Ukrainan konflikti/sota

EU:n sisämarkkinoista vastaava komissaari on sillä kannalla, että miljoonan kranaatin toimitustavoite Ukrainalle voisi edelleen toteutua maalis-huhtikuussa. Se vaatisi EU:n ulkopuolisen viennin rajoittamista ja maiden hallitusten pitäisi kiihdyttää tuotantoa aseteollisuudessa.
Tämä on kyllä haastava siinä mielessä, että Saksa on luvannut 200000 tälle vuotta, Ranska 60000. Mistä saadaan noin nopeasti revittyä lisää??

Edit:/ vai siis tämä on sen viime vuoden projektin jatkoa vai mitä hän tarkoittaa?
 
Ukrainan ”epäonnistunut” vastahyökkäys numeroina.

F_3YsONW0AAETIW


 
Toisaalta voidaan miettiä, mikä tilanne voisi olla, jos olisivat hyökänneet suuremmalla voimalla Zaporizzjassa ja päässeet samanlaiseen läpimurtoon ja rintaman romahdukseen kuin mitä nähtiin Kharkovassa. Entä jos Ukraina olisi nyt Krimin portailla tai jopa työntynyt niemimaan alueelle? Silloin ns. eteläinen maasilta ei olisi olemassa ja kenties Kerchin silta olisi meressä? Tai kenties ei, kenties ryssä olisi suorittanut vastahyökkäyksen ja onnistunut työntämään Ukrainan joukot taaksepäin? Kenties suuren hyökkäyksen riskit olisivat realisoituneet suurina tappioina, mikä olisi johtanut nykyistä suurempiin aluemenetyksiin.

Mahdoton sanoa, miten mikäkin asia olisi mennyt. Mielessään voi keksiä perusteluita ja skenaarioita, mutta varma ei voi olla. Tiedetään vain, mitä on yritetty ja mihin se johti.
Ihan vain nojatuolista huutelemalla itse olisin kyllä hyökännyt jostain muualta vähän pehmeämpään kohtaan. Jokainen sokea lepakkokin näki, että hyökkäyskohta oli kaikkein eniten linnoitettu ja myös se kaikken ennustettavin suunta hyökätä. Ryssä tietenkin laittoi sitten tuonne kaikki mitä irtosi vastaanottamaan.

Itse vanhana Panzer General veteraanina olisin tiedustellut jonkun pehmeämmän kohdan ja painanut sieltä kaikkien haarojen yhteistyöllä. Ehkä se suunta ei olisi kaikkein strategisin, mutta tulosta piti saada aikaiseksi ja tulosta sekin olisi, että jostain Donetskin peräsuosta olisi napattu iso viipale. Tuolla nyt olisi saattanut olla jonkinlaista dominoefektiäkin. Yhdestä kohtaa läpi ja sieltä koukkaus pelottavien lohikäärmehampaiden taakse. Miksei vaikka sitten olisi koukattu ryssän puolelle ja sieltä puolustuslinjojen taakse.

Samaten olisin tarkkaan pohtinut sen Hersonin alapuolella olevan niemimaan valtaamista. En tiedä olisiko millään tavalla järkevää, mutta sieltä olisi lyhyempi matka kaikenlaiseen tihutyöhön Krimin suuntaan. Ei se ryssäkään sinne pääsisi ilmavehkeillä vapaasti lentämään ja tuhoamaan huoltoa jos olisi IT kunnossa.

Joskus yön pimeinä tunteina miettinyt, että jos droneilla tiedustelee maltilla jokaisen montun ja maalittaa tärkeät kohdat. Sitten hyökätään vahvalla tykistöllä ja Himars täsmäiskuilla ja savutetaan niin perkeleesti, niin luulisi raivausvaunujen saavan uran aikaiseksi. Jokainen ryssä joka nostaa päätään 5km säteellä saisi heti päähänsä dronen. Dronetiedustelu ja häirintä koko ajan mukana kun seuraavan 5km matkalla uudet ryssät nostavat päätään montusta. IT pitäisi kyllä kulkea jotenkin mukana, ettei jäädä siihen ekaan 5km etenemiseen.
 
Viimeksi muokattu:

Tuossa venäläistä promovideoa. Sen mukaan myös rypälepommi eli voi sisältää 15 pienempää pommia joille jokaiselle oma maali
 
Viimeksi muokattu:
Ihan hyvät "numerot" Hinnat tietysti päästä vedettyjä eikä mitenkään reaalimaailmasta. Ei ryssän romulle voi laskea dollarihintoja lainkaan, romu on valmistettu NL aikaa jolloin ei sille laskettu sisäisesti edes valuutta-arvoa. Kuinka paljon Ukrainalle mahtoi maksaa? Oliko Pyrrhoksen voitto? Tää on tätä spinnausta, ei mene enää läpi tässä vaiheessa Ukrainankaan puolelta. Realistisia arvioita saadaan sitten joskus sodan jälkeen mutta kaikesta päätellen aika kalliiksi kuitenkin kävi kummallekin. Valitettavasti.
 
Venäläiset eivät pelkää F-16:a mutta kirjoittavat niiden tuhosta jo nyt. Artikkelin mukaan koneita olisi toimitettu purettuna (miksi?) Ukrainaan ja mahdollisesti kokoamattomia koneita on tuhottu.

Russia has announced a hunt for Ukrainian F-16s: some of them have already been destroyed​

The Russian Aerospace Forces are systematically launching missile strikes at possible bases of American F-16 fighters, which have already arrived in Ukraine disassembled. A former military pilot who runs the Fighterbomber Telegram channel spoke about this on the air of the “333” program.

Kyiv periodically reports on the arrival of American fighters in Ukraine, which, supposedly, can change the course of hostilities. Recently, for example, information appeared about the appearance of fighter jets in Ukraine, although they are still in a disassembled state.

According to the military pilot and admin of the Fighterbomber channel, this is another “miracle weapon” that has supposedly appeared in the hands of the enemy many times, but no one has seen it yet. The appearance of aircraft, even in disassembled form, still remains at the level of rumors. However, the expert does not rule out that the planes may already be destroyed.

The former pilot said that the Ukrainian side managed to agree on issues related to the training of the first group of Ukrainian pilots to fly American fighters.

- The first stage of training is designed until 2025... Now two or three pilots are being shown, but in general, it is planned to retrain up to 48 pilots, one and a half thousand engineers and technicians who will service the F-16. At first they will work under the supervision of foreign specialists from the UK, USA, Romania and Poland. Of these, about 200 are officers. Not everyone will be officers, there will also be sergeants, privates, etc.

According to the military pilot, based on the stated number of Ukrainian pilots, we can talk about approximately 24 American aircraft that were allocated to Ukraine.

The expert recalled the story of the American Abrams tanks, which, according to some sources, are already in Ukraine, but so far no one has seen them on the line of combat contact. It is possible that tanks are deliberately not released onto the battlefield - the vaunted military equipment simply may not withstand either the intensity of hostilities or weather conditions. The same fate may await the F-16 aircraft, which, it seems, have also been greatly overpraised.
https://www.mk.ru/politics/2024/01/...skie-f16-chast-iz-nikh-uzhe-unichtozhena.html
 
Venäjän laivaston kapteeni on jäätyny Kannaksella kuoliaaksi.

Ja tässä linkki
Nih. Entisen tyttöystävän enokin, joka ei kuitenkaan ollut edes Venäjän laivaston kapteeni, jäätyi aikanaan kuoliaaksi Kanta-Hämeessä. Tinttasi hyvän, vuosikausia kestäneen harjoittelun, joka ei kuitenkaan oletettavasti siltikään vetänyt vertoja Venäjän laivaston kapteenin treenille, päälle kolme päivää Dry- ja Finlandiavotkaa tammikuun pakkasilla ja lähti sitten t-paidassa ja pitkissä kalsareissa mielestään ostamaan yöllä tupakkia. Miinus parissakymmenessä. Lehdenjakaja oli viiden maissa löytänyt hangesta lopullisesti sammuneena. edit: Kuutisen tuntia oli ollut ulkona, ei tuolla Sairiossa arkiehtoona kukaan ollut jalkaisin ulkona liikkunut puolenyön jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:
Venäläiset eivät pelkää F-16:a mutta kirjoittavat niiden tuhosta jo nyt. Artikkelin mukaan koneita olisi toimitettu purettuna (miksi?) Ukrainaan ja mahdollisesti kokoamattomia koneita on tuhottu.

marras-joulukuussa oli xwitterissä huhua, että Ukrainaan olisi toimitettu osina muutama F-16. Voisi ajatella, että huolto-organisaatiolle oivaa harjoitusta kasata koneita osista. Oppii ymmärtämään toimintaperiaatteen mitä pinnan alla on ja missäkin järjestyksessä sekä tarvittavat työkalut tulee hankittua. Jotta ovat valmiina kun pilotitkin ovat.

Sinänsä nuo koneet varmasti ovat ryssän maalitusprion kärjessä.
Mutta mistäs näistä tietää. Täällä voidaan vain arvailla eri lähteiden tietojen oikeellisuutta.
 
Paitsi, että Ukrainan väestöpyramidi on noiden nuorten ja työkykyisten suhteen ennen sotaakin ollut jo huonommalla tasolla kuin Suomen (tässä taustalla varsinkin Toisen Maailmansodan kuolinuhrien määrän heijastevaikutukset sukupolvittain aina 2MS:n kuolinuhrien ja heidän puuttuvien jälkeläisten ja jälkeläisten jälkeläisten, jne... osasta väestöä).
capture

capture
Niin, eihän Ukrainalla ole tuon diagrammin mukaan kuin vaivaiset 1,85 miljoonaa 20-40 -vuotiasta miestä. Ehkä niillä kuitenkin yhden kenttäarmeijan varusta...
 
Viimeksi muokattu:
Ihan hyvät "numerot" Hinnat tietysti päästä vedettyjä eikä mitenkään reaalimaailmasta. Ei ryssän romulle voi laskea dollarihintoja lainkaan, romu on valmistettu NL aikaa jolloin ei sille laskettu sisäisesti edes valuutta-arvoa. Kuinka paljon Ukrainalle mahtoi maksaa? Oliko Pyrrhoksen voitto? Tää on tätä spinnausta, ei mene enää läpi tässä vaiheessa Ukrainankaan puolelta. Realistisia arvioita saadaan sitten joskus sodan jälkeen mutta kaikesta päätellen aika kalliiksi kuitenkin kävi kummallekin. Valitettavasti.
Eiköhän tuo ole laskettu niin, mitä tuon kaluston korvaaminen uudella maksaa rauhan aikana. Toki pitää ottaa huomioon, että osa kalustosta oli tosi vanhaa, mutta jos halutaan tuo määrä kalustoa saada takaisin, niin vähintään se tuon maksaa. Esim. tuossa käytetty 2.5 milj uudesta tankista on kyllä reilusti alakanttiin.

Ja todellisuudessa venäjän teollinen kyky ei riitä tämän sodan tappioiden korvaamiseen, joten siinä mielessä tuo vähän epärelevantti summa, mutta kertoo jotain noista tappioista.
 
Sanotaan että sota on nuorten miesten puuhaa, mutta ei näköjään.
 
No tuliko se todistettua, että näin oli? Challengerit oli taistelussa ja hyökkäämässä?

Kyllä sullakin valitettavasti menee välillä siihen, että kun tiltu kertoo jotain, niin sitten se on niin.

En osaa edelleenkään olla pessimisti, kun se rintama ei liiku, vaikka käihkön mukaan ylivoima on 1:10neen. Jos nykyisillä avustuksilla pärjätään näin ja keväästä omalla tuotannolla ja toivottavasti lisäavulla, niin kyllä joku linja murtuu ennen kesän loppua..
Parempi kysymys olisi monta näitä on enää jäljellä.
 
minulla jotenkin iso kuva hämärtyy enkä saa otetta:
- onko Ukrainalla ammus pulaa todella 1:10? Vähempi tai ei ollenkaan
- jotenkin tuntuu Ukrainan liiaksikin säästelevän sotilaiden menetyksiä vai kuinka paljon niitä on mennyt viime aikoina? Luulisi linjan läpi pääsevän jostain 1000km matkalla. Olisi edes sellaisia yrityksiä läpi kentästä ja mekanisoitua perään paljon.

Huomion arvoista on, ettei Ukraina länsi vehkeilläkään pääse varustellusta (miinoitus) linjasta läpi vaikka toisella puolen on heikosti koulutettua porukkaa. Ajatuksena, makkaranpaisto porukka riittää meilläkin miinakentän vartijoiksi ja varustelluissa asemissa ottamaan vastaan vihollinen.
 
Viimeksi muokattu:
minulla jotenkin iso kuva hämärtyy enkä saa otetta:
- onko Ukrainoalla ammus pulaa todella 1:10? Vähempi tai ei ollenkaan?
- jotenkin tuntuu Ukrainan liiaksikin säästelevän sotilaiden menetyksiä vai kuinka paljon niitä on mennyt viime aikoina? Luulisi linjan läpi pääsevän jostain 1000km matkalla. Olisi edes sellaisia yrityksiä läpi kentästä ja mekanisoitua perään paljon.

Huomion arvoista on, ettei Ukraina länsi vehkeilläkään pääse varustellusta (miinoitus) linjasta läpi vaikka toisella puolen on heikosti koulutettua porukkaa. Ajatuksena, makkaranpaisto porukka riittää meilläkin miinakentän vartijoiksi ja varustelluissa asemissa ottamaan vastaan vihollinen.
1:5

https://en.defence-ua.com/industrie...tillery_ammunition_than_russia_rusi-9125.html

Ukrainan tappiot ovat arvoitus, ilmeisesti dronet lisänneet vakavasti haavoittuneita.

 
Tämä on kyllä haastava siinä mielessä, että Saksa on luvannut 200000 tälle vuotta, Ranska 60000. Mistä saadaan noin nopeasti revittyä lisää??

Edit:/ vai siis tämä on sen viime vuoden projektin jatkoa vai mitä hän tarkoittaa?
Viime maaliskuussa EU asetti tavoitteeksi toimittaa Ukrainalle miljoona 155mm kranaattia 12 kuukaudessa. Joulukuun alussa puolet näistä oli kasassa. Tämä liittyy sen tavoitteen täyttämiseen. Olisi hyvä päästä tuohon, on se miljoonakin ihan välttävä määrä yhden kaliiperin ammukseen, 2.7k päivässä. Joka tapauksessahan Ukraina joutuu säästelemään nyt ammuksia, kun viime vuonna ammuttiin reilummin.
 
Eikö nyt ole vähän eilistä muistella jotain Ukrainan kesän hyökkäyksiä ?

Ei tuolla ketään onnistuneesti enää hyökkää. Menihän ne venäjänkin hyökkäykset sen jälkeen kiville. Oikeastaan hyödytöntä enää spekuloida kuka oli ylioptinistinen ja kuka ylipessimistinen. Sai Ukraina ainakin kokemusta länsikalustolla hyökkäämisestä jos ei muuta.

Tuskin siihen venäjän hyökkäyskykyyn nuo p-korean kranaatit ja ohjuksetkaan paljon auttaa.

Oleellista olisi saada EU:n tuotanto vauhtiin ja EU saisi myös alkaa toteuttamaan secondary sanction politiikkaa mm. Kiinaa kohtaan, jota USA jo tekee. Samoin kuin Turkkia yms sanktio kiertäviä maita kohtaan.

EU edelleen toimittaa elintarvikkeita ja varsinkin lääkkeitä venäjälle. Miksi ihmeessä ? Sulkuun vaan nekin. EU on yksinkertaisesti kusessa, jos venäjä ei saa nyt kunnon tappiota niskaansa tästä seikkailustaan.

Kyllä venäjäkin koko ajan kärsii ja jos Ukraina saa liikekannallepanon järkättyä ja jotain kamaakin niille käytettäväksi, ei se ryssäkään tuolla voita.
 
Back
Top