Ukrainan konflikti/sota

Tämä varmasti selittää osaltaan, miksi Ukrainassa on nähty BTR-50, BTR-70 ja BTR-90 vaunuja: visuaalisesti vahvistetut BTR-82A menetykset ovat nyt yli 500 kpl.

Todelliset tappiot ovat tietysti jotain enemmän. Niiden lisäksi kovasta käytöstä johtuva kuluminen ja remonttia odottavat ovat asia erikseen.

Our total count of visually documented Russian BTR-82A losses since the start of their 2022 invasion of Ukraine has reached 500!

Full list:
https://oryxspioenkop.com/2022/02/attack-on-europe-documenting-equipment.html


-

MUOKKAUS: tarkistin mielenkiinnosta, mitä Military Balance 2023 sanoo näiden pyöräajoneuvojen määräksi. Tässä numerot:

Army:

IFV: 100 BTR-80A; 800 BTR-82A/AM

APC: 800 BTR-60 (all variants); 200 BTR-70 (all variants); 1,300 BTR-80; (4,000 BTR-60/70 in store)

Naval infrantry (marines):

IFV: 600 BTR-82A

APC: 50 BTR-80

Airborne forces:

IFV: 120 BTR-82AM

APC: 600 BTR-D; 100 BTR-MDM

Näiden lisäksi kansalliskaartin eli Rosgvardian kohdalla mainitaan että heilläkin pitäisi olla jokin määrä BTR-82A/BTR-82AM vaunuja.

Yllä mainituista numeroista voidaan laskea BTR-82A/AM summaksi:

800 + 600 + 120 = 1520
 
Viimeksi muokattu:
No, tähän päivään mennessä alkoholia ole käyttänyt, joten kaikki viesti on kirjoitettu selvinpäin.

Niin eihän tuo sota ole ollut käynnissä, kuin vuodesta 2014 lähtien ja mitä Ukraina on sinä aikana tehnyt? Ei ainakaan vahvistanut armeijaa sekä kouluttanut uusia joukkoja. No, kun olen Putinin kyrvännuolija, mitkä ovat sinun näytöt puolustuksen ja materiaalisen tuen osalta Suomen tai Ukrainan suhteen? Veikkaan että jäät toiseksi.
Virhe on isompaa kokoluokkaa aikaa hukattu ja paljon. Mietitäänpä : 2014 alkaen ollut tilanne päällä, 1) Osittain ilmeisesti tyydytty tilanteeseen. 2) Lännen tuki , asiantuntija , asejärjestelmä , ehkä sotilaskoulutusta tai siis sotilaisen koulutusta, perus, pienyksikkö, ehkä joitain temppuja. On pelätty antaa Urainalle tiettyjä asioita, jottei vuoda venäjälle, mikä on ihan oikein, mutta kun mielestäni olisi riitänyt komento: " Teidän pitää luoda systeemi jolla saatte--» kuva jossa isoja kokonaisuuksia kuvattu. Hieman tukea siihen. Harjoitellakin voi, ei vaadita himarssia tms. , toimintaa. voi kuvata "76K02:lla" ja vastaavilla muiden aselajien edustajilla, kunhan logiikka ja rakenne on olemassa, osaset voi korvata moderneilla osilla. Viesti yms. tekniikka pitää olla luotuna , pystytys ja mobiilius selkäytimessa ja tietysti palasten tuotanto.....
 
Koostettuna muutaman viime päivän todennetut ryssän tappiot kauttaaltaan. Joitakin vanhempia varmistettuja tappioita aina mukana, taisi muutama rekka olla näissä. Oryxin tiimiltä (hän ei enää itse koosta tietoja) keskimäärin neljän päivän välein nämä tulee nykyisin. Tässä siis sekaisin kaikilta rintamilta: varmasti suurimmat Avdiivkasta, osa Makiivkasta (Kupianskin suunta) yms. Mutta kuten aikaisemmassa @Antares -viestissä todetaan, eivät nämä tappiot välttämättä ainakaan Avdiivkan suunnalla vaikuta ryssälän komentajien toimintaan. edit. eli tuossa 11.10 kohdassa on myöskin 4 päivää mukana. Käytännössä reilun viikon todennetut tappiot tässä.

~28 kpl tankkeja
~40 kpl BMP/BTR
~7 MT-LB
~21 152mm/122mm/120mm/MLRS


rus_111023_1.jpgrus_111023_2.jpg
rus_141023_1.jpgrus_141023_2.jpg
LINKKI
 
No, tähän päivään mennessä alkoholia ole käyttänyt, joten kaikki viesti on kirjoitettu selvinpäin.

Niin eihän tuo sota ole ollut käynnissä, kuin vuodesta 2014 lähtien ja mitä Ukraina on sinä aikana tehnyt? Ei ainakaan vahvistanut armeijaa sekä kouluttanut uusia joukkoja. No, kun olen Putinin kyrvännuolija, mitkä ovat sinun näytöt puolustuksen ja materiaalisen tuen osalta Suomen tai Ukrainan suhteen? Veikkaan että jäät toiseksi.
Siinähän lottoat, mitä täällä kukakin on tehnyt ja tekee. Kun et voi tietää. Etkä nähtävästi myöskään ymmärtää. Eikähän tässä ollut kyse kenenkään palstalaisen henkilökohtaisista näytöistä, vaan Ukrainan toiminnasta. Turhaan täällä päätäsi auot ja riitaa haastat. Hyvä alku on kuitenkin, että tunnistat olevasi se, mitä olet. Hoida jatkot terapiassa.
 
Virhe on isompaa kokoluokkaa aikaa hukattu ja paljon. Mietitäänpä : 2014 alkaen ollut tilanne päällä, 1) Osittain ilmeisesti tyydytty tilanteeseen. 2) Lännen tuki , asiantuntija , asejärjestelmä , ehkä sotilaskoulutusta tai siis sotilaisen koulutusta, perus, pienyksikkö, ehkä joitain temppuja. On pelätty antaa Urainalle tiettyjä asioita, jottei vuoda venäjälle, mikä on ihan oikein, mutta kun mielestäni olisi riitänyt komento: " Teidän pitää luoda systeemi jolla saatte--» kuva jossa isoja kokonaisuuksia kuvattu. Hieman tukea siihen. Harjoitellakin voi, ei vaadita himarssia tms. , toimintaa. voi kuvata "76K02:lla" ja vastaavilla muiden aselajien edustajilla, kunhan logiikka ja rakenne on olemassa, osaset voi korvata moderneilla osilla. Viesti yms. tekniikka pitää olla luotuna , pystytys ja mobiilius selkäytimessa ja tietysti palasten tuotanto....

Iso ralli olisi pitänyt laittaa päälle viimeistään 2015 ja alkaa varustautumaan sekä kouluttamaan joukkoja. Tuo momentum menetettiin ja lopputulos on tämä sota, jonka puolustus alkoi ilman joukkoja ja aseita.
 
Siinähän lottoat, mitä täällä kukakin on tehnyt ja tekee. Kun et voi tietää. Etkä nähtävästi myöskään ymmärtää. Eikähän tässä ollut kyse kenenkään palstalaisen henkilökohtaisista näytöistä, vaan Ukrainan toiminnasta. Turhaan täällä päätäsi auot ja riitaa haastat. Hyvä alku on kuitenkin, että tunnistat olevasi se, mitä olet. Hoida jatkot terapiassa.
Ja Ukrainan toiminta on ollut amatöörien säheltämistä missä korruptio edelleen vaikuttaa osiltaan siihen kuka johtaa joukkoja ja miten.
 
Täällä vellotaan narratiivia että Ukrainan on tehnyt hirveän määrän virheitä. Ihme juttu, tai no, se on nykypäivää monikulttuurisessa Suomessa.

Vaikea ymmärtää että Ukrainan sota ei suju vaikka venäjän talous on täysin umpikuralla, kultavaranto ja eläkekassa sulaa kun talous on negatiivisella ollut joulukuusta 2022, inflaatio nousee vaikka korkoja nostetaan paniikissa, viljaa ei saada korjattua, raskasta öljyä on liikaa varastoissa ja kevyttä ei saada eteenpäin, aseiden vienti on pysähtynyt kun ei kelpaa ja rupla on halvempaa kuin arkki vessapaperia (on laskettu) - mutta sekään ei riitä ja rysyillä on aseista on kroonista pulaa koska niitä on mennyt paskaksi oikeasti täysin infernaalisen käsittämättömät määrät.

Ukraina sai vajaat miljoona tonnia viljaa eteenpäin tällä viikolla ja rysyn laivasto pakeni. Jatkuva paine pysyy päällä. GDLSB tulossa.

Voi olla että Ukraina saa jatkossa aseita koska he osaavat käyttää niitä paremmin kuin muut länsimaat.
 
Mielenkiintoinen sananvaihto Tatarigami_UA ja GirkinGirkin twitter-tilien välillä:


-

GirkinGirkin vastasi Tatarigami_UA:n ketjuun jakamalla aikaisemmin tännekin jaetun ryssätilin valituksen Avdiivkan seudun tilanteesta. Valitti liki kaikesta.

Tatarigami_UA vastaus tähän: I still think that the orcs have a panicky "ANALYSIS" and understanding of the situation, I rather have a cautionary note that it is too early to celebrate the victory. Unfortunately, they still have enough strength and resources to get things done.

Johon GirkinGirkin vastasi näin: It looks like they can only enable the "Bahmut Variant" option for now. But there is a difference with BC for our art then and today. And it is not in their favor.

Johon Tatarigami_UA vastasi näin: Maybe, and most likely they will try.However, there is one "but" with BC, and it is quite big - serious supplies from North Korea. I am currently preparing materials on the transportation of ammunition, since I managed to take good satellite images, I will publish them next week. Winter will be hard

-

Toinen käyttäjä kysyi Tatarigamilta tällaista: I read on swamp telegrams that Korean shots have the same problems as our "Pakistani" ones

Johon hän vastasi näin: They do have a higher so-called Dud Rate, but to tell the exact percentage, you need someone to conduct a statistical analysis and generally collect numbers for analysis. Something, I doubt that the worm is too concerned about it

-


Mielenkiintoista nähdä, millaisia satelliittikuvia hänellä on ja mitä niistä on nähtävissä.
 
Totuus seuraa voittajan miekkaa. Tietyssä todellisuudenkulussa tämä valokuvaprojekti voisi olla dokumentointi paremman maailman puolesta uhrautuneista, esimerkillisistä miehistä. Eiköhän sen osana ole kuitenkin hautautua historiaan absurdina kuvauksena, kuinka kansakunnan miehet lähetettiin vielä kerran rosvoamaan ja alistamaan naapuria.

 

Liitteet

  • Screenshot_20231014_213107_Google.jpg
    Screenshot_20231014_213107_Google.jpg
    477 KB · Luettu: 52
  • Screenshot_20231014_213126_Google.jpg
    Screenshot_20231014_213126_Google.jpg
    446.5 KB · Luettu: 57
  • Screenshot_20231014_213140_Google.jpg
    Screenshot_20231014_213140_Google.jpg
    365.7 KB · Luettu: 97
  • Screenshot_20231014_213155_Google.jpg
    Screenshot_20231014_213155_Google.jpg
    771.5 KB · Luettu: 100
Teknikaali viimeisen päälle! 😁🇺🇦💪

Katso liite: 85215
Fantastinen laitos! Piti ihan googlailla. On tsekkiläinen Viktor-viritys 14,5mm konekivääreillä. Yllättävän vähän tutisi videossa kun paahtoivat harjoituksissa. Toinen yllätys oli että niiden 15 tsekin lahjoituksen lisäksi hollanti on rahoittanut 100 kpl näitä. Pimeänäöllä varustettuna vielä, siinä alkaa olemaan jo merkitystä shahdien torjunnassa.

Noihin kannuihin menee varmaan mukavasti ammoa.
 
Tiettyjen kirjoittajien narratiivi "ukraina tekee kaiken väärin" ja perusteena on videoklipeistä tehdyt analyysit. Ihan kuin nämä kirjoittajat eivät olisi lukeneet esim tästä ketjusta löytyvien linkkien takana olleita analyysejä, joissa kuvataan ukrainan taistelukentän erityispiirteitä, ollenkaan. Kerta toisensa jälkeen olemme saaneet nähdä keskitettyjen mekanisoitujen joukkojen hyökkäyksien epäonnistumisia. Voidaanko nämä kaikki havainnot sivuuttaa vain sillä, että aselajien yhteistoiminta on ollut taitamatonta? Näissä analyyseissä unohtuu lähes aina, että on sielä myös se puolustava osapuoli, jolla on kykyä vastata tähän hyökkäävän puolen aselajien yhteistoimintaan omalla puolustuksen aselajien yhteistoiminnallaan.

Meillä kadettikoulussa voidaan opettaa vaikka kuinka hienoa mekanisoitujen joukkojen yhteistoimintaa, mutta kuinka hyvin näissä opetuksissa on otettu taistelukentän kehittyminen ja erittäin raskaasti linnoitetut ja miinoitetut puolustusasemat huomioon? Miten on huomioitu FPV-dronet ja muut dronet huomioon? Läpi panssariaselajin historian vahvasti linnoitetut ja miinakenttien suojaamat puolustusasemat ovat aina olleet kova paikka mekanisoidulle hyökkäykselle.

Selostukset, kuinka keskitetty mekanisoitu hyökkäys pitäisi tehdä vahvasti linnoitettuja ja miinoitettuja puolustusasemia vastaan, ovat aina kuin yksi huojuva korttitalo, joka sortuu hyvin helposti vastustajan reakoidessa juuri tätä korttia vastaan.
 
Back
Top