Ukrainan konflikti/sota

H.I. Sutton kirjoittaa paljon ja hyvin merivoimiin liittyvistä aiheista. Nyt hän vihjailee että jokin herkullinen artikkeli tiedossa (muutaman päivän kuluttua):

Big story to break in a few days on @navalnewscom


-

Kommenteissa ruinataan lisätietoa:


-

Mihin tuo voisi liittyä? Viestin saatekuvana on Krimin niemimaa ja Ukraina on väittänyt osuneensa viime päivinä useampaankin Venäjän sotalaivaan. Oletan että voisi liittyä siihen? Kenties hänellä on tarkempia satelliittikuvia joiden perusteella joko kumoaa tai todentaa osanta tai kaikki väitöksistä.
 
Täällä osa notkuu ikäänkuin fanikatsomossa ja osa tarkkailee menoa vain autistisen/ammattimaisen kiinnostuneena sotimisen asioista ja kaikkea siltä väliltä. Venäjän kätyreitä en usko kyllä löytyvän niin paljon kuin mahorkan ja kaalin haistelijat antavat ymmärtää.
Unohtamatta niitä hyväntahtoisia idiootteja, jotka ovat langenneet niihin sotavankien ampumisvideoihin yms. ryssien propagandaan.

Epäilemättä ukrainan joukkojen toiminnassa on kehitettävää. Sotien osapuolien toiminnassa on aina kehitettävää. Kaikkien aselajien yhteistoiminta, strateginen ja taktinen onnistuminen eivät ole mitään yksinkertaisia asioita ratkaistavaksi.

Monesti kovimpien kritisoijien kritiikki on varsin heikkolaatuista. Kritiikistä paistaa läpi pelkkä pintapuolinen perehtyminen ukrainan olosuhteisiin. En mitenkään malta olla nostamatta Bakhmutin sitkeän puolustamisen kritisointia, joka jälkeenpäin osoittautui täysin oikeaksi valinnaksi. Toinen kritiikin aihe, jota kritisoin on panssarivaunujen massamainen käyttö. Ukrainan sodan toisesta ketjusta löytyy hyviä artikkeleita, miksi tankkien massamainen käyttö on hyvin haastavaa ukrainan taistelukentillä.
 
Tämä voi olla pelkästään sattumaa, mutta mainitaan kuitenkin yleisenä havaintona: alla Ukrainan kertomat Shahed-136/131 dronejen torjuntamäärät. Aikaväli on syyskuun 2023 alusta tähän päivään, kuvaan on merkitty nollapäivät väliin:

1697366176096.png

Syyskuussa 2023 ilmoitettuja torjuntoja oli ennätysmäärä 432 kpl kun taas laukaisujen määrä oli noin 550 kpl (kenties enemmän). Lokakuun alussa trendi osoitti samaan suuntaan - mutta sitten tuli yllättävä tauko. Muistutuksena: Hamasin yllätyshyökkäys Israeliin alkoi 7.10.2023 aamuyöllä.

Lokakuun summa tähän mennessä on 153 kpl torjuntoja ja vähintään 199 kpl laukaisuja. Kuukauden alun trendi osoitti että kokonaismäärä voisi olla sama kuin syyskuussa mutta viimeisen viikon hitaampi tahti kielii siitä että niin suureen kokonaismäärään tuskin päästään (tai sitten kuukauden toisen puoliskan täytyy olla hurja sirkus).

Tauko alkoi viikko sitten, eli samaan aikaan kun Hamas hyökkäsi Israelin kimppuun. Sen jälkeen ryssä on iskenyt kaksi kertaa Ukrainaa vastaan Shahed-136/131 droneilla: 10.10.2023 ja 12.10.2023. Nyt eletään 15.10.2023 eli edellisestä iskusta on muutama päivä. Vertaa tätä syyskuuhun, jolloin iskuja tehtiin ennätysmäärä ja miltei jokaisena päivänä - maksimi tauko oli yksi päivä, tosin kuukauden kahtena ensimmäisenä päivänä ei tehty iskuja joten se on poikkeus.

Voidaan myös tarkastella asiaa näin: syyskuussa iskuja tehtiin 20/30 eli 2/3 käytettävissä olevista päivistä tai 66,6% mutta lokakuun osalta tilanne on (tällä hetkellä) 7/15 eli 46,7% käytettävissä olleista päivistä. Hamasin hyökkäyksen alkamisen jälkeisen ajan osalta tilanne on 2/9 eli 22,2% käytettävissä olleista päivistä.

Edelleen, tämä ei välttämättä kerro siitä että Israelin sota aiheutti tauon Iranin dronetoimituksiin, mutta tätä ei voi jättää pois laskuista yhtenä mahdollisuutena. Toki on mahdollista että ryssä vähensi iskujen määrää esim. kerryttääkseen varastoja talvea varten.

Tämä on kuitenkin asia joka on syytä pitää mielessä ja seurata, miten tilanne kehittyy.
 
Viimeksi muokattu:
Korruptio Ukrainassa on se suurin mädättäjä mikä vaikuttaa kaikkeen.
Ukrainalla on ollut paljon esimerkiksi aseteknologiaa kehityksessä omasta takaa: Neptune meriohjus, Oplot vaunu, Hrim 2 ohjus nyt tulee ekana mieleen.
Kuitenkaan noistakaan ei taida yksikään olla operatiivisessa käytössä tänään armeijalla.
Ei ainakaan isossa mittakaavassa.
Eikös ainakin Stugna pst-ohjus ole ollut laajassa käytössä ja toiminut hyvin?
 
Mahdollinen vahvistus Ukrainan väitetylle iskulle Krimin kanavan yli menevää siltaa vastaan jossain Tsukury nimisen paikan seudulla (MUOKKAUS: näkyy olevan Nova Kakhovkan eteläpuolella, hyvin lähellä tätä tunnettua kaupunkia - katso karttakuva alempaa):

A photo of a damaged bridge appeared in the Ukrainian sources. The location of the bridge is not specified but presumably it’s in the left bank Kherson region.

A few days ago there was some information that a bridge across the Crimean Channel near Tsukury was allegedly targeted. But additional confirmation is required.


https://t.me/vanek_nikolaev/18371

1697367366065.png

 
Viimeksi muokattu:
Terävästi sanottu (tankies on haukkumasana kaavoihin kangistuneille, yleensä vasemmistoon kuuluville "vaikuttajille" joiden mielestä Lännen imperialismi on ainoa imperialismin muoto):

Tankies: Palestinians must resist occupation even if lives are lost. Imperialism must be opposed.

Also tankies: Ukraine should not resist occupation cos lives will be lost. Imperialism must be appeased.


 
Viimeksi muokattu:
Kenties eivät iskeneet kriittistä infraa vastaan, koska ryssä ei iskenyt Ukrainan infraan (ei ainakaan samassa määrin kuin talvella). Kenties halusivat säilyttää tämän uhkana? Voi myös olla että se koettiin liian riskialttiiksi Lännen tuen vaarantamisen kannalta? Talvella tällaisia pidäkkeitä ei välttämättä ole, jos isketään takaisin aina kun ryssä yrittää iskeä Ukrainaan?
Ei tässä mitään oikeaa vastavuoroisuuspeliä pelata, annetaan vain sellaista kuvaa ryssälle. Todellisuudessä tässä ajetaan takaa ihan muuta, eli puttelin on pakko reagoida selkeään uhkaan varsinkin kun demonstraatiot on esitetty. Ilmatorjuntaa joudutaan sijoittamaan uusiksi ja jopa vetämään pois Ukrainasta. Vähintään täydennykset Ukrainaan estyy. Lisäksi putteli joutuu työntämään rupuloita infran varautumiseen ja nyt nuo rupulat päätyy luonnollisesti korruptiona parempiin taskuihin. Näin se oikea isku sitten talvella tehoaa paremmin: varaosia yms piti olla mutta niitä ei ole, koska ryssä ei tee mitään varastoon jos sen voi kusettaa rupliksi omaan taskuun. Näin se teollisuus saadaan poljettua käyntiin vasta talvella ja verkko saadaan korjattua ensikesänä. Samalla saadaan tapettua infran nykyinen ylläpito, ne kun tippuu ikkunoista kun korruptio ja varautumisen ryssintä.
 
Mielenkiintoinen video, väitetysti tuore. Käännöksen mukaan SBU:n drone kävi pudottamassa räjähteitä Belgorodin alueella, mainitaan Krasnaya Yaruga (Dmitri tarjoaa paremman käännöksen kohteesta: the Krasna Yaruga electrical substation in Belgorod Oblast LÄHDE). Sanotaan että tämän iskun myötä jonkin ryssän sotilaskohteen sähköt katkesivat.

The old Russian "we destroyed them" con. Naturally today Russia's defence ministry claims, overnight they destroyed 27 #Ukraine drones" over Russia, most in the Kursk region, with 2 in Belgorod region.

However, below video if current, tells the full story.

Russia's unprotected energy infrastructure, is very, very vulnerable.


https://theguardian.com/world/live/2023/oct/15/russia-ukraine-war-live-russia-striking-avdiivka-with-everything-they-have-says-city-official?CMP=share_btn_tw&page=with%3Ablock-652b53858f080e3e7b6d7df5#block-652b53858f080e3e7b6d7df5

-

This night, SBU drones again turned off the power supply at Russian military facilities in the Belgorod region, in the area of Mr. Krasnaya Yaruga.

Yes, you also paid for these birds

We know that the Russians are planning large-scale attacks on our energy sector.

They won't like the answer.

Thanks to the SBU and everyone who helps!



-

Dmitrin viestistä löytyy linkki alkuperäiseen lähteeseen:

https://t.me/operativnoZSU/119123

While the Russian Ministry of Defense is telling how it "destroyed another Ukrainian drone" in the Belgorod region, our SBU sources provided a video of a successful attack on the Krasna Yaruga electrical substation. The enemy's military facilities were connected to it. The video shows how the drones hit the target.

Another work of the Security Service to make the occupiers understand that a blackout in response to numerous attacks on the energy infrastructure from their side is a reality that is already on their doorstep.

-

MUOKKAUS: minä tulkitsen Zelenskyn eilistä viestiä siten että siinä viitataan osaksi näihin sähköverkkoa ja muuta kriittistä infraa vastaan kohdistuviin iskuihin. Ryssä ei ole käyttänyt pitkään aikaan risteilyohjuksia, mikä tarkoittanee että kerätään niitä varastoon talvea varten. Toisaalta GUR ja SBU ovat kommentoineet aikaisemmin että iskuihin tullaan vastaamaan samalla mitalla (toisin kuin viime talvena).

Kenties tämä on pelkkää bluffia tai minun harhakuvitelmaa, mutta seuraava talvi voi olla hyvin erilainen kuin edellinen. Ryssä voi vielä yllättyä, miten vaikeasti suojattava ja haavoittuvat heidän sähköverkkonsa on. Toisaalta jos Ukrainalla olisi hyvin vahva kyky iskeä sitä vastaan, aiheellista kysyä, miksei näin ole toimittu? Heillä on sota voitettavana ja sähkö- sekä junaverkon lamaannuttaminen olisi tukenut kesän vastahyökkäystä (vaikka se olisikin ollut väliaikainen).

Kenties eivät iskeneet kriittistä infraa vastaan, koska ryssä ei iskenyt Ukrainan infraan (ei ainakaan samassa määrin kuin talvella). Kenties halusivat säilyttää tämän uhkana? Voi myös olla että se koettiin liian riskialttiiksi Lännen tuen vaarantamisen kannalta? Talvella tällaisia pidäkkeitä ei välttämättä ole, jos isketään takaisin aina kun ryssä yrittää iskeä Ukrainaan?

This week has strengthened Ukraine. I am grateful to all of our partners who have provided new military aid packages. Air defense, artillery, drones, armored vehicles, and other items.

The world understands what Russia is planning and what terrorist attacks it is capable of carrying out. We also know how to respond to the occupier's actions. And we will respond forcefully.

In an era when terror is spreading over the world, it is vital that the world sends a message that is crystal clear: protection from terror will not falter anywhere.


Jep saattaa rysyn sähköverkko pätkiä pitkän talven aikana.

Ukrainan Youtube kanavalta ”Militarnyi” on tullut muutama viikko sitten jakso koskien sitä että energia infraan kohdistuvaa hyökkäykseen tullaan vastaamaan (Linkki). Jos kiinnostaa kannattaa laittaa autotranslate päälle.

Puolessa välissä videota oli moskovan alueen runko sähköverkon kaaviokuva (220kV). Moskoviittien heikot kohdat tiedetään ja rysyn kyky suojata verkkoa on rajallinen.
 
Terävästi sanottu (tankies on haukkumasana kaavoihin kangistuneille, yleensä vasemmistoon kuuluville "vaikuttajille" joiden mielestä Lännen imperialismia on ainoa imperialismin muoto):

Tankies: Palestinians must resist occupation even if lives are lost. Imperialism must be opposed.

Also tankies: Ukraine should not resist occupation cos lives will be lost. Imperialism must be appeased.



Brittien oma Erkki Tuomioja Jeremy Corbyn mainio esimerkki.

Länsi ei saa aseistaa eikä tukea Ukrainaa.


Corbyn tuomitsee Israelin toimet, mutta ei tuomitse Hamasin terrorismia.

 
Tämä voi olla pelkästään sattumaa, mutta mainitaan kuitenkin yleisenä havaintona: alla Ukrainan kertomat Shahed-136/131 dronejen torjuntamäärät. Aikaväli on syyskuun 2023 alusta tähän päivään, kuvaan on merkitty nollapäivät väliin:

Katso liite: 85261

Syyskuussa 2023 ilmoitettuja torjuntoja oli ennätysmäärä 432 kpl kun taas laukaisujen määrä oli noin 550 kpl (kenties enemmän). Lokakuun trendi osoitti samaan suuntaan - mutta sitten tuli yllättävä tauko.

Lokakuun summa tähän mennessä on 153 kpl torjuntoja ja vähintään 199 kpl laukaisuja. Kuukauden alun trendi osoitti että kokonaismäärä voisi olla sama kuin syyskuussa mutta viimeisen viikon hitaampi tahti kielii siitä että niin suureen kokonaismäärään tuskin päästään (tai sitten kuukauden toisen puoliskan täytyy olla hurja sirkus).

Tauko alkoi viikko sitten, eli samaan aikaan kun Hamas hyökkäsi Israelin kimppuun. Sen jälkeen ryssä on iskenyt kaksi kertaa Ukrainaa vastaan Shahed-136/131 droneilla: 10.10.2023 ja 12.10.2023. Nyt eletään 15.10.2023 eli edellisestä iskusta on muutama päivä. Vertaa tätä syyskuuhun, jolloin iskuja tehtiin ennätysmäärä ja miltei jokaisena päivänä - maksimi tauko oli yksi päivä, tosin kuukauden kahtena ensimmäisenä päivänä ei tehty iskuja joten se on poikkeus.

Edelleen, tämä ei välttämättä kerro siitä että Israelin sota aiheutti tauon Iranin dronetoimituksiin, mutta tätä ei voi jättää pois laskuista yhtenä mahdollisuutena. Toki on mahdollista että ryssä vähensi iskujen määrää esim. kerryttääkseen varastoja talvea varten.

Tämä on kuitenkin asia joka on syytä pitää mielessä ja seurata, miten tilanne kehittyy.
Mielenkiintoista. Arvelisin, että takana on kaksi syytä:
- Droneja alkaa olemaan vähän, joten niitä säästellään talven varalla.
- Iran on vähentänyt toimituksia, koska voi olla näille on kohta tarvetta kotinurkilla. Muutenkin tuo Israelin kriisi voi vaikuttaa aika paljon Iranin kykyyn toimittaa aseita venäjälle.

Edit:
Ja toisaalta, Iranin osuus Hamsin toimiin on aika selvä ja voi olla että venäjä on myös sotkeutunut siihen. Nyt Israelille olisi mitä mainioin tapa antaa pieni näpäytys kummallekin, tuhoamalla joku Iranin asekuljetus Kaspianmerellä.
 
Mielenkiintoista. Arvelisin, että takana on kaksi syytä:
- Droneja alkaa olemaan vähän, joten niitä säästellään talven varalla.
- Iran on vähentänyt toimituksia, koska voi olla näille on kohta tarvetta kotinurkilla. Muutenkin tuo Israelin kriisi voi vaikuttaa aika paljon Iranin kykyyn toimittaa aseita venäjälle.

Edit:
Ja toisaalta, Iranin osuus Hamsin toimiin on aika selvä ja voi olla että venäjä on myös sotkeutunut siihen. Nyt Israelille olisi mitä mainioin tapa antaa pieni näpäytys kummallekin, tuhoamalla joku Iranin asekuljetus Kaspianmerellä.
Eiköhän ajatollaheille ole sen verran järkeä päässä että kun USA:n armeija ja poliitikot ilmoittaa mätkivänsä Irania ja lättäkansien kokoontumisajot kerääntyy lähistölle niin aseita aletaan kerätä itselle. Mitä ilmeisimmin ryssä ei ole tukemassa Irania sotilaallisesti oman kyvyttömyyden takia niin eipä tuossa ole Iranilla paljoa valinnanvaraa.

Epäilen vahvasti että putteli olisi tajunnut tätä resurssiristiriitaa maailmanpalonsa sytyttämisessä, eli sitä kovaa kalustotuotantokykyä ei ole enää tällä paskastanistien joukolla. Se teollinen asetehdas oli Neuvostoliitto joka aseisti koko itäiden ihmemaan kerhon. No nyt tuota ei tule tapahtumaan. Julkisuudessahan putteli naureskeli Ukrainankin hyökkäykselle eli sillä tasolla ei ole mitään käsitystä mitä se kö lukemien kertyminen todellisuudessa tarkoittaa. Eikä tuolla varmaan uskota siihen että ryssänmaalle tehtäisiin tai kyettäisiin tekemään kunnon iskua, kuten sähköverkon lamauttaminen. Moskovan pimentäminen lienee se taso että "Kremlissä kaikki hyvin" ei enää uppoa yhteenkään vatnikkiin.
 
Panssarivaunuja junan kyydissä: 18 kpl T-72B3 obr 2022 ja 7 kpl T-72B.

Seitsemän vaunua varustettu miinajyrillä / -auroilla.

Tekee myös havainnon, että jälleen telaketjut ja telapyörät ovat mutaiset. Kenties johtuu koekäytöstä tai kenties nämä ovat Ukrainasta palanneita vaunuja, jotka ovat käyneet korjattavana. Viestin kirjoittaja spekuloi että ovat voineet olla koulutuskäytössä.

And here's the another one, 18 T-72B3M (Obr. 22) and 7 T-72B (Obr. 85).

The same composition with both Obr. 22 and Obr. 85, 7 out of 25 tanks equipped with mine plows, again tracks and wheels are dirty.

Source (https://t.me/Ukr_G_M/27073)

Check the turret numbers which are close in both videos: 970-972, 980-982 and 991 in the first one, 910-936 in the second. Looks like RuAF are deploying a whole new tank unit to the frontline. The number of mine plows indicates they are going to assault on heavily mined positions



-

Norjalainen The_Lookout kommentoi yksikköä koskevista merkinnöistä näin: LÄHDE

A possibility: CDS had been writing about a new 153rd Tank Regiment of the 47th Tank Division now deploying to the front.

D'Mithridates vastasi siihen näin:

Thx for the hint! It's highly likely. According to SM, redeployment of the 153rd TR started October 5th. And on this video with the servicemen of the 153rd TR a T-72B obr 85 is seen in the background alongside with other tanks on a train.
 
Viimeksi muokattu:
Eiköhän ajatollaheille ole sen verran järkeä päässä että kun USA:n armeija ja poliitikot ilmoittaa mätkivänsä Irania ja lättäkansien kokoontumisajot kerääntyy lähistölle niin aseita aletaan kerätä itselle. Mitä ilmeisimmin ryssä ei ole tukemassa Irania sotilaallisesti oman kyvyttömyyden takia niin eipä tuossa ole Iranilla paljoa valinnanvaraa.

Epäilen vahvasti että putteli olisi tajunnut tätä resurssiristiriitaa maailmanpalonsa sytyttämisessä, eli sitä kovaa kalustotuotantokykyä ei ole enää tällä paskastanistien joukolla. Se teollinen asetehdas oli Neuvostoliitto joka aseisti koko itäiden ihmemaan kerhon. No nyt tuota ei tule tapahtumaan. Julkisuudessahan putteli naureskeli Ukrainankin hyökkäykselle eli sillä tasolla ei ole mitään käsitystä mitä se kö lukemien kertyminen todellisuudessa tarkoittaa. Eikä tuolla varmaan uskota siihen että ryssänmaalle tehtäisiin tai kyettäisiin tekemään kunnon iskua, kuten sähköverkon lamauttaminen. Moskovan pimentäminen lienee se taso että "Kremlissä kaikki hyvin" ei enää uppoa yhteenkään vatnikkiin.
Luulen, että Iran ei ollut varautunut siihen, että Hamasin isku onnistui näin hyvin, eikä tulevaan Israelin vastareaktioon. Joten voi olla, että Teheranissa on pieni paniikki päällä, koska "pahimmillaan" sekä Hamas että Hizbollah tullaan pyyhkimään aika pitkälle kartalta pois pitkäksi aikaa. Iran on kuitenkin panostanut kummankin tukemiseen todella suuria summia ja on tavallaa omalla arvovallallaan kummankin "takana". Ja jos nyt kumpikin järjestö ottaa kunnolla turpiin, niin Iranin asema lähi-idässä heikkenee huomattavasti.

Joten, eiköhän se venäjän tukeminen tule jäämään pitkäksi aikaa. Toisaalta venäjälle tämä on myös tiukka paikka, koska tämä kriisi voi levitä myös Syyriaan, josta venäjä ei varmaan halua päästää irti.
 
Panssarivaunuja junan kyydissä: 18 kpl T-72B3 obr 2022 ja 7 kpl T-72B.

Seitsemän vaunua varustettu miinajyrillä / -auroilla.

Tekee myös havainnon, että jälleen telaketjut ja telapyörät ovat mutaiset. Kenties johtuu koekäytöstä tai kenties nämä ovat Ukrainasta palanneita vaunuja, jotka ovat käyneet korjattavana. Viestin kirjoittaja spekuloi että ovat voineet olla koulutuskäytössä.

And here's the another one, 18 T-72B3M (Obr. 22) and 7 T-72B (Obr. 85).

The same composition with both Obr. 22 and Obr. 85, 7 out of 25 tanks equipped with mine plows, again tracks and wheels are dirty.

Source (https://t.me/Ukr_G_M/27073)

Check the turret numbers which are close in both videos: 970-972, 980-982 and 991 in the first one, 910-936 in the second. Looks like RuAF are deploying a whole new tank unit to the frontline. The number of mine plows indicates they are going to assault on heavily mined positions



-

Norjalainen The_Lookout kommentoi yksikköä koskevista merkinnöistä näin: LÄHDE

A possibility: CDS had been writing about a new 153rd Tank Regiment of the 47th Tank Division now deploying to the front.
Mielenkiintoinen twiitti.
Onko mahdollista että korjauksessa vaunut numeroidaan uudelleen?
Sinänsä erikoista jos ovat olleet korjauksessa niin vain yhdessä vaunussa on cope cage, kun tuntuu että se on ollut kuitenkin enemmän sääntö kuin poikkeus.
 
Artur Micek tarjoaa näkemyksensä todellisista kalustotappioista: Oryxin listoilla on yhteen 12 500 kpl erilaisia todennettuja kalustomenetyksiä (tuhotut, kaapatut, hylätyt). Micekin mukaan todellinen määrä voisi olla vähintään 16 000 kpl.

Toki vain yhden miehen mielipide / arvio, mutta tästä voidaan laskea, millainen kerroin olisi hänen mielestään realistinen: 16 000 / 12 500 = 1,28.

Puolalainen Jaroslaw Wolski on aikaisemmin tuumaillut että Oryxin numeroihin voisi kohtuu huoletta laskea lisää 20-25% eri kertoa kertoimella 1,20-1,25.

More confirmed Russian losses. In total, there are over 12.5 thousand pieces.

Realistically estimating unknown losses, wear and tear and accidents, the possible number is at least 16,000 pieces.


 
Mielenkiintoinen twiitti.
Onko mahdollista että korjauksessa vaunut numeroidaan uudelleen?
Sinänsä erikoista jos ovat olleet korjauksessa niin vain yhdessä vaunussa on cope cage, kun tuntuu että se on ollut kuitenkin enemmän sääntö kuin poikkeus.

Minä veikkaan että eivät ole käyneet korjauksessa vaan ovat modernisoituja ja varastoista aktivoituja. En usko että numeroidaan uudestaan korjauksessa.

Korjaamista varmasti tehdään, mutta pyrkivät varmasti minimoimaan junarahdin tarpeen. Toki junan täytyy mennä joka tapauksessa Ukrainasta takaisin Siperiaan (tai minnepäin Venäjää onkaan menossa) joten se voi ajaa takaisin tyhjänä tai viedä Ukrainan seudulta jotain tavaraa - ehkä kunnostukseen kelpaavia vaunuja tai vähintään elintenluovuttajiksi kelpaavia.
 
Back
Top