Ukrainan konflikti/sota

Stanimir Dobrev kirjoittaa että polttoaineen toimituksia on tehty olemassaolevista reserveistä, mistä syystä tilastot eivät toistaiseksi näytä dronejen aiheuttamia vaikutuksia tuotantokapasiteettiin:

During mid March Ru oil companies maintained gasoline deliveries due to existing reserves.

Statistics do not yet reflect the damage done to refinery capacity and gasoline production declined to 779 400 tons during 13-19th of March according to Kommersant.

The data matches a period of 7 days but does not match the reporting period that's due to come out on March 27th 2024.

It overlaps partially with 11-17th of March when output was down to 815 300 so I expect if it is accurate a further decline for 18-24th of March.


https://www.kommersant.ru/doc/6593170

03/25/2024, 01:12
4K2 minutes.

Gasoline lifted from tanks​

Oil companies avoided supply cuts amid refinery accidents​

According to Kommersant, Russian oil workers maintained the volume of gasoline supplies to the domestic market in mid-March, despite drone attacks on a number of refineries. At the same time, gasoline production decreased by about 4%. The difference is covered by accumulated reserves, the level of which is still significantly higher than a year ago. The total refining volume at Russian refineries has so far decreased by only 0.5% by February. However, the statistics do not yet reflect the effect of a decrease in output at the Samara Group refineries, including the attack on the Kuibyshev Refinery.

KMO_134935_02379_1_t222_074052.jpg

Drawing: Viktor Chumachev, Kommersant


Gasoline production in Russia for the week of March 13–19 fell by 3.9% relative to the previous week and by 5.2% relative to the production plan - to 779.4 thousand tons (111.3 thousand tons per day), interlocutors say to Kommersant”, familiar with statistics. The minimum production volume was recorded on March 18 - 104.7 thousand tons per day. This is the first week when gasoline production was affected by drone attacks on the Nizhny Novgorod, Ryazan and Syzran refineries.

Despite the decrease in production, gasoline supplies to the domestic market during the reporting week even increased slightly compared to the previous one - by 0.3%, to 794.2...

(loput artikkelista vaativat rekisteröitymisen)

 
Viimeksi muokattu:
Viimeksi muokattu:
Mielenkiintoista: näiden satelliittikuvien perusteella ohjukset (olivatpa ne mitä tahansa) olisivat osuneet maihinnousualusten viereen laituriin ja mikä-lie kuivatelakka tai vastaava tuo toinen onkaan.

"Storm Shadows" missed Russian landing ships in Sevastopol bay #Crimea

1711348861666.png


-

MUTTA, toisaalta, GUR tiedottaa näin:

The damage to the amphibious assault ship Yamal in Sevastopol is critical! - GUR.

Hole in upper deck, roll over to starboard. The reconnaissance ship "Ivan Churs" - rosZMI was also damaged. He was hit by two rockets. The victims are unknown. I keep my fingers crossed

https://t.me/DIUkraine/3633


https://t.me/DIUkraine/3633

The large Russian amphibious assault ship "Yamal" was hit - details of the damage

💥On March 23, 2024, in the temporarily occupied Crimea, the objects of the Black Sea Fleet of the aggressor state of Russia were successfully hit by fire.

☑️In particular, the 13th ship repair plant of the Russian Federation in Sevastopol was attacked, where, among other things, the large enemy amphibious ship "Yamal" was moored.

❗️According to Ukrainian military intelligence, the nature of the damage to the Yamal submarine is critical: a hole in the upper deck caused it to roll to the starboard side.

✔️The occupiers are continuously pumping water out of the damaged ship, which took part in the annexation of Crimea, and was undergoing repairs from 2017 to 2023.

👉Other details about the losses of the aggressor as a result of the missile attack of the Security and Defense Forces of Ukraine against the military facilities of terrorist Russia are being clarified.

🇺🇦Glory to Ukraine!

t.me/DIUkraine/3633
32.2Kviews
edited
Mar 25 at 08:18


-

Sanoisin että perinteisesti GUR on ollut varovainen lausunnoissaan eli eivät sano sellaista joka ei pitäisi paikkaansa tai voisi osoittautua myöhemmin vääräksi tiedoksi / luuloksi.

Satelliittikuvista nähdään se mitä on selkeästi nähtävissä. Vasta myöhemmin nähdään, käytetäänkö näitä maihinnousualuksia operatiivisesti vai hinataanko esim. jollekin telakalle odottamaan korjausta.
 
Viimeksi muokattu:
Rostovin alueella sijaitsevaa voimalaitosta vastaan hyökätty droneilla:

Last night, UAVs attacked the Novocherkassk solid fuel power plant in the Rostov region, Russia.

The strike caused a fire and forced two power units to go offline.

Source: Telegram / Vorposte, Sternenko



-

Novocherkassk sijainti kartalla:

Good morning everyone,
Thermal power plant in Novocherkassk.


Katso liite: 95669


Kyseessä ilmeisesti tämä, yksi luoteisen Venäjän uusimmista sähköntuotantolaitoksista, otettu 2016 käyttöön. Maksimi sähköteho 330 MW.


Tärkeimmät osat on tehnyt Sumitomo, joten taitaa olla varaosat hiukkasen kiven alla.
 

Ei nähty hyökkäystä mutta ryssän propagandatorvet kuuluttivat tuosta suureen ääneen eilen illalla.

Alkuperäinen lähde tai yksi niistä taitaa olla tämä Telegram-viesti:

https://t.me/RVvoenkor/64560

https://t.me/RVvoenkor/64560

1711349771692.png

Russia is preparing a new retaliatory strike: Bombers are again preparing for takeoff

▪️Ukrainian propaganda resources report this with alarm, publishing a map and describing the “situation at Russian airfields”:

➖Airfield "Engels". After a night attack, 7x TU-95MS landed. After landing, the sides were already equipped with new X-101/555/55 missiles .

➖
Olenya airfield. After a night attack by the Russian Aerospace Forces on the Olenya airfield , 7x TU-95MS
landed . The sides are also being equipped with missiles again.

➖
Mozdok airfield
. There are 12 TU-22M3 at the airfield , all boards are equipped with Kh-22/32 missiles , there is a high probability of these boards being involved in the next missile attack.

➖
Airfield "Savasleika"
. MiG-31K are in combat readiness.

❗
“The probability of departures in the near future is high,” the enemy emphasizes.

t.me/RVvoenkor
t.me/RVvoenkor/64560
651.9Kviewsedited
Mar 24 at 19:09

-

Väitetään että "ukrainalainen propagandakanava" olisi julkaissut "tilannekatsauksen Venäjän lentokentistä" - mikä on mahdollista, mutta ei viitata ko. lähteeseen linkillä.

Tekstin mukaan olisi seuraavat määrät pommikoneita eri kentillä:

Engels = 7 kpl Tu-95MS
Olenya = 7 kpl Tu-95MS
Mozdok = 12 kpl Tu-22M3
Savasleika = MiG-31K hävittäjiä, ei kerroa määrää

Ryssäläisen tekstin mukaan nämä on varusteltu Kh-101 ja Kh-22 / Kh-32 ohjuksilla ja niitä tullaan todennäköisesti käyttämään seuraavassa iskussa.

-

Koska ei kerroa alkuperäistä lähdettä, on loogisinta ottaa tämä pelkkänä ryssäläisen keksintönä ja voimafantasiana.

MUTTA katsotaan kuitenkin pikainen tarkastelu, millainen ohjusmäärä voisi olla kyseessä, JOS näillä koneilla tultaisiin tekemään seuraava ohjusisku joskus lähipäivinä.

- Tu-22M3 ovat kantaneet perinteisesti 1 kpl Kh-22 / Kh-32 ohjuksia per pommikone joten sinänsä 12 kpl on mahdollista, mutta suurin määrä näitä ohjuksia per päivä on ollut 8 kpl (vuonna 2024), tosin on myös nähty iskuja joissa on käytetty 4 kpl, 5 kpl tai 6 kpl

- MiG-31K eli Kinzhal-ohjusten laukaisuun modernisoituja hävittäjiä on tietääkseni "noin 10 kpl" eli tässäkin tulee laskea 1 kpl Kinzhal per hävittäjä. Suurin määrä näitä ohjuksia per päivä on ollut 10 kpl (vuonna 2024), tosin on myös nähty iskuja joissa on käytetty 2 kpl, 4 kpl, 5 kpl, 6 kpl tai 7 kpl

- Edellisessä suuremmassa ohjusiskussa eli 23.3.2024 laukaistiin 29 kpl Kh-101 risteilyohjuksia 14 kpl Tu-95MS pommikoneista eli nyt puhutaan samasta määrästä pommikoneita joten oletan että laukaistaisiin sama määrä ohjuksia (jos heillä on tuollainen määrä laukaistavaksi). 29 kpl iskuja on nähty 3 kpl vuonna 2024, muissa merkittävimmissä iskuissa on nähty 12 kpl, 15 kpl, 24 kpl, 40 kpl, 70 kpl sekä 90 kpl mutta nämä suurimmat iskut vaativat monta suoritetta

Mutta katsellaan rauhassa miten käy. Ryssällä on varmasti halua iskeä ohjuksilla ja droneilla, koska Ukraina on iskenyt heitä vastaan viime päivien ja viikkojen aikana. Onko heillä ohjuksia millä iskeä, varsinkin Kh-101, se on mielenkiintoista nähdä.
 
Kohta 2 vuotta täällä on tiedetty että zenäjän rommeli alkaa aivan kohta. En usko että se alkaa myöskään rikkihapon puutteesta. Toivon toki että Ukraina saa jalostamot liekkeihin ja vatnikin Lada jää seisomaan bensan puutteen vuoksi. Eipä silti, sitten vatnikki jatkaa matkaa kuten ennen sitä putlerin kaudella hankittua Ladaakin; kävelee, bussilla.. tai miksi edes pitää mennä mihinkään?
Lyhyenajan ennusteet aina yliarvioi tilanteen kehityksen ja pitkänajan aliarvioi. Sama on ryssänkin takkaumisessa tapahtunut. Mutta kummasti ryssällä on kahden vuoden jälkeenkin ongelmia kiihdyttää tankkituotantoa, ammuksia joudutaan ostamaan pöö-koreasta ja risteilyohjuksia ei vain valmistu määrissä.

Sanoisin hyvn vahvasti että kaikkiin näihin on vaikuttanut pakotteet ja Ukrainan kaukotoiminta. Tankkituotanto hyytyi komponenttien vientikieltoihin. Ammustuotanto teollisuuden ratkomattomiin pullonkauloihin kun ei saa länsimaisia koneita. Ammusten osto viivästyi kun valuuttareservit jäätyi. Ohjustuotantoa ei ole pystytty kasvattamaan koska vientikiellot rajoittaa komponenttien saatavuutta ja viimeisimmäksi se rakettipolttoainetehdas/varikko muuttui valomerkiksi horisontissa.

Tämä "romahdus" on selkeäst vienyt ryssän kyvyn kasvattaa merkittävästi sotamateriaalituotantoa. Samalla kun on pitänyt väkisin siirtää resurssit ylläpitämään romahtavaa tuotantoa on siviilipuolen infra lahoamassa käsiin. Tämä näkyy kaukolämpö ja sähköverkko ongelmina nyt talvella. Saa kuvitella mitä se tilanne on ensitalvena kun siviilinfra rapistuu taas yhden vuoden lisää huollon puutteessa. Voi ihan rauhassa haaveilla tuottavasta yhteiskunnasta jos rintamakelvottoman tehdastyöläisen kämpässä on -20c talvella.
 
Harmaavienti kolmansista maista ryssälään kukoistaa, vai miksi muuten "kehitysmaissa" olisi tuollaista piikkiä havaittavissa?

Suomen vienti kolmeen maahan räjähti – katso epäilyttävä lista tuotteista​

Vienti kolmeen maahan kasvoi parissa vuodessa euroissa yli 600 prosenttia.


4b419fa7f65e1dc676fd62771359f8d4.jpg

Lauri Nuoska

6:00
EU:n pakotteet vuotanevat edelleen, ja IS:n selvitys paljastaa, että ainakin yksi reitti kulkee Suomen kautta.

Massiiviset Venäjä-pakotteet ovat estäneet yli sadan miljardin euron arvoiset viennit sotaa käyvälle maalle. Silti tavaroiden kulkua ei ole kokonaan voitu estää.

EU on ollut kiusallisen hyvin tietoinen jo ensimmäisten pakotteidensa määräämisestä lähtien, että kumppanimaidensa kautta Venäjä saattaa päästä käsiksi pakotteiden vastaisiin tavaroihin. Venäjä on nimittäin osa Euraasian talousunionia. Se tarkoittaa, että mikä tahansa tuolle alueelle viety tavara voi sieltä helposti liikkua eteenpäin Venäjälle.


”Merkittävimmät kasvut ovat olleet niissä tuotteissa, jotka ovat pääasiassa pakotteiden alla.”
IS selvitti tullin tilastoista, kuinka paljon Suomen vienti näihin Venäjän taloudellisiin kumppanimaihin on lisääntynyt. Se on Ukrainan sodan laajentumisen jälkeen suorastaan räjähtänyt.
1711354101319.png

Poikkeuksena on vain Valko-Venäjä, jonne viedään Suomesta enää neljäsosa entisestä summasta. Vienti Suomesta on romahtanut samassa tahdissa Venäjän kanssa.

Suomen Tullin valvontaosaston johtaja Sami Rakshit tietää syyn: Valko-Venäjää koskevat muutamin poikkeuksin samat pakotteet kuin Venäjää.

938ae766f12136f5fbdfe391590bb0cd.svg

Tullissa huomattiin viennin raju kasvu Suomesta muun muassa Kazakstaniin ja Kirgisiaan vain muutama kuukausi vuoden 2022 hyökkäyssodan alkamisen jälkeen.

Tullin valvontaosaston johtaja Sami Rakshit

Tullin valvontaosaston johtaja Sami Rakshit KUVA: VESA MOILANEN / LEHTIKUVA
Vuotavatko EU-pakotteet todella siis niin, että Suomen ja Euraasian kautta viedään tavaraa Venäjälle?

– Pidetään todennäköisenä, että ne vuotavat. Ei voida yksilöidä, kuinka paljon vuotaa ja minne vuotaa, Sami Rakshit sanoo Ilta-Sanomille.

Rakshit kertoo Tullin huomanneen, että viennin kasvua on ollut erityisesti esimerkiksi koneissa ja laitteissa.

– Merkillepantavaa on se, että kasvua viennissä on nimenomaan niissä tuotteissa, joissa on Venäjällä pakotteita, Rakshit sanoo.

IS tarkisti Venäjä-pakotteiden alaisten tuotteiden vientimäärät Kirgisiaan, Uzbekistaniin ja Kazakstaniin ennen sotaa eli vuodelta 2021 ja vastaavat luvut vuodelta 2023. Euroissa muutos on järisyttävät +637 prosenttia.
1711354169361.png

Yhteensä pakotteiden alaisia tuotteita vietiin näihin kolmeen maahan viime vuonna tullitilastojen mukaan yli 90 miljoonalla eurolla.

Toisaalta myös muiden tuotteiden vienti on kasvanut samalle alueelle lähes kolminkertaiseksi.

– On loogista, että muukin vienti on muuttunut, koska Venäjän kautta vienti on vähentynyt. Osa lisääntyneestä viennistä on ihan logistiikan muutoksia, Rakshit sanoo.

EU pyrkii vaikuttamaan Venäjän sodankäyntiin taloudellisin pakottein.

EU pyrkii vaikuttamaan Venäjän sodankäyntiin taloudellisin pakottein. KUVA: TASS / SIPA USA / MVPHOTOS
Vientiluvuissa erityisen silmiinpistävä on vienti Kirgisiaan, jonne vuosivienti on lisääntynyt yli kolmekymmenkertaiseksi sotaa edeltävään aikaan verrattuna.
1711354219341.png

Kazakstan on Euraasian talousunionin maista nykyään Suomelle ylivoimaisesti suurin vientimaa, ellei Venäjää lasketa mukaan.

Vaikka Uzbekistan on "vain" tarkkailijajäsen Euraasian talousunionissa, se on avoimesti pyrkinyt mukaan unioniin vielä Venäjän hyökkäyssodan alkamisen jälkeenkin. Vuosi sitten Uzbekistan kertoi täyttäneensä jäsenyysehdot ja odottavansa liittymistä.

Miksei pakotteita sitten laajenneta koskemaan myös kaikkia muita Euraasian talousunionin maita?

Poliittisesti kaiken viennin kieltäminen Venäjän kumppanimaihin on vaikea asia, koska silloin pysähtyisivät myös täysin asialliset ja muualle matkalla olevat kuljetukset.

– EU:n ei ole tarkoitus vaikeuttaa kaikkien Keski-Aasian maiden kaupankäyntiä, Rakshit sanoo.

Muidenkin kuin pakotteiden alaisten tuotteiden vienti Suomesta Euraasian alueelle on kasvanut huomattavasti. Esimerkiksi terästuotteiden viennin arvo Suomesta on kasvanut suorastaan räjähdysmäisesti hyökkäyssodan alkamisen jälkeen ja pakotteiden tultua voimaan.
1711354250643.png

Viime vuonna teräsvienti oli yli 10 miljoonaa euroa. Esimerkiksi vuonna 2021 samalle alueelle vietiin terästä ja terästuotteita Suomesta alle miljoonalla eurolla.

Terästuotteiden viennin arvo Suomesta on kasvanut suorastaan räjähdysmäisesti.

Terästuotteiden viennin arvo Suomesta on kasvanut suorastaan räjähdysmäisesti. KUVA: HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA
Teräksen lisäksi erittäin monen muunkin tuoteryhmän vienti Suomesta Kazakstaniin ja sen lähialueelle on kasvanut Ukrainan sodan alun jälkeen selvästi. Kymmenien merkittävien tuoteryhmien euromääräinen vienti on teräksen tapaan jopa kymmenkertaistunut sodan alun jälkeen.

Tullitilastoista selviää, että Suomen vienti muihinkin kuin Venäjän kumppanimaihin on lisääntynyt koronavuosien jälkeen paljon. Muun muassa tärkeään kauppakumppani Yhdysvaltoihin kokonaisvienti Suomesta on muuttunut vuosien 2021 ja 2023 välillä +82 prosenttia, Intiaan +55 prosenttia ja Indonesiaan +155 prosenttia.

 
Harmaavienti kolmansista maista ryssälään kukoistaa, vai miksi muuten "kehitysmaissa" olisi tuollaista piikkiä havaittavissa?

Suomen vienti kolmeen maahan räjähti – katso epäilyttävä lista tuotteista​

Vienti kolmeen maahan kasvoi parissa vuodessa euroissa yli 600 prosenttia.


4b419fa7f65e1dc676fd62771359f8d4.jpg

Lauri Nuoska

6:00
EU:n pakotteet vuotanevat edelleen, ja IS:n selvitys paljastaa, että ainakin yksi reitti kulkee Suomen kautta.

Massiiviset Venäjä-pakotteet ovat estäneet yli sadan miljardin euron arvoiset viennit sotaa käyvälle maalle. Silti tavaroiden kulkua ei ole kokonaan voitu estää.

EU on ollut kiusallisen hyvin tietoinen jo ensimmäisten pakotteidensa määräämisestä lähtien, että kumppanimaidensa kautta Venäjä saattaa päästä käsiksi pakotteiden vastaisiin tavaroihin. Venäjä on nimittäin osa Euraasian talousunionia. Se tarkoittaa, että mikä tahansa tuolle alueelle viety tavara voi sieltä helposti liikkua eteenpäin Venäjälle.


IS selvitti tullin tilastoista, kuinka paljon Suomen vienti näihin Venäjän taloudellisiin kumppanimaihin on lisääntynyt. Se on Ukrainan sodan laajentumisen jälkeen suorastaan räjähtänyt.
Katso liite: 95672

Poikkeuksena on vain Valko-Venäjä, jonne viedään Suomesta enää neljäsosa entisestä summasta. Vienti Suomesta on romahtanut samassa tahdissa Venäjän kanssa.

Suomen Tullin valvontaosaston johtaja Sami Rakshit tietää syyn: Valko-Venäjää koskevat muutamin poikkeuksin samat pakotteet kuin Venäjää.

938ae766f12136f5fbdfe391590bb0cd.svg

Tullissa huomattiin viennin raju kasvu Suomesta muun muassa Kazakstaniin ja Kirgisiaan vain muutama kuukausi vuoden 2022 hyökkäyssodan alkamisen jälkeen.

Tullin valvontaosaston johtaja Sami Rakshit

Tullin valvontaosaston johtaja Sami Rakshit KUVA: VESA MOILANEN / LEHTIKUVA
Vuotavatko EU-pakotteet todella siis niin, että Suomen ja Euraasian kautta viedään tavaraa Venäjälle?

– Pidetään todennäköisenä, että ne vuotavat. Ei voida yksilöidä, kuinka paljon vuotaa ja minne vuotaa, Sami Rakshit sanoo Ilta-Sanomille.

Rakshit kertoo Tullin huomanneen, että viennin kasvua on ollut erityisesti esimerkiksi koneissa ja laitteissa.

– Merkillepantavaa on se, että kasvua viennissä on nimenomaan niissä tuotteissa, joissa on Venäjällä pakotteita, Rakshit sanoo.

IS tarkisti Venäjä-pakotteiden alaisten tuotteiden vientimäärät Kirgisiaan, Uzbekistaniin ja Kazakstaniin ennen sotaa eli vuodelta 2021 ja vastaavat luvut vuodelta 2023. Euroissa muutos on järisyttävät +637 prosenttia.
Katso liite: 95673

Yhteensä pakotteiden alaisia tuotteita vietiin näihin kolmeen maahan viime vuonna tullitilastojen mukaan yli 90 miljoonalla eurolla.

Toisaalta myös muiden tuotteiden vienti on kasvanut samalle alueelle lähes kolminkertaiseksi.

– On loogista, että muukin vienti on muuttunut, koska Venäjän kautta vienti on vähentynyt. Osa lisääntyneestä viennistä on ihan logistiikan muutoksia, Rakshit sanoo.

EU pyrkii vaikuttamaan Venäjän sodankäyntiin taloudellisin pakottein.

EU pyrkii vaikuttamaan Venäjän sodankäyntiin taloudellisin pakottein. KUVA: TASS / SIPA USA / MVPHOTOS
Vientiluvuissa erityisen silmiinpistävä on vienti Kirgisiaan, jonne vuosivienti on lisääntynyt yli kolmekymmenkertaiseksi sotaa edeltävään aikaan verrattuna.
Katso liite: 95674

Kazakstan on Euraasian talousunionin maista nykyään Suomelle ylivoimaisesti suurin vientimaa, ellei Venäjää lasketa mukaan.

Vaikka Uzbekistan on "vain" tarkkailijajäsen Euraasian talousunionissa, se on avoimesti pyrkinyt mukaan unioniin vielä Venäjän hyökkäyssodan alkamisen jälkeenkin. Vuosi sitten Uzbekistan kertoi täyttäneensä jäsenyysehdot ja odottavansa liittymistä.

Miksei pakotteita sitten laajenneta koskemaan myös kaikkia muita Euraasian talousunionin maita?

Poliittisesti kaiken viennin kieltäminen Venäjän kumppanimaihin on vaikea asia, koska silloin pysähtyisivät myös täysin asialliset ja muualle matkalla olevat kuljetukset.

– EU:n ei ole tarkoitus vaikeuttaa kaikkien Keski-Aasian maiden kaupankäyntiä, Rakshit sanoo.

Muidenkin kuin pakotteiden alaisten tuotteiden vienti Suomesta Euraasian alueelle on kasvanut huomattavasti. Esimerkiksi terästuotteiden viennin arvo Suomesta on kasvanut suorastaan räjähdysmäisesti hyökkäyssodan alkamisen jälkeen ja pakotteiden tultua voimaan.
Katso liite: 95675

Viime vuonna teräsvienti oli yli 10 miljoonaa euroa. Esimerkiksi vuonna 2021 samalle alueelle vietiin terästä ja terästuotteita Suomesta alle miljoonalla eurolla.

Terästuotteiden viennin arvo Suomesta on kasvanut suorastaan räjähdysmäisesti.

Terästuotteiden viennin arvo Suomesta on kasvanut suorastaan räjähdysmäisesti. KUVA: HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA
Teräksen lisäksi erittäin monen muunkin tuoteryhmän vienti Suomesta Kazakstaniin ja sen lähialueelle on kasvanut Ukrainan sodan alun jälkeen selvästi. Kymmenien merkittävien tuoteryhmien euromääräinen vienti on teräksen tapaan jopa kymmenkertaistunut sodan alun jälkeen.

Tullitilastoista selviää, että Suomen vienti muihinkin kuin Venäjän kumppanimaihin on lisääntynyt koronavuosien jälkeen paljon. Muun muassa tärkeään kauppakumppani Yhdysvaltoihin kokonaisvienti Suomesta on muuttunut vuosien 2021 ja 2023 välillä +82 prosenttia, Intiaan +55 prosenttia ja Indonesiaan +155 prosenttia.

Ihan selvä asiahan tuo on. Mutta virallisesti paperit ovat kunnossa ja raha kelpaa aina.
 
Lyhyenajan ennusteet aina yliarvioi tilanteen kehityksen ja pitkänajan aliarvioi. Sama on ryssänkin takkaumisessa tapahtunut. Mutta kummasti ryssällä on kahden vuoden jälkeenkin ongelmia kiihdyttää tankkituotantoa, ammuksia joudutaan ostamaan pöö-koreasta ja risteilyohjuksia ei vain valmistu määrissä.

Sanoisin hyvn vahvasti että kaikkiin näihin on vaikuttanut pakotteet ja Ukrainan kaukotoiminta. Tankkituotanto hyytyi komponenttien vientikieltoihin. Ammustuotanto teollisuuden ratkomattomiin pullonkauloihin kun ei saa länsimaisia koneita. Ammusten osto viivästyi kun valuuttareservit jäätyi. Ohjustuotantoa ei ole pystytty kasvattamaan koska vientikiellot rajoittaa komponenttien saatavuutta ja viimeisimmäksi se rakettipolttoainetehdas/varikko muuttui valomerkiksi horisontissa.

Tämä "romahdus" on selkeäst vienyt ryssän kyvyn kasvattaa merkittävästi sotamateriaalituotantoa. Samalla kun on pitänyt väkisin siirtää resurssit ylläpitämään romahtavaa tuotantoa on siviilipuolen infra lahoamassa käsiin. Tämä näkyy kaukolämpö ja sähköverkko ongelmina nyt talvella. Saa kuvitella mitä se tilanne on ensitalvena kun siviilinfra rapistuu taas yhden vuoden lisää huollon puutteessa. Voi ihan rauhassa haaveilla tuottavasta yhteiskunnasta jos rintamakelvottoman tehdastyöläisen kämpässä on -20c talvella.
Onko tuosta rakettipolttoainetehtaan räjäytyksestä saatu muuten mitään lisätietoa? Luulisi että edes sateliittikuvia olisi jaettu, niin iso räjähdys oli.
 
Onko tuosta rakettipolttoainetehtaan räjäytyksestä saatu muuten mitään lisätietoa? Luulisi että edes sateliittikuvia olisi jaettu, niin iso räjähdys oli.

Jos on sama tapaus kuin mikä tuli minun mieleen niin siitä väitettiin että räjähdys olisi tapahtunut jolla testikentällä.

Mutta en muista nähneeni satelliittikuvia paikasta ennen ja jälkeen.
 
Lyhyenajan ennusteet aina yliarvioi tilanteen kehityksen ja pitkänajan aliarvioi. Sama on ryssänkin takkaumisessa tapahtunut. Mutta kummasti ryssällä on kahden vuoden jälkeenkin ongelmia kiihdyttää tankkituotantoa, ammuksia joudutaan ostamaan pöö-koreasta ja risteilyohjuksia ei vain valmistu määrissä.

Sanoisin hyvn vahvasti että kaikkiin näihin on vaikuttanut pakotteet ja Ukrainan kaukotoiminta. Tankkituotanto hyytyi komponenttien vientikieltoihin. Ammustuotanto teollisuuden ratkomattomiin pullonkauloihin kun ei saa länsimaisia koneita. Ammusten osto viivästyi kun valuuttareservit jäätyi. Ohjustuotantoa ei ole pystytty kasvattamaan koska vientikiellot rajoittaa komponenttien saatavuutta ja viimeisimmäksi se rakettipolttoainetehdas/varikko muuttui valomerkiksi horisontissa.

Tämä "romahdus" on selkeäst vienyt ryssän kyvyn kasvattaa merkittävästi sotamateriaalituotantoa. Samalla kun on pitänyt väkisin siirtää resurssit ylläpitämään romahtavaa tuotantoa on siviilipuolen infra lahoamassa käsiin. Tämä näkyy kaukolämpö ja sähköverkko ongelmina nyt talvella. Saa kuvitella mitä se tilanne on ensitalvena kun siviilinfra rapistuu taas yhden vuoden lisää huollon puutteessa. Voi ihan rauhassa haaveilla tuottavasta yhteiskunnasta jos rintamakelvottoman tehdastyöläisen kämpässä on -20c talvella.
Pitkässä juoksussa, jota sodat yleensä on, ryssä näivettyy kuin viinirypäle rusinaksi... Ukraina taasen vahvistuu, vaikkakin tipoittain, länsiavulla...Elikkäs lopputulema on melko selvä, mutta avun nihkeys pitkittää sodan loppua. Länsihömelöt asettaa aseavulle rajoitteita tyyliin "näillä ei sitte ryssien puolelle saa ampua", joka on melko hölmöä... Toisaalta ei ryssäkään voi ampua sinne, mistä tämä apu tulee... Haluaako joku että tilanne pitkäänkin säilyy tälläsenä?... Kyllä kohta joku osaa laskea että talouden kannalta tämä sota pitäis taputella loppuun mahdollisimman nopeasti, eli annetaan kunnolla tauhkaa ilman mitään rajotuksia ja soditaan sota loppuun... Kun se lopputulos on kuitenkin jo selvinnyt vähän aivopositiivisemmallekin henkilölle...
 
Pitkässä juoksussa, jota sodat yleensä on, ryssä näivettyy kuin viinirypäle rusinaksi... Ukraina taasen vahvistuu, vaikkakin tipoittain, länsiavulla...Elikkäs lopputulema on melko selvä, mutta avun nihkeys pitkittää sodan loppua. Länsihömelöt asettaa aseavulle rajoitteita tyyliin "näillä ei sitte ryssien puolelle saa ampua", joka on melko hölmöä... Toisaalta ei ryssäkään voi ampua sinne, mistä tämä apu tulee... Haluaako joku että tilanne pitkäänkin säilyy tälläsenä?... Kyllä kohta joku osaa laskea että talouden kannalta tämä sota pitäis taputella loppuun mahdollisimman nopeasti, eli annetaan kunnolla tauhkaa ilman mitään rajotuksia ja soditaan sota loppuun... Kun se lopputulos on kuitenkin jo selvinnyt vähän aivopositiivisemmallekin henkilölle...
Jos Ukraina ampuisi Venäjän puolelle, mikään ei muuttuisi. Jos Venäjä ampuisi NATOa, Venäjä loppuisi.
 
Onko tuosta rakettipolttoainetehtaan räjäytyksestä saatu muuten mitään lisätietoa? Luulisi että edes sateliittikuvia olisi jaettu, niin iso räjähdys oli.
Ei suoraan mutta kummasti ihan grad raketeista isompiin ballistisiin lillipåutteli joutuu niitä ostelemaan pöö-koreasta. Perus tyhmä raketti nyt ole muuta kuin halpa putki ja täytetään kärki räjähteellä sekä loppu polttoaineella. Jos noidenkin tuotanto takkuaa niin se takku on polttoaineessa.
 
Lyhyenajan ennusteet aina yliarvioi tilanteen kehityksen ja pitkänajan aliarvioi. Sama on ryssänkin takkaumisessa tapahtunut. Mutta kummasti ryssällä on kahden vuoden jälkeenkin ongelmia kiihdyttää tankkituotantoa, ammuksia joudutaan ostamaan pöö-koreasta ja risteilyohjuksia ei vain valmistu määrissä.

Sanoisin hyvn vahvasti että kaikkiin näihin on vaikuttanut pakotteet ja Ukrainan kaukotoiminta. Tankkituotanto hyytyi komponenttien vientikieltoihin. Ammustuotanto teollisuuden ratkomattomiin pullonkauloihin kun ei saa länsimaisia koneita. Ammusten osto viivästyi kun valuuttareservit jäätyi. Ohjustuotantoa ei ole pystytty kasvattamaan koska vientikiellot rajoittaa komponenttien saatavuutta ja viimeisimmäksi se rakettipolttoainetehdas/varikko muuttui valomerkiksi horisontissa.

Tämä "romahdus" on selkeäst vienyt ryssän kyvyn kasvattaa merkittävästi sotamateriaalituotantoa. Samalla kun on pitänyt väkisin siirtää resurssit ylläpitämään romahtavaa tuotantoa on siviilipuolen infra lahoamassa käsiin. Tämä näkyy kaukolämpö ja sähköverkko ongelmina nyt talvella. Saa kuvitella mitä se tilanne on ensitalvena kun siviilinfra rapistuu taas yhden vuoden lisää huollon puutteessa. Voi ihan rauhassa haaveilla tuottavasta yhteiskunnasta jos rintamakelvottoman tehdastyöläisen kämpässä on -20c talvella.
Luulenpa että pakotteita suurempi haitta on siinä ettei paperilla olleita tuotantokapasiteetteja ja resursseja ollut todellisuudessa juuri lainkaan. Jonkin verran väkeähän on pudonnut ikkunoista mutta kun pääsyylliset ovat putlerin parhaita kamuja niin mitäs teet.. Ei luulisi edes putlerille ja kenraaleille tulleen yllätyksenä sen ettei länsimaalaista sotateknologiaa saa enää hyökkäyksen alettua. Kaikki jotka ovat enemmän zenäjällä käyneet tietävät että siviilipuolen infra on ollut siellä aina romahtanut, muutaman näyteikkunan ulkopuolella.
 
Back
Top