Uhkia Suomen itsenäisyydelle.

EU on 26 maan yhteinen päätöksentekokoneisto. Toisella puolen on Putin yksin. Kumpi reagoi nopeammin muutoksiin? EU ei välttämättä saa tehtyä mitään päätöstä mistään isosta tai pienestä asiasta ilman pitkiä lehmänkauppasopimuksia. Ei siihen porukkaan kannata kuulua, taloudellisessa tai sotilaallisessa mielessä. Eihän YK myöskään saa mitään tehtyä. Se kerää rahaa jäsenmailtaan ja jakaa ne eteenpäin. Ihan kuin joku maakuntahallitus tai kunta. Ei ne TEE MITÄÄN.
 
Olisiko Venäjä ryhtynyt riekkumaan Ukrainassa, jos EU-lla olisi ollut:

edes siteeksi yhteinen ulkopolitiikka ja käyttövoimaista asevoimaa sen takeeksi?

Aivan. Lapatossua koetellaan ja vinkkelitossu on tässä kohtaa agressiivinen. Koska Lapatossu.
 
Suurin uhka Suomen itsenäisyydelle on Suomen oma vuonna 2011 täydennetty Perustuslaki. Sen 1 §:ssä sanotaan, että: Suomi on Euroopan Unionin jäsen.

Perustuslain 94§ taas kertoo, että:
Lakiehdotus kansainvälisen velvoitteen voimaansaattamisesta käsitellään tavallisen lain säätämisjärjestyksessä. Jos ehdotus kuitenkin koskee perustuslakia tai valtakunnan alueen muuttamista taikka Suomen täysivaltaisuuden kannalta merkittävää toimivallan siirtoa Euroopan unionille, kansainväliselle järjestölle tai kansainväliselle toimielimelle, eduskunnan on se hyväksyttävä sitä lepäämään jättämättä päätöksellä, jota on kannattanut vähintään kaksi kolmasosaa annetuista äänistä.

Lyhyesti: Eduskunta voi 2/3 enemmistöllä siirtää vaikka kaiken päätösvallan EU:lle. Käytännössä itsenäisyys voidaan hävittää välittömästi laukaustakaan ampumatta jos tarpeeksi monta kusipäätä Eduskunnassa niin haluaa. Nämä muutokset saatettiin voimaan kaikessa hiljaisuudessa syksyllä 2011. Suurin osa kansasta ei huomannut mitään. Ainoa mitä TV-uutisissa ja hesareissa uutisoitiin oli, että Perussuomalaiset vastustivat presidentin vallan kavennusta vaikka ko. ryhmä käytti salissa pitkiä puheenvuoroja em. Perustuslain muutoksia vastaan.

Kaksi kolmasosaa edustajaa on aika paljon, ja jos "täysivaltaisuuden kannalta merkittävää toimivaltaa annetaan jollekin järjestölle", kyse on silloin siitä, että miltei kaikki 200 ja loputkin viisi miljoonaa ovat jo sitä mieltä. Sekin on eräänlainen katastrofipykälä.

EU:ssa olemme olleet riippumattomampia Venäjästä kuin ennen sitä.

EU:n direktiivejä en aina ymmärrä. Mutta me suomalaiset keksimme kyllä omia säädöksiä tappaaksemme luovuuden ja yrityshengen ilman EU:takin. Onhan EY-tuomioistuin ratkaissut joitakin typeryyksiä kansalaistemme eduksi.

Oma kotikutoinen byrokratiamme on itsenäisyyden vihollinen, koska se suistaa maan kurjuuteen ja estää nousemasta siivilleen, menestymästä. Se on kuin juoksuhiekkaa.

Vähän aikaa sitten Kauppatorilta vietiin juuri merestä pyydettyä tuoretta fisua ravintolaan sadan metrin päähän. Sitten keksi virkamies, että kylmäketju katkeaa. Kala pitää viedä väliportaaseen jonnekin Sörkkaan tai kauemmas ja jäähdyttää ja sulattaa ja sitten sen saa kiikuttaa takaisin ravintolaan.

Erityisesti pienyrittäjiä vihataan. Luomuviljelijät kuolevat pois. Ravintoloihin vietiin munia pienkanaloista, joissa kanoilla oli parempi ruokapöytä kuin nuorisolla keskimäärin. Kas, byrokraatti lopetti sen. Ei mitään leimaamattomia munia saa myydä!

Listaa voisi jatkaa 500 sivua.

EU-maissa yhdessäkään toisessa en ole nähnyt moista typeryyttä. Näistä typeryyksistä haukutaan väärää puuta.

Me olemme oma vihollisemme. Itsenäisyyden pahin uhka on suomalainen virkamies.
 
EU-maissa yhdessäkään toisessa en ole nähnyt moista typeryyttä. Näistä typeryyksistä haukutaan väärää puuta.

Voisitko ystävällisesti lopettaa paskapuheet.

SÄÄDÖS
Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 853/2004, annettu 29 päivänä huhtikuuta 2004, eläinperäisiä elintarvikkeita koskevista erityisistä hygieniasäännöistä

Kalastustuotteet

Luonnollisessa ympäristössään pyydetyt kalastustuotteet on tapauksen mukaan käsiteltävä. Käsittelyyn kuuluu verenlasku sekä pään, sisälmysten ja evien poistaminen. Tämän jälkeen kalastustuotteet jäähdytetään, jäädytetään tai jalostetaan ja/tai kääritään tai pakataan aluksella jakson säännösten mukaisesti.

Erityisiä hygieniavaatimuksia asetetaan seuraavissa tapauksissa:

  • kalastus-, tehdas- ja pakastusalusten varustus: vastaanotto-, työskentely- ja varastointialueen ominaisuudet, jäähdytys- ja jäädytyslaitteiden ominaisuudet sekä desinfiointia ja jätteiden pumppaamista koskevat seikat
  • hygienia kalastus-, tehdas- ja pakastusaluksilla: puhtaus, saastumisen torjunta, käsittely vedellä ja kylmäkäsittely
  • kalastustuotteita aluksesta purettaessa ja sen jälkeen noudatettavat hygieniavaatimukset, jotka koskevat saastumisen torjuntaa, käytettävää kalustoa sekä huuto- ja tukkukauppatiloja
  • tuoreet ja jäädytetyt tuotteet, kalanlihan mekaaninen erottelu, kansanterveydelle haitalliset sisäloiset (silmämääräinen tarkastus) sekä keitetyt äyriäiset ja nilviäiset
  • jalostetut kalastustuotteet
  • kalastustuotteita koskevat terveysvaatimukset: kansanterveydelle vaarallisten yhdisteiden ja toksiinien esiintymisen arviointi
  • kalastustuotteiden kääriminen, pakkaaminen, varastointi ja kuljetus.
http://europa.eu/legislation_summaries/food_safety/veterinary_checks_and_food_hygiene/f84002_fi.htm
 
Voisitko ystävällisesti lopettaa paskapuheet.

Oletko virkamies? He eivät myöskään osaa lukea.

Luonnollisessa ympäristössään pyydetyt kalastustuotteet on tapauksen mukaan käsiteltävä. Käsittelyyn kuuluu verenlasku sekä pään, sisälmysten ja evien poistaminen. Tämän jälkeen kalastustuotteet jäähdytetään, jäädytetään tai jalostetaan ja/tai kääritään tai pakataan aluksella jakson säännösten mukaisesti.

Kukaan ei estä käärimästä kalaa ruskeaan paperiin ja viemästä kokille - paitsi että meidän oma terveystarkastajamme keksi antaa määräyksen.
 
Pullan myyntikielto oli viimeinen pisara: Ollilan maalaiskauppa pistää lapun luukulle Pirkkalassa
18.07.2013 - 07:00


Lähituotteita myynyt, suosittu Ollilan maalaiskauppa Pirkkalassa laittaa lapun luukulle.

Yrittäjä Anja Ollilan mukaan viimeinen pisara oli terveysviranomaisten määräys siirtää itse tehtyjen pullien myynti kaupan ulkopuolelle.

– Emme voi lisätä henkilökuntaa monelle myyntipisteelle, Anja Ollila sanoo.

Terveystarkastajien mukaan pullia ei saa myydä elintarviketilassa, koska niissä on käsittelemätöntä tilamaitoa. Ollilaa tällainen määräys ihmetyttää.

– Kysehän on ihmisen elintarvikkeeksi hyväksytystä tuotteesta.

Maalaiskauppa palveli asiakkaita 16 vuoden ajan, ja varsinkin itse tehty leipä sekä leivonnaiset ihastuttivat kävijöitä.

– En jaksa enää taistella terveysviranomaisten kanssa, vaan keskityn tästä lähin maatilaani, agronomi Ollila sanoo nyt.

Pullakielto on vain yksi esimerkki kaupan toimintaa hankaloittaneista määräyksistä. Keskustelun puute on Ollilan mielestä suurin ongelma.

– Tarkastaja käy paikalla kuin rikostutkija, tekee muistiinpanoja ja lähettää jälkikäteen lopullisen raportin, jonka sisältö yllättää aina. Raportista voi valittaa, mutta se on yrittäjän mukaan työlästä.

– Miksi muistiinpanoista ei voi keskustella yhdessä, jotta vältetään väärinymmärrykset?

EU-tarkastajien kanssa on Ollilan mukaan helpompi toimia.


– He käyvät, tekevät raporttinsa ja tuovat sen allekirjoitettavaksi. Silloin pystytään varmistamaan, että asiat on ymmärretty samalla tavalla.


Ollilalla on yksi neuvo maalaiskaupan perustamisesta haaveileville.

– Pyytäkää ulkopuolinen asiantuntija paikalle, kun terveystarkastaja on tulossa.

Ollila perusti maalaiskaupan ja kahvilan maatilan asuinrakennuksen päätyyn vuonna 1997. Valikoimaan lisättiin nopeasti muidenkin pienyrittäjien elintarvikkeita ja lahjatavaroita.

Myynnin lisäksi kaupalla oli Ollilalle toinenkin merkitys.

– Maataloustyö on aika yksinäistä, mutta kauppa toi maatilalle paljon sosiaalista elämää.

Ongelmista huolimatta Ollila muistelee kauppaa lämmöllä.

– Tämä on ollut mahtava kokemus. Asiakkaista ja tapaamistani pienyrittäjistä jää hieno muisto.

Maalaiskaupasta jäävän tilan Ollila aikoo palauttaa pirtiksi.

– Siinä isäntä voi sitten vuolla kirveenvartta. Ennen tätä Ollila toivottaa viimeiset asiakkaat tervetulleiksi.

– Kaikki loput lahjatavarat myydään alennuksella.

http://moro.aamulehti.fi/2013/07/18...laiskauppa-pistaa-lapun-luukulle-pirkkalassa/
 
Ovatkohan persut loppujen lopuksi suurin uhka Suomen itsenäisyydelle?

Antiikissa puhuttiin peripetiasta. Se oli tragedian käsite. Traaginen sankari yritti välttää kohtalonsa ja juuri sillä liikkeellä aiheutti sen - koska häneltä puuttui avaintieto.
 
Kukaan ei estä käärimästä kalaa ruskeaan paperiin ja viemästä kokille - paitsi että meidän oma terveystarkastajamme keksi antaa määräyksen.

Ai virkamieskö ne EU:n säädökset keksii?

Aika selvästihän tuossa sanotaan, että kalat on pyytämisen jälkeen käsiteltävä ja jäähdytettävä/tai pakattava joko aluksella tai hyväksytyssä tuotantolaitoksessa! Yhyy paska tarkastaja vaatii, että EU-lakeja on noudatettava!!!

"Luonnollisessa ympäristössään pyydetyt kalastustuotteet on tapauksen mukaan käsiteltävä. Käsittelyyn kuuluu verenlasku sekä pään, sisälmysten ja evien poistaminen. Tämän jälkeen kalastustuotteet jäähdytetään, jäädytetään tai jalostetaan ja/tai kääritään tai pakataan aluksella jakson säännösten mukaisesti."

Ei päätä virkamies vaan idioottimainen EU-laki!
 
Viimeksi muokattu:
Ai virkamieskö ne EU:n säädökset keksii?

Aika selvästihän tuossa sanotaan, että kalat on pyytämisen jälkeen käsiteltävä ja jäähdytettävä/tai pakattava. Se torimyyjän teltta tuskin on EU:n hyväksymä kalankäsittelylaitos?

"Luonnollisessa ympäristössään pyydetyt kalastustuotteet on tapauksen mukaan käsiteltävä. Käsittelyyn kuuluu verenlasku sekä pään, sisälmysten ja evien poistaminen. Tämän jälkeen kalastustuotteet jäähdytetään, jäädytetään tai jalostetaan ja/tai kääritään tai pakataan aluksella jakson säännösten mukaisesti."

Onko tori alus? Ei ole. Ei päätä virkamies vaan idioottimainen EU-laki!

Marseillessa on, samoin Bretagnessa. Siellä Brysselin herrakin syö. Meillä ylitulkitaan ja komeasti - pykälä on oikeasti tapauskohtainen. Omaksi vahingoksi, omaksi tappioksi. Terveystarkastajalla on kaikki vapaus rakentaa kansalliset ja kunnalliset ohjeet oman harkintansa mukaan, kunhan ei riko pykälää.

Ps. Kalastajalta saa suoraan paatistakin - mutta kun sekään ei käy, jos pidät kapakkaa!
 
Viimeksi muokattu:
Marseillessa on, samoin Bretagnessa. Siellä Brysselin herrakin syö. Meillä ylitulkitaan ja komeasti - pykälä on oikeasti tapauskohtainen. Omaksi vahingoksi, omaksi tappioksi. Terveystarkastajalla on kaikki vapaus rakentaa kansalliset ja kunnalliset ohjeet oman harkintansa mukaan, kunhan ei riko pykälää.

Noinhan se neuvostoliitossakin oli! Aina kun hallinnon älyttömät määräykset johtivat ongelmiin - alkoivat kommarit syytellä paikallisia virkamiehiä!

Vika ei ollut koskaan järjestelmässä - vaan aina oli paikallisella tai korkeintaan neuvostotasavallan tasolla ymmärretty väärin ylimmän johdon ohjeita tai lakeja.
 
No tässä tapauksessa kyse oli EU:n lainsäädännöstä.

Jota ylitulkitaan, eikä ole ensimmäinen kerta. Eikä valitettavasti viimeinen.

Aina kun on laki, on olemassa laintulkinta. Laintulkintaa varten emme valitettavasti aina käytä a) talonpoikaisjärkeä tai edes b) soveltavaa esimerkkiä muualta Euroopasta. Sovellusala on aivan oleellinen lakien käyttöönotossa.

Kyse ei aina siis ole siitä, että olisimme lainkuuliaisia vaan se, että omaksi vahingoksemme kiristämme pykäliä ja teemme lisäasetuksia, jotka entisestään halvauttavat toimintaa.

Tämäkin puoli on hyvä nähdä, sillä painetta olisi annettava myös kotona. Ei kannata antaa virkamiehen piiloutua EU:n taakse. He osaavat kyllä menestyksellä tehdä sen, jos yleisesti oletetaan, että heillä ei ole mitään harkintavaltaa.
 
Tämäkin puoli on hyvä nähdä, sillä painetta olisi annettava myös kotona. Ei kannata antaa virkamiehen piiloutua EU:n taakse. He osaavat kyllä menestyksellä tehdä sen, jos yleisesti oletetaan, että heillä ei ole mitään harkintavaltaa.

Tässä tapauksessa Sinä yritit syyttä suomalaisia viranomaisia! Ja yllättäen typeryyden takana oli EU!
 
Tässä tapauksessa Sinä yritit syyttä suomalaisia viranomaisia! Ja yllättäen typeryyden takana oli EU!

Höpöhöpö!

Suomalainen virkamies ja poliitikko luikkii aina EU:n selän taakse, kun vähänkin on kritiikille sijaa. Todellisuudessa Suomessa direktiivejä tulkitaan aina niin, että maksimoidaan kansan kyykyttäminen. Jos taas kyse olisi kansan eduista, niin jätetään jopa huomioon ottamatta koko "turha" direktiivi.

Otetaan nyt esimerkiksi uudet 5 vuoden passit. Niitä kuulemma vaatii EU..

Paskat vaadi. Passidirektiivin mukaan biometriset passit ovat voimassa 5 tai 10 vuotta ja jokainen jäsenmaa saa itse säätää haluamansa voimassaoloajan. Esimerkiksi Saksassa, Ranskassa, Virossa jne. biometriset passit ovat voimassa 10 vuotta, eikä maailma ole siihen kaatunut.

Suomeen säädettiin tietenkin 5 vuoden määräaika, jotta saadaan kyykytettyä kansaa.
 
Skärdis odotan edelleen niitä mersujen hintatietoja!

Sitäpaitsi Suomen sisäministeri oli mennyt lupaamaan kokouksessa, että Suomi "näyttää esimerkkiä" ja passit ovat voimassa vain viisi vuotta. (Kuten aikaisemmin totesin, kukaan ranskalainen virkamies ei uskaltaisi kehua esim. kansan passikyykytyksellä, sen sijaan täällä ilmoittautu heti "nuoleskelijoita" jotka kehui kuinka muiden maiden paskalakit on kehunut Suomen "erinomaisia passikäytäntöjä".)

Kyllä EU:n kannattajat ovat alhaista sakkia - puolustelevat EU:n systeemiherroja kun omaa kansaa kyykytetään.

Muissa EU maissa sentään ajetaan häpeilemättä omia etuja. Suomalaiset poliitikot ja EU:n kannattajat taas ovat "mallioppilaita" = isompien herrojen kenkien nuoleskelijoita.
 
Back
Top