Ukrainan konflikti/sota

No tuohon verrokiksi istuisi kyllä Jurmo paremmin. CB90 ilmeisesti 10 kpl luvattu. Jos edes melkein saman verran Suomesta, niin maihinnousupataljoonalle alkaa olla paatit.
Ruotsi toimittaa myös G-veneitä ja todennäköisesti Suomesta toimitetaan myös niitä. Jehut ja Jurmot ovat suomalaisten rannikkojääkäriyksiköiden ykköslinjan kalustoa ja niukkuushyödyke jo nyt. On todella vaikeaa uskoa, että niitä toimitettaisiin Ukrainaan!.
 

Kuvituskuva


GJB_3PyXcAAkfas
 
"Sergeitä" ts, Zu-23-2 on paranneltu Ukrainassa. Näyttäisi olevan positiivinen vaikutus suuntavakavuuteen....

Onkohan todettu, että hajontaa on ollut liikaa osuakseen pieneen ja hitaaseen shahedeiin, tms?
Vai onko tuolla sittenkin tarkoitus kurmottaa Häyhämäisellä tarkkuudella örkkejä normaalia kauempaa?

Niin tai näin, niin kehitys kehittyy ja piippalakkia lakoaa entistä tehokkaammin. :uzi:
 
Ruotsi toimittaa myös G-veneitä ja todennäköisesti Suomesta toimitetaan myös niitä. Jehut ja Jurmot ovat suomalaisten rannikkojääkäriyksiköiden ykköslinjan kalustoa ja niukkuushyödyke jo nyt. On todella vaikeaa uskoa, että niitä toimitettaisiin Ukrainaan!.
Miten vanhat uiskot?
 
U-200 sarjan Uiskot on kaiketi myyty pois 2013, U-300 ja U-400 on jäljellä mutta en lötyänyt mistään tietoa miten paljon niitä on. U-300 oli vitsipediassa mainittu tilatun 4kpl, eikös nuo ole 80-90-lukujen juttuja, niin jos sieltä vanhemmasta päästä on sitten laitettu pois?
 
Kuvankaappaus Ranskan iltauutista, liittyen joukkojen lähettämiseen Ukrainaan. Tässä ovat maat, mitkä ovat ottaneet kantaa joukkojen lähettämisen puolesta tai vastaan.

Macronin puheet ovat nousseet isoksi keskustelunaiheeksi Ranskassa ja poliittisissa ohjelmissa keskustellaan pitäisikö Ranskan lähteä Ukrainan maaperälle.


Katso liite: 95254


Ranskan uutismedioissa mietittiin viime viikolla jos pitäisi lähettää sotilaita. Nyt siellä pohditaan mihin joukot sijoitetaan Ukrainassa :oops:

1710858158571.png

lähde
 
Vastakeino halpisdroonien massahyökkäyksiin on keksitty jo kauan sitten: tehokkaat ilmavoimat. Joo, halpisdrooneja saa paljon halvalla, ja niillä voi sitten rangaista x kilometrin sisällä maassa möyrivää vihollisen tankkia, tykkiä ja jalkaväkimiestä oikein kunnolla. Mutta mitäs jos vihollisella sattuu olemaan kunnolliset ilmavoimat? Venäjällä ja Ukrainalla ei ole, ja sen takia ovat tässä dronetuksen ja miinakenttien ihmislihamuhennoksessa jumissa. Mutta jos laitetaan jomman kumman tilalle vaikka USA, niin homma näyttääkin vähäsen erilaiselta.

Jos on tehokas ilma-ase, ei tarvitse hakata päätä dronejen ja miinakenttien seinään maavoimien lihahyökkäyksillä, vaan dronejen ulottumattomissa pörräävät hävittäjät ja pommikoneet satavat rautaa vihollisen niskaan taivaalta. Vihollisen logistiikka räjäytetään, sillat, satamat, öljynjalostamot ja -säiliöt, ammusvarastot, junat ja kuorma-autot saavat täsmäpommista niskaan. Mitä se droonimies nyt tekee, kun logistiikka ei kulje, mistä saat safkat ja lisää niitä drooneja? Vaikka ei niitä drooneja oikeastaan heti tarvitsekaan, kun ei ole vihollisia lähelläkään kantomatkan sisällä. Ja siinä vaiheessa kun ne ilmavoimat alkaa jahdata niitä droonimiehiä korsuissaan, alkaa huumori olla vähissä. Kun on tehty sopivasti vahinkoa, ilmavoimat siirtyy möyhentämään niitä linnoituslinjoja, tuhoaa sieltä tykistöt sun muut ja pakottaa jätkät pysymään piilossa tai kuolemaan. Samalla voidaankin sitten alkaa rauhassa tuhoamaan niitä miinakenttiä sieltä mistä halutaan jossain vaiheessa edetä maavoimalla, sitten kun ne miinakenttiä suojaavat linnoitukset tykistöineen ja dronemiehineen on tuhottu. Toki vihollinen yrittää tätä kaikkea alusta asti estää omilla ilmavoimilla ja ilmatorjunnalla, mutta ei se toimi jos vastassa on tehokas ilma-ase häivekoneilla ja kehittyneellä SEAD/DEAD-kyvyllä vihollisen ilmatorjunnan lamauttamiseksi. Siihen on syy miksi jenkit ovat aina panostaneet tähän asiaan niin suurella rahalla. Se nimittäin toimii.

Olen monessa yhteydessä ja monta kertaa sanonut että dronehype on lähtenyt aivan lapasesta. Hyödyllinen työkalu se drooni on, mutta ei mikään sodankäynnin luonteen täysin mullistava superase joka tekee kaikesta muusta kertarysäyksellä vanhanaikaista ja turhaa. Ilmavoimat on se mikä edelleen jyllää, ja ilmavoimaa vastaan halpisdronella ei tee yhtään mitään, muuta kuin siinä tilanteessa että saat vietyä ne dronemiehesi vihollisen tukikohtien lähelle ja yrität siellä sitten syvällä vihollisen alueella hyökkäillä maassa olevia ilma-aluksia vastaan. Ei ole helppoa sellainen puuha, ja vihollinen toki varautuu sellaiseen parhaansa mukaan. Ja jos ne vihollisen hävittäjät operoikin lentotukialukselta, sitten tämäkään kikka ei ole edes mahdollinen.

Tehokkaat ilmavoimat ovat toki todella kalliit. Ja sen vuoksi halvempiakin ratkaisuja halpisdroonimassoihin on jo testissä, esim. energia-aseet. Laseria liikkuvan lavetin kyytiin ja dronet taivaalta 10 euron laukaushintaan, yhtäkkiä ne droonit ovatkin kalliimpia kun niiden tuhoamiseen käytettävä ammus. Ennen kuin laservehkeitä nähdään käytössä niin kehittynyttä ammusilmatorjuntalavettia tullaan käyttämään järkihintaiseen dronemassojen siivoamiseen. Unohtamatta tietenkään drooneja joiden tehtävä on toisten droonien tuhoaminen. Droonien välisiä koiratappeluita on jo muutama nähtykin Ukrainassa.

Droonit tulevat olemaan osa tulevaisuuden sodankäyntiä, se on selvä juttu. Ovathan ne olleet osa sodankäyntiä jo ainakin Vietnamin sodasta asti, missä jenkit käyttivät droneja huomattavan paljon esim. tiedusteluun. Mutta ei se homma niin tule menemään, että dronejen takia ei enää tarvita hävittäjiä, lentotukialuksia tai panssarivaunuja, tai edes jalkaväkimiehiä. Sellainen pohdinta missä mietitään ostetaanko hävittäjiä tai lentotukialus vai tsiljoona halpisdroonia ei ole järkevää kehittyneelle maalle. Tietysti on sellaisia maita, joilla ei ole joko varaa tai muista syistä mahdollisuuksia hankkia tai operoida hävittäjiä tai varsinkaan lentotukialuksia, ehkä esim. kukaan ei halua myydä sellaisia ja itse ei osata valmistaa. Sellaiselle maalle halpisdronemassa on järkevämpi sijoitus, se on täysin totta.

Tähän sotaan ei Ukraina ehdi saamaan kunnon ilmavoimia, mutta jos sota päättyy hyvin niin tulevaisuudessa näemme varmasti Ukrainan panostavan sellaisiin jos talous vain sallii.

Drone-ilmavoimat tulee jyräämään perinteiset ilmavoimat 100-0. On vain ajankysymys kun tekoäly on ihmislentäjää vastaan ylivoimainen.
 
Drone-ilmavoimat tulee jyräämään perinteiset ilmavoimat 100-0. On vain ajankysymys kun tekoäly on ihmislentäjää vastaan ylivoimainen.
Ja jo aikanaan Star Warsissa huomattiin, että dronejoukot ovat täysin altavastaajia kloonatuille sotilaille...

Saattaa hetken aikaa mennä, ennen kuin drone-ilmavoimat korvaavat miehitetyt laitteet. Ihan mukavaa, että porukka innostuu uusista laitteista, mutta usko dronejen kaikkivoipaisuuteen tuntuu aika monella lähteneen lapasesta.
 
Ja jo aikanaan Star Warsissa huomattiin, että dronejoukot ovat täysin altavastaajia kloonatuille sotilaille...

Saattaa hetken aikaa mennä, ennen kuin drone-ilmavoimat korvaavat miehitetyt laitteet. Ihan mukavaa, että porukka innostuu uusista laitteista, mutta usko dronejen kaikkivoipaisuuteen tuntuu aika monella lähteneen lapasesta.
Samalla kaavalla voi väittää että kaikki dronet ja hävittäjät katoavat taivaalta kun lasertykit ja railgunit saadaan toimimaan ja alkavat pyyhkimään taivasta
 
Tässä muuten Maria Drutska sanoo, että Venäjän energiaministeriön mukaan Venäjällä on 88 öljyjalostamoa joista 38 on toiminnassa(tarkoittanee viime vuotta.) ja yhteensä nämä 38 öljyjalostamoa jalostaa 280 miljoonaa tonnia öljyä vuodessa. @Sextiettan @pitkäpyssy @Antares
 
Samalla kaavalla voi väittää että kaikki dronet ja hävittäjät katoavat taivaalta kun lasertykit ja railgunit saadaan toimimaan ja alkavat pyyhkimään taivasta
Näin se on, normaalia ase - vasta-ase kilpailua. Ei konekivääri mihinkään kadonnut, vaikka keksittiin panssarivaunu. Ei panssarivaunu mihinkään kadonnut, vaikka keksittiin panssarintorjuntaohjus. Dronet tulevat olemaan totta kai yksi lisäkeino, mutta eivät ne korvaa mitään aikaisempaa sodankäyntivälinettä. Ja kuten muutama viesti aikaisemmin jo kirjoitettiin, vahvat ilmavoimat on jo nyt keino estää dronejen parveilu.
 
Se on muuten jännä, että ne ovat Romaniassa. En pitäisi mahdottomana, että ne tukeutuisivatkin Romanian tukikohtiin ja operoisivat sieltä?

En usko että näin tulee tapahtumaan, syynä se että Ukrainan ilmavoimien operointi Romaniasta tekisi näistä lentotukikohdista ryssän kohteita.

Tosin vaikka hävittäjiä ei operoitaisi Romaniasta niin kenties tarvittaessa huolto yms. saatettaisiin järjestää Romaniassa? Tai osa siitä, koska Ukrainan naapuri Puola lentää myös F-16 hävittäjillä ja Puolan teollisuus on muutenkin vahvasti mukana Ukrainan sotatarvikkeiden kunnostamisessa.

Voidaan tietysti pohtia, miksi Romania olisi ryssän iskujen kohde, jos Valko-Venäjä ei ole (ainakaan suoraan) joutunut Ukrainan iskujen kohteeksi. Ryssä kuitenkin hyökkäsi suoraan Valko-Venäjän alueelta ja laukaisi sen ilmatilasta erilaisia risteilyohjuksia ainakin vuonna 2022, kenties myös sen jälkeen (en muista). Ryssä on myös laukaissut sieltä Shahed-136/131 / Geran-2 droneja sekä ilmeisesti erilaisia ohjuksia kohtia Kiovaa (ainakin S-300 / S-400 ja Iskander, jos en muista väärin). Lisäksi, muisteluni mukaan, ryssän MiG-31K hävittäjät eli ne Kinzhalien laukaisuun modernisoidut ovat ainakin jossain vaiheessa operoineet Valko-Venäjän lentokentiltä.

Epäilen silti että Romania, ja laajemmin NATO ei ole halukas "osallistumaan sotaan" näin suoraviivaisesti eli F-16 koulutus voidaan järjestää Romaniassa mutta sen jälkeen koneet lennetään Ukrainaan ja operointi tapahtuu Ukrainan kentiltä.
 
Oletan että ovat olemassa, mutta ei se silti tarkoita että nämä ovat huomenna Ukrainassa.

Pitää sopia maksamisesta sekä tietysti toimitus vie oman aikansa. Eikä toki voida tietää, onko tämä toinen 700 000 kpl jossain varastossa vai osaksi valmis, osaksi tekemättä.

Ensimmäisen 800 000 laukauksen osalta meni oma aikansa, pitäisi melkein tarkistaa, kauanko kesti ensimmäisestä tiedotteesta maksukuvion ratkaisuun ja ensimmäisiin toimituksiin. Oma näppituntuma on että pari kuukautta ainakin, mutta voin muistaa väärin. Joku voisi sanoa että äkkiäkös tuosta sovitaan, mutta maksajina on useita eri maita ja puhutaan rahasta, joten sopiminen vie aikansa.

Silti positiivinen uutinen, vaikka näiden toimitukseen menisi muutama kuukausi. Silloinkin ne tulisivat Ukrainan käyttöön toukokuussa tai kesäkuussa 2024, jolloin oletan ryssän yrittävän uudestaan. Kenties nyt vaalien jälkeen nähdään joko virallinen mobilisaatiokierros tai jonkinlainen puolivirallinen mutta aikaisempaa laajempi varjomobilisaatio. Rospuuttokausi voi olla tänä keväänä lyhyempi, joten huhtikuu, toukokuu ja kesäkuu lienevät taas aktiivisia erilaisten kokeilujen osalta.
Se täytyyy kyllä sanoa, että Tsekit toimivat mallikkaasti. Kun eivät omista varastoista pysty kaikkea antamaan, etsivät maailmalta ja sanovat: "Täällä näitä ois, tulkaas poijaat mukaan maksamaan. Hämmästelen tyytyväisenä!
 
The US will not allow Ukraine to lose the war with Russia - Pentagon chief Lloyd Austin

"Ukraine's troops face harsh conditions and hard fighting, and Ukraine's civilians endure a constant barrage of Russian missiles and Iranian drones. But Ukraine won't back down, and neither will the United States. So our message today is clear: The United States will not let Ukraine fail. This coalition will not let Ukraine fail. And the free world will not let Ukraine fail," said the US Defense Secretary Lloyd Austin Austin at the 20th meeting of the Ukraine Defense Contact Group at Ramstein Air Base, Germany.

He also highlighted new aid packages from the Czech Republic, Germany, France, Denmark and Sweden, calling them "investments in Ukraine's just battle against Russian aggression" as well as global security.

"Ukraine's survival is on the line, and all of our security is on the line,” Austin said.

Linkki
 
Ukrainalaisuusnatsit tappoivat Belgorodin eläintarhan kengurun!

At the Belgorod Zoo, a tame kangaroo named Grundy died during shelling.​

In the Belgorod Zoo, Bennett’s tame kangaroo named Grundy died during shelling of the city by the Armed Forces of Ukraine (AFU). The zoo's press service reported this on its page on the social network VKontakte on March 19.

“Grundy, our pet Bennett kangaroo, was killed in the shelling. The exotarium and the kangaroo enclosure were damaged by cluster fragments. Unfortunately, Grundy was outside at the time... All animals are amazing and beautiful, but Grundy was special,” the message says.

The zoo said that Grundy was brought from St. Petersburg in 2019. She was friendly, meek, but fearless, she allowed herself to be petted, ate from her hands, and most of all she loved grape branches. In 2022, Grundy gave birth to baby kangaroos for the first time. This year the zoo hoped for a second offspring, but these plans were not destined to come true.

“There are no words to convey the pain. And anger. And powerlessness. We are glad that none of the employees were injured,” the press service wrote.

They noted that zoo workers continue to perform their duties every day, despite the danger, because the animals are completely dependent on the care of the staff.

The zoo promised to plant grapes in memory of the dead kangaroo when calm conditions return to Belgorod.
https://iz.ru/1668081/2024-03-19/v-...-pri-obstrele-pogibla-ruchnaia-kenguru-grandi
 
Tässä muuten Maria Drutska sanoo, että Venäjän energiaministeriön mukaan Venäjällä on 88 öljyjalostamoa joista 38 on toiminnassa(tarkoittanee viime vuotta.) ja yhteensä nämä 38 öljyjalostamoa jalostaa 280 miljoonaa tonnia öljyä vuodessa. @Sextiettan @pitkäpyssy @Antares

Öljy ja kaasu eivät kuulu minun tietovarantoon, joten kommentoin varovasti.

Seuraavien lainausten lähde (julkaistu April 2019, avaa pdf-tiedoston): https://www.oxfordenergy.org/wpcms/...-changing-rules-at-home-and-abroad-WPM-80.pdf

Jalostusmäärä per vuosi kuulostaa tolkulliselta, tässä aikaväliltä 2010-2018 (kuva sivulta 18 / pdf-tiedoston sivulta 22):

1710865242166.png

-

Lainaus saman lähteen sivuilta 4-5 / pdf-tiedoston sivuilta 8-9:

At present, Russia’s refining capacity is about 329 mt, with the bulk being concentrated in 33 fully-fledged refineries and the rest in specialized gas condensate processing facilities, specialized lube plants, and a number of mini-refineries. Russian refining operations are highly concentrated, with over two-thirds of the output produced at the facilities being controlled by five vertically integrated companies (VICs). The Soviet oil industry was reorganized in the early 1990s into 16 large vertically integrated companies (VICs), each combining exploration, production, refining, distribution, and retailing. Following recent consolidation, only five large oil VICs remain: Rosneft, Gazpromneft, Lukoil, Surgutneftegaz, and Tatneft. Rosneft is the largest refiner in Russia with a share of 33 per cent; it processed over 101 mt in 2018, if its share in Slavneft’s Yaroslavl refinery is included (see Figure 1).Taken together, the VICs accounted for 73 per cent of Russia’s total refining throughput in 2018. The remaining throughput is distributed among large and small independent refineries, and a few dozens ofsmall ‘teapots’

1710866119032.png

Figure 2 illustrates the individual characteristics of Russia’s main refineries. The modernization of Russian refineries over the past 10 years has improved the yields and the quality of the products, but as of 2018 the country’s refining throughput is still very high relative to domestic demand – only about half of the refining output was consumed at home, and almost 150 mt of refined products were exported. The yields at some refineries belonging to VICs are still poor, and Russia’s die-hard teapot refineries still account for a sizeable share of total output.


1710866015790.png
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top