Ukrainan konflikti/sota

1900-luvun historiasta tiedämme että kansallisvaltioiden taloudellinen kyky käydä pitkäkestoista sotaa on yleensä paljon odotettua sitkeämpi. Ruoka voi mennä kortille ja kansalaiset köyhtyä, mutta tehtaat tuottaa kranaattia vuosi toisensa jälkeen.
Venäjällä on myös luultavasti ollut ihan tarkoituksellinen tavoite pitää kansa köyhyydessä, jotta sitä voi käyttää tykinruokana. Naisten tehtävä on ottaa raiskaus vastaan vuosi toisensa jälkeen ja miesten juosta päin kranaattia. Erityisen paljon Putinia kuvottaa vähemmistöjen erilaiset naamat. Kun kansa ei odota tämän enempää, ei ole mitään isoja kuvitelmia elintason noususta.
 
Jonkinlaiseen kompromissiin päästy Ukrainan ja Puolan välillä rajatilanteesta. Seuraavassa vaiheessa Puolan infrastruktuuriministeriö neuvottelee mielenosoittajien kanssa. Puolan varainfrastruktuuriministeri Paweł Gancarz sanoi että rajan saisi auki jo jouluksi. Aiemmin tässä kuussa "Yahodyn-Dorohusk" raja-asema saatiin avattua, mutta se tukittiin uudelleen 18. päivä.

 
Viimeksi muokattu:
Tää Olijo mutta himpun pitempi vitejo, komee tuo vatnikstyle korraus pantsun perässä noin 1:20 huudeilla
Linkki

Olihan video.

Taisteluajatus näyttää olevan seuraava: Miinajyrä ajaa uran jalkautumistasalle saakka ja vetäytyy (tätä näkee paljon). Osaston tst-psv suojaa keulilla kun takana seuraavat bmp:t tuovat jv paikalle. Jv-joukkueet jalkautuvat kylän laidalle, jonka jälkeen ajoneuvot vetäytyvät. Jv-joukkueet ottavat kylän haltuun, torjuvat vihollisen mahdolliset vastahyökkäykset tai kuolevat.

8 bemaria, ei kauheita ukkomääriä per vaunu näyttänyt olevan. Ehkä 6 per vaunu? Eli kaksi joukkueellista yhteensä, joista yksi joukkue jalkautettiin kylään ja toinen hieman taaemmaksi. Jalkautumispaikat merkattu kuvakaappaukseen.

1703287057670.png

Hirveää sekoilua tuossa kylän laidalla minuutin tienoilla kun ryssä jalkauttaa jalkaväen. Ihme jos ei siellä joku jäänyt alle. Tukivaunukin siinä samassa läjässä pyörimässä.

Niin tuki-psv kuin bemaritkin häviävät jalkautuksen jälkeen paikalta. Ilman ajoneuvoja tuo kaksi joukkueellista jalkamiehiä suurten peltojen ympäröimässä pienessä kyläpahasessa ovat tuhoon tuomittu. Ei tulitukea, ei pakotietä. Voitto tai kuolema.

Ukrainan vastahyökkäys keltaisten nuolien suunnasta näyttää tulevan heti kun ryssän vaunut ovat hävinneet näkyvistä. Ryssä ei ilmeisesti ehdi edetä jalkautumistasaa pidemmälle. Vastahyökkäyksen tulenavaus tulee konetykillä alemman nuolen suuntaan. Käsittämättömän lyhyet taisteluetäisyydet tuossa lopussa. Kylässä ukrainalainen BMP-2 lähimmillään 10-15 metrin päässä ryssistä ja kahden joukkueen vaikutusalueelle. Siinä olisi voinut joku sinkomies tehdä ikävää jälkeä. Ukrainan jv etenee rohkeasti kylää pitkin päin ja kylkeen. Tosin vain 2 miestä pystyin erottamaan. Ryhmän voiminko ne sieltä tulee? Päättäväisen näköinen ukrainan vastahyökkäys, ainakaan liiasta varovaisuudesta ei voi moittia. Epäsuoran puute vaivaa tuossa kyllä puolustajaa, ilman enempiä pehmittelyjä suoraan iholle.
 
Laura Solanko on Venäjän talouden tuntijoiden kärkipäätä jota ei kannata kovin kevein perustein lähteä haastamaan.

Artikkelin perusteella Venäjän taloudella on kyky ylläpitää sotaa nykytasolla käytännössä loputtomasti, joka tarkoittaa juuri sitä itseään eli kykyä sodankäyntiin.

Se ei tarkoita kansalaisten elintason paranemista tai edistymistä millään sotatalouden ulkopuolisella sektorilla. Päinvastoin, kansantalous palvelee nyt sodankäyntiä eikä hyvinvoinnin kasvattamista.

1900-luvun historiasta tiedämme että kansallisvaltioiden taloudellinen kyky käydä pitkäkestoista sotaa on yleensä paljon odotettua sitkeämpi. Ruoka voi mennä kortille ja kansalaiset köyhtyä, mutta tehtaat tuottaa kranaattia vuosi toisensa jälkeen.

Solanko sanoi sen hyvinkin suoraan...

Sotatalouteen siirtyneessä autoritaarisessa maassa sotaponnistelujen rahoittaminen on laitettu kaiken muun edelle.

– Resursseja ohjataan ensisijaisesti sotateollisuuteen sekä armeijan ja sisäisen turvallisuuden joukkojen käyttöön ja kaikkeen muuhun vain siinä tapauksessa, että jotain jää jäljelle.

Putinia ja muuta eliittiä kiinnostaa vain oma elintaso eikä kansan köyhtyminen tai edes nälkään kuoleminen kiinnosta niitä paskan vertaa kunhan kansa pitää turpansa kiinni ja tekee mitä käsketään. Ei Venäjän rahat tai muutkaan resurssit ole ikinä niin lopussa että ne eivät sotaa kykene käymään. Tehokasta ja hyvin toimivaa sotakonetta noilla eväillä ei rakenneta mutta se on ihan toinen tarina se. Kun silovikit ovat pönkittäneet valtansa jopa paremmin kuin Neuvostoliitossa aikoinaan eikä kansasta ole kapinoimaan kun eivät ne mitään ukrainalaisia ole niin pahoin pelkään että naapurimaahan on syntynyt maa joka on jatkuvassa sotatilassa eikä se sotiminen lopu Ukrainaan ja siitähän se ei myöskään alkanut. Silovikit tarvitsevat ulkoista vihollista ja se homma on alkanut ruokimaan itseään jo ennen Ukrainan sotaa. Silovikit tarvitsevat myös sisäisiä vihollisia ja vaikka niitä on maalitettu jo kauan niin se homma on vasta lähdössä isoille kierroksille. Vankileirien saaristo tekee vielä paluun ja se tulee tapahtumaan jo ihan lähivuosina. P-Korean tie on Venäjän tie...mausteet eivät ole samat mutta lopputulos on :coffee:
 
Viimeksi muokattu:
Solanko sanoi sen hyvinkin suoraan...

Sotatalouteen siirtyneessä autoritaarisessa maassa sotaponnistelujen rahoittaminen on laitettu kaiken muun edelle.

– Resursseja ohjataan ensisijaisesti sotateollisuuteen sekä armeijan ja sisäisen turvallisuuden joukkojen käyttöön ja kaikkeen muuhun vain siinä tapauksessa, että jotain jää jäljelle.

Putinia ja muuta eliittiä kiinnostaa vain oma elintaso eikä kansan köyhtyminen tai edes nälkään kuoleminen kiinnosta niitä paskan vertaa kunhan kansa pitää turpansa kiinni ja tekee mitä käsketään. Ei Venäjän rahat tai muutkaan resurssit ole ikinä niin lopussa että ne eivät sotaa kykene käymään. Tehokasta ja hyvin toimivaa sotakonetta noilla eväillä ei rakenneta mutta se on ihan toinen tarina se. Kun silovikit ovat pönkittäneet valtansa jopa paremmin kuin Neuvostoliitossa aikoinaan eikä kansasta ole kapinoimaan kun eivät ne mitään ukrainalaisia ole niin pahoin pelkään että naapurimaahan on syntynyt maa joka on jatkuvassa sotatilassa eikä se sotiminen lopu Ukrainaan. Silovikit tarvitsevat ulkoista vihollista ja se homma on alkanut ruokimaan itseään jo ennen Ukrainan sotaa. Silovikit tarvitsevat myös sisäisiä vihollisia ja vaikka niitä on maalitettu jo kauan niin se homma on vasta lähdössä isoille kierroksille. Vankileirien saaristo tekee vielä paluun ja se tulee tapahtumaan jo ihan lähivuosina. Kyllä se niin on että P-Korean tie on Venäjän tie...mausteet eivät ole samat mutta lopputulos on :coffee:
Ainut harmi on se, että meillä on pitkä yhteinen raja. Ehkä toisenlaista kehityskulkua siinä mielessä toivoisi.
 
Ainut harmi on se, että meillä on pitkä yhteinen raja. Ehkä toisenlaista kehityskulkua siinä mielessä toivoisi.

Olisihan se ollut toivottavaa ja Suomi olisi ollut vieläpä maa joka olisi siitä toisenlaisesta kehityskulusta todella paljon hyötynyt juurikin sen yhteisen rajan ansiosta. Näillä nyt kuitenkin mennään kun ei Venäjästä muuhun ole ja tuskin tulee ikinä olemaankaan.

Natoon liittyminen oli tässä tilanteessa hyvä veto ja ainoa järkevä sellainen. Se lisää jännitteitä juurikin niillä pitkillä rajoilla mutta pitää meidät jonkinlaisessa turvassa. Venäjällä ei ole voimia lähteä Natoa haastamaan vaikka pieniä konflikteja se voi kyllä Ukrainan sodan jälkeen sytytellä siellä sun täällä ja myös Suomen alueella ihan vain testatakseen miten Nato niihin käytännössä reagoi.
 
Viimeksi muokattu:
lainaten suomalaista kansanlaulua:

Minä tulin viidakosta
Ojasta ja allikosta
Matalasta aitiosta katsoin kuinka suuntaa hain
Vaeltelin valtateitä
Laukku täynnä seppeleitä
Älä sylistäs mua heitä nyt kun seison jaloillain
Ajetaan me tandemilla Krabilla melutaan ja syljeskellään


Edit:
Loppuosa kansanlaulusta sisältää myös hienoja viitteitä, mutta jätän niiden pohdinnan jokaiselle itselleen. Näin loppujen lopuksi, hieno piisi....
 
Back
Top