Ukrainan konflikti/sota

Nykyinen tilanne huomioiden.
Vaikuttaisi vahvasti että ukraina ei halua lähteä hyökkäämään ja valtaamaan alueita takaisin välttääkseen sodan kärjystimisen ym taloudelliset realiteetit huomioiden.

Mitä jos ukraina ilmoittaisikin että nykyinen itäiset sota-alueet ei enää kuulu ukrainaan? Eli tekisi selväksi uudet rajat ovat nämä. Voisi ainakin sotkea vähän venäläisten pakkaa.

Tuon alueen jälleenrakennus maksaa mielettömästi, siellä on erittäin huono väestönpohja, venäjä pääsee puuttumaan politiikkaann sitäkautta ym

Tämä on vain heitto, ei niin vakavasti mietitty.


Tässä on juttu, että voiko Naton laajentumisen pysäyttää valtaamalla jäseneksi hakevalta pienen nurkkapalan. Olisiko se Naton laajentumisen pysäyttäminen niin helppoa. Jos Nato haluaa laajeta johonkin maahan niin kyllä se sen tekee.


Olettama siitä, että Nato ei ota jäseneksi maita joissa on vieraan maan joukkoja, ei välttämättä perustu täysimääräiseen oppimiseen.


Tässä on siis vaihtoehtoina

- vetää rajat uusiksi ja leikata valtiosta irti ne alueet joissa on pieniä vihreitä miehiä ja separatisteja

- yrittää ratkaista tilanne diplomatialla ja talouspakotteilla

- ryhtyä keskittämään alueelle runsas määrä länsivaltojen kalustoa


Ukrainan kohdalla on Bukarestin sopimus.

https://www.msz.gov.pl/en/p/wiedeno..._ukraine_s_accession_to_the_treaty_on_the_npt

Amerikan yhdysvallat, Venäjän federaatio, ja Yhdistynyt kuningaskunta ja Pohjois-Irlanti, vahvistivat vuonna 5. joulukuuta 1994 Bukarestissa sitoutumisensa kunnioittaa Ukrainan itsenäisyyttä ja suvereenisuutta ja vuoden 1994 rajalinjauksia.

"Kun ohjeet meidän Hallitusten, meillä on kunnia välittää täten tekstin muistion turvatakuut yhteydessä Ukrainan liittyminen sopimukseen ydinsulkusopimuksen ydinaseiden, allekirjoitettiin 5 päivänä joulukuuta 1994 presidentit Ukraina, Venäjän federaatio ja Amerikan yhdysvallat, ja Yhdistyneen kuningaskunnan pääministeri Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin (liite I), ja teksti yhteisen julkilausuman 5. joulukuuta 1994 johtajien valtiomme (liite II) ."

Tekstissä on sana turvatakuut. Voinemme varmaan itsekukin pohtia mitä tällä sanamuodolla tarkoitetaan, kun se laitetaan sopimukseen jonka allekirjoittaa Yhdysvallat ja Britannia ja Venäjä. Velvoittaako turvatakuut Britanniaa ja Yhdysvaltoja julistamaan sodan Venäjälle Venäjän vallattua Krimin Ukrainalta.
 
Viimeksi muokattu:
Eikös ukraina ilmoittanut hakevansa Natoon vasta sodan alettua?
Veikkaisin että homma liittyy kaikenkaikkiaan enemmän itse Maidan kahakkaan ja vaatimukseen koruption vähentämisestä sekä lähentymisestä EU:hun minkä Venäjä haluaa estää sekä venäjä ukraina kauppasopimuksen kariutuminen.

sitten sokerina pohjalla on perustelut veljeskansasta ym mutta eritoten nuo sanat "Democratia,EU,Kauppa sopimus, korruption vähennys pelästyttivät putlerin, toinen myös mikä voi olla vaikuttavana tekiänä oli Putinin pelko aatteiden leviämisestä venäjälle.

Summasummaarum. Tuo rajalinjan veto on myös hyvin riskialtis ukrainalle. En tiedä ukrainalaisten mielentilaa mutta sotilaiden keskuudesta voisi kuulua sora ääniä ja he voisivat tuntea itsensä petetyksi " taistelleet turhaan" sitten viellä otetaan huomioon monen tyytymättömyys poroon mikä voi jopa aiheuttaa mellakoita.

Poron pitäisi tehdä homma jotenkin niin että kansa saisi 2 viikkoa aikaa esittää mielipiteen sekä poro alottaisi voimakkaammat korruptio tutkinnat ja tarvittaessa olisi valmis vetäytymään virastaan "uhrautumaan ns"


Politiikka putinin tapauksessa ei näytä toimivan, sillä on omat tavoitteet ja ne se haluaa toteuttaa sekä tuo "sopimuksiin" vetoaminen on politiikkojen kuvitelmaa. Monesti nuo sopimukset palvelevat vain niin kauan kun ne palvelevat vahvemman etua sekä ne ovat yleensäkin ajatuksena oikein kivoja millä voi perustella kansalle typeriä päätöksiä mutta oikeasti turhia.
 
Luetun tahallinen väärinymmärtäminen on varsin typerä väittelytaktiikka. Hankit sillä myös pahaa karmaa itsellesi ja saat sen omassa elämässäsi tuta.

Koko kappale siis meni näin:

Tässä on juttu, että voiko Naton laajentumisen pysäyttää valtaamalla jäseneksi hakevalta pienen nurkkapalan. Olisiko se Naton laajentumisen pysäyttäminen niin helppoa. Jos Nato haluaa laajeta johonkin maahan niin kyllä se sen tekee.

Sinä maalasit lauseen muotoon:

Jos Nato haluaa laajeta johonkin maahan niin kyllä se sen tekee.

Ja vastasit mielestäsi nerokkaasti:

Tunnetko montakin tapausta jossa joku maa on pakkoliitetty NATO;on vastoin maan omaa halua?


Irroitit siitä asiayhteydestään lukijan valheelliseksi harhauttamiseksi lauseen - Jos Nato haluaa laajeta johonkin maahan niin kyllä se sen tekee. Ikään kuin olisin muka sanonut, että Nato pakottaa maat jäseniksi. Ensimmäisessä lauseessa käytän termiä jäseneksi hakeva, joka kertoo, että Nato ei pakota maita jäseniksi. Mielestäni teksti oli varsin selvä, että maa hakee jäseneksi ja Venäjä pyrkii sen estämään valtaamalla nurkkapalan ja pohdin estäisikö se Natoa ottamasta maata jäseneksi. Teksti oli niin selvä, että sinun piti ottaa lause asiayhteydestään saadaksesi vääristeltyä viestin.

Jos Nato haluaa laajeta johonkin maahan niin kyllä se sen tekee - tarkoittaa, että kolmannella osapuolella ei ole veto-oikeutta jäsenhakijan ja Nato-maiden päätöksiin.

"NATO’s “open door policy” is based on Article 10 of its founding treaty. Any decision to invite a country to join the Alliance is taken by the North Atlantic Council on the basis of consensus among all Allies. No third country has a say in such deliberations."

http://www.nato.int/cps/en/natolive/topics_49212.htm


http://www.nato.int/cps/en/natolive/official_texts_17120.htm

"Osapuolet Tämän sopimuksen vahvistavat uskonsa päämääriä ja periaatteita peruskirjan Yhdistyneiden Kansakuntien ja haluavansa elää rauhassa kaikkien kansojen ja kaikkien hallitusten kanssa.
He ovat päättäneet turvata vapauden, yhteinen perintö ja sivistyksen kansojensa perustana ovat demokratian, yksilön vapauden ja oikeusvaltion.Ne pyrkivät edistämään vakautta ja hyvinvointia Pohjois-Atlantin alueella.
Ne ovat vakaasti päättäneet yhdistää voimansa yhteisen puolustuksen sekä rauhan ja turvallisuuden. Näin ollen ne sopivat tähän Pohjois-Atlantin sopimuksen:"
 
Viimeksi muokattu:
Ukrainalaiset näyttää mallia kuinka sotavankia tulisi kohdella, pelastamalla tämän hengen.

Hiukan erilaista kuin mitä olemme vastapuolelta nähneet.
 
Olettama siitä, että Nato ei ota jäseneksi maita joissa on vieraan maan joukkoja, ei välttämättä perustu täysimääräiseen oppimiseen.

Tässä kohtaa voi nostaa esiin Viron kohdalla kaksi asiaa.
Vaivaran kihlakunnan itäosa ja Petseri.
 
Tässä kohtaa voi nostaa esiin Viron kohdalla kaksi asiaa.
Vaivaran kihlakunnan itäosa ja Petseri.

Natoon haluava maa luovutti alueita saadakseen asian pöydältä. Yrittääköhän Venäjä taas vastaavaa napatessaan Georgiasta, Moldovasta ja Ukrainasta palan. Ehkä Naton jäseneksi hakevat maat voivat varmaankin suostuakin alueluovutuksiin päästäkseen jäseneksi.

Voi seurata tilanne, että Venäjä vaatii Suomelta alueluovutuksia vastineeksi oikeudesta päästä Naton jäseneksi. Miten Suomi siinä tilanteessa toimii. Luopuisiko Ruotsi Gotlannista päästäkseen Naton jäseneksi.

Jäsenyys on varmaankin arvokkaampi juttu kuin pieni pala maata. Se on sitten, että tyytyykö Venäjä tähän, vai haluaako se hallinnon Kiovassa, Chisinaussa ja Tbilisissä vaihtuvan pro-venäläisiksi, sillä tavalla, että Venäjä perustaa kasarmin maiden pääkaupunkeihin, käy toista kertaa Janukovitsit.

Kremliin pitäisi nostaa sellaiset joilla on ymmärrystä taloudenpidosta ja kaupanteosta.

Me voimme pohtia ja ihmetellä ja kuitenkin kaikkien pohdintojen lopputulema on tarve toteuttaa Venäjällä vallanvaihto.
 
Viimeksi muokattu:
Me voimme pyöritellä ja pohtia ja ihmetellä. Kremliin pitäisi nostaa sellaiset joilla on ymmärrystä taloudenpidosta.

Näin..

Ja, tässäkään asiassa ulkopuolisilla ei ole juurikaan määräysvaltaa. Venäläiset tekevät keskenään ratkaisunsa seuraavista johtajista. Voi olla että valta siirtyy A) Putinilta jollekin toiselle diktaattorille tai sitten B) kaikki pääsevät vaikuttamaan seuraajaan vaalien myötä. Veikkaisin vaihtoaehtoa A

Toisekseen, ei tarvitse olla mikään taloustieteen Nobelisti että kykenee hoitamaan valtiontaloutta paremmin kuin Putin ystävineen.Tosin heidän tärkeimpänä tavoitteenaan lienee ollut henkilökohtainen hyöty, niin hallintovallan kuin taloudenkin osalta. Mutta, se joka kykenee nostamaan Venäjän tuotantotalouden kilpailukykyiseen toimintakuntoon ansaitsee taatusti Nobelin. Tämä tuskin onnistuu vielä tämän vuosisadan aikana..jos koskaan.
 
Näin..

Ja, tässäkään asiassa ulkopuolisilla ei ole juurikaan määräysvaltaa. Venäläiset tekevät keskenään ratkaisunsa seuraavista johtajista. Voi olla että valta siirtyy A) Putinilta jollekin toiselle diktaattorille tai sitten B) kaikki pääsevät vaikuttamaan seuraajaan vaalien myötä. Veikkaisin vaihtoaehtoa A

Toisekseen, ei tarvitse olla mikään taloustieteen Nobelisti että kykenee hoitamaan valtiontaloutta paremmin kuin Putin ystävineen.Tosin heidän tärkeimpänä tavoitteenaan lienee ollut henkilökohtainen hyöty, niin hallintovallan kuin taloudenkin osalta. Mutta, se joka kykenee nostamaan Venäjän tuotantotalouden kilpailukykyiseen toimintakuntoon ansaitsee taatusti Nobelin.

Uskon, että homma on melko helppoa koska Eurooppa on täynnä rautaista kokemusta omaavia asiantuntijoita, jotka ovat muuttaneet maansa neuvostotasavallasta ja itä-blokin maasta vauraaksi länsimaaksi. Se on vain se alun valtataistelu, sen voittaa oikeat ihmiset.

1. Ensin Venäjän federaation talous romahtaa ja se hajoaa itsenäistyneisiin oblasteihin
2. Itsenäistyneet oblastit kopioivat yksi yhteen Euroopan standardit niiden parlamenteissa

Lakien ja säädösten osalta homma on helppo, ne tarvitsee vain siirtää sellaisenaan ja luoda niille valvonta, mutta sitten se tuotantotalous, toimiva tuotantotalous vaatisi miljoonien pienien, keskisuurien ja suurien yritysten luomista. Laadun pitäisi olla sellaista, että niiden tuotanto kelpaa länsimaille. Verotusjärjestelmä voisi olla samanlainen kuin Eesti on luonut.

Putinin politiikkaa voisi sanoa epävakauttamiseksi johon liittyy ärräpäitä liian hyviä onnistujia kohtaan. Kauhean väärin, että ensin maa irtosi Kremlin vallasta ja sitten siitä tuli menestyvä maa.
 
Viimeksi muokattu:
En tiedä onko kyseisen hepun turinoita postattu tänne aikaisemmin, mutta hyvää kuunneltavaa niille, joilta Lontoon murre lutviutuu.

Kyseinen herra on Dan Carlin, sitoutumaton yhdysvaltalainen journalisti, joka ottaa kantaa USA:n ja maailman tapahtumiin "Common Sense" podcastissaan (ja Hardcore History podcastissa käsittelee historian tapahtumia jännistä vinkkeleistä). Carlin ajattelee aika usein laatikon ulkopuolelta ja ainakin pistää miettimään asioita. Linkissä siis "Re-heating the Cold War" podcasti parin kuukauden takaa, jossa herra käsittelee Ukrainan tilannetta. Antaa vähän erilaisen kuvan tilanteesta kuin tämänkään saitin keskimääräinen keskustelu. Ajattelin, että olisi ehkä ihan aiheeseen sopivaa kuunneltavaa jos on se 50 minuuttia turhaa aikaa.

http://tinyurl.com/o5bmnbu
 
Kanerva ei usko Ukrainan aseistamiseen, "se olisi tanssiin kutsu Putinille, siitä ollaan kyllä kaukana."

Lisäsi vielä että:
Nykyisessä tilanteessa on vakavia piirteitä, jossa uhkaillaan ydinaseilla. Edes kylmän sodan aikana ei esiintynyt mitään vastaavaa, lukuunottamatta Kuuban ohjuskriisiä.
 
Tuo video ei ole Itä-Ukrainasta vaan kuvattu Venäjällä 2009, postattu Youtubeen 2011.

Link.
Ei ole nyt aika tarkistaa, mutta tuon tapaista siellä on nähnty liikaakin Ukrainassa. Voi olla että tämä on ryssien järjettömiä vuosittaista 9.5 "hauskanpitoa kansalle", aseiden ampumisineen ja asenne "katsokaa miten pelottavia me ollaan" mitä hirvitää joka tapauksessa. Ja tuloksena on sukupolvi joka huutaa hysteriassa "meidän iskanderit ja topolit, nauravat" "säteileväksi tuhkaksi teidät" jne

Itä-Ukrainassa oli paljon vatnikkeita, jotka heittäytyneet venäjän tankeija halaamaan, ja vieneet ruokaa heille, jopa kadyrovilaisia siunattu ristinmerkein (!) ja halattu heidät "rodnenkie, meidän ikiomat pojat, kiitos kun tulitte, voi kiitos". Jotkut vanuaivoiset eivät vieläkään tajua että juuri siksi kun ne tulivat "auttamaan", ne jääneet ilman kattoa ja heidät rajat revitty pois, huomiota suunnataan edelleen että "ukrainalaiset ampuvat meidät, fasistit"

Mariupolissa muistaakseni kaksi nuorta miestä kuvasi ryssien hyökkäystä ikkunasta ja piti sellaista wow puhetta, ja olivat niin innostuneet että laittaneet videon heti youtubeen saman tien. "Vihdoinkin" "ja voi että hyvin osui" (talon, kuoli nainen) puheet olivat sen verran törkeitä että heitä heti ruvettu etsimään ja löydetty, pojat katsoneet, kuten arvattu, ryssäTV:ta tietenkin koko ajan. Sitten pojat pyysi anteeksi Ukrainan kansalta Ukrainan TV:sta.

Itse vuoden aikana katsoin vaikka mitä ja kuuntelin heidän Zello radion, kuulin sellaisia rosvoja tukevia puheita, että nämä I.U ihmiset lakkasi olemaan ihmisiä minulle, ne ovat nyt vain degeneratteja. Ja pidän heitä edelleen degeneraatteina.
En tunne myötätuntuoa ns tavallisiin vatnikkeihin siellä, ne edelleen syyttävät kaikista Ukrainaa, ei vieläkään pystyy näkemään syy-seurausta omille teolle, ensin toivoneet "Ukraina fafistivaltio kuole pois , me ollaan veneläisiä, me ruokittu koko ukrainaa" ja nyt jo "Ukrainan maksa nyt meille, antakaa ruokaa, fasisistit"
Ajatteluun kykenevät lahteneet jo sieltä pois, mutta sieltä lähteneet myös ne jotka tukevat terroristeja ja rikollisia, tunnen heidätkin, edelleen hysteerisesti auttavat ryssiä, vaikka asuvat jo Krimissa, eikä muuttaneet mieltä. Ne ovat supervantnikit ja ääliöt.
 
Viimeksi muokattu:
Kanerva ei usko Ukrainan aseistamiseen, "se olisi tanssiin kutsu Putinille, siitä ollaan kyllä kaukana."

Lisäsi vielä että:
Nykyisessä tilanteessa on vakavia piirteitä, jossa uhkaillaan ydinaseilla. Edes kylmän sodan aikana ei esiintynyt mitään vastaavaa, lukuunottamatta Kuuban ohjuskriisiä.

Siksi onkin hyvä että esim. Viroa ja Baltiaa aseistetaan jo nyt ennen kuin tilanne on päällä. Eri juttu sitten onko siellä valmiutta käyttää esim. tykistöä täysimääräisesti paikallisin voimin. Toivottavasti.

Periaatteessa Putinille voisi sanoa että pysy poissa niin tämä Ukrainan aseistaminen ei ole sinulle haitaksi ollenkaan. Eivät nämä ole hyökkäykseen tarkoitettuja.
 
Jokin aika sitten Luhanskin "kansantasavalta" ilmoitti siirtyvänsä rupliin ja ryhtyvänsä maksamaan eläkkeet ja palkat ruplissa, samoihin aikoihin Donetskin "kansantasavalta" ilmoitti ryhtyvänsä maksamaan eläkkeitä ruplilla ja sielläkin on ollut aikomus siirtyä käyttämään ruplia hryvnian sijaan.

Luhansk on rupla-päätöksen jälkeen tehnyt uuden päätöksen, jossa maksuvaluuttana ovat osassa eläkkeitä ja palkkoja dollarit - sen menestyksestä minulla ei vielä ole sen tarkempaa tietoa. Samoin DNR:n on ilmoittanut ryhtyvänsä maksamaan sotilaseläkkeitä dollareissa, kuten olen tainnut mainitakin.

Sen sijaan DNR eli Donetskin "kansantasavallan" alueella tilanne on tällä hetkellä se, että kohtalainen osa kaupoista ei hyväksy maksuina ruplia laisinkaan, käytännössä hyväksytty/toivottu valuutta on Ukrainan hryvnia ja kauppiaat monissa tapauksissa erityisesti pyytävät maksua hryvnissa. Osa paikallisista on kuvannut ruplan todellista arvoa olemattomaksi, se ei ole haluttu tai toivottu valuutta, sen sijaan ruplan määriteltyä arvoa (perusteet eivät ole tiedossani) pidetään epäedullisena alueen kansalaisille ja tämä on varmasti eräs syy sille miksi ruplan vastaanotto on kielteinen tai jopa hyvin kielteinen.

Voisin kuvitella, että Donetskin alueella eräs syy ruplakielteisyyteen johtuu suhteellisen tiiviistä siviiliyhteyksistä Ukrainan hallinnoimalle alueelle ja siitä, että sitä kautta hryvnia on merkittävä valuutta ja että, toisin kuin media väittää, edelleen Ukraina maksaa ainakin osalle kansantasavaltojen asukkaista eläkkeitä ja näin eläkkeiden muodossa hryvnia pysyy paikallisesti merkittävänä tulonlähteenä ja näin se on kenties kaikesta huolimatta valuuttana vakaammalla pohjalla mitä Venäjän rupla, jonka kohdalla eräs ongelma on "kansantasavaltojen" maksukyvyn puute ts. sen seurauksena ruplia ei tule liikenteeseen merkittäviä määriä.

Hintataso on edelleen jatkanut hidasta nousuaan Donetskissa, samoin valikoima kaupoissa on hyvin "kapea" ja monista peruselintarvikkeista on huutava pula. Käytännössä ihmiset ostavat sitä ruokaa mitä kaupoissa tai mahdollisissa basaareissa sattuu olemaan myynnissä, asetelma on paikoin hyvin neuvostoaikainen, jolloin myynnissä saattaa olla vain leipää, perunaa ja jotain muuta peruselintarviketta - lihaa ja etenkin vihanneksia saa satunnaisemmin. Sama pätee hedelmiin. Tuoreesta kalasta on pulaa, koska aiemmin valtaosa tuorekalasta tuli myyntiin alueen kauppoihin ja basaareihin Asovan meren suunnalta ja nyt tämä reitti on käytännössä lähes tukossa.

DNR:n osalta uusimmat tiedot perustuvat paikallisilta kuultuihin uutisiin, ovat heidän välittämiä tietoja.

vlad.
 
Viimeksi muokattu:
Niin, tarvitseeko Ukraina sen kummampaa tukea länsimaista. Hyvin näyttää tuo sopiminen Venäjän kanssa luonnistuvan, milloin sähköstä, milloin kaasusta, milloin vedestä, milloin mistäkin?


http://tass.ru/en/economy/803115
Ukraine fulfilling agreements on electric power supplies to Crimea
Economy
June 23, 8:50 UTC+3
On December 30, 2014, Russia and Ukraine signed two contracts for the transmission of electricity

Kuka ymmärtäisi Venäjää? Kuka ymmärtää sen enempää Ukrainaakaan?
 
Vaarallista touhua tuo kansan sodan lietsonta, eritoten lasten kasvattaminen siihen että sota on hienoa.
Lapset pitäisi pitää erossa näistä sotajutuista.

Innotuspäissään hyökkäävät jonnekin ja vaativat johtoa hyökkäämään, siinä piilee se vaara vain että kun luottaa itseensä liikaa ja aliarvio kaikki vastustajat niin voikin alkaa tulla junalasteittain ruumiita takaisin.
Sitten iskee se sodan raadollisuus Ja julmuus naamaan kuin märkä rätti.

Mitä itse seuraillut noita netti foorumeja niin osa vaikuttaisi ihan tosissaan jo uskovan että ne päihittää USA JA NATOn ihan tuosta vain. Usa yksinään on jo aivan eri mittaluokassa kun mikään muu maa
 
Vaarallista touhua tuo kansan sodan lietsonta, eritoten lasten kasvattaminen siihen että sota on hienoa.
Lapset pitäisi pitää erossa näistä sotajutuista.

Innotuspäissään hyökkäävät jonnekin ja vaativat johtoa hyökkäämään, siinä piilee se vaara vain että kun luottaa itseensä liikaa ja aliarvio kaikki vastustajat niin voikin alkaa tulla junalasteittain ruumiita takaisin.
Sitten iskee se sodan raadollisuus Ja julmuus naamaan kuin märkä rätti.

Mitä itse seuraillut noita netti foorumeja niin osa vaikuttaisi ihan tosissaan jo uskovan että ne päihittää USA JA NATOn ihan tuosta vain. Usa yksinään on jo aivan eri mittaluokassa kun mikään muu maa
Näin on. Valitettavasti se kasvatus alkoi jo 90-luvulta Putinin toimesta. Kaverin tyttöystävä oli silloin venäjänkielen tulkkina, ja kertoi järkyttyneensä lukiessaan uutta, juuri käyttöönotettua ala-asteen historiakirjaa.
Siinä puhuttiin Talvisodasta jotenkin näin:
Mannerheim-linja oli niin vahva, että nykytutkijoiden mielestä sen läpäisy ei olisi ollut mahdollista edes ydinaseiden avulla. Kuitenkin, sankarillinen Puna-armeija tunkeutui sen läpi blaa blaa....
Muistan, kun silloisissa nuorissa mielissämme ihmettelimme tällaista historian vääristelyä. Olihan tuoreessa muistissa sitä edeltänyt aika, jolloin kommunismin satoa tuotiin itänaapurissakin avoimemmin esille.
Näin jälkiviisaasti, nyt tuon kasvatuksen sato on korjattavissa...
 
Pelkästään sotilasbujetteja katsomalla, luulisi tyhmemmänkin tajuavan että ei se sota olisi mitään paraatimarssia pariisiin. Jos tuohon USA palkkiin läjätään, saksa,ranska,uk,japani,saudit ym
Näihinhän on tullut muutoksia mutta esimerkkinä.


Edit: tosiaan tuo venäjän historian tulkintakin on aika erinlainen kuin meillä.
Äskeen katselin yhtä videota missä separisti sanoo jotenkin näin " jokainen kuka on lukennut historiaa niin tietää sen että venäjä ei ole koskaan hyökännyt mihinkään maahaan vaan kaikki haluavat vain venäjältä jotain! Minäkin olen täällö puolustamassa venäjää ja putinia länneltä" tämän jälkeen kuva siirtyy separistien pappiin kuka kantaa pääkallo lippua ja huutaa iskulauseita.

Ei stana.
image.webp
 
Back
Top