Ukrainan konflikti/sota

Ei sitä olisi muutama vuosi sitten uskonut, että jv-ryhmän yksi suurimmista uhkista taistelukentällä voi olla taivaalta tippuva iskusytittimellä varustettu telamiina.
It's raining mines, hallelujah, it's raining mines...
Vai miten se meni?

Sillon varusveijari- ja ressuaikoinakin, kun istuttiin telanappilaatikoiden päällä kävi välillä mielessä notta mitenkähän se jysähtäs, jos olisi kovat tarvikkeet perseen alla ja jouduttas epäsuoraan tai ajettas miinaan.
RUK:n ampumaleirillä laukaisin jonkun raivauspanoksen tulilangoilla (alku tavallista, sitten r-tulilankaa kymmenkunta metriä) ja langan sytytyspaikka oli hyvin suojattu; oltiin jonkin rintavarustuksen takana kouluttajan kanssa. Uteliaisuus voitti ja nostin tietenkin päätä nähdäkseni miten se TNT lähtee. No lähti niin että kypärä lensi päästä, kun paineaalto tuli silmille. Lensi se murrosta simuloiva risukasakin kyllä helevettiin. Kouluttaja yritti olla vihainen, mutta naurattaanhan sitäkin alkoi, kun näki ettei siinä mitään vammoja syntynyt. Mullon sellainen mielikuva, että raivauspanoksena käytettiin vanhaa ajoneuvomiinaa, joka oli telanappiin verrattuna noin puolet painoltaan. Oli siinäkin potkua riittävästi.

Nyt niitä perkeleitä sataa taivaalta. Eikä edes vihellä.
 
Havaintoni liittyen Andrew'n seurantaan on, että yönäkökykyisten FPV droonien osuus on noussut huomattavasti Ukrainan tuottamissa tappioissa.

Ryssä ilmeisesti pyrkii huoltamaan linjojaan pimeyden turvin ja tähän Ukraina iskee noilla drooneillaan.

Vielä kun saisivat sitä tykistöä reilummin mukaan etulinjan sekä ryssien tykistön kuluttamiseen niin edellytykset tehokkaaseen hyökkäykseen ryssien osalta ovat todella heikot.


Ei sitä olisi muutama vuosi sitten uskonut, että jv-ryhmän yksi suurimmista uhkista taistelukentällä voi olla taivaalta tippuva iskusytittimellä varustettu telamiina.


Nämä Baba Yagat ovat nimeään myöten jo tarunomaisia toimijoita taistelukentällä. Ryssä pelkää kuin ruttoa ja AP:n tilastostakin näkee, että niitä on kohtuullisesti liikkeellä.

 
Vaikka ei leviäisikään Nato-maahan, Ukrainan avustamatta jättäminen lähettää vahvan signaalin.

Despooteille ja diktaattoreille: kannattaa hankkia ydinase, niin hyökkäyssotaan, sotarikoksiin ja rikoksiin ihmisyyttä vastaan ei puututa.

Despoottien naapureille: Yhdysvallat ei ole enää vapaan maailman johtaja, demokratioiden arsenaali tai demokratian puolustaja despotismia vastaan.

Liittolaisille: Yhdysvaltojen poliittinen järjestelmä on altis epäystävällisten maiden vaikuttamiselle (vaalirahoitus, lahjukset, disinformaatio). Tuki tosipaikassa on epävarmaa.

Sanoisin myös.

Despoottien naapureille: Kannattaa hankkia ydinase.
 
Missä ne Tsekin löytämät sadat tuhannet 155 ammukset viipyy ? Älkää vaan sanoko että sekin pelastusrengas osoittautuu ….
Eiköhän ne ole käytössä. Tappiot ryssälle lähti nousuun jo samoilla tienoilla, eli Ukraina selkeästi uskalti lisätä tykistön käyttöä. Jos pystyvät vaikka 2x tai 3x päivittäisten laukasten määrän niin ei tuo mitään ihmettä saa aikaan, enemmänkin stabiloi rintamaa. Ja juuri rintaman stabiloitumisesta tuolla puhuttukin. EU:n osalta on puhuttu että tuotannon seuraava isompi taso saavutetaan vasta 2025 joten ei noita Tsekin murkuloita voi lähteä paukuttelemaan mitenkään isolla urakalla.

joten se pelastusrengas osoittautuu ihan oletusten mukaisesti pelkäksi pelastusrenkaaksi, ei rannikkovartioston kutteriksi.
 
Kaukaa on ukrainalainen lähtenyt oikeutta ryssän sikailulle hakemaan...

Eiköhän tuossa ole ihan Ukrainan viranomaiset taustalla. Massamaisesti toteutettuna tekee hyvää ryssän palkkasotilaille, tuppaavat olemaan liikkuvaista sorttia. SBU:lla on hyvät tiedot noista kerättynä ja lienee isojen länsimaiden sekä noiden kohdevaltioiden etu että ryssän palkkatappajat ei liikuskele vapaana. Järjestellään vähän siellä sun täällä alkuun 100% varmoja oikeusjuttuja niin seuraavat tippuukin jo helpommin. Parhaassa tapauksessa saadaan luouvutuskäytäntö ja örkit tuomiolle Kiovaan.

Todennäköisesti ryssänörkeille ei tullut ollenkaan mieleen että länsimainen oikeusjärjestelmä on hidas mutta pitkämuistinen. Ukrainassa tehdyt rikokset on rikoksia muuallakin ja varsinkaan murhat ei vanhene.
 
Kylläpä ryssän propagandatuutti taas kylvää silppuaan maailmalle ja täkäläinenkin lehdistö sen syö:
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/bae74b26-58a9-4182-9e08-5d153d788856

Koko juttu pyörii sen ympärillä että Kiovan lähistöltä vetäytyminen olisi ollut lilliputtelin vapaaehtoinen toimi. Tämähän ei pidä paikkaansa vaan sieltä piti lähteä kun oli pakko. Jutulla siis yritetään suoraan syyllistää Ukrainaa rauhansopimuksen hylkäämisesetä vaikka lilliputteli muka vetäityi sopimusta täyttäessään. Jutussa haisee ihan liikaa kaalisoppa.

Eiköhän totuus ole se että kremlissä alkaa olla pikkuisen isompi hätä kädessä ja nyt haetaan ulospääsyä tilanteesta niin että lilliputteli&eliitti saa pitää päänsä harteillaan. Miljoona vammautunutta&kuollutta, miljoona tulvauhria ja sisäisen talouden romahdusta alkaa olla vaikeaa piilottaa. Kyllä näistä se sana kiertää ruokapöydissä. Jossain kohtaa se viranomaistottelu vain loppuu kaikilta yhtäaikaa, myös niiltä alimman tason miliiseiltä yms.
 
Näin silmämääräisesti hassu, mutta miltä tuo näyttää halvan dronen pienen resoluution lämpökamerassa? Paikalleen pysäköitynä kun tankin moottori on kylmä niin voi olla vaikeakin havaittava lämpökuvassa. Kulmikkaat muodot näyttää jollekkin paskahuussille tms, ei tankille. Rakennetulla alueella voi siis toimiakkin yllättävän hyvin yöllä.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top