Ukrainan konflikti/sota

Ehkäpä tässä toteutuu sekin forumilla esitetty mahdollisuus,että Putler saakin vahvemman Euroopan.

Toisaalta hän on olettaakseni huomannut myös sen, ettei taisteleminen päättäväistä vastustajaa vastaan, edes sellaista jolta on oman epäluotettavan sotilasjohdon ja oman maan heikon sisäisen tilanteen vuoksi riistetty kaikki valttikortit, ole niin helppoa ja voitokasta. Suhteessa siihen miten paljon kalustoa ja apua tuonne on syydetty ja miten paljon on jo rahti-200:ta syntynyt, saavutukset ovat jääneet laihoiksi sotilaallisesti. Tuskin kukaan enää tämän jälkeen uskoo että esim. Suomi olisi hetkessä sillassa. Itse alan uskomaan, että kun Venäjästä ei ole yhtäkään näyttöä esim. "vain" 100 tuhannen sotilaan vahvuisen joukon kokoamisesta, niin saattaisivat hyvinkin jopa hävitä. NATO pyyhkisi nykytilassakin pöytää Venäjän joukoilla ja rasvaisi telaketjunsa suolenpätkillä, jos vaan pystyy pärjäämään oman epäluotettavan aineksensa kanssa (Turkki, Kreikka ym)
 
Venäjän parlamentti varoitti Eurooppaa natsismin uhasta...

http://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/2015021319192322_uk.shtml

- Me emme voi sallia, että tämän rikollisen ideologian perilliset ja ne, jotka nykyisin seisovat heidän takanaan, kylvävät epäsopua ja vieraantumista eurooppalaisten kansojen perheeseen, duuman kirjeessä kirjoitetaan.

GTY_merkel_netanyahu_tk_140225_16x9_992.jpg


Tähän loppuun syvällisiä mietelauseita :D

Käännä kaikki ylösalaisin, niin löydät venäläisen sielunmaiseman.

Anna diktaattorille olympialaiset, niin se aloittaa maailmansodan.


0.jpg

Tuo duuman varoitus eurooppalaisen natsismin vaaroista on sikälikin erikoinen, että nimenomaan Venäjä on rahoittanut ja lainoittanut fasistisia ja äärioikeistolaisia liikkeitä ja puolueita Euroopassa.
 
Ammattisotilaiden ylenkatseesta "rahvaan" omiin varusteisiin Pikkuvihan aikaan:

Taisi olla upseereiden urasuunnitelma valmiina. Looginen ensimmäinen homma olisi ollut upottaa nuo avantoon ja jatkaa siitä kasakoiden kimppuun.

Kuvaa muuten varmaan aika hyvin sitäkin, miksi ison armeijan maa Ukraina joutuu vieläkin nojaamaan niin vahvasti vapaaehtoisiin. Suomessa tämä asia lienee tätä nykyä kunnossa.
 
Vakoojatoimittaja Graham Phillips kavereineen on tässä kolme kilometriä Debeltseven pohjoispuolella.

 
Kuvaa muuten varmaan aika hyvin sitäkin, miksi ison armeijan maa Ukraina joutuu vieläkin nojaamaan niin vahvasti vapaaehtoisiin. Suomessa tämä asia lienee tätä nykyä kunnossa.

Kyllä se näin on. Tälläkin hetkellä parasta tulosta ovat tehneet Azov ja Dnipro-1. Ajelevat Pick Up -autoilla taisteluun alueita vallaten samalla, kun UA ei saa yhtä tietä pidettyä auki, jos vähän kuuluu tankin murinaa.
 
Jos tää seppomielisten levittämä versio tosta tapauksesta on tekstityksensä suhteen aito, niin parempi vaan jos ei hirveästi levittele sitä. Tekstitykset kun väittää seuraavaa: vangeilta onko ne venäläisiä. Kun vangit sanoo (liekö vastaus totta, on eri asia...) olevansa kotoisin Donetskista, osa ukrainalaisjoukoista sanoo haluavansa ampua ne "novorossiya-saastat" siihen paikkaan. Tällanen sanailu pelaa sisällissodasta puhuvien venäläisten pussiin.

Ottamatta kantaa siihen, että onko sanailu totta vaiko ei - suhteellisen helpostihan se on selvitettävissä, niin en kuitenkaan pitäisi laisinkaan ihmeenä sitä, että Donbassin alueelta alkaa löytyä halukkaita taistelemaan rahasta, jos heille maksetaan esim. 360 dollaria per kuukausi sotimisesta, se voi tuntua riskeistä huolimatta huokuttelevalta miehestä (tai naisesta), jolla ei ole enää säännöllisiä palkkatuloja tai jonka läheisissä on eläkeiläisiä, joista moni oivan viime aikoihin saakka joutunut käymään Mariupolissa tai Kramatorskissa nostamassa eläkkeensä, koska "Novorossijan" kyky maksaa niitä on olematon - se on maksanut ymmärtääkseni kahdesti "eläkkeitä" ja "palkkaa" tämän sodan aikana, viime vuoden puolella ja sitten tammikuun puolella. Voi olla, että maksupäiviä on ollut enemmän, mutta jokaisella kerralla läheskään kaikki eivät ole saaneet eläkkeitään.

Ja houkuttelevuutta lisää ehdottomasti se, jos palkka taistelemisesta maksetaan taaloissa (tai euroissa). Tämän hetkisen investing.com:in kurssin mukaan 360 dollarilla saa kokonaista 9254,... hryvniaa, mikä on normaalioloissakin ainakin 3x keskipalkan verran.

On muistettava, että hintataso Donetskin alueella on noussut keskimäärin 3-5x kalliimmaksi mitä se oli vuosi sitten, ja samalla monien tuotteiden saatavuus on olematonta tai niitä saa mustasta pörssistä - jolloin länsivaluutta on käypää rahaa vrt. hryvnia tai rupla.

Huomattavan moni on valmis myymään liki mitä tahansa tällaisessa tilanteessa, jos sillä korvauksella kustannetaan perheen ja läheisten elämä ja jos oma suhtautuminen aiemmin on ollut neutraalia tai livää tukemista, niin ehkäpä se "itsensä myyminen" ei enää niin kauhealta tunnukaan. Tietty se vaatii luottamuksen siitä, että rahat saadaan - jos niitä ei saada halu sotia voi vaihtua haluksi antautua hyvinkin pian. Kenties "kansantasavallat" ovat houkuttimina maksaneet halukkaillen vaikkapa parinkin kuukauden palkan, jotta sitä intoa riittäisi siellä rintamalla edes joksikin aikaa.

Ja tietysti sodan aikana moni on menettänyt omaisiaan, joten sieltä voi löytyä syitä sille miksi valitaan aseeseen tarttuminen vaikka ennen sotaa ei ollut kummallakaan puolella. Tähän yhdistettynä jatkuva propaganda niin eipä käy kateeksi paikallisia asukkaita.

vlad.
 
Ehkäpä tässä toteutuu sekin forumilla esitetty mahdollisuus,että Putler saakin vahvemman Euroopan. Kun aikansa rähmällään on Putinin edessä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin hajota tai ryhdistäytyä jos Putler pettää kerta toisensa jälkeen. Eu on sen verran iso ja idealistinen projekti,että sen paikka ei ole rähmällään olo. Aseita taotaan jo Saksassakin.

Näen silti melkoisia ongelmia EU:n taholla - suurin ongelma on se, että kaikilla ei ole edes halua toimia yhteinäisen linjan mukaan vaan on maita ja liian merkittäviä puolueita jotka näkevät EU:n linjan Venäjää kohtaan olevan vastoin "euroopan intressiä". Kreikka varmasti tulee olemaan ongelmallinen tapaus ja se kuluttaa turhan paljon voimavaroja ja näin vaikeuttaa omalta osaltaan yhtenäisen EU-linjan muodostamista - en tiedä auttaisiko Kreikan kenkiminen eurosta pois vai kaatuisivatko tappiot liian raskaina EU:n harteille? Ja toisaalta jos Kreikka kengittäisi eurosta pois, mitä kreikkalaiset tekisivät sen jälkeen - tulisiko syrizasta vieläkin suurempi kivi EU:n kenkään?

EU:lla olisi mahdollisuus nousta kaikella tapaa globaalissa politiikassa uudelle tasolle, yhteisönä se on taloudellisesti voimakas mutta ikävä kyllä poliittisesti epäyhtenäinen ja liian linjaton - ja sotilaallisesti heikompi mitä tietyt parametrit antavat ymmärtää. Toisaalta sotilaallinen heikkous olisi helppoa korjata muutamin teoin (aikaa toki menee vuosia, mutta mielestäni näihin tekoihin - puolustusbudjettien nostot, kaluston päivittäminen ja uusiminen, turhan yksityistämisen lopettaminen tms. toimet tulisi tehdä viimeistään nyt eikä enää jäädä uinumaan ruususen unta). Sen sijaan se ideologinen "heikkous" ja epäyhtenäisyys minua arvelluttaa eniten, onko se kuinka helposti korjattavissa ja paikattavissa, kuinka nopeasti EU:lle on rakennettavissa yhtenäinen linja esim. Venäjää kohtaan? Ettei siellä taas ala kuulua soraääniä useammalta suunnalta...

vlad.
 
Viestipäivystäjän raportti:

Ahtisaaren mukaan vaikeita kysymyksiä ovat:

- kuinka suuria alueet ovat
- millainen "autonomia" tulisi

- Kysymykseen, säilyttikö Putin kasvonsa, Ahtisaari vastaa, että vasta jatko kertoo, kuka tässä säilytti kasvonsa ja kuka ei.

Muuta:

- Krimillä on ikään kuin päiväkohtainen status, mutta tosiasiassa Venäjä on hyökännyt kansainvälisen lain vastaisesti itsenäisen Ukrainan alueelle eikä keskustelu asiasta ole ohi
- Venäjän asenne ratkaisee kaikessa: jos he (jotka ovat niin syvällä tässä) eivät hae pysyvää oikeudenmukaista ratkaisua, mitään ei tapahdu.
- Maakunnista voi puhua, mutta ei kansantasavalloista. Ne ovat Ukrainan aluetta.
- Pitkä neuvottelu edessä.
- Tavoitteista: toivottavasti Krim riittää.
- On Poroshenkon kanssa samaa mieltä: Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja on vienyt sinne aseita. Hän ei hämmästyisi, vaikka Moskova johtaisi kapinallisten sotaa.
- Kaikessa pitää olla lähtökohtana se, että Ukraina on itsenäinen valtio, jolle kuuluu kontrolli omasta rajastaan. Kapinallisten aseistariisunta on tärkeää ja ensisijaista.
- Venäjä on ilmoittanut hyväksyvänsä rajakontrollin vielä
- ETYJin lisäksi rajavyöhykkeelle pitää saada rauhanturvaoperaatio. Jos näin, Suomen pitää tarkkaan tutkia, millainen mandaatti ennen sinne menemistä.
- Ukrainan auttaminen tasavertaiseen puolustamiseen pelottaa länsimaita (eskaloituminen)
- EU:n yhtenäisyys on tärkeä asia. Pakotteista sen verran, että jos emme olisi reagoineet millään tavalla kansainväliseen rikkomukseen, se olisi ollut surkea asia.

Venäjä/Länsi:

- Venäjän aseistautumista ei voi perustella millään tavoin NATOn uhalla. NATO on puolustusliitto eikä uhkaa Venäjää. Mihin Venäjä sitten tarvitsee aseitaan, on toinen mielenkiintoinen kysymys.
 
Ahtisaari ei ole näköjään nähnyt todisteita, että Venäjä on myös Itä-Ukrainassa. Krimille kyllä Venäjä hänen mielestään hyökkäsi. Onko tosiaan niin, että ylimmät johtajat eivät saa mitään tiedustelutietoja kentältä, tai sitten pimittävät tietoja julkisuudessa? Miksi?

Haastattelu on edelleen kesken.

Ahtisaari: "Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja on vienyt sinne aseita. En hämmästyisi, vaikka Moskova johtaisi kapinallisten kanssa tätä sotaa."
 
Roskaa tai ei, niin joku merkitys tuollakin on koska ovat sitä käyttäneet koko kriisin/sodan ajan.

Hyvä ja tarpeellinen linkki se on. Jos minun pitäisi tilannetta seuratessa päättää, kumpi putoaa pois, EuromaidanPR:n kartat vai Militarymaps, ei kahta sanaa. Tarkempi se on ollut, tuo jälkimmäinen. Antavat toisilleen oikeasti tilannetietoa sillä.
 
Venäläiset aloittaneet uuden hyökkäyksen, Shyrokynessa jatkuvaa taistelua. Azovilla ei tappioita. Venäläistä kalustoa on tullut rajan yli Novoazovskin kohdalta. Havaittu myös lentokoneita, jotka tehneet useita lentoja rantaviivaa pitkin, ei tietoa kenen koneita. Terroristeja saatu vangiksi, video tulossa myöhemmin by: Azov
 
Back
Top