Ukrainan konflikti/sota

Missähän tilassa USA:n uhkaamat pakotteet mitkä osuisivat pahasti kaasusektoriin venäjällä.

NR 1 ja 2 suomen vierestä.
2 putkea Ukrainan kautta ja yksi valko-venäjän kautta.

Sekä Turkin putkihanke.

Venäjä voi myös "turvata" etujaan sotilaallisesti kun puhutaan kaasusta
 
Hyväksyt tämän teeman koskien Ukrainaa, mutta väheksyt sitä suhteessa -kodinturvavitjaan-. :rolleyes:

Se malli, joka siellä oli esitetty, ei toimi meillä parhaiten ja perustelin siellä kyllä miksi. Siis siellä kodinturvaketjussa. Mutta joo, vähättely on kansantauti ja kasvatuskeino. Siksi kai suomalainen juo.
 
Missähän tilassa USA:n uhkaamat pakotteet mitkä osuisivat pahasti kaasusektoriin venäjällä.

NR 1 ja 2 suomen vierestä.
2 putkea Ukrainan kautta ja yksi valko-venäjän kautta.

Sekä Turkin putkihanke.

Venäjä voi myös "turvata" etujaan sotilaallisesti kun puhutaan kaasusta
Miten USA voisi estää NR2:n rakentamisen itämereen? Putki ei mene USA:n aluevesien kautta.

Käytännössä vain ja ainoastaan Saksa voi estää putken rakentamisen.
 
Aluksi ajattelin, että eihän tämä ole meidän sotamme. Tämän päättelyni olen joutunut kyseenalaistamaan. Venäläisen ekspansiivisen luonteen ja politiikan yleisen inhottavuuden tuntiessani olen yhä vakuuttuneempi siitä, että ukrainalaiset vapaaehtoispataljoonat eivät ainoastaan puolustaneet Kiovaa ja Odessaa ja vapauttaneet Slovianskia ja Mariupolia vaan myös puolustivat ja edelleen puolustavat täysin yksinäisinä Eurooppaa, sen kaksinaismoralistista unionia ja viime kädessä myös Nato-maita. Siinä on kaikkien trumpien, putinien ja suklaaoligarkkien takana jotain ikiaikaista, ryhdikästä ja vakuuttavaa. Tavallisia jätkiä.

Vapaita miehiä, joilla ei ole rahaa eikä paljon ruokaa mutta jotka näyttävät naisilleen ja lapsilleen, mitä kaiken kieron paskan keskellä vapaa mies voi tehdä. Taistella. Elämä on lyhyt mutta ainakin katse kestää peilin.

Juuri näin... Kaikki kunnia heille jotka joutuvat etulinjassa torjumaan Putin'in johtaman sotilas-/väkivaltadiktatuurin laajentumishankkeita. Ukrainalaisille soisi paljon suuremman tuen, paremman aseistuksen jne. Heitä ei ole kuitenkaan jätetty aivan yksin. Eikä Putin'in anneta toimia aivan vapaasti. Venäjän diktatuuria vastaan taistellaan muillakin rintamilla ja lännen suunnalta löytyy viisas ja tehokas strategia Venäjän toimia vastaan..

Eräitä lähtökohtia voisi eritellä vaikkapa seuraavasti:
1.Venäjästä on Putinin johdolla kehittynyt yhden puolueen johtama diktatuuri. Aivan samanlainen kuin aikoinaan Neuvostoliitto. Venäjän nykyjohto pyrkii palauttamaan NL:n aikaisen valta-aseman geopoliittisesti. Lisäksi diktatuuri joutuu aina taistelemaan oman valtansa säilymiseksi.
2. Venäjä on alueeltaan ja asukasmäärältään suuri valtio joka hallitsee enemmän ja vähemmän pakkokeinoin myös erilaisia liittovaltioita, kansoja sekä alueita jne..
3. Venäjällä on käytettävissään ydinaseita, mikä tarkoittaa sitä ettei Venäjää vastaan voi hyökätä asevoimin.
4. Lisäksi 140 miljoonan asukkaan valtiona Venäjä omaa erittäin suuren kasvupotentiaalin tulevaisuuden osalta
jne. jne.

Edellä mainitut lähtökohdat ohjaavat ainakin osittain länsimaiden ja NATO:n puolustautumista Venäjän sotilaallisia toimia vastaan. Sinällään sotilaallista ratkaisua Venäjää vastaan ei ole olemassa. Mutta toisaalta kansainvälinen yhteisö ei myöskään salli Putinin diktatuurin laittomia (kv. sopimukset, YK:n peruskirja jne.) sotatoimia itsenäisiä naapurivaltioita kohtaan.

Kansainvälisten lakien vastaisten sotatoimien johdosta Venäjää kohtaan on asetettu erilaisia taloudellisia ja toiminnallisia pakotteita. Tässä vaiheessa ne ovat olleet varsin lieviä. Siitä huolimatta niillä on ollut erittäin suuri vaikutus venäläiseen yhteiskuntaan. Paljon suurempi kuin julkisuudessa on tuotu esille. Pakotteilla on merkittävä vaikutuksensa myös Putinin hallintoon. Köyhtyvässä yhteiskunnassa sisäiset paineet hallintoa vastaan kasvaa..
Euroopalle tähän asti noudatettu lievä pakotelinja on erittäin sopiva tapa vastustaa Venäjän diktatuuria. Siitä ei aiheudu länsimaille itselleen juuri minkäänlaista haittaa. Pakotteiden vaikutus kohdistuu Venäjän tuotantotalouden rakenteisiin kokonaisuudessaan ja varmistaa sen ettei Venäjä tule nousemaan taloudellisesti merkittäväksi valtioksi kymmeniin vuosiin. Näin rajoitukset vaikuttavat suoraan ja rajoittavasti myös Venäjän sotilaalliseen kehitykseen.

Varmaa on se että pakotteiden merkitys on Putinin hallinnon tiedossa.

Mutta tarvittaessa ruuvia on mahdollista puristaa paljon tiukemmallekin. Jos Venäjä aloittaa suoranaiset sotilaallisen hyökkäyksen läntisiä naapureitaan vastaan on mahdollista laajentaa pakotteita sellaisiksi joita normaalisti kohdistetaan hyökkääjävaltioon.
- kaikkien liikenneyhteyksien ja kaiken tiedonvälityksen täydellinen katkaisu.
- rahoitusjärjestelmien, pankkiyhteyksien katkaisu, ulkomailla olevien varojen jäädytys jne.
- rajojen sekä kaiken rajaliikenteen sulkeminen.
- hyökkäävän vihollismaan kansalaisten internointi, karkoitukset.
- kaikkien kaupallisten yhteyksien ja vienti-/tuontitoimitusten katkaisu
- Venäjän eristäminen kaikista muistakin kv. yhteyksistä jne.
- paljon muuta jne.

Tilanteen kehittymisestä riippuen voidaan ottaa käyttöön sopiva/riittävä määrä lisärajoituksia. Edellä mainituilla asioilla, vaikkapa vain osittainkin toteutettuna on paljon nykyisiä pakotteita suurempia vaikutuksia eristykseen joutuvalle yhteiskunnalle. Niillä on merkitystä myös venäläisen yhteiskunnan sisäiseen toimintaan ja suoranaisesti Putinin hallintoon.

Enkä tietenkään tarkoita että Euroopan ja länsimaiden puolustautuminen olisi pelkästään pakotteiden lisäämistä. Länsimailla on riittävästi sotilaallista voimaa Venäjän mahdollisten hyökkäysten torjumiseksi. Mutta, kuten jo aiemmin totesin Venäjän aiheuttamaan konfliktiin ei ole olemassa sotilaallista ratkaisua (viime kädessä ydinaseet estää sen). Kaiken lisäksi kysymys on myös Venäjän sisäisestä valtakamppailusta. Suurin uhka diktatuuria kohtaan tulee aina omasta yhteiskunnasta.

Ei ole mitään syytä vähentää Ukrainan valtion ja ukrainalaisten sotilaiden merkitystä osana koko Euroopan puolustusta. Tilanne on kokonaisuudessaan kaikkien läntisten johtajien tiedossa. Heillä on ollut riittävästi aikaa varautua Venäjän mahdollisesti jatkuviin hyökkäyksiin.
Kaikkien eurooppalaisten kuuluu olla kiitollinen ukrainalaisille, urheasta taistelusta venäläisten tulemia roistojoukkoja vastaan..Ikävää mutta toisaalta välttämätöntä on että sodassa jotkut joutuvat tekemään ne kaikkein suurimmat uhraukset. Tämä velvollisuus/kohtalo voi osua jossain tapauksessa myös suomalaisten osalle..

On myös 100%:sti varma että länsimaiden ja NATO:n puitteissa on laadittu asianmukaiset toimintasuunnitelmat Venäjän mahdollisten hyökkäysten varalle. Tuskin ne ovat millään tavoin huonompia kuin Putinin ja hänen puolueensa johdolla, venäläisille laaditut suunnitelmat ja asetetut tavoitteet.
 
Viimeksi muokattu:
Parantaako aika haavat? Näin voisi kuvitella, jos on uskominen tätä mielipidekyselyä: http://korrespondent.net/ukraine/3867763-ukrayntsy-staly-luchshe-otnosytsia-k-rossyy-opros

Kyselyn mukaan 44% ukrainalaisista suhtautui Venäjään positiivisesti toukokuussa 2017. Helmikuussa 2017 vain 39% ukrainalaisista suhtautui Venäjään positiivisesti.

Venäläisten asenne Ukrainaa kohtaan on hieman nyreämpi, sillä vain 26% venäläisistä suhtautui Ukrainaan positiivisesti helmikuussa 2017 ja 37% toukokuussa 2017.

Hmmm... jotenkin tuntuu, että lukemat on vedetty hatusta tai sitten mielipidekysely ei ole riittävän kattava otannaltaan tai siinä on jotain muuta hämärää. Tulos nimittäin eroaa verrattoman paljon esim. tästä ->

IMG_20170711_134949.JPG

Lähteenä iri.org:n laaja mielipidekysely kesäkuulta 2017. Kyseessä on kattava, kaikkialla Ukrainan hallinnassa olevilla alueilla suoritettu kysely.

vlad
 
Parantaako aika haavat? Näin voisi kuvitella, jos on uskominen tätä mielipidekyselyä: http://korrespondent.net/ukraine/3867763-ukrayntsy-staly-luchshe-otnosytsia-k-rossyy-opros

Kyselyn mukaan 44% ukrainalaisista suhtautui Venäjään positiivisesti toukokuussa 2017. Helmikuussa 2017 vain 39% ukrainalaisista suhtautui Venäjään positiivisesti.

Venäläisten asenne Ukrainaa kohtaan on hieman nyreämpi, sillä vain 26% venäläisistä suhtautui Ukrainaan positiivisesti helmikuussa 2017 ja 37% toukokuussa 2017.

Jaha. Tutkani värisee pitkästä aikaa. Mukavaa.

Ukrainassa on korruptiota. Paljon. Muistaakseni vuonna 2014 seurasin vielä Ukrainan aseteollisuuden kauppaa Venäjälle. On muistettava, että suurin osa Janukovitsin tukijoista yksinkertaisesti vain oli kääntävinään takkia.

Venäläisillä on ote Ukrainasta monella tavalla. Eihän UA paljon mitään ole missään vaiheessa tehnyt. Ilman kansalaistoimintaa linja menisi jo ihan eri paikassa. Hallinnon oli ikään kuin pakko toimia.

Vielä on aikaista sanoa, mille akselille Ukraina lopultakaan liukuu, mutta nyt näyttää vahvasti siltä että länteen ja menisi varmaan Natoonkin, jos pääsisi.

Mielenkiintoisia linkkejä... Korrespondent.net on kaksikielinen projekti mutta takana enemmän venäläinen börs, esimerkiksi uutisfirman paperilehti ilmestyy vain venäjäksi...

Toisaalta Luhanskin alueen ex-kuvernöörin Toukan mukaan "Venäjän joukkojen läsnäolosta ei ole olemassa todisteita": https://apostrophe.ua/article/polit...go-budut-sudit-posmertno---georgiy-tuka/13319

Kiitos tästäkin artikkelista. Luin sen. George Tuka on viisas mies. Sääli, että Luhanskissa ei nyt ole vastaavaa lahjakkuutta. Tulkintasi tosin ei vastannut linkittämääsi sisältöä.

- Юридически мы не можем говорить об оккупации Донбасса, потому что там нет российских органов власти, я правильно понимаю?

- Формально - да. К тому же, мы не можем пока, несмотря на все старания, юридически доказать присутствие на Донбассе регулярной российской армии.

Kysymys: - Lain mukaan emme voi puhua Donbassin miehityksestä, koska siellä ei ole Venäjän viranomaisia, ymmärsin oikein?

Vastaus: - Teknisesti kyllä. Emme vielä voi, kaikista ponnisteluistamme huolimatta, laillisesti todistaa Venäjän armeijan säännöllistä läsnäoloa Donbassissa.

Suomeksi ex-kuvernööri on yleensä George Tuka.
 
Viimeksi muokattu:
@jurppi Sitä minä en tiedä, voivat määrät mahdollisesti kovia pakotteita hankkeisiin osallistuville yrityksille. Jenkkien markkina-asemaa ei kannata väheksyä. Tuo ei myöskään ollut minun idea.
Saksa siitä hiljattain ärähti USA:lle

Venäläiset voivat alkaa partioimaan erittäin aktiivisesti putken ympäristössä ja sijoittamaan kalustoa enemissämäärin mm suursaareen. Voivat myös esittää tukikohta toiveita jne

Mistä näistä tietää.
USA:lla omaa kaasus riittävästi ja varmaan jatkossa miettivät jos myisivät sitä enemmän Eurooppaan.
 
Mielenkiintoinen näkökulma kriisin alkuvaiheisiin:
 
Toisaalta Luhanskin alueen ex-kuvernöörin Toukan mukaan "Venäjän joukkojen läsnäolosta ei ole olemassa todisteita": https://apostrophe.ua/article/polit...go-budut-sudit-posmertno---georgiy-tuka/13319

Touka ei ole kapinallisten puolella, vaan nimenomaan Ukrainan puolella.

Mielenkiintoinen ja narratiivia paljon loukkaava lausunto.


Vuosia sitten jo dokumentoitu joukkojen siirot itäukrainaan, kuten Venäläisen kokoonpanon matka pitkin Venäjää ja muuttuminen separatisteiksi ennnen siirtymistä itäukrainaan.
Venäläiset sekä heidän palkkasotilaat muodostavat itäukrainassa sotivan voiman.

Pystyn ymmärtämään venäläismielisen kannan, mutta en pysty ymmärtämään valheiden uskomista.Eikä sitä pystynyty ymmärtämään Sotilaiden äidit joka laitettiin kuriin.

Näitä venäläisiä joita ei ole Ukrainassa kuitenkin kuolee siellä ja on kuollut aikamoiset määrät.

Jopa aikoinaan Venäjältä tullut versio kaivosmiehistä taistelemassa modernisoiduilla venäläisillä tankeilla on jo selityksenä niin absursdi, ettei sen uskomiseen voi riittää pelkkä venäläismielisyys.
 
Mielenkiintoinen näkökulma kriisin alkuvaiheisiin:

Nämä analysoitiin puhki silloin kolme vuotta sitten.

Mellakat olivat jatkuneet monta kuukautta ja Janukovitsin kaatuminen oli mahdollinen. Ilman muuta Nuland näki tilaisuutensa ja mietti seuraajaa kuin Viktor Vladimirov Kekkosta. Mutta se ei ollut Maidanin syy vaan seuraus.

Kaikki suurvallat olivat haaskalla, kun Putin peliliikkeellään jätti Yhdysvallat nuolemaan näppejään. EU:n laajentumiskomissaarit olivat pudonneet kyydistä jo ennen kuin tajusivatkaan.
 
Toisaalta Ukraina on harmillisen riippuvainen eritoten Venäjän energiasta. 50% Ukrainan sähköstä tuotetaan ydinvoimalla, ja maa tuo kaiken ydinpolttoaineen Venäjältä.

Muuten hyvä yritys, mutta ei pidä paikkaansa. Myös Westinghouse toimittaa ydinpolttoainetta Ukrainaan.

Tuli ihan deja vu, ihan kuin olisi joskus aiemminkin käsitelty nämä jutut tällä foorumilla.
 
Tulee mieleen että jos Venäjä oikeasti haluaisi pistää Ukrainan polvilleen niin miksi se ei ole lakkauttanut ydinpolttoaineen toimituksia Ukrainaan? Se käytännössä lamauttaisi koko maan.

Muistelen nähneeni maininnan, että ainakin joihinkin venäläisvalmisteisiin ydinvoimaloihin saisi ydinpolttoaine -sauvoja myös muilta valmistajilta. Tämä siis siksi, että on muitakin joita riippuvaisuus venäjästä huolestuttaa. Joten venäjä lienee todennut, että parempi ottaa ruplat talteen siitäkin diilistä, kuin menettää asiakas kilpailijalle.
 
Aina vaan vahvemmin näyttää siltä että Venäjä pitää Krimin ja antaa vastalahjana itäiset kapinalliset Ukrainalle.
Venäjä on saanut nöyryytettyä Ukrainaa ja tärkein saalis on hallussa, mitäpä Venäjä tekisi itäisen Ukrainan köyhillä hiilikaivosalueilla, niitähän Venäjällä riittää.
 
Aluksi ajattelin, että eihän tämä ole meidän sotamme. Tämän päättelyni olen joutunut kyseenalaistamaan. Venäläisen ekspansiivisen luonteen ja politiikan yleisen inhottavuuden tuntiessani olen yhä vakuuttuneempi siitä, että ukrainalaiset vapaaehtoispataljoonat eivät ainoastaan puolustaneet Kiovaa ja Odessaa ja vapauttaneet Slovianskia ja Mariupolia vaan myös puolustivat ja edelleen puolustavat täysin yksinäisinä Eurooppaa, sen kaksinaismoralistista unionia ja viime kädessä myös Nato-maita. Siinä on kaikkien trumpien, putinien ja suklaaoligarkkien takana jotain ikiaikaista, ryhdikästä ja vakuuttavaa. Tavallisia jätkiä.

Vapaita miehiä, joilla ei ole rahaa eikä paljon ruokaa mutta jotka näyttävät naisilleen ja lapsilleen, mitä kaiken kieron paskan keskellä vapaa mies voi tehdä. Taistella. Elämä on lyhyt mutta ainakin katse kestää peilin.

DEFK9Z5XYAA554q.jpg
Kyborgit :salut:
 
Maahanlaskujoukkojen eversti, joka nähtiin usein kuvissa Arseny Pavlov-vainaan ja Bezlerin kanssa Itä-Ukrainassa vuosina 2014-2014, on pidätetty Ukrainassa.

Valery Gratov, a Colonel of the Russian Airborne troops, was detained by the Border Guard Service of Ukraine while he tried to cross the state border heading to the Russia-controlled Transnistrian region of Moldova. He had been participating in the Donbas war opposing Ukrainian government forces since 2014. The colonel was detained on the Ukrainian border over a month ago, but the State Border Guard Service has revealed this fact just yesterday, on 9 July.

http://euromaidanpress.com/2017/07/11/russian-airborne-colonel-gratov-detained-in-ukraine/
 
Brittiläinen tuomioistuin antoi Itä-Ukrainassa kapinallisten riveissä taistelleelle brittimiehelle viiden vuoden ja neljän kuukauden vankeustuomion. Alun perin määrättiin kahdeksan vuotta, mutta tuomio aleni miehen tunnustettua tekonsa.

Mielenkiintoinen yksityiskohta, että tuomio annettiin terrorismipykälän mukaan, joka alkujaan säädettiin ISIS-taistelijoita varten.

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005291732.html


Olisi niin oikein ja oikeudenmukaista, jos Putkosta ja Viljakaista odottaisi samanlainen kohtalo, jos siis aikovat vielä palata Suomeen.
 
Back
Top