Ukrainan konflikti/sota

Hoffmanilta hyvä kirjoitus kuinka lähellä NATO-maat ovat sotaa Venäjän kanssa. Putin (Venäjä) ei kiinnosta odottaa tavanomaisten joukkojensa uudelleen kasaamista Ukrainan jälkeen. Venäjä uskoo siihen, että jos tekee yllätyshyökkäyksen ja valtaa alueen X niin voi estää länsimaiden toiminnan uhkaamalla ydinaseilla. Venäjä myös ymmärtää, että he eivät voi voittaa tavanomaisessa sodassa Natoa eivätkä edes pyri Ukrainan kaltaiseen operaatioon.
Aika kuraa koko juttu, kun alkuoletus on jo väärin. Miten niin NATO ei muka tee mitään yllätyshyökkäys X:n jälkeen jos uhataan ydinaseilla????? Nythän on nähty, että NATO on tehnyt aika paljonkin, vaikka jatkuvasti on uhattu ydinaseilla ja vaikka kohteena ei edes ollut NATO maa.

Tämän kokemuksen jälkeen venäjä keskittynee pullistelemaan Staneissa ja jossain Afrikassa, korkeintaan.
 
Sikäli kun jossain vaiheessa saadaan kuvia tai videota pudotetun A-50U koneen jäänteistä, niin tässä yhden lista näiden koneiden numeroista:

If an A-50 MAINSTAY was shot down, it was likely an A-50U, of which there are not many. Here is my list (which should be pretty accurate) and it could have been one of these aircraft.

1705342659123.png


-

Viestin kommenteissa häneltä kysyttiin näin: Is there any A-50 of the original version (not the U) still in use?

Johon hän vastasi näin: This is what I have but I don't know how current it is.

1705342756099.png

-

Military Balance 2023 mukaan Venäjällä pitäisi olla 7 kpl A-50U koneita ja 3 kpl A-50 koneita, tosin vuonna 2023 valmistui yksi modernisoitu A-50U lisää eli vuoden vaihteessa niiden määrä oli 8 kpl, kunnes nyt menettivät yhden.

Mielenkiintoisesti yllä olevalla listalla on 9 kpl A-50U koneita.
 

Tuhansia drooneja Venäjälle välittäneelle yrittäjälle syytteet – drooneja on voitu käyttää Ukrainassa​

Suomessa toimivat yritykset veivät Tullin tutkinnan mukaan Venäjälle muun muassa yli 3 500 droonia ja puolustustarvikkeita. Tavaraa välitettiin yli kolmen miljoonan euron arvosta.


-------------

Hyvä että näihin puututaan
Alan ymmärtää kuolemanrangaistuksen tarvetta.
 
Ihme että tuossa asemassa olevat (commander of the long-range aviation of the Russian Air Force,) lentävät taistelulentoja.
Mitä ilmeisimmin lilliputtelin peppukipu alkaa olla sillä tasolla että ylintä sodanjohtoa latetaan kentälle katsomaan että se homma alkaa toimimaan. Tilanne alkoi selkeästi eskaloitua kremlissä kun Dnipron ylitys ja sitkeä sillanpää ilmeistyi kartalle. Tuota on nyt lähetetty tulppaamaan melkoinen kööri kenokauloja ja Ukraina on iskenyt niihin oikein urakalla. Tässä ryssän toiminnassa ei ole mitään järkeä ja syy on selkeästi raivoissaan oleva lilliputte. Veikkaan myös että Ukrainalla on ollut ihan tarkkaan tiedossa Gersimovia myöten missä ovat ja iskut on kohdennettu juuri näitä vastaan. Kuolleet ovat myös mitä ilmeisimmin sitä kaartia joka on lilliputten uskollisuus-listalla. Näin sitten tämä uskollinen lähikaarti lähtee kentälle pelastamaan tilannetta kun isäntä uhkaa kaatua kolmenpäivän erikoisen vuosien jumittamiseen.

Pelastusta ei näytä olevan tulossa vaan vain lisää raskaita tappioita. Tämän luotetun korkeimman lähikaartin voi käyttää vain kerran joten eiköhän tilanne indikoi lilliputten todellista paniikkia. Raivo tulee sitten sen paniikin seurauksena.

Joko kyseessä on typerät virheet tai sitten joku vuotaa Ukrainalle tietoja. Todennäköisesti kyse molemmista, eli kreml vuotaa kuin seula ja se viimeinen hätä alkaa olla käsillä.
 
Kyllähän tätä peliä voidaan pelata molempiin suuntiin. Venäjä uhkailee ehkä ydinaseilla, mutta on sitä samaa arsenaalia myös NATO:lla. Uskooko kukaan oikesti, että Venäjän käyttäessä ydinasetta jotain NATO maata vastaan, siihen ei vastattaisi mitenkään. Euroopan johtajat itkisivät "ei enää" ja Venäjä saisi tehdä mitä haluaa? Kyllä varmasti vasta-isku tulisi. Suosittelen joskus itse kunkin katsomaan Stanley Kubrickin mustan komedian Tri Outolempi (Dr. Strangelove). Jostain hassusta syystä se elokuva on edelleen ajankohtainen katsottava, vaikka farssi onkin.
Olisihan se tietysti hienoa, että mitään niin lopullista ei sattuisi, mutta jostain kumman syystä kusipäisyyttä esiintyy myös valtioiden johdossa.
 
Kuurupiilosilla olevista Venäjän sotapäälliköistä:
-'Gera' nyt vähän hukkateillä mutta mitenkäs se syyskuussa(?) Krimin laivaston päämajan risteilyohjusiskussa hoidelluksi epäilty kenraali? Onko ollut enää esillä muualla kuin siinä Teams-kokousväkigalleriassa esiintyneenä häilyvänä hahmona 🤔

Edit: vastaanpa itselleni (sorry sekoilu) . Kyseessä tämä isku
 
Viimeksi muokattu:
Kuurupiilosilla olevista Venäjän sotapäälliköistä:
-'Gera' nyt vähän hukkateillä mutta mitenkäs se syyskuussa(?) Krimin laivaston päämajan risteilyohjusiskussa hoidelluksi epäilty kenraali? Onko ollut enää esillä muualla kuin siinä Teams-kokousväkigalleriassa esiintyneenä häilyvänä hahmona 🤔
Amiraali Sokolovia huhuillaan twitterissä säännöllisesti. Ainoat, jolla tämä herran liikkeistä on varmoja todisteita, ovat Andrew Tate -nimimerkillä kulkevat botit. Jätettäköön linkkaamatta...


Ainoat varmasti elävät ryssät taitaa olla Zakharova, Peskov ja delirium-Dima. Ja vain Peskov näistä ei ole kännissä
 
En ymmärrä mitä eritysitä juhlimista viidessä on. Iris-T:n ulottuma vaakaan 40 km , pystyyn 20 km, eli sen kokoinen kuutio. Aika paljon lisää Ukrainan kattamiseen vaadittaisiin. Vaikkakin on hightechiä ja patterissa kolme laukaisualustaa, tutka-autoa jne 5 on kyllä artesaanityyppistä valmistusta. https://armyrecognition.com/germany...ir_defense_missile_system_technical_data.html
Niin, eihän Iris-T ole kuin lännen kehittynein keskimatkan IT-järjestelmä ja torjuntatodennäköisyys on Ukrainassa ollut häikäisevä. Vaikea tosiaan nähdä, mitä juhlimista viidessä uudessa tällaisessa järjestelmässä olisi... Voisiko olla esimerkiksi juhlan aihetta Harkovan tai Odesan suojeleminen ryssän lentovehkeiltä?
 
Back
Top