Ukrainan konflikti/sota

Eikö tuo ole enemmän rangaistus kuin palkinto?
Ja pitääkö sotia sodan loppuun saakka? Vaikka kestäisi monta vuotta vielä.
Tuossa katsoin juuri yhden videon jossa venäläinen vapaaehtoisena sotaan lähtenyt väitti että sotimassa olevat vangit pääsevät vapaaksi 6kk jälkeen, mutta tavalliset varusmiehet jatkavat rintamalla niin kauan kuin sota kestää. Mutta Venäjällähän lakeja muutetaan aina tarpeen mukaan, joten tilanne voi aina muuttua.
 
Viimeksi muokattu:
Eikö tuo ole enemmän rangaistus kuin palkinto?
Maailma on täynnä epätoivoisia ihmisiä köyhistä maista, mutta en silti tuohon tarjoukseen tarttuisi kuin pohjois-korealaisena ehkä, ja sittenkin yrittäisin antautua ukrainalaisille ASAP... Tai paeta Venäjältä jo ennen rintamalle joutumista.

Pohjois-korealaiselle jo se on palkinto, että pääsee maan rajojen ulkopuolelle!
 
Vajaa tunti sitten Krimin sillan liikenne pysäytettiin. Samaan aikaan liikkui huhuja mahdollisista droneista (tai muista lentävistä, kenties ohjuksia) matkalla kohti Krimiä. HUOM: näin on toimittu usein kun tällainen uhka on ollut, tämä ei tarkoita välttämättä suoraa uhkaa siltaa vastaan.

Nyt sitten raportoidaan räjähdyksistä Sevastopolin ja Yevpatoriyan suunnalla. Tämä voi olla osumia tai sitten ilmatorjunnan toimintaa, lopputulos kertoo sitten mistä kyse.

Vehicle traffic on the Crimean Bridge is blocked. Russian channels are reporting probable launches for Ukrainian aviation towards occupied Crimea.

-

Explosions in Sevastopol and Yevpatoriya, occupied Crimea.



-

Tämä kirjoittaa "missile attack" kun taas tuo aikaisempi kirjoitti "probable launches for Ukrainian aviation":

Missile attack on Crimea is reported. Explosions were heard in Yevpatoriya and Sevastopol areas.

Katso liite: 90353

Jevpatorijan vieressä olevaan tutka-asemaan osunut.
 
Maailma on täynnä epätoivoisia ihmisiä köyhistä maista, mutta en silti tuohon tarjoukseen tarttuisi kuin pohjois-korealaisena ehkä, ja sittenkin yrittäisin antautua ukrainalaisille ASAP... Tai paeta Venäjältä jo ennen rintamalle joutumista.

Pohjois-korealaiselle jo se on palkinto, että pääsee maan rajojen ulkopuolelle!
Pöö-Koreassa ei juuri kenenkään tarvitse itse miettiä mitä tekee saati haluaa joten heidän osaltaan tuo on teoriaa..
 
Itse olen tullut pohdinnoissani siihen tulokseen, että Blizkrig aikakausi on ohi. Rommel itse kirjasi muistiinpanoihinsa, että hänen taktiset tankkimanooverinsä ovat nyt loppu koska vastapuolella on ilmaherruus. Ilmaherruus pitää olla vähintään 50-50 tai ainakin edes lähelle sitä, jotta mitään suurempaa voi yrittää taktisesti (löytyy Rommel papers kirjasta). Nyt Ukrainassa sanotaan, että kummallakaan ei ole ilmaherruutta. Tässä ollaan kuitenkin väärässä, koska ilmaherruus pitää nyt droneaikakaudella jakaa erikseen niihin kaikkiin osa-alueisiin mitä ilmavoimavoimien tehtäviin kuuluu. On tiedustelua, tulenjohtoa, täsmäiskuja, pommituksia, ilmatorjuntaa jne. Nämäkin voi jakaa vielä tarkempiin omiin alaluokituksiinsa. Näin huomaamme, että molemmilla on "ilmaherruus" ainakin hetkellisesti osassa näistä alaluokista. Tästä johtuen suuret operaatiot kusevat väkisinkin. Pienelläkin sumputuksella saadaan iso joukko-osasto pysähtymään ja sitten kun siihen sumppuun tuhotaan tarpeeksi kalustoa se alkaa sumputtaa itse itseään. Ajoura ei ole missään tarpeeksi leveä jos siihen tuhotaan riittävästi kalustoa miinoilla, droneilla, heittimillä ja olalta ammuttavilla tulenjohdon ollessa tarkkaa. Siksi tarvitaan läpimurto elektronisessa sodankäynnissä, jotta kaikki vastapuolen dronet saadaan pois tai sitten riittävä hävittäjäkalusto jolla pystyy 24/7 perjaatteella pehmentämään pari viikkoa vastapuolen asemia ennen kuin lähdetään ajamaan eteenpäin.
Tätä käsiteltiin jo varmaan puolivuotta sitten, eli ei tarvita EW läpimurtoa, tarvitaan vain se EW kalusto taivaalle. Dronet käyttää gigan kahtapuolen olevia taajuuksia kaista ja kantamavaatimusten takia. Tehot on sitä luokkaa että kun on kunnollinen softaradio ja aktiivinen matriisianteniin niin se ohjaajan lähetin loistaa kuin majakka kymmenien kilometrien päähän. Suuntimisaika on noin nolla, eli heti kun lähetin napsahtaa päälle niin EW asema kertoo lokaation. Ei onnistu maanpinnalta koska peitteisyys estää suoran suuntiman, onnistuu triviaalisti ilmasta koska suoranäköyhteys. Koordinaatit irtoaa yhdelläkin EW assemalla koska voidaan olettaa että kohde on maanpinnalla. Useammalla tietysti saa kolmiomitattua.

Ilmaherruuden myötä taivaalle saa myös gunship lavetteja. EW kone antaa koordinaatit mahdollisesti automatic ja lähin gunship voi avata tulen välittömästi. Näin sen dronen ohjauslähettimen elinaika tippuu siihen käytety ammuksen lentoaikaan. Sateliittinavigointi on tuolloin myös jammeroitu ja joten lyhyenmatkankin innertia menee vaikeaksi kun et saa kunnon lähtökoordinaatteja. Terramapping vaatii tuoreehkot kuvat lentoreitiltä ja jos toisella on ilmaherruus niin et saa ilmakuvia. Dronen lentokorkeudella sateliittikuvat on vähän mitääntekemättömiä.

Ainoa mitä jää on sitten täysi autonomia joka osaa kuvata alueen, määrittää kohteet ja valita kohteen automatic. Eli menee vaikeaksi.
 
Ai perkele taas mikä hyvän mielen video. :love:
Eiköhän tästä nähdä definitiivisesti että panssarilauttojen ja massiivisten blitzkrieg-läpimurtojen aika on ohi. Kaikki näkyy ilmasta, mikään maassa kulkeva ei ole turvassa. Lihahyökkäyksillä voidaan pureutua kiinni jonkun kylän reunaan, mutta ajoneuvoilla ei ole asiaa minnekään ilman ilmaherruutta. Ja miinat eivät valkkaa kenen vaunu ajaa yli.

Huono uutinen on tietysti että pätee molempiin suuntiin. Kaikki Ukrainan kesähyökkäystä vähätelleet voisivat laittaa tämän muistiin.
 
Eikö tuo ole enemmän rangaistus kuin palkinto?
Duuman jäsenen mukaan kansalaisuuden antamisen tarkoituksena on estää ulkomaalaisten palkkasotilaiden rankaiseminen kotimaissaan sillä Venäjä ei luovuta kansalaisiaan muihin maihin. Eli pitää odottaa Venäjällä syytteiden vanhenemista.

Khinshtein said that Putin’s new decree will solve the problem of extraditing Special Military Operation veterans to other countries​

MOSCOW, January 4. /TASS/. The decree of Russian President Vladimir Putin on granting Russian citizenship to foreigners who have entered into a contract with the RF Armed Forces can solve the problem of extraditing Special Military Operation veterans to other countries for mercenarism. This opinion was expressed by the head of the State Duma Committee on Information Policy, Alexander Khinshtein.

“Now the problem with the extradition of Special Military Operation veterans to other countries, where they will be punished for “mercenarism,” will be resolved. Russia does not extradite its citizens!” - he wrote in his Telegram channel.

Earlier, Putin signed a decree on granting citizenship of the Russian Federation to foreign citizens who have entered into a contract for military service in the Armed Forces of the Russian Federation or military formations, as well as members of their families.
https://tass.ru/politika/19675781
 
Nykyään vaan näyttää siltä että ukrainalaiset dronekuskit osuvat liikkuvaan mönkijäänkin hämmästyttävällä tarkuudella, ennakotkin menee kohdalleen usein ihan prikuulleen. Kovia jätkiä nuo ukrainalaiset, kunnioitus senkun vain nousee. :salut:
Kaikki kunnia ukrainalaisille dronekuskeille! Harjoitus tekee mestarin ja monet ovat päässeet "harjoittelemaan" ja paljon. En ole dronella koskaan pommittunut mitään, joten seuraava pohdiskelu on ihan peruskoulun fysiikkaa.

Helpointa osuminen on tietenkin tyynellä säällä ja paikallaan olevaan maaliin. Tällöin drone voidaan parkkeerata kohteen yläpuolelle ja pudottaa pommi suoraan alaspäin. Tähtääminen on helppoa, jos dronen kamera osoittaa suoraan alaspäin. Mutta voiko siihen luottaa? Tarkkuus kärsii heti, jos kamera on yhtään vinossa. Tuulisella säällä dronea ei voi parkkeerata kohteen yläpuolelle, koska tuuli "sortaa" sekä dronea että putoavaa ammusta sivulle. Taitava dronekuski arvioi tuulen vaikutuksen ja korjaa dronen paikkaa sopivasti vastakkaiselle sivulle, jonka jälkeen tuuli ja painovoimat hoitavat loput. Liikkuvaan kohteeseen osutaan periaatteessa samalla tavalla: dronella lennetään kohteen yläpuolella siten, että kohde pysyy paikallaan kamerakuvassa (sama suunta ja nopeus), ja tehdään tuulikorjaus kuten yllä.

Liikkuvaan kohteeseen osuminen tuulisella säällä ei ole yhtään sen ihmeellisempi juttu: jos kohde liikkuu pohjoiseen 40km/h ja tuuli on idästä 30km/h, niin kohteen päällä lentävän dronen *ilmanopeus* on 50km/h suunnilleen koilliseen (nopeus on vektorisuure) ja tuulikorjaus tehdään tämän ilmanopeuden mukaan. Erikoistapaus: Ryssän mönkkäri ajaa etelään 36km/ h ja tuuli on pohjoisesta 36km/h, jolloin dronen ilmanopeus on nolla ja pudotus voidaan tehdä suoraan yläpuolelta. Dronekuskin ei siis tarvitse tietää kohteen eikä tuulen nopeuksia vaan dronen oma ilmanopeus riittää! Kiinteäsiipisellä lennokilla ei voi käyttää samaa pommitustaktiikkaa, koska lentokonetta ei voi "parkkeerata" kohteen yläpuolle samalla tavalla kuin dronea.

En siis yhtään ihmettele, että hyvissä olosuhteissa liikkuviinkin kohteisiin tulee napakymppejä! Parhaat dronevirtuoosit osaavat hyökätä oikealla hetkellä ja osuvat tarpeeksi lähelle myös puuskaisessa tuulessa ja vähän mutkaisemmallakin tiellä vaikka aina ei aivan napakymppiä tulisikaan.
 
Tässä vielä kommenttia tuosta vituiksi menneestä ryssän hyökkäyksestä.


Miinakenttä tekee kaiken työn. Näyttää että keulilla menevän vaunun oikean puolen(kuvaus suunnasta) miinajyrä on jotenkin tynkä, taidettu ajaa jo aijemmin paskaksi jyrä siltä puolen ja räjähdyksen jälkeen nähdään että juuri sen puolen tela on poikki.

Nämä vaunuilla miinoitetun pellon yli ajamiset ovat kyllä aivan yhtä turhan kanssa, lopputulos tiedossa käytännössä jo etukäteen. Loistavaa jos ryssä jaksaa hakata päätään seinään, fiksumman osapuolen täytyisi keksiä jotain muuta.

En tiedä, joku röyhkeä peliliike täysin epätodennäköisestä suunnasta (sekä isossa että pienessä mittakaavassa) jota ei kenties olisi läpeensä miinoitettu. Vaunut menee mutavapaana aikana aikamoisesta maastosta sopivan pätkän, jos tuossa olisi pakotettu hyökkäämään niin olisin (jo niin moneen kertaan nähdyn pellon yli yrityksen perusteella) kylmästi ajattanut vaunut suoraan juoksuhautojen yli, niitä tuskin on ainakaan alkuperäinen puolustaja miinoittanut ps-miinoilla aivan poteroihin kiinni.

edit: voisi kuvitella että perinteinen todella massamainen telamiinoitteiden käyttö kokisi aikaimoisen renesanssin kotimaisessakin koulutuksessa/taktiikassa = tuppaavat omaavan aivan uskomattoman suuren estearvon vaikka männä vuosina painotettu lähinnä liikettä ja kaikki passiivinen on ollut vanhanaikaista eikä muka pysy nykysodan temmossa mukana :unsure: Löytyyhän sitä telamiinaa meiltä edelleen liki joka portaasta, mutta puhun nyt myös ihan laajoista reilusti etukäteen valmisteltavista ps-miinoituksista mallia ylijohdon pioneerijoukot... kyllä Ukrainassa kaikenlaiset passiiviset ja vahvasti ennalta hyökkääjän tiedossakin olevat miinoitetut alueet ovat näyttäneet todella terävät kyntensä yhä edelleen!

edit2: Ja heti rajalta alkaen täysin jarru päälle, mitään pelivaraa liikkumatilalle/paikoilleen kaivautumiselle ei saa antaa, takaisin työntäminen maksaa verta&kalustoa aivan suhteettoman paljon!
 
Viimeksi muokattu:
Viimeksi muokattu:
Back
Top