Ukrainan konflikti/sota

En tiedä onko karttojen ym perusteella tälle väitteelle katetta:

if reporting from the RUSSIAN side is true than the russians have just lost or about to lose the following major units...
70th brigade
72nd brigade
83rd brigade VDV
200the brigade
31 brigade VDV
22nd spetz
247th rgt VDV
100th brigade
51st brigade VDV

thats 3 divisions worth of units...
why should the ukr army do a "break out" if the russians are bringing the the units to the ukr forces to kill...

 
Muutama skitsofreenikko kuurolauman kanssa juoksuhaudassa sotimassa; tässä on kyllä vahvat sketsin ainekset.
Tai olisi, mutta kun kyseessä on Ukrainaan kohdistuva tuhoamissota, niin naurattaa vähemmän.
Täytyy kuitenkin toivoa että ryssä ei keksi, että alkoholismi ei ole este rintamapalvelukselle.
Sillä päätöksellä saataisiin arviolta 80 miljoonaa lisänuppia rintamalle.
Uusi merkitys suojakännille.
 
EU:n tehokkuus parantuisi ja luultavasti sen kannatus myös jos joka asiassa kaikkien maiden ei tarvisi olla samaa mieltä. Jos enemmän asioita olisi jäsenvaltioiden itse päätettävissä niin loputtomiin suostutteluneuvotteluihin ei menisi niin paljon aikaa. Kaikki maat kun eivät tahdo samanlaisia ratkaisuja.
Päätöksiä ilman, että kaikki on samaa mieltä kutsutaan enemmistöpäätöksiksi. Kutsutaan myös liittovaltioksi.

Se, että jäsenmaat tekevät mitä haluavat, voivat halutessaan estää päätöksiä (veto oikeus) ja joitain asioita tehdään EU tasolla kutsutaan nykytilanteeksi. Kauppapolitiikka on tässä jonkinlainen poikkeus, EU:lla (eli käytännössä kommissiolla) on aika laajat valtuudet toimia koko EU:n nimissä.
 
Hyvin näkee vastauksista että nuo syrjäkuntienkin asukaat tietävät mikä on heidän paikkansa zaarin valtakunnassa. Suurista kaupungeista värvätään vähän, heiltä lähes kaikki..
Täytyy kyllä ihmetellä tätä venäläisten väestöpoliittista meininkiä, se on vielä ihan eri potenssiin järjettömämpää kuin meillä - vaikka ei edes katsoisi sodan aikana toteutettua. Se Karaganov et al propagandapamfletti suunnitelmista Ukrainan varallekin oli uskomattoman kapeakatseisesti ja väestöllisiä kysymyksiä ymmärtämättä tehty.

Venäjä ei jostain syystä ymmärrä lainkaan talonpoikaisväestön merkitystä, vaan heillä vaikuttaa yhäkin vallitsevan marxilais-leninistinen ajatus siitä, että maanviljelyyn tarvitaan vain minimimäärä henkilöstöä ja loput pitäisi olla muussa tuotannossa (raaka-aineet ja teollisuus) ja valtioapparaatissa.

Talonpoikaisväestöillähän on historiallisesti ja yhäkin monessa paikassa ympäri maailmaa selkeästi suurin syntyvyys (ja nykyään taas meillä myös), ja talonpoikien voimalla ja identiteetillähän esimerkiksi Suomikin irtaantui Venäjän vallasta ja säilytti itsenäisyytensä. Ja toisaalta Itä-Karjala tuhottiin neuvostovallan aikana juuri viemällä maaseutuväestö sotiin ja tehtaisiin ja rikkomalla maalaisyhteisöt ja niiden tavat. Talonpoikien identiteetti on järkähtämättä kiinni heidän omassa maassaan ja sukutiloilla jopa vuosisatojen ellei yli puolen vuosituhannen taa ulottuva. Sen voimaa ja merkitystä ei pitäisi väheksyä.

Jos Venäjä käyttää maalaisväestönsä loppuun, mitä sinne sitten tulee tilalle? Tuleeko ketään? Ja mistä ne tulevat polvet ylipäätään sitten syntyvät? Tai ketkä ne Venäjän kovasti peräänkuuluttamat "perinteiset venäläiset arvot" säilyttävät - tai nehän tuntuvat olevan lähinnä bolsevistisen rahvaan arvot, ettei sinänsä.

Ja samalla tavalla Karaganovin ajatus Ukrainan jättämisestä takapajuiseksi maaseuduksi todennäköisesti kostautuisi, kun ukrainalainen talonpoikaisväestö jäisi hautomaan omaa identiteettiään ja kostoaan (vaikka "nationalistit" olisikin Venäjän näkökulmasta hävitetty). Kaupunkilaisten identiteetti on muokattavissa propagandalla ja rahalla, talonpoikien ei.
 
Ei poksauttele, kun on kielletty 1996 ja rajoitettu 1963:

Ydinkoekieltosopimus (Comprehensive Nuclear-Test-Ban Treaty; CTBT) on vuonna 1996 solmittu sopimus, joka kieltää kaikki ydinkokeet.
Sopimus avattiin allekirjoituksia varten 24. syyskuuta 1996, jolloin sen allekirjoitti 71 valtiota, ml. viisi kahdeksasta ydinasevaltiosta USA ja Venäjä mukaanlukien. Nyt sopimuksen on allekirjoittanut 177 valtiota ja ratifioinut 138. Merkittäviä sopimuksen ulkopuolelle jääneitä valtioita ovat Intia, Pakistan ja Korean demokraattinen kansantasavalta.

The Partial Test Ban Treaty (PTBT), formally known as the 1963 Treaty Banning Nuclear Weapon Tests in the Atmosphere, in Outer Space and Under Water, prohibited all test detonations of nuclear weapons except for those conducted underground, both USA and Soviet Union signed the treaty.
Ydinkoekieltosopimus ei ole voimassa ratifiointien puutteen takia.
 
Päätöksiä ilman, että kaikki on samaa mieltä kutsutaan enemmistöpäätöksiksi. Kutsutaan myös liittovaltioksi.
En tarkoittanut enemmistöpäätöksiä. Vaan että eri maat voivat joissakin asioissa valita erilaisen vaihtoehdon. Esim. tällainen twiitti

Siinä mainitaan vapaaehtoisuuteen perustuva taakanjako. Joku maa voisi ottaa taakkaa paljon ja toinen maa vähemmän. Vuosien varrella saattaa sitten selvitä että jotkut päätökset olivat parempia kuin toiset. Omasta mielestäni valtioiden liitto olisi selvästi parempi kuin liittovaltio joka pyrkii väkisin runnomaan läpi päätöksiä jotka joidenkin maiden mielestä ovat selvästi huonoja. Joka maan MEPit voisivat käyttää omaa järkeään miettiessään mikä olisi heidän maalleen hyvä valinta. Joitakin asioita voisi viedä eteenpäin pienempi ryhmä maita eikä siihen vaadittaisi enemmistöä.

Se, että jäsenmaat tekevät mitä haluavat, voivat halutessaan estää päätöksiä (veto oikeus) ja joitain asioita tehdään EU tasolla kutsutaan nykytilanteeksi. Kauppapolitiikka on tässä jonkinlainen poikkeus, EU:lla (eli käytännössä kommissiolla) on aika laajat valtuudet toimia koko EU:n nimissä.
Ei tarvi olla veto-oikeutta sellaisessa asiassa missä maat voivat toimia eri tavalla.

Ja vielä esimerkki mitä tuo vapaaehtoinen taakanjako voi sitten tarkoittaa
 
Viimeksi muokattu:
Mihin mahdat perustaa tämän laskelman? Tehokas pelitietokone painaa koska siinä on jo mahdollisesti melkein 10 kilon kotelo ja kilon jäähyt. Mobiilialustat tähtäävät vähän matalampaan TDP:hen ja piirilevy voidaan suunnitella kevyemmäksi. Kaikki integroidaan samalle levylle. Kuluttajille ei ole järkeä tuottaa vastaavia alustoja budjettisyistä. Esim. näytönohjaimissa säästetään ekana kaventamalla väyliä. Jos haluttaisiin tehokasta ja vähävirtaista, olisi karvalakkimalli sama RTX 4090 alemmilla kellotaajuuksilla ja vähemmällä jäähdytyksellä. Muistiakin saadaan tosi tiiviisti. Ei ole pakko ostaa työasemaohjaimia. Jopa monissa puhelimissa on nykyään 24 GB muistia ja siitä vajaan 200 gramman painosta on akkua ja näyttöä valtaosa.
Tulee vähän myöhässä. Piti pyörähtää työ reisulla. Perustan lasken seuraaviin asioihin. Siis jos tehdään ihan oikeata AI tunnistusta(oppivaa) ei AI opetettun perustavaa tunnistusta(esim. pikku dronet seuraa opettetua asiaa jota on sille opettettu pari viikkoa ihan oikeilla laskenta siruilla ei kännykällä). Niin tunkastaan sinne nyt vaikka trx 5000 no painaa noin kilon. Mitäs tolla tekee no ei reaalia ajassa viellä yhtään mitään, mutta 2 kpl kyllä päästään siihen että yksi fraimi voitas sämplätä noin sekunnissa. eli ollaan 2 kg siihen sitten emo+cpu+jäähy ollaan noin 5 kilossa. Tähän sitten vielä anturit, joku lidar,ir kamera,mono kamera,väri kamera,inertia anturi. Muisti on kyllä kevyttä. Mutta joo ei siitä sen enempää(en halua edes mainia mie tollanen ottaa sähköä). Siis kysymys johonka vastasin koski dronea jossa on AI perustava suunnistus järjestelmä. Eli ei gps ei voi häiritä.
 
Vatnikkien vaihtoehtotodellisuutta & harhoja (RUSSIADEFENCE.NET):

The Fall | Klishchiivka and Andriivka Have Fallen - according to Military summary. Its depressing to hear Russia losing anything as blood will have to be shed to take it back.

I don't understand why they cannot just unleash vast amounts of air power to stop these assaults. Perhaps they are saving up ammo for a greater, more strategic assault. Damn waiting is hell.


What's happening to the 300,000 folks who volunteered to serve in the SMO? Are they being trained?

Russian BMT is 60 days followed by 3-6m of of more advanced training before they join the units, so I assume some are just arriving and perhaps being rotated in.

---

New russian formations are being made in russia outside the operation zone with putin announcing 300k have signed up for military contracts this year.

-several hundred T-90Ms and several hundred T-72s with their modifications will be done by the end of this year and the T-14 armata after the engine complaints in the operation would resume production over the current 132 amount in the 1st quarter of 2024.
 
Onko tästä eteenpäin pääasiassa työstökoneita (sorvit ja jyrsimet) ja kokoaminen (ja täyttö)? Mitä tätä ennen tehtävä ja miten voisi siviili käyttää rauhan aikana?
Viiteviestin kuvan ammuskuoret lienevät jo lämpökäsitteltyjä kuoriaihioita, josta eteenpäin koneistus (sorvaus), johtorenkaan liittäminen tarpeellisine työvaiheineen, loppukoneistus (sorvaus), testit/tarkastukset, maalausvalmistelut ja maalaus, valmistuserätunnusmerkinnät ja -dokumentointi, hyväksyntä, toimitus r-ainetäyttöpaikalle

Tykistöketjusta löytyy keskustelua ammusvalmistuksesta, esim linkki oheiseen raskaiden ammusten metalliosien valmistuskäsikirjaan (v 1991 USA) ja samoin ketjun muissa viesteissä on useita videolinkkejä ammusvalmistukseen ja sen vaiheisiin. Ohessa latauslinkki "MIL-HDBK-756 Manufacture projectiles, projectile cartridge", josta selvinnee raskaiden aseiden ammuksien metalliosien valmistuksesta jotain (esim. s. 49, kuvat fig. 4-1 ja fig. 4-2 näkyy kuumapuristetun kuoren konepajateknisiä päävalmistusvaiheita tankoaihiosta johtorenkaan koneistukseen saakka):
MIL-HDBK-756 MANUFACTURE PROJECTILES PROJECTILE CARTRIDGE

Kun tutustuu MIL-HDBK-756 käsikirjaan kokonaisuudessaan, niin ehkä lopulta ymmärtää, että kyseessä on valmistustekniikaltaan ja vaatimuksiltaan erikoistuote jokapajan jokapojan sorvaaman "murkulan" sijasta.

Arvelen, että raskaiden ammusten metallisosien tuotantolinjoille Suomessa on takavuosina, Neuvostovallan sorruttua, sen myötä tilausten tyrehdyttyä ja ennen Ukrainan sotaa, etsitty siviilituotantomahdollisuuksia, mutta pelkkää koneistusta lukuunottamatta ei ole taidettu linjoille ja niiden henkilöstölle "siviilityötä" löytää.

Tämä menee Ukraina-ketjun suhteen OT:ksi, joten jatkot tykistö- ja/tai ampumatarvikeketjujen viesteissä.
 
Huh ja tähän päälle ne kadonneet, joista ei synny kuluja... Entäs jos luku 880.000 on oikea.. On siinä hintaa ryssällä ja Kreml hädissään. Mitä tehdään kun Miljoona KIA/WIA ylittyy..
Selittäisi sen, miksi mobilisaatiota tarvitaan mobilisaation perään ja virkamiehistöä myöden on jo raahattu rintamalle ties ketä. Minusta ne alhaisemmat virallisimmiksi pidetyt luvut eivät sitä selittäisi. Tuo selittää. Oikein hyvin.
 
- Kiina. Tämä sota tullut Kiinalle äärimmäisen kalliiksi. Ei pelkästään taloudellisesti, vaan myös poliittisesti. Kiina on kasvattanut viimeisten vuosikymmenten aikana omaa vaikutusvaltaa ja nyt se leimataan häviäjäksi venäjän rinnalla ja sen uskottavuus on romahtanut. Toki Kiina on varmaan pyrkinyt pitkään varmistamaan venäjän pärjäämistä, mutta tämän sodan taloudelliset vaikutukset alkavat leviämään myös maailmantalouden taantuman kautta myös Kiinaan. Ja kuten jokainen tietää, Kiina on äärimmäisen riippuvainen ulkomaankaupasta. Lisäksi Kiina ei varmaan katso kovin hyvällä syttynyttä varustelukierrettä, joka on jo varmaan pilannut monta sotilaallista suunnitelmaa.
Joo, zenäjän vasallivaltioiden ja ehkä itse zenäjänkin luonnonvarojen siirtyminen kiinalaisille, luultavasti ikuisiksi ajoiksi, on laiha lohtu kun häviäjän Leima on annettu! Todellisia voittajia on mm. EU maat mikä näkyy talouskasvussa ja linjakkaassa politiikassa jonka seurauksena huippuosaajia pyrkii tulee kumiveneittäin tänne rakentamaan maailman kilpailukykyisintä taloutta!
 
Venäjän työministeriö on pyytänyt 230 000 todistusta kuolleiden taisteluveteraanien perheenjäsenille ja yli 750 000 todistusta taisteluveteraaneille.Tästä ja siitä laskelmasta mikä oli tehty korvausten perusteella voidaan heittää, että kaatuneiden venäläissotilaiden määrä on melko varmuudella 230k:n ja 372k:n välillä kun otetaan korruptio huomioon. Toki jos noista puuttuu ne joista ei oo ilmotettu mitään mihinkään, haluttu takas Ukrainalta tai työnnetty krematorioon niin...
Ja ne 510k-750k on kai sitten suuntaa antava haavoittuneiden määrään. Toki tuossa 750k saattaa olla joidenkin onnekkaiden ehjien lisäksi niitä, jotka on virallisesti kadonneita.
 
Viimeksi muokattu:
Joo, ei todellakaan. Tuo on ihan venäjän propagandaa, että he kykenevät jatkamaan tätä sotaa vuosikausia, joten ei levitetä turhaan sitä narratiivia. Ja miksi ei, niin siihen on kolme selkeää syytä.

- Talous. Jokainen joka on seurannut tuota venäjän taloudellista kamppailua, tietää että ei tuo enään kauaa kestä. Ruplan arvo, korot, työvoimapula, talouden yksipuolisuus, riippuvuus ulkomaisesta tuonnista... jne. Toki venäjä voisi siirtyä pohjois-korean tielle, jossa koko valtio alistetaan tämän sodan tarpeille. Mutta, en usko enään siihen. putinin arvovalta alkaa olemaan jo niin heikko, ettei hän enään sellaiseen pysty.

- Venäjän armeijan toimintakyky. Toimivaa armeijaa voisi verrata mekaaniseen kelloon. Jotta se toimii, niin kaikkien osien pitää toimia. Se, että jostain siperiasta kuskataan jotain vanhaa romua, niin sillä ei enään tätä sotaa ratkaista. Jotenkin tuntuu, että harva ymmärtää millainen tekninen vallankumous tämä sota on ja millainen ylivoima lännellä siinä on. Sieltä siperiasta roudatun vanhan tykin taisteluarvo laskee kuukausi kuukaudelta ja parin vuoden päästä se ei ole mitään muuta kun resurssien ja miehistön tuhlaamista. Ja kannattaa muistaa, että lännessä on suuri joukko yrityksiä, joiden ainoa tavoite on luoda se seuraava Javelin, Bayraktar tai Himars. Miettikää mikä myyntivaltti se on, kun voidaan sanoa: "Tämä on se ase, millä venäjän armeija loppujen lopuksi tuhottiin." Ei kannata koskaan aliarvioida markkinavoimien kykyä luoda jotain todella uutta ja ratkaista ongelmia. Ja venäjä, eikä edes Kiina pysty vastaamaan tähän. Ja se kehitys on vasta lähtenyt kunnolla pyörimään. Mitä se on kahden vuode päästä, en osaa edes kuvitella.

- Kiina. Tämä sota tullut Kiinalle äärimmäisen kalliiksi. Ei pelkästään taloudellisesti, vaan myös poliittisesti. Kiina on kasvattanut viimeisten vuosikymmenten aikana omaa vaikutusvaltaa ja nyt se leimataan häviäjäksi venäjän rinnalla ja sen uskottavuus on romahtanut. Toki Kiina on varmaan pyrkinyt pitkään varmistamaan venäjän pärjäämistä, mutta tämän sodan taloudelliset vaikutukset alkavat leviämään myös maailmantalouden taantuman kautta myös Kiinaan. Ja kuten jokainen tietää, Kiina on äärimmäisen riippuvainen ulkomaankaupasta. Lisäksi Kiina ei varmaan katso kovin hyvällä syttynyttä varustelukierrettä, joka on jo varmaan pilannut monta sotilaallista suunnitelmaa.
Kiinasta hiukka erimieltä. Kiina saa ryssälästä ryöstö hintaa energiaa nyt. Venäjä kun hyökkäs niin se toimi ikäänkuin "kokeena" miten länsi reagoi. Ja kun länsi reagoi yllättävän vahvasti pakotteet yms niin se ehkä hieman jarruttaa Kiinan virityksiä muualla. Toki näin ajateltiin ryssästäkin. Ja tuohon varustelu kierteeseen.... Kerro mitkä maat on aloittanut varustautumisen jos Puolaa ei lasketa? Jenkit jonkun verran mutta sielläkin kohtuu pientä... Toki varastot siellä isot. Suomen nato liittyminen Joo mutta se nyt paskan hailee Kiinalle. Kyllä sitä vielä puhallellaan muniin ja toivotaan että Ukraina handlaa tämän ja taas voidaan istua Vladin kans samaan pöytään paikkaamaan kättä ja toteamaan sitä tikulla silmää joka vanhoja muistelee.
 
Mistä ryssät taikoo näitä laskuvarjomiehiä aina vaan lisää rykmenttitolkulla? Vai onko tilanne jo sellainen, että jollekin mobikkiporukalle jaetaan raitapaidat ja todetaan, että te olette nyt veedeeveetä, siis eliittiä, eli parasta, mitä rodinalla on tarjota. Ei kun rintamalle, saa suorittaa!

Funny-Russian.jpg
 
Top