Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Hankin tollasen n puolentonnia maksavan dronen vastikään ja se kyllä tietää metrilleen millä korkeudella se on maanpinnasta ja se näkyy myös ohjaimen näytöllä.Kirjoitukseni tarkoitus ei ollut vertailla pommittajadronea FPV-droneen, sillä molemmissa on omat hyvät ja huonot puolensa! Yritin sanoa, että ennakon kannalta ei ole väliä, tuuleeko 40km/h vai liikkuuko maali 40km/h. Molemmissa tapauksissa dronen *ilmanopeus* on 40km/h, jos drone lentää sillä nopeudella, että maali pysyy paikoillaan kamerakuvassa eli suhteellinen nopeus on nolla.
Ilmanopeuden voi mitata Pitot-putkella mutta niitä ei ole Ukrainan droneissa näkynyt. Ilmanopeuden ollessa nolla tuulen nopeuden näkee suoraan GPS:stä. Eli yksi "kikka" olisi antaa tuulen sortaa dronea esimerkiksi lentoonlähdössä ja laittaa GPS:llä mitattu "ilmanopeus" muistiin ja käyttää sitä myöhemmin tuulikorjauksen tekemiseen. Tyynenä päivänä ilmanopeuden näkee suoraan GPS:stä, olettaen että sen saa näytölle. Pudotuskorkeus pitää tietysti myös osata arvioida. Ennakon ottamista helpottaa, jos pommit pyritään pudottamaan aina samalta korkeudelta.
@Antares tässä jokin yhteenveto vuonna 2023 alasammutuista. Pitäneekö paikkaansa eri tahojen laskelmissa. Lähde ei tiedossa, olisiko kuitenkin joku virallinen Ukrainan?
Jännää. Joko tupsahtelisi kohta lisää ATACMSseja. edit. En kyllä löydä muualta tästä. Mutta pidetään toistaiseksi. EDIT toinen twiitti lisäksi.
Samanlaista valtavan kokoisten peltoaukeiden miinoittamista kuin Ukrainassa voi meillä toteuttaa hyvin harvassa paikassa.Kyllä laajat miinoitteet ovat koko sodan jälkeisen ajan kuuluneet Suomessa puolustuksen peruskeinoihin ja ovat sitä edelleen. Ylijohdon pioneerijoukot miinoittavat edelleen tiiviisti ja kyllä, ensimmäinen telamiina nojaa rajapuomiin!
Joskus 1970- ja 1980-luvun vaihteesta on kerrottu legendana jonkin brittiläisen sotilasasiantuntijan todenneen, että Suomella on niin paljon telamiinoja, että niillä voisi miinoittaa koko itärajan yhtenäisellä 2 metriä korkealla telamiinavyöllä!
Jos tämä pitää paikkaansa, niin on varmaan vakavin virhe mihin Uket ovat koko sodan aikana sortuneet.
Moskovan luulisi olevan eteläisin paikka missä tuon tason kenut uskaltaa liikahtaa, ellei Putleri ole käskenyt ihan paikan päälle tarkistamaan tilannetta
Moskovassa kolme aluetta ilman sähköä, lämmitystä ja juoksevaa vettä. Suunnitelmien mukaan menee.
Tyypillisesti dronet voi leijua paikoillaan, vaikka tuuleekin ja siitä ainakin pystynee laskemaan tuulen. Tästä voisi kuvitella että saman laskennan voisi tehdä "lennosta"Ilmanopeuden voi mitata Pitot-putkella mutta niitä ei ole Ukrainan droneissa näkynyt. Ilmanopeuden ollessa nolla tuulen nopeuden näkee suoraan GPS:stä. Eli yksi "kikka" olisi antaa tuulen sortaa dronea esimerkiksi lentoonlähdössä ja laittaa GPS:llä mitattu "ilmanopeus" muistiin ja käyttää sitä
Yevpatorian suunnalla tommoinen kohde. Tuommoisen mini-globenin kun pamauttaa pois niin on mukavampi lennellä.Otettiinko ilmatorjuntaa pois dronehyökkäyksen tieltä?
Ei oo eka kerta kun tälläsiä videoi Kremlistä näkee tän rähinän aikana. Hyvinkin mahdollista, että tuokin on ukrainan tai venäjän hallintoa vastustavien sabotaasia, pidän jopa todennäkösempänä kun perus ryssimistä.
Juuri siksi mietinkin että onko joissain droneissa jonkunlainen tuulensuunnan ja voimakkuuden mittaus jonka tulokset näkyisivät dronen ohjaajalle niin että tuulen vaikutus olisi helpompi ottaa huomioon paikaltaan kranaatteja pudottaessa. Mutta ymmärsin Viimeisenmohikaanin miettineen aiemmassa postauksessa myös kranaattien pudottamista liikkuviin maaleihin ja uskoisin sen olevan selvästi vaikeampaa ainakin korkeammalta, kuin kamikazedronella törmääminen missä kamerayhteys näyttää usein toimivan lähes törmäykseen asti ja suunnan muutos on mahdollista.