Ukrainan konflikti/sota

vlad

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Venäjällä on lähes mailman kattava tiedustelu verkosto ja se on erittäin toimivaa Ukrainassa ja varsinkin Itä-Ukrainassa. Uskon että jokainen noista laittomuuksista on raportoitu ja neuvoitteluiden alusta asti ne ovat vaikuttaneet siihen kuinka länsi on tullut toimimaan Ukrainan eduksi. Kuinka voisimme edes kuvitella auttavamme Ukrainaa sotilaallisesti kun pöydällä on muutaman raamatun paksuinen raportti laillisen hallituksen joukkojen suorittamista rikoksista siviiliväestöä kohtaan. Lisäksi osa kyseisistä rikoksiin sortuneista herrasmiehistä julkaisee netissä kuvia sekä kuvauksia kolmannen valtakunnan ideolokiaan perustuvista aatteista. Kova pala EUlle ja Angela Merkelille??? Toisaalta Putinin rasismin vastainen PR voi hyvin ja lihoaa uuden Stalingradin jyllätessä.
Mielenkiintoinen väittämä "muutama raamatun paksuinen raportti laillisen hallituksen joukkojen suorittamista rikoksista siviiliväestöä kohtaan" - jonka oikeaksi todistaminen sinulta ei kuitenkaan taida onnistua? Toisaalta ainahan voidaan vedota siihen, että "raportit" ovat "salaisia" ettei niitä julkaista ja näin päästä todistusvastuusta.

Jokainen varmasti ymmärtää sen, että jos Venäjällä olisi muutaman raamatun verran todisteita Ukrainan tekemistä sotarikoksista niin venäläinen media ja propaganda myllyttäisi niillä jatkuvasti, saisimme päivästä toiseen lukea eri rikoksista ja mitä erilaisimmista kauheuksista hyvin tarkoin dokumennoin - mutta missä ovat tällaiset Venäjää edesauttavat uutiset? Sen sijaan viikosta toiseen väännetään epätodellisia juttuja MH17:sta kohtalosta tai hyvin tirivaaleista asioista, mikä osaltaan osoittaa sen ettei niitä "jymyuutisia fasisteista" ole uutisoitaviksi niin on tyydyttävä vanhojen juttujen kierrättämiseen tai erilaisten spekulaatioiden julkaisuun jotta epävarmuus jatkuisi ja lännessä "tiedostavat kansalaiset" epäilisivät läntisiä tiedotusvälineitä entistä enemmän.

Kärjistäen voidaan sanoa, "paperiarkillisesta sotarikoksia" ei saa väännettyä tarinaa useisiin raamattuihin - todellisuus on muuta kuin joku haluaa uskoa.

vlad.

edit: Urho näemmä bannattu, mutta jätetään viesti kuitenkin framille.
 
Viimeksi muokattu:

Vonka

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 3.0
Tässä Vostok-pataljoonan komentaja jakaa kunniamerkkejä. Hihassa olevan merkin tunnistan. Se on Alpha-merkki. No joo. Nyt sitten röllit kertomaan, että niitä on hankittu matkamuistona sotalomalla...

Tonen mahdollisuus tietysti on, että Khodakovsky on Alpha-mies ja Vostok-pataljoona mahdollisesti FSB:n oma pataljoona.

Mutta on kolmaskin tie. Kolmannen tien päässä haistan Maidanin ampumiset. Siitä myöhemmin.

Taustaksi Alphan meriittejä: vallanvaihdon aikaninen kohteensuojaus Kabulin hallintokorttelissa 1979 samalla kun kommandot tappoivat presidentin perheineen ja kaikki rakennuksessa olijat, Beirutissa 1985 Alpha kaappasi ja tappoi venäläisdiplomaatteja vanginneiden islamiveljeskunnan jäsenten perheenjäseniä, operaatio Liettuassa tammikuussa 1991, 1995 tappoivat bussikaapparin, 1997 ruotsalaisen kaupallisen attasean kaapparin, kaikki Tshetsenian sodat (useita operaatioita)... Alpha tekee mitä käsketään ja on välillä hyvis välillä pahis, riippuen politiikasta. Ammattilaisia.

Ja itsenäisessä Ukrainassa SBU:lla oli vielä alkuvuonna 2014 Alphan alaosasto nimellä "Ryhmä C" eli Alfa, joka oli enemmän Moskovan käskyläinen kuin Kiovan. Ja Neuvostoliiton hajoamisesta - hetkinen - aikuisen miehen iän verran. No tämä Khodakovsky oli SBU:n alfa-komentaja. Hän häipyi Maidanin ampumisten jälkeen heti seitsemän muun alfalaisen kanssa ja ilmestyi esiin Donbassissa Strelkovin kanssa. Hän on sekä pataljoonankomentaja että DPR:n turvallisuusministeri.

Ja ansainnut hihamerkkinsä, oli sen sitten kuka tahansa ommellut kiinni.

 

Maidan

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Se että venäjä toimii kuten se toimii oikeuttaa muut maat toimimaan samalla tavalla?
Olipa rikoksen vähättelevä kommentti "toimii kuten se toimii"!

Kuka on toiminut tähän asti "samalla tavalla" vuoden kestäneessä Putlerin agressiossa??? Kerro jos tiedät! Riekut sitten kun toimitaan. Tähän asti heidät vain varoitettu, mutta tiedät kai itse ettei varoituksia voi antaa loputtomiin.
 
Viimeksi muokattu:

vlad

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Venäjä olisi saatava tuomittua YKn turvallisuusneuvostossa kapinallisten tukemisesta mutta en usko näin tapahtuvan koska mm Kiina omaa Veto-oikeuden. Toisaalta lienee mahdollista tuomita Venäjä kansainvälisen oikeuden päätöksellä ja siten saada vastuuseen kapinallisten suorittamista rikoksista. Heti tuon jälkeen olisi saatava MH-17 Lennon tutkinta pöytäkirja peliin mukaan mutta henkilökohtaisesti en usko että saamme tuomittua Venäjää juuri mistään.
Turvallisuusneuvoston ongelma on se, että neuvoston vakituiset jäsenmaat eli ne joilla on veto-oikeus voivat käyttää vetoa myös heitä itseään koskevassa asiankäsittelyssä ts. he voivat veto-oikeudellaan estää YK.n turvallisuusneuvostoa tuomitsemasta heidän toimia. Koko veto-oikeus, joka joskus on ollut perusteltu ominaisuus, on nyt ominaisuus joka halvaannuttaa YK:n toimintaa erityisen paljon - mutta on turha toivoa, että veto-oikeus poistettaisi, koska - veikkaisin - että kaikki veto-oikeuden omaavat jäsenmaat käyttäisivät vetoaan tällaisessa tapauksessa ja tyrmäisivät ehdotuksen.

Toisaalta jos vakituiset jäsenmaat menettäisivät veto-oikeuden seuraus saattaisi olla se, että yksi jos toinen jäsenmaa lähtisi kävelemään ja sen jälkeen YK:ta voisi tällä tapaa kohdata kansainliiton kohtalo. Vaikea kuvitella, että Venäjä tai Kiina tai Yhdysvallat haluaisi olla mukana YK:ssa tapauksessa jossa heillä ei ole vetoa käytössään.

Enpä usko minäkään, että venäläisiä saisimme tuomiolle sotarikoksista käymissään sodissa sitten itsenäistymisen Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen - joskaan eipä tämä tule toteutumaan muutaman muunkaan maan kohdalla.

vlad.
 

Savopr

Alikersantti
Kuka ne raamatun paksuiset raportit sinne neuvoitteluihin sanojeni mukaan oli asettanut? Venäinen tiedustelu. Sanoinko missään tai milloinkaan ukrainalaisten alistuneen vastaavan laisesti rikoksiin. En.
Me ei ymmärretä toisiamme. Olen objektiivinen ja positiivinen. Minun oveni Venäjän suuntaan on mennyt kiinni aikoja sitten. Nyt ensimmäistä kertaa olen havaitsemassa Ukrainan ottaneen askeleen oikeaan suuntaan sitten vallankumouksen. Ensimmäistä kertaa ja kannustan heitä rohkeasti jatkamaan samaan suuntaan. Unohtakaa se ainainen Venäjä ja eläkää omaa elämäänne.
Hei Urho, nyt ois siullekkin hyvä hetki lopettaa tuo jankkaus noista rikoksista. Toisessa tekstissä kirjoitat että UA tekee ihmisoikeusrikkomuksia ja toisessa vedät sanat takaisin ja väität jtn muuta. Kyllä UA on luultavasti joitain kertoja pommittanut asutusta ja vapaaehtoiset pidättäneet porukkaa mielivaltaisesti etsiessään separaattoreita. Se tiedetään, mutta mitä jos keskityttäisiin nyt asioiden eteenpäin menoon ja tilanteen kehittymiseen mariupolin alueella?!
 

Honcho

SMLNKO M/83
Lahjoittaja
HUOMATKAA SIIS:

Virossa henkilö voi heiluttaa punalippua Itsenäisyyspäivän paraatissa, tuottaa huomiota asialleen jne. Protestoida ja rääkyä.

Teepä sama vaikka Suuren isänmaallisen sodan muistopäivänä Moskovassa. Heilutappa vaikka Nato-lippua tai jotain muuta.
Tästä hieman esimerkkiä, "Anti-Maidan" paraati Moskovassa (kuva ex-natsi, ex-islamisti, nyx-kommunisti Abdullah Tammen linkittämä tuonne maanpetturien 'suomalaisten' Putin-fanien facebook ryhmään):


...alkaakohan oikeasti tuntua siltä, että olisi saanut jäädä Lend-Lease apu antamatta, jonka eteen hukkui aika moni jenkkiseilori. Tehokkaasti on asia "unohdettu" niiden toimesta joilla Venäjällä on älyllinen kapasiteetti ymmärtää se. No ei kaikkien, mutta hallinto on aktiivisesti unohtanut ja idiootit eivät ole koskaan oppineetkaan.
 

Vonka

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 3.0
...alkaakohan oikeasti tuntua siltä, että olisi saanut jäädä Lend-Lease apu antamatta, jonka eteen hukkui aika moni jenkkiseilori. Tehokkaasti on asia "unohdettu" niiden toimesta joilla Venäjällä on älyllinen kapasiteetti ymmärtää se..

Hyvin puhuttu. Mahtaakohan Venäjällä olla juuri kansalle kerrottu siitä massiivisesta sota-avusta, jolla Neuvostoliitto pidettiin pinnalla toisessa maailmansodassa? Tai jo aikaisemmin? Myös Britannia oli pelastava enkeli.

Arvioiden mukaan ilman LL-apua Neuvostoliitto olisi todennäköisesti kyennyt vapauttamaan vain oman alueensa siihen mennessä, kun liittoutuneet tulivat Elbelle.

USA:n 1930-luvulla myymä teknologia yhdessä Lend-lease -avun mukana saadun tietotaidon kanssa nosti NL:n teknologian tasoa jopa 50 vuoden verran 8-10 vuodessa. NL ei saanut pelkästään Yhdysvalloista merkittävää teknologista apua, vaan myös Hitler vaihtoi Stalinin kanssa Molotov-Ribbentrop –sopimuksen (23.08.1939) pohjalta saksalaista uusinta sotateknologiaa elintärkeisiin materiaaleihin ja elintarvikkeisiin.

Heti Saksan hyökättyä 22.06.41 Neuvostoliittoon Churchill lupasi Stalinille apua. Britannian luottolimiitti avattiin jo 24.06.41 ja ase-toimitukset alkoivat.

USA toimitti 1930-luvulla Neuvostoliittoon lähes kaiken sen autoteollisuuden kehittämiseen tarvittavan tiedon, taidon ja laitteet. Merkittävin oli Gorkin autotehdas (GAZ), jotka koskeva 13 milj. USD:n sopimus tehtiin Fordin kanssa toukokuussa 1929. 1930-luvun lopulla tuotettiin henkilö- ja kevyitä kuorma-autoja 80 – 90 000 kappaletta vuodessa.

- Jouluaattona 1930 laivattiin kaksi amerikkalaista Christie-tankkia Neuvostoliittoon. Tankkien tykit oli poistettu ja tavaran laaduksi merkitty maataloustraktori. Tästä traktorista kehittyi modifikaatioiden kautta kuuluisa T-34 eli Sotka.

- Venäjän lentokoneteollisuudelle yhteistyö oli erittäin merkittävää jo 1930-luvulla. Esim. DC-3:n lisenssivalmistussopimus tehtiin 1937 ja sen pohjalta ensimmäinen itse valmistettu kone (LI-2) valmistui 1940. Vuoteen 1954 mennessä NL:ssa oli tehty kaikkiaan 6 157 LI-2 –konetta.

- Merkittävin teknologiasiirto oli United Engineeringin ja General Electric'n Zaporosheen vuonna 1938 ja Stupinoon vuonna 1940 toimittamat 1 680 mm:n alumiinivalssaamot. Ne olivat uudenaikaisempia kuin USA:n oman teollisuuden käyttämät valssaamot. Venäläiset tuottivat näissä laitoksissa materiaalia 115 596 lentokoneeseen. Eräässä julkaisussa määrä arvioidaan noin puolikkaaksi.

- Teknologiasiirrolla oli uskomattoman suuri merkitys. Peräti 2/3 NL:n sotateollisesta kapasiteetista 1930-luvun lopulla oli amerikkalaisperäistä, esim. Magnitogorskin terästehdas, autoteollisuus, alumiiniteollisuus, traktori- ja tankkiteollisuus, lentokoneteollisuus, kaasutinteollisuus, autonrengasteollisuus ja monia muita.

Vuoden 1941 lopulla Saksa oli saanut haltuunsa 38 % NL:n viljanviljely- ja karjankasvatusalueista, 84 % sokerintuotanto-alueista, 60 % siankasvatusalueista, se oli pääsemässä käsiksi Kaukasuksen öljyvaroihin ja piiritti Leningradia sekä uhkasi vakavasti Moskovaa. Saksa oli pakottanut NL:n aloittamaan sotateollisuutensa siirtämisen kauas itään.

- Presidentti Rooseveltin haluaman ja Kongressin hyväksymän Lend-Lease Act'n 11.03.41 ylärajana oli aluksi 1.3 mrd.$ ja pääkohteena Englanti. Venäläinen varallisuus, joka oli jäädytetty amerikkalaisiin pankkeihin Neuvostoliiton hyökättyä Suomeen, avattiin Rooseveltin käskyllä 24.03.41. Venäläiset ostivat heti 59 taistelukonetta USA:sta. Molotov pyysi sähkeellä USA:n Moskovan lähettilään kautta 3 000 hävittäjää ja 3 000 pommikonetta sekä krakkauslaitoksia lentobensiinin tuottamiseksi viiden vuoden laina-ajalla.

- Lend-lease oli kaikkiaan 50.21 mrd.$ eli noin 13 % USA:n kaikista sotamenoista. Siitä Englanti sai pääosan 31.6 mrd.$ (63 %), Neuvostoliitto 11.1 mrd.$ (22 %) ja Kiina 1 mrd.$. Lisäksi Englanti avusti Neuvostoliittoa 428 milj. punnalla. USA toimitti aseita kaikkiaan 42 maahan. Artikkelin lopussa on tämän lehden karkea arvio siitä, mitä nämä summat merkitsisivät tämän päivän kansantaloudellisena rasitteena. Luvut ovat musertavia.

- Huippuvuonna 1943 USA tuotti 648 404 sotakuorma-autoa, joista Neuvostoliitto sai 409 526 autoa eli 7 kuukauden tuotannon. Sen arvioitiin vastaavan sotaa edeltävän ajan 2.5 vuoden tuotantoa. Autot olivat kolmiakselisia, kaikilla pyörillä vetäviä ja etuvinssillä varustettuja uusinta mallia, kun neuvosto-autot olivat vanhoja lisenssituotteita.

- LL-apuna toimitettiin lähes 2 000 veturia. Vuosina 1942-45 Neuvostoliitossa valmistettiin vain 92 veturia. Jo vuonna 1935 NL:n rautateillä oli noin 20 000 höyryveturia. NL:ssa valmistettuun vuonna 1941 noin 30 000 rautatievaunua, mutta vuosina 1942-45 vain 1 087 kappaletta. LL-apuna tuli yli 10 000 vaunua. Ratakiskojen tuotanto laski sotavuosina noin kymmenesosaan. Noin 90 % tarvittavista kiskoista tuli LL-apuna eli 622 100 tonnia. LL-toimitukset estivät Neuvostoliiton rautatiekuljetusten halvautumisen.

- Voidaan arvioida, että Neuvostoliiton sotavoimien kyky siirtää itsensä ja huoltonsa oli riippuvainen Britannian, mutta ennen kaikkea Yhdysvaltojen tuesta.

http://prokarelia.net/fi/?article_id=1190&author=10&x=artikkeli
 

Vonka

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 3.0
Nitistäessään Hitlerin Amerikka päästi Stalinin irti. Amerikan politiikan ikävä tavaramerkki on ollut aina keskittyä johonkin punkkiin ja samalla lihottaa toinen irralleen. En ole koskaan oikein tajunnut, mikä siinä on se clue. En pidä heitäkään strategeina.

Ehkä kinuskit ovat loppujen lopuksi ne strategit.
 

Johannes

Kapteeni
BAN
Miksi kukaan paljastaisi omaa tiedustelykykyään jonkun muun maan puolesta. Esim satelliittien erotuskykyä, kykyä seurata Venäjän joukkojen liikkeitä yms...
Euroopassa satelliittiprojektit ovat monikansallisia. Erottelukyky ei sinänsä ole salaisuus. Jenkkilä ammuskelee omia satelliittejaan. Osaan noista Eurooppalaiset valtiot, lähinnä UK, Ranska ja Saksa osallistuvat, osaan eivät. Käsittääkseni, jos puhutaan näkyvän valon aallonpituudesta, erottelukyky ei "ammattipiireissä" ole suuri salaisuus. Suurempi salaisuus on, miten sama satelliitti pystyy yhdistelemään kuvia eri spektrialueilta ja lisäämään informaatiota sitäkautta.

Satelliiteissa määrä korvaa laatua aikalailla. Se jolla on enemmän satelliitteja saa enemmän pyyhkäisyjä aikaan ja luotua jonkinlaista tilannekuvaakin miten vihulaisen joukot liikkuvat. Elikkäs Jenkkilällä on tuo valmius.

Johannes
 

Benelli

Ylipäällikkö
En puhuisi sotarikoksista mutta Ukraina ei ole onnistunut iskemään siviili asutuksen keskellä pyörivään viholliseen ilman huomattavia sivullisia tappioita mistä venäläiset ovat ottaneet kaiken irti propagandassaan. Kun Ukrainalla ei ole kykyä vallata näitä kaupunkeja takaisin sen jälkeen kun venäläiset laittoivat isomman vaihteen päälle niin voidaan kysyä että oliko ylipäätänsä järkevää jäädä siviilien takana piileskelevän tykistön kantaman päähän?
 

Honcho

SMLNKO M/83
Lahjoittaja
Hyvin puhuttu. Mahtaakohan Venäjällä olla juuri kansalle kerrottu siitä massiivisesta sota-avusta, jolla Neuvostoliitto pidettiin pinnalla toisessa maailmansodassa? Tai jo aikaisemmin? Myös Britannia oli pelastava enkeli.

Arvioiden mukaan ilman LL-apua Neuvostoliitto olisi todennäköisesti kyennyt vapauttamaan vain oman alueensa siihen mennessä, kun liittoutuneet tulivat Elbelle.

USA:n 1930-luvulla myymä teknologia yhdessä Lend-lease -avun mukana saadun tietotaidon kanssa nosti NL:n teknologian tasoa jopa 50 vuoden verran 8-10 vuodessa. NL ei saanut pelkästään Yhdysvalloista merkittävää teknologista apua, vaan myös Hitler vaihtoi Stalinin kanssa Molotov-Ribbentrop –sopimuksen (23.08.1939) pohjalta saksalaista uusinta sotateknologiaa elintärkeisiin materiaaleihin ja elintarvikkeisiin.

Heti Saksan hyökättyä 22.06.41 Neuvostoliittoon Churchill lupasi Stalinille apua. Britannian luottolimiitti avattiin jo 24.06.41 ja ase-toimitukset alkoivat.

USA toimitti 1930-luvulla Neuvostoliittoon lähes kaiken sen autoteollisuuden kehittämiseen tarvittavan tiedon, taidon ja laitteet. Merkittävin oli Gorkin autotehdas (GAZ), jotka koskeva 13 milj. USD:n sopimus tehtiin Fordin kanssa toukokuussa 1929. 1930-luvun lopulla tuotettiin henkilö- ja kevyitä kuorma-autoja 80 – 90 000 kappaletta vuodessa.

- Jouluaattona 1930 laivattiin kaksi amerikkalaista Christie-tankkia Neuvostoliittoon. Tankkien tykit oli poistettu ja tavaran laaduksi merkitty maataloustraktori. Tästä traktorista kehittyi modifikaatioiden kautta kuuluisa T-34 eli Sotka.

- Venäjän lentokoneteollisuudelle yhteistyö oli erittäin merkittävää jo 1930-luvulla. Esim. DC-3:n lisenssivalmistussopimus tehtiin 1937 ja sen pohjalta ensimmäinen itse valmistettu kone (LI-2) valmistui 1940. Vuoteen 1954 mennessä NL:ssa oli tehty kaikkiaan 6 157 LI-2 –konetta.

- Merkittävin teknologiasiirto oli United Engineeringin ja General Electric'n Zaporosheen vuonna 1938 ja Stupinoon vuonna 1940 toimittamat 1 680 mm:n alumiinivalssaamot. Ne olivat uudenaikaisempia kuin USA:n oman teollisuuden käyttämät valssaamot. Venäläiset tuottivat näissä laitoksissa materiaalia 115 596 lentokoneeseen. Eräässä julkaisussa määrä arvioidaan noin puolikkaaksi.

- Teknologiasiirrolla oli uskomattoman suuri merkitys. Peräti 2/3 NL:n sotateollisesta kapasiteetista 1930-luvun lopulla oli amerikkalaisperäistä, esim. Magnitogorskin terästehdas, autoteollisuus, alumiiniteollisuus, traktori- ja tankkiteollisuus, lentokoneteollisuus, kaasutinteollisuus, autonrengasteollisuus ja monia muita.

Vuoden 1941 lopulla Saksa oli saanut haltuunsa 38 % NL:n viljanviljely- ja karjankasvatusalueista, 84 % sokerintuotanto-alueista, 60 % siankasvatusalueista, se oli pääsemässä käsiksi Kaukasuksen öljyvaroihin ja piiritti Leningradia sekä uhkasi vakavasti Moskovaa. Saksa oli pakottanut NL:n aloittamaan sotateollisuutensa siirtämisen kauas itään.

- Presidentti Rooseveltin haluaman ja Kongressin hyväksymän Lend-Lease Act'n 11.03.41 ylärajana oli aluksi 1.3 mrd.$ ja pääkohteena Englanti. Venäläinen varallisuus, joka oli jäädytetty amerikkalaisiin pankkeihin Neuvostoliiton hyökättyä Suomeen, avattiin Rooseveltin käskyllä 24.03.41. Venäläiset ostivat heti 59 taistelukonetta USA:sta. Molotov pyysi sähkeellä USA:n Moskovan lähettilään kautta 3 000 hävittäjää ja 3 000 pommikonetta sekä krakkauslaitoksia lentobensiinin tuottamiseksi viiden vuoden laina-ajalla.

- Lend-lease oli kaikkiaan 50.21 mrd.$ eli noin 13 % USA:n kaikista sotamenoista. Siitä Englanti sai pääosan 31.6 mrd.$ (63 %), Neuvostoliitto 11.1 mrd.$ (22 %) ja Kiina 1 mrd.$. Lisäksi Englanti avusti Neuvostoliittoa 428 milj. punnalla. USA toimitti aseita kaikkiaan 42 maahan. Artikkelin lopussa on tämän lehden karkea arvio siitä, mitä nämä summat merkitsisivät tämän päivän kansantaloudellisena rasitteena. Luvut ovat musertavia.

- Huippuvuonna 1943 USA tuotti 648 404 sotakuorma-autoa, joista Neuvostoliitto sai 409 526 autoa eli 7 kuukauden tuotannon. Sen arvioitiin vastaavan sotaa edeltävän ajan 2.5 vuoden tuotantoa. Autot olivat kolmiakselisia, kaikilla pyörillä vetäviä ja etuvinssillä varustettuja uusinta mallia, kun neuvosto-autot olivat vanhoja lisenssituotteita.

- LL-apuna toimitettiin lähes 2 000 veturia. Vuosina 1942-45 Neuvostoliitossa valmistettiin vain 92 veturia. Jo vuonna 1935 NL:n rautateillä oli noin 20 000 höyryveturia. NL:ssa valmistettuun vuonna 1941 noin 30 000 rautatievaunua, mutta vuosina 1942-45 vain 1 087 kappaletta. LL-apuna tuli yli 10 000 vaunua. Ratakiskojen tuotanto laski sotavuosina noin kymmenesosaan. Noin 90 % tarvittavista kiskoista tuli LL-apuna eli 622 100 tonnia. LL-toimitukset estivät Neuvostoliiton rautatiekuljetusten halvautumisen.

- Voidaan arvioida, että Neuvostoliiton sotavoimien kyky siirtää itsensä ja huoltonsa oli riippuvainen Britannian, mutta ennen kaikkea Yhdysvaltojen tuesta.

http://prokarelia.net/fi/?article_id=1190&author=10&x=artikkeli
Kyllä vain, ei tietenkään sovi Suuren Isänmaallisen Sodan mytologiaan että "Länsi" antoi apua reilulla kädellä, jota ilman olisi voitu hävitä.

Neuvostoliiton omaa teknistä kehitystä tuskin helpotti se että parhaat keksijät olivat GULAGin leirityksessä ja parhaimmillaan saivat suunniteltua vaikka lentokoneen korkeintaan vankileiriltä käsin (Tupolev).
 

Maidan

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Terrori on aina ollut ihan oleellinen osa venäläistä sodankäyntiä. Venäjä joutuu näistä rikoksista vastuuseen vain jos häviää sodan ja joutuu vihollisen miehittämäksi. Joten ukrainalaisten syyllistäminen on täysin turhaa ja suorastaan epäoikeudenmukaista.
Tosiasia on se, ettei Ukraina koko itsenäisyydena ajan 23 vuodessa kertakaan käynyt kenekään kimppuun. Venäjä ei muuta tehnyt kun sotinut tämänkin ajan naapureita vastaan. Nytkin sotimassa, Ukrainassa.
 

vlad

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Hyvin puhuttu. Mahtaakohan Venäjällä olla juuri kansalle kerrottu siitä massiivisesta sota-avusta, jolla Neuvostoliitto pidettiin pinnalla toisessa maailmansodassa? Tai jo aikaisemmin? Myös Britannia oli pelastava enkeli.
Hiukan epäilen ettei tällaisia "pikkuseikkoja" pahemmin kerrottu vaan se vähä historian opetus ainakin neuvostoaikana kävi Suuren isänmaallisen sodan läpi hyvin hurmoshenkisesti ja puna-armeijan roolia korostaen (ja hyvin subjektiivisesti) - kyse oli enemmän propagandasta kuin historianopetuksesta. En sitten osaa sanoa kuinka paljon historianopetus Venäjän koululaitoksessa erosi historianopetuksesta Neuvostoliitossa, mutta mitä olen lukenut opetusuudistuksista Putinin kaudella muutamien viimeisimpien vuosien ajalta niin se ei anna kovinkaan vakuuttavaa kuvaa siitä, että asioita olisi käsitelty kovinkaan objektiivisesti ja kokonaisuus huomioiden.

L:n kanssa olen jutellut useammankin kerran koulunkäynnistä neuvostoaikana (hän kävi peruskoulunsa loppuun ennen perestroikan aikakautta, joten siitä ajasta hänellä ei ole kokemusta) mutta esim. historian tunnilla hänen peruskouluaikana ei puhuttu käytännössä mitään talvisodasta - hän sai tietää kyseisestä sodasta vasta yliopistossa historiaa opiskellessaan (nämä opinnot hän suoritti pääasiassa itsenäisen Ukrainan aikakaudella 90-luvulla). Mutta voisinkin tiedustella häneltä käsiteltiinkö LL:ää Neuvostoliiton aikana peruskoulussa laisinkaan. Ja jos niin millä tavalla.

Epäilen ettei LL:ää pahemmin kouluohjelmaan kuuluvalla historiantunnilla käyty läpi mutta tilanne on sikäli mielenkiintoinen, että sodan nähneiden siviileiden kertomuksissa on usein mainintoja esim. lännestä tulleesta ruoka-avusta ja sen merkittävyydestä ja siitä kuinka "länsituotteita" arvostettiin jo tuolloin. Joskin suurin osa näistä kertomuksista ja muistelmista on kuitenkin julkaistu vasta itsenäisen Venäjän aikakaudella, joten epäilyttää ettei niitä pahemmin huomioitu neuvostoaikakaudella - mutta mikä on sitten rooli esim. Venäjällä peruskouluopetuksessa? (Lena Muhinan Piirityspäiväkirja on teos, jossa usein länsiapu - elintarvikkeet - nousee esille päiväkirjamuotoisessa tekstissä. Muhina kirjoitti päiväkirjaa teininä piiritetyssä Leningradissa WW II aikana).

vlad.
 

vlad

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Kyllä.

Kun lähikuukausien aikana taloudellinen tilanne enenevästi kurjistuu, aletaan etsiä syyllisiä eikä niitä Venäjän sisältä löydy. Jos muistat, Stalinin kuolemaa itkivät monet jopa vankileireillä. Ihminen, joka on laitettu syyttä suotta vankileiriin, itkee yhden maailmanhistorian suurimman psykopaatin kuolemaa ja miettii, miten meidän nyt käy!
On tietenkin hyvin paljon mahdollista, että Putinin aikakauden Venäjä olisi onnistuttu ajamaan nationalismin ja imperialismin tielle myös siinä tapauksessa, että maa olisi taloudeltaan ja olemukseltaan olennaisesti modernimpi ja rikkaudet levinneet laaja-alaisesti ympäri Venäjänmaan - eivät vain muutamille harvoille paikkakunnille ja alueille. Mutta olettaisin, että tuolloin olisi jouduttu tekemään huomattavasti enemmän työtä jotta samaan olisi päädytty kun tiedostavien ihmisten joukko olisi ollut olennaisesti suurempi. Nyt Putinin työtä on huomattavasti helpottanut se, että suurin osa venäläisistä asuu ympäristössä jota on helppoa ruokkia nationalistisella propagandalla - moni lännessä ei todellakaan ymmärrä sitä, että Venäjä parin tunnin ajomatkan päässä Moskovasta on aivan toinen kuin Moskovan "säihkyvät pilvenpiirtäjät". Puhumattakaan sitten aina enemmän länteen katsoneesta Pietarista, periferia avautuu tunnin parin matkan päässä kaupungista ja siellä Venäjä on aivan toisella aikakaudella ja ihmismielet helpommin ruokittavissa propagandalla.

Tietenkin Putinin työtä helpottaa suuresti se, että valtiojohtoisessa propagandassa on helppoa nostaa esille demokratian epäonnistuneisuus näyttämällä kuvia 90-luvun Venäjästä - nälkää näkevistä ihmisistä, vodkanhuuruisesta Jeltsinistä, alistetusta entisestä suurvallasta - joka on vain varjo Neuvostoliitosta (jonka kaatuminen oli Putinille myös suuri henkilökohtainen tragedia) ja sitten korostaa kuinka kaikki muuttui Putinin myötä (vaikka muutos parempaan oli jo saanut alkunsa 90-luvun puolella) ja näin korostaa sitä työtä mitä Putin on tehnyt "Venäjän hyväksi".

Venäjän ja etenkin sen naapurimaiden kannalta harmi, että 90-luvun Venäjällä vähän kaikki asiat tuntuivat epäonnistuvan, se osaltaan ruokkii Putinia ja valtakoneistoa ja luo otollisen maaperän harjoitetulle politiikalle. Neuvostoaikojen perään haikailevat näkevät 90-luvun turmiona, 90-luvun lapset näkevät Putinin aikakauden rikkauden tuojana kun tällä vuosituhannella maa olennaisella tapaa rikastui ja suurvalta-aseman perään haikailevat näkevät Putinin "myyttisenä hahmona", joka pelasti Venäjän. Jopa minä olisin onnistunut tällaiset "kortit" saatuani kääntämään Venäjän imperialismin ja äärinationalismin tielle jos olisin päässyt Kremlin valtiaaksi tällä vuosituhannella ja prioriteetti nro. yksi olisi ollut nationalistinen suurvaltapolitiikan harjoittaminen ja "myyttisen" Venäjän esille nostaminen (itä)slaavien johtajana tms. Mutta ehkäpä minä Kremlin herrana olisin nähnyt asiat olennaisesti toisin ja kehittänyt ja monipuolistanut Venäjää ja pyrkinyt tekemään siitä aidon modernin kansalaisvaltion.

vlad.
 

adam7

Ylipäällikkö
Itku pääsee kun tuota kuvaa katselee. Meidänkin rajalle pitäisi ilmestyä tuollaisia.

Vaunun kyljessä voisi olla sellainen MEILLE EI VITTUILLA! banderolli.

Mutta eihän siinä niin tule käymään, kun Venäjä voisi sellaisesta suuttua. Venäjä on meidän kaveri ja kaveria ei saa suututtaa :D
Venäläisissä vaunuissa Ukrainassa näkee "Kiovaan" tai "Harkovaan". Pitäisikö noissa olla "Pietariin" ja "Moskovaan"? #sarkasmi
 

adam7

Ylipäällikkö
Itse en kyllä pidä siitä, jos Yhdysvallat tai mikä tahansa maa NATO:ssa pyrkii tahallisesti provosoimaan Venäjää. Kaikenlaisella turhalla provosoinilla tuskin voidaan saavuttaa minkäänlaista tilanteen lientymistä. Eri asia tietenkin on toisen sotilaalliseen aktiivisuuteen vastaaminen. Minusta se, jos Suomi esim. liittyisi NATO:oon, ei ole Venäjän provosointia, vaan yksinkertaisesti järkevää oman turvallisuuden luomista liittymällä turvalliseksi koettuun puolustusliittoon.

Jos taas NATO:n joukot alkasivat ilman mitään ilmeistä syytä partioida pitkin Suomen ja Venäjän rajoja, en millään pitäisi sitä järkevänä ja hyväksyttävänä asiana.
Trollaatko? Venäjä pitää kymmenientuhansien (itse väittää satojentuhansien) sotilaiden harjoituksia ja harjoittelee ydinaseiskua Varsovaan. Jenkit lähettävät komppanian väliaikaisesti kuhunkin Baltian maahan ja sinä kehtaat puhua Nato:n tahallisesta provosoinnista.

Tulitko suoraan Verkkomedian sivuilta vai mistä vedät tuollaisia rinnakkaistodellisuuden juttuja?
 

adam7

Ylipäällikkö
Näin se on ja näinä aikoina on hyvä pitää mielessä, että ei edelleenkään ole mikään itsestäänselvyys, että niissä itsenäisyyspäivän paraateissa heiluu SUOMEN lippu.
Musiikki Helsingin voitonparaatiin oli jo sävelletty.
 

adam7

Ylipäällikkö
Hiukan epäilen ettei tällaisia "pikkuseikkoja" pahemmin kerrottu vaan se vähä historian opetus ainakin neuvostoaikana kävi Suuren isänmaallisen sodan läpi hyvin hurmoshenkisesti ja puna-armeijan roolia korostaen (ja hyvin subjektiivisesti) - kyse oli enemmän propagandasta kuin historianopetuksesta. En sitten osaa sanoa kuinka paljon historianopetus Venäjän koululaitoksessa erosi historianopetuksesta Neuvostoliitossa, mutta mitä olen lukenut opetusuudistuksista Putinin kaudella muutamien viimeisimpien vuosien ajalta niin se ei anna kovinkaan vakuuttavaa kuvaa siitä, että asioita olisi käsitelty kovinkaan objektiivisesti ja kokonaisuus huomioiden.

L:n kanssa olen jutellut useammankin kerran koulunkäynnistä neuvostoaikana (hän kävi peruskoulunsa loppuun ennen perestroikan aikakautta, joten siitä ajasta hänellä ei ole kokemusta) mutta esim. historian tunnilla hänen peruskouluaikana ei puhuttu käytännössä mitään talvisodasta - hän sai tietää kyseisestä sodasta vasta yliopistossa historiaa opiskellessaan (nämä opinnot hän suoritti pääasiassa itsenäisen Ukrainan aikakaudella 90-luvulla). Mutta voisinkin tiedustella häneltä käsiteltiinkö LL:ää Neuvostoliiton aikana peruskoulussa laisinkaan. Ja jos niin millä tavalla.

Epäilen ettei LL:ää pahemmin kouluohjelmaan kuuluvalla historiantunnilla käyty läpi mutta tilanne on sikäli mielenkiintoinen, että sodan nähneiden siviileiden kertomuksissa on usein mainintoja esim. lännestä tulleesta ruoka-avusta ja sen merkittävyydestä ja siitä kuinka "länsituotteita" arvostettiin jo tuolloin. Joskin suurin osa näistä kertomuksista ja muistelmista on kuitenkin julkaistu vasta itsenäisen Venäjän aikakaudella, joten epäilyttää ettei niitä pahemmin huomioitu neuvostoaikakaudella - mutta mikä on sitten rooli esim. Venäjällä peruskouluopetuksessa? (Lena Muhinan Piirityspäiväkirja on teos, jossa usein länsiapu - elintarvikkeet - nousee esille päiväkirjamuotoisessa tekstissä. Muhina kirjoitti päiväkirjaa teininä piiritetyssä Leningradissa WW II aikana).

vlad.
Katso lista maintsemastani kohdasta

 

adam7

Ylipäällikkö
Ei pysty linkittämään koska puhelimella,mutta ilmeisesti arabit tehnyt aseistamissopimuksen Ukrainan kanssa. Uae alkaa toimittamaan tavaraa.
Ovat tehneet jonkunnäköisen aiesopimuksen. saattaa olla koepallo. Toisaalta Arabiemiraatit ovat aiemminkin edelleenmyyneet aseita. Saamme nähdä.

Minusta amerikan lippu Virossa on tässä kohtaa vain positiivinen asia. En uskalla edes miettiä sitä, mitä tapahtuisi tässä kohtaa, jos Baltian maat eivät kuuluisi Natoon. Mitä itse arvelet?
Asiassa olen aivan samaa mieltä. "Loman" jälkeen näen uuden Baikalin..

Yritäpä saada foorumin rinnakkaistodellisuusryhmät tämä uskomaan. Ylennän sinut Suurvisiiriksi sillä kellonlyömällä, kun saat tämän menemään läpi. :rolleyes:
Ei tarvitse edes yrittää. Rinnakkaistodellisuus on rinnakkaistodellisuus eikä siitä muutu.
 

aj77

Ylipäällikkö
Tässä tapahtuu nyt vauhdilla. Tämän viikon aikana uusi maa per päivä ilmoittautunut mukaan. Tukea ja koulutusta ainakin. Liettua, Englanti, Arabit, Norja..Putinille voi käydä Adolfit ja huomata viikon päästä,että koko maailma on vastassa.
 
Top