Ukrainan konflikti/sota

Venäläiset ovat ottaneet ilmeisesti käyttöön uuden taktisen merkinnän, sisäkkäiset kolmiot jotka seisovat kärjellään.

A new symbol was spotted on Russian military equipment​

A new tactical sign was noticed on Russian military equipment in the special military operation (SVO) zone . The symbol was applied to an armored infantry vehicle (IFV) mounted on the Yenisei armored train.

The BMP shows white inverted triangles inscribed within other equilateral triangles. Previously, armored vehicles with such symbols had never been seen by journalists. Judging by the footage, the same armored personnel carrier previously had other tactical insignia - white circles used by the Brave group of troops.
bmp.jpg
https://lenta.ru/news/2023/11/23/na...-simvol/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop
 

”…and Independence" in the Lublin Voivodeship.

In particular, the party leader called for recognition of the occupation of Crimea and himself visited the annexed peninsula in 2015.”

In addition, at the beginning of the Russian invasion of Ukraine, Rafał Mekler Transport repeatedly held actions demanding the cancellation of anti-Russian sanctions.
 
Tämä Ukraina-avun lopettaminen oikeistopopulistien yhtenä keskeisenä teemana monessakin maassa on kyllä hämmentävää.
Ei se ole yhtään yllättävää kun katsoo miten hyvin viihtyivät Putinin seurassa vielä pari vuotta sitten. Venäjä teki silloin investoinnin ja alkaa nyt kerätä osinkoja sijoituksestaan.
 
JR2 kirjoittaa että jokin turkkilainen media olisi kertonut seuraavat numerot ryssän vuoden 2023 hävittäjien ja kuljetuskoneiden + AWACS-koneiden osalta:

Turkish media about the production of combat aircraft in Russia in 2023:

- 20 Su-35S fighters
- 12 Su-34 bombers
- 8 Su-57 fighters
- 4 Il-76MD-90A transports
- 1 AWACS A-50U

Currently in total in VKS: over 140 Su-35S and 162 Su-34.



-

Kertauksena venäläisen bmpd-blogin ylläpitämä taulukko: LÄHDE

1700764101558.png

Tästä taulukosta voidaan laskea eri konetyyppien kokonaismäärät:

129 Su-34
16 Su-34M
108 Su-35S
10 Su-57

ELI kun näihin lisätään turkkilaisen median numerot vuoden 2023 osalta, saadaan kokonaismääriksi:

157 Su-34/34M
128 Su-35S
18 Su-57

Muisteluni mukaan bmpd-blogin taulukko ei sinänsä sisällä prototyyppejä, paitsi jos ne on luovutettu ryssän ilmavoimien operatiiviseen käyttöön. Muistaakseni näin ei tapahtunut Su-34 koneiden osalta eli tämä taulukko ei sisältäisi niiden prototyyppejä.

Parasta odottaa vuodenvaihteeseen asti kun bmpd-blogi ja Guy Plopsky julkaisevat päivityksen omaan seurantaansa, mutta pari kommenttia turkkilaisen median väittämiin numeroihin:

- Su-34M osalta 12 kpl vuonna 2023 on uskottava määrä: se olisi 2 kpl enemmän kuin viime vuonna mutta ei kuitenkaan ennätys, jos verrataan alkuperäiseen Su-34 tuotantoon. Oletan että Su-34M osalta kykenisivät samoihin numeroihin muutaman vuoden sisällä eli 16-18 kpl edustaisi maksimia - toki se on mahdollista ylittää, jos ei tule esteitä kapasiteetin nostolle

- Su-35S osalta 20 kpl vuonna 2023 on vaikeammin sulatettava: se olisi melkein 3-kertaa enemmän kuin vuoden 2022 tuotantomäärä (ainakin jos bmpd-blogin seuranta pitäisi paikkansa). Lisäksi taulukosta nähdään että viimeisen kahdeksan vuoden tuotannon keskiarvo on 9,25 kpl per vuosi (aikavälillä 2015-2022). Nyt väite on että olisivat kyenneet kaksinkertaistamaan tämän. En sano että mahdotonta, mutta en myöskään ole nähnyt vuoden aikana todisteita että näin olisi. Minun oletus oli että kenties sama määrä kuin viime vuonna (7 kpl) tai ehkä muutama enemmän (10 kpl) joten selvästi suurempi numero kuin minun oletuksessa.

- Su-57 osalta 8 kpl vuonna 2023 on uskottava määrä: se olisi 2 kpl enemmän kuin viime vuonna eli kertoisi siitä että tuotantoa on kyetty kasvattamaan pienin askelin vuodesta toiseen. Toisaalta Su-57 koneiden tapauksessa bmpd-blogin numerot sisältävät tietääkseni ihan kaikki koneet eli jokainen prototyyppi "on luovutettu ryssän ilmavoimien käyttöön" mutta mikä on niiden operatiivinen kyky? Väitetysti koneita olisi käytetty Ukrainassa, mutta väitteille ei ole annettu mitään todisteita kuvien tai videoiden muodossa.

-

MUOKKAUS: Guy Plopsky ehtikin kommentoimaan numeroita: LÄHDE

While it is difficult to tell from photos and videos how many aircraft were delivered this year so far, the figure for Su-35S is way off the mark (as are the figures for the number of Su-34s and Su-35Ss presently in service with the VKS).

The figure for the Su-34, though plausible, may end up being greater than in reality.

The A-50U shouldn't be included in the list since it's not a new-build aircraft.

As for the Su-57, eight are supposed to be delivered this year. So far, the delivery of just one batch was announced. UAC didn't release photos & videos. There should be another batch delivered before the end of the year. Whether both batches include four aircraft is unclear.
 
Viimeksi muokattu:
Ei se ole yhtään yllättävää kun katsoo miten hyvin viihtyivät Putinin seurassa vielä pari vuotta sitten. Venäjä teki silloin investoinnin ja alkaa nyt kerätä osinkoja sijoituksestaan.
Tämä on yksi lännen suurimpia epäonnistumisia 2000-luvulla. Kaikki maahanmuutto-, monikulttuurisuus- ja islamkritiikki on työnnetty väkisin marginaaliin, vaikka sillä on ollut suuri kannatus. Kansallismielisten elämä on tehty niin vaikeaksi että Moskovan tuki on otettu vastaan kun muuta keinoa jatkaa toimintaa ei ole. Jos kritiikki olisi sallittu normaalina poliittisena toimintana, demonisoinnin sijaan, putlerilla ei olisi vasalleja pitkin Eurooppaa. Länsi-Eurooppa on vielä niin pihalla ryssälän luonteesta ja tavoitteista että jonkun britin, ranskalaisen tai hollantilaisen välinpitämättömyys Ukrainan hädästä ei yllätä.

Maahanmuutto pitää ottaa tarkasteltavksi politiikkaan normaalina kysymyksenä, eikä pyhänä lehmänä josta vähintään 60% puolueista ei suostu tinkimään, tai edes puhumaan, ennen kuin fillareita alkaa tunkea idästä. Tänään kyllä nähtiin ja kuultiin järkeviä Eduskunnassa kun alkaa hitaimmillekin valjeta mihin massamaahanmuutto perustuu. Eipä vain haitannut silloin kun laumat vyöryivät Haaparannan puolelta.

Nyt korjataan Brysselin ja sen lakeijoiden kylvämää satoa. Tästä saa Ukrainakin kärsiä.
 
Back
Top