Ukrainan konflikti/sota

Mitäs ne omaiset siellä ryssälässä sai lohdutukseksi ? Perunoita ja jotain rypsiöljyä ainakin muistaakseni.



Ukraina lahjoitti lauantaina asuntoja kymmenille rajavartioille, kertoo Ukrainan sisäministeri Ihor Klymenko Telegram-viestipalvelussa.

73:lle rajavartijalle lahjoitettiin asunnot Lvivin kaupungista ja sen lähialueilta. Asuntoja lahjoitettiin lisäksi viidelle perheelle, joiden omaisia on kuollut rintamalla.

– On velvollisuutemme muistaa [sodassa] kuolleita ja tukea heidän perheitään, Klymenko kirjoittaa Telegram-viestissään.
 
Peskovin mukaan Putin ei ole tietenkään valmis neuvotteluihin paitsi jos tulitaukoon sisältyy Venäjän vaatimusten täyttäminen. Kotimaahan ei voi näyttää heikkoutta ja voittoisan sodan kesken jättämistä.

Peskov announced Putin’s readiness for negotiations only to achieve the goals of the Special Military Operation​

NEW YORK, December 23. /TASS/. Russian President Vladimir Putin is ready for negotiations on Ukraine only to achieve the goals of a special military operation (SVO). The press secretary of the Russian leader, Dmitry Peskov, told The New York Times .

Commenting on the publication’s information that Putin allegedly signaled his readiness to negotiate a ceasefire in Ukraine on the current line of contact, Peskov said that these theses “are incorrect in their concept.”

“Putin is really ready for negotiations, he said so,” Peskov said. “Russia is still ready [for negotiations], but only to achieve its goals,” he emphasized.

On December 14, Putin said in a direct line and press conference that there will be peace in Ukraine when Russia achieves the goals of the Special military operation, which remain unchanged.
https://tass.ru/politika/19617193
 
New York Timesin mukaan Putler kaipaisi tulitaukoa.



Venäjän presidentti Vladimir Putin on syyskuusta asti antanut hiljaisia signaaleja valmiudestaan tulitaukoon Ukrainassa, the New York Times väittää tuoreessa jutussaan.

Julkisesta uhostaan huolimatta Putin on välikäsien kautta ilmaissut, että nykyisten rintamalinjojen mukaan jäädytetty konflikti kelpaisi hänelle, NYT:n lähteet Kremlissä ja Yhdysvaltain valtionhallinnossa arvioivat.

– He sanovat olevansa valmiita neuvottelemaan tulitauosta. He haluavat pitää taistelukentällä saavuttamansa asemat, NYT kertoo Venäjän johtoa tavanneen kansainvälisen virkamiehen kommentoineen.

NYT:n yhdysvaltalaislähteiden mukaan Putin tunnusteli jo vuosi sitten syksyllä tulitauon mahdollisuutta, kun Ukraina oli valloittanut alueitaan takaisin Harkovassa ja Hersonissa.

– Vaikka Putin käyttää julkisesti kiihkeää retoriikkaa, hän viestii yksityisesti halustaan julistaa voitto ja siirtyä eteenpäin, NYT muotoilee. Lehti kuitenkin huomauttaa, että Ukraina tuskin hyväksyisi nykyisiin rintamalinjoihin perustuvaa sopimusta.
Tällaiset ulostulot vaikkakin mutkan takaa tarkoittaa että nyt pitää lyödä ryssää lisää ja lujaa. Niillä taitaa olla tiedossa ettei SMO enään pysy pitkään hallittavissa.:uzi:
 
Back
Top