytyy.

Äläkä ymmärrä väärin, kyllähän suomen tuomioit vaikka Ranta-Aholle tuntuvat naurettavan pieniltä. Tuomioiden kasvattaminen luokkaa 40 v ei vain ole kovin realistista. Eikä tässä ole mitään eroavaisuutta, olen samaa mieltä, ettei mitään ihmepilleriä ole olemassa.

Elämän vaikeus ei ole kieltojen noudattaminen vaan se että joutuu tekemään hyvin monesti ristiriitaisia päätöksiä.
Selkeät kiellot ovat hyvin perusteltuja. Euroopassa niitä on vielä hyvin vähän.

On aika ihmeellinen asenne. Ei me voida (no, we can’t). Parempi asenne on: Yes we can!
Myönnän että on asioita ei voi tehdä ja yksi niistä on päihderiippuvuus. Kerran kun sellaisen on hankkinut, niin se seuraa ihmistä koko loppuiän.
Eikä yksistään yksilöä vaan hänen koko lähipiiriään.

Tanska hyvä esimerkki kuinka rangaistuksia on kovennettu ja demari-hallitus on koventanut maahanmuuttopolitiikka rajaan josta maahanmuuttokriitikot eivät osaa täällä edes uneksia.
Yes, we can!

Siitä huolimatta vaikka tilanne Yhdysvalloissa on eri, niin Euroopassa tullaan ottamaan kuolemanrangaistus käyttöön ennemmin taikka myöhemmin.
Kehitys on sitä luokkaa että se olisi järkevää kaikin puolin.

Puhe Puolasta ja muista Itä-Euroopan maista on täyttä scheissea. Se että Euroopan Unioni kovistelee näitä aiheuttaa vain sen että ne siirtyvät lähemmäksi Kiinaa ja/tai Venäjää. Eikö voisi olla enää typerämpää politiikkaa?
Ainoa syy EU:n viisastelun taitaa olla että näissä maissa toimitaan heteronormatiivisesti eikä sitä saateenkaarilippua ängetä joka paikkaan.

On aika uskomaton kuinka vastuuttomasti lääkärit kirjoittelevat niitä reseptejä. Jälkeenpäin vallitsee täysi hiljaisuus.
Oxycontin, jonka senkin piti olla täysin vaaraton, lääkärit määräsivät sitä kuin plaseboa.
MIKSI EI OTETA VASTUUTA vaan jauhetaan shceissea ettei porttiteoriaa ole olemassa?
Miten voidaan pistää pää niin pahasti puskaaseen?

Suomessa Oxycodonia saa sekä reseptillä että kadulta.
Kokeilkaapa joskus! Suomen tabletit ovat kuulemma ”lällärioksuja” siihen mitä Jenkeissä myytiin.
Narkkarin kannalta oxycodonissa on se hyvä puoli että se imeytyy hyvin ilman piikkiä! Jee, jee, jee!

Netistä tosissaan löytyy kaikenlaista tietoa kuten huumekuolemien syyt
Ei tarvi olla suuri tietäjä kun voi ennustaa fentanyylillä terästettyjen aineiden tulon Suomeen.

Kiinassahan oli huumet liberalisoitu, mutta silloin käytettiin mietoa ooppiumia ja seuraukset tiedetään.
Entä sitten kun käytetään nykyajan tuomia satoja kertoja vahvempia aineita?
On maita joissa khat on laillista ja ne ovat mailman takapajuisempia maita.

Porttiteoria pätemättömyyden todistamisella kuvitellaan avattava ovi huumeiden vapauttamiseen.
Siksi propaganda porttiteoriaa vastaan on niin suosittua.


Huumeet ovat helppo vapauttaa, mutta kuka ottaa seurauksista vastuuta?
Kun kerran olette niin varma päätöksen oikeellisuudesta niin voitte hyvin luvata olevanne taloudellisesti vastuussa aiheutetusta kurjuudesta.
Olen täysin varma että kukaan ei halua ottaa centin vertaa vastuuta.
Purdue Pharmassa(oxycontin) meni 8 mrd korvauksista konkurssiin suojaten siten Sacklerin omistajaperheen varallisuuden.
Hyvä esimerkki siitä mitä laillistettu huumekauppa on.
 
Viimeksi muokattu:
Sekö nyt todistaa porttiteorian puolesta, että ensin laitetaan ihminen lääke koukkuun ja sitten otetaan lääke pois? Ihan varmasti ne olis mielummin ottanut sitä alkuperäistä lääkettä kuin jotain fentanyyliä. Juuri tämä suorastaan loi markkinat näille halvoille ja vahvoille opioideille.
Ja miten tämän opioidiriippuvuuden(joka on maailman vahvimpia riippuvuuksia) voi millään tavalla liittää kannabikseen porttihuumeena? Porttiteoria toimii vain koska ahneet diilerit tyrkyttävät harkintakyvyttömille kakaroille tietysti paremman katteen kamaa, ja vielä tarkoituksella riippuvuuteen saakka. Voivat hyvin sanoa, että savu on loppu, mut olis tota ja tota, vaikka suvua olis taskut täynnä.
Enkä usko että takapajulat ovat takapajulia khatin ansiosta, vaan khattia kuluu koska eletään takapajulassa. Maistuis varmaan mullekkin jos joutuisin moisessa perslävessä elämään. Kyllä valtakunnat ovat läpi historian syntyneet ja tuhoutuneet päihteistä huolimatta, eikä niiden vuoksi. Aina niitä silti on käytetty, jotkut paremmalla menestyksellä ja toiset taas huonommalla. Mutta niinhän se on aivan kaikilla elämän osa-alueilla.
Miettikää missä kamoissa koko sodanjäljeinen suomi on rakennettu!
Pelkkiä olkiukkoja ja huteria aasinsiltoja.
 
Lööppilehdissä oli lueteltu sanoja, jotka lukijat olivat kokeneet ärsyttäviksi ja niistä oli tehty lista. Minulla korvassa särähtää ketjun aiheeseen liittyen sana porttiteoria. Kun näkee tarpeeksi käytäntöä ja sen toimintamekanismin raksutusta, sanassa osa teoria alkaa kuulostaa pyrkimykseltä etäännyttää ja älyllistää ongelma. Läheltähän sitä ei ole mukava tarkastella ja sen tietävät kaikki, jotka tekevät työtä ”ruohonjuuritason asiakaspinnassa”.

”Systeemi” toimii käytännössä tavalla, jota foorumiveli @baikal ylempänä viestissä #722 kuvaa. Teoriaa siihen jää varsin vähän, mutta käytäntöä löytyy paljon. Minulla tämä kontaktipinta on ammatillisessa viitekehyksessä tuollaiset 30v. Onko se paljon vai vähän, sitä en loihe lausumaan.
 
Kannabistuotteita saa joka tuutista nykyään, vaikka se on laitonta. Mitä kamalaa seuraisi, jos siitä tehtäisiin laillista ja verotettavaa liiketoimintaa? Kuten alkoholi.
 
Kannabistuotteita saa joka tuutista nykyään, vaikka se on laitonta. Mitä kamalaa seuraisi, jos siitä tehtäisiin laillista ja verotettavaa liiketoimintaa? Kuten alkoholi.
Arvaa vain. Aika monta kertaa tästä on tullut kirjoitettua, mutta vänkääminen jatkuu koska ”se on niin hyvä aine”. Eikä siihen voi jäädä koukkuun. ;)

Edit: Vero tulot olivat unohtua. :love:
 
Kannabis ei ole mikään hyvä päihde, sellaista tuskin onkaan.
Kannabis aiheuttaa ongelmia, kuten oikeastaan kaikki päihteet.
Jos kuitenkin päihde ongelmat on ratkaistavissa kielloilla ja riittävän kovilla rangaistuksilla, miksi meillä on edelleen päihdeongelmia?

Pointini on, päihdeongelmat eivät ole herkkua siitä kärsiville, eivätkä heidän läheiselleen, miten rangaistuksen helpottavat tätä ongelmaa?
Vastaus on, eivät ne helpota. Päihdeongelmien helpottamiseksi pitää keksiä jotain uutta.

Mitä tulee kipulääkkeiden väärinkäyttöön, sekään ei ole niin helppo ongelma kun halutaan antaa ymmärtää.
Ihmisen kivun mittaaminen on vaikeaa, käytännössä mahdotonta. En tiedä millaista kivunhoitoa @Statisti haluaisi itselleen, tai omaisille, mutta itse uskon potilaiden kivunhoitoon jossa kenenkään kipuja ei jätetä hoitamatta sen takia, että lääkettä voitaisiin käyttää väärin.

Mitä tulee vastuuseen, vastuun kantaa aina se jonka ongelma se on, yksilö. Päihdeongelman syyn ulkoistaminen ei ole järkevää.
Jos ihminen on käynyt lääkärissä valehtelemassa saadakseen kipulääkkeitä, syyllinen on helppo löytää.
 
Amerikassa Oxycontinin tapauksessa molemmat lääkefirma ja lääkärit ovat olleet vastuuttomia.
Heitä pitäisi molempia rangaista ankarasti.
Lääkkeitä kirjoitettiin holtittomasti pahaa aavistamattomille asiakkaille, jotka sitten saivat addiktion lääkeyrityksen vääristelyn ja lääkärien laiminlyöntien takia.
Oli oikeita ”pillerimyllyjä” joista tiedettiin saavan Oxycontinia vain kysymällä.
Tätä skandaalia voi rehellisesti sanoa laillistetuksi huumekaupaksi.

Suomessa valvonta on tehokasta päätellen lehtiuutisista. Aina silloin tällöin joku lääkäri joutuu vaikeuksiin liiallisista resepteistä taikka sitten viranomainen lähettää kirjeitä.
Luottaisin Suomessa hyvin paljon kivunhoitoa erikoispätevyyden saaneitten lääkäreiden ammattitaitoon kroonisissa kivuissa. Heidän pitäisi tietää miten addiktiota voidaan välttää ja miten opioideja vaihdellaan yms.

Melkeinpä aina päihdeongelma on Suomessa yksilön omaa syytä.
Tiedän että on naisia jotka lääkärillä käydessään liioittelevat kaikki vaivansa jotta ”toivottu” diagnoosi taikka lääkitys saadaan.

Olen siiinä mielessä onnellinen etten ole koskaan tarvinnut minkäälaista kivunhoitoa. Kipuakin kärsin jos tiedän että se menee aikanaan ohitse.

Edelleenkin kieltoja tarvitaan!
 
Amerikassa Oxycontinin tapauksessa molemmat lääkefirma ja lääkärit ovat olleet vastuuttomia.
Heitä pitäisi molempia rangaista ankarasti.
Lääkkeitä kirjoitettiin holtittomasti pahaa aavistamattomille asiakkaille, jotka sitten saivat addiktion lääkeyrityksen vääristelyn ja lääkärien laiminlyöntien takia.
Oli oikeita ”pillerimyllyjä” joista tiedettiin saavan Oxycontinia vain kysymällä.
Tätä skandaalia voi rehellisesti sanoa laillistetuksi huumekaupaksi.

Suomessa valvonta on tehokasta päätellen lehtiuutisista. Aina silloin tällöin joku lääkäri joutuu vaikeuksiin liiallisista resepteistä taikka sitten viranomainen lähettää kirjeitä.
Luottaisin Suomessa hyvin paljon kivunhoitoa erikoispätevyyden saaneitten lääkäreiden ammattitaitoon kroonisissa kivuissa. Heidän pitäisi tietää miten addiktiota voidaan välttää ja miten opioideja vaihdellaan yms.

Melkeinpä aina päihdeongelma on Suomessa yksilön omaa syytä.
Tiedän että on naisia jotka lääkärillä käydessään liioittelevat kaikki vaivansa jotta ”toivottu” diagnoosi taikka lääkitys saadaan.

Olen siiinä mielessä onnellinen etten ole koskaan tarvinnut minkäälaista kivunhoitoa. Kipuakin kärsin jos tiedän että se menee aikanaan ohitse.

Edelleenkin kieltoja tarvitaan!
Meinaatko, että ne amerikassa on pyytäneet Oxycontinia ihan vilpittömästi ymmärtämättä sen huumaavia ominaisuuksia?

Päihdeongelmaan ei ole kuin yksi "syyllinen" ja se on aina potilas itse.
Sille voi olla altiutta ja selityksiä, mutta aina se on oma päätös, tietoinen, tai ei.

Suomalaisesta kivunhoidosta voin sanoa, että vaikka asiat ovat meneet viimeisen 20 vuoden aikana eteenpäin, olemme edelleen kivunhoidon kehitysmaa.
 
Meistä ihmisistä osa koukuttuu helpommin päihteisiin kuin toiset on sitten kyse alkoholista,huumeista tai lääkkeistä. Laillistamalla huumeet teemme näiden ihmisten elämänhallinnan entistä vaikeammaksi. Jos itselle päihteet ei ole ongelma on hyvin itsekästä vaatia lisää laillisia päihteitä vain oman viihdekäytön monipuolistamiseksi .
 
Vastausta ei kuitenkaan kuulu.
Voi elämän kevät, tästä on kirjoitettu aikaisemmin…
No, tiivistetysti:
Enemmän päihteitä, enemmän houkutusta, enemmän koukkuja, enemmän käyttäjiä, enemmän kärsimystä käyttäjille ja läheisille.
Enemmän päihteiden käyttöä ja käyttäjiä, enemmän hoivattavia, vähemmän työ- ja ”kantokykyisiä” -> enemmän suoria ja välillisiä kustannuksia yhteiskunnalle.
Millä käyttö rahoitetaan, kas siinä vasta kysymys. Kannabismatematiikka eli ”vero tuloja” ei toimi. Pitääkö tämä kirjoittaa vielä kerran auki (on tehty tässä ketjussa jo ennenkin)?
 
Kannabismatematiikka
Mites tuo SINUN kannabismatematiikka on osoitettavissa maissa joissa se kannabis on laillista? Onko käynyt kuten tuossa povaat? Luulisi olevan helppo nakki todistaa jos asia on kerta noin varma.

Ja toinen asia, että pitäisi edes mainita, että puhuuko nyt kannabiksesta vai KAIKISTA olemassaolevista huumeista. Niistä kun puhutaan iloisesti sekoittaen ristiin rastiin, valiten aina se termi joka milloinkin palvelee omaa tarkoitusta. Jos puhuu kannabiksesta, niin yht'äkkiä muut puhuunkin huumeISTA. Ja jos puhuu kovista huumeista ja niiden vaaroista, tullaan siihen sotkemaan se kannabis (muka)samaan nippuun.

Herska ruokakauppaan?: Ei kiitos!
Kannabis alkoihin?: Miksei, kun monta kertaa(riittääköhän edes 10kerroin, onko 100 jo liikaa?) pahempaakin ainetta siellä myydään.

Tosin nämä samat teesit puolesta ja vastaan pyörähtävät täällä läpi aina tasaisin väliajoin. Turha kai tätä on jatkaa mikäli ei tule mitään uusia näkökulmia keskusteluun. Aina voi lukea viimeiset viisi sivua uudelleen, niin taas on samat asiat juteltu.
 
Kannabiksen käyttö tulisi dekriminalisoida. Aivan liian isot seuraukset jos polttaa jointin silloin tällöin. H-merkintä ja pahimmassa tapauksessa fudut töistä ja jää työttömäksi. Aivan uskomattoman raskas seuraus verrattuna kannabiksen sijoitukseen kartalla verrattuna esimerkiksi alkoholiin.
 
Viimeksi muokattu:
Meinaatko, että ne amerikassa on pyytäneet Oxycontinia ihan vilpittömästi ymmärtämättä sen huumaavia ominaisuuksia?

Päihdeongelmaan ei ole kuin yksi "syyllinen" ja se on aina potilas itse.
Sille voi olla altiutta ja selityksiä, mutta aina se on oma päätös, tietoinen, tai ei.

Vaikuttaa siltä ettet edes tietäisi mitä Oxycontin/Purdue Pharma -skandaalissa tapahtui!
Tai sitten se on asia johon et haluaisi koskea edes sillä kuuluisalla viiden metrin tikullakaan!
Ei se ole mikään ihme, koska Suomessa siitä on uutisoitu hyvin vähän.

Skandaaliin liittyy monia ikäviä piirteitä. Suurin osa lääkäreistä hallitsi opioidiriskit vastuullisesti.
Kuitenkin oli lääkäreitä jotka käytännössä ryhtyivät ”huumediilereiksi”.
Amerikan valvontasysteemi on erilainen. Käsittääkseni siellä sekä lääketeollisuudella että jakelijoilla on velvollisuus valvoa omaa toimintaansa.
On käynyt ilmi että Purdue Pharmassa oltiin erittäin tietoisia tilanteesta. Siitä huolimatta agressiivista markkinointia jatkettiin ja oxycontia jaeltiin sitä runsaasti kirjoittaville lääkäreille.

Intiaanireservaatit olivat yksi suuri kohde oxycontinille. Normiselitys taitaa olla että heille määrättiin opioideja
jotta he olisivat kestäneet valkoisen miehen aiheutamaa nöyryytystä. Voi ”Afrikan tähti” sentään!
Reseptiopioidien väärinkäyttöön liittyy myös hyvin naisellinen aspekti. He ovat olleet epidemian suurin uhriryhmä.

Lain edessä tieto on suurta syyllisyyttä. Oli sitten mistä alasta tahansa kysymys.

Tässä tutkimuksessa totuus on tarua ihmeellisempää.
Vihreidein huumemyönteisyys on tässä valossa on hyvin ymmärrettävää.
Hiirinaaraat ovat kokeiden mukaan hyvin persoja oxycodonille!

This increase has deadly consequences; in 2014, oxycodone ranked third behind heroin and cocaine in causing overdose deaths (Warner et al., 2016). As initial use of opioids can result in dependence that leads to concomitant or replacement use of more accessible, less expensive but more lethal opioids, i.e. heroin or fentanyl, it is critical to understand the factors underlying prescription opioid abuse liability (Cicero and Ellis, 2018).”

Ihmisten helppo käsittää kieltoja, mutta heti kun tulee asioita joissa on vastakkaisia puolia syntyy suurta hämmennystä.
Toisille oxycodoni on kipulääkettä ja toisille huumetta. Tässäkin keskustelussa tulee näkyviin tämä.
Tosiasiassa oksy on samalla sekä kipulääke että huume. Ei taida löytyä ainuttakaan reseptiopioidia jolla ei näin olisi.

Tämän takia ylläpitohoidoissa toiset lääkärit suosivat piikitettävää metadonia jota ei voi ”väärinkäyttää” vaan se annetaan valvotusti.
Yleensä pillerimuodossa olevia korvaus- taikka kivunhoitolääkkeitä muutetaan monesti piikitettäviksi. Niitä myös kulkeutuu suuria määriä katukauppaan.

Kivunhoito ei Suomessa ole ongelma! Jokainen lääkäri joka tuntee että kivunhoidossa on puutteita voi hankkia kivunhoidon pätevyyden niin halutessaan.
Muistitietoni mukaan tri Kouri hankki n 30 vuotta sitten kivunhoidon pätevyyden. Taisiko olla vielä ulkomailla ja omalla kustannuksellaan?
Amerikan reseptiopioidien kulutukseen verrattuna olemme varmasti jäljessä, mutta hyvä niin.
 
Ei ainoastaan päihteisiin vaan mihin vaan mihin voi jäädä koukkuun. Esim. rahapelit.

Oli sellainenkin tapaus jossa suomalainen rouva joutui rahapelikoukkuun menettäen koko omaisuutensa.
Ongelma loppui välittömästi kun hän lopetti parkinson-lääkityksen. Oli siinä käsittämätön veivaus että niitä korvauksia yleensäkään tuli.
Eihän sitä kukaan Suomessa halunnut myöntää mutta ulkomailta tuli todisteet.
Tämä on radiosta kuultua.
P.S Tässähän siitä on!

Kannabiksen käyttö tulisi dekriminalisoida. Aivan liian isot seuraukset jos polttaa jointin silloin tällöin. H-merkintä ja pahimmassa tapauksessa fudut töistä ja jää työttömäksi. Aivan uskomattoman raskas seuraus verrattuna kannabiksen sijoitukseen kartalla verrattuna esimerkiksi alkoholiin.

Easy living!
Easy thinking!

Luojan kiitos niitä potkuja annetaankin ja aivan syystäkin.
Siitä huolimatta että käytön dekriminalisointi tapahtuisi, se ei tarkoita sitä etteikö fuduja tulisi.
On paljon ammatteja joissa vaaditaan päihteettömyyttä! Niitä jopa valvotaan säännöllisin verikokein.

Dekriminalisoinnista huolimatta päihteellisyys tulee aina olemaan sosiaalinen este.

Jos vaikeaan ongelmaan on helppo ratkaisu niin kuullostaako se liian hyvältä ollakseen totta?
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top