Ukrainan konflikti/sota

Paljon juttua esim. Petri Viljakaisesta, Janus Putkosesta sekä Jonas Bäckmanista.
Bäckman on jopa sitä mieltä, että Venäjän joukoissa taistelleet suomalaiset jotka palaavat Suomeen pitäisi rinnastaa sotaveteraaneihin :mad:

Bäckman sanoi haastattelussa, että palaajat pitää rinnastaa nykyisiin sotaveteraaneihin ja heille tulee myöntää sotaveteraanien etuisuudet.
Hänen mukaansa Suomen kansalaisten osallistuminen taisteluihin Itä-Ukrainassa on "hyvää harjoitusta Nato-vastaiseen kamppailuun".

Suojelupoliisista kerrotaan, että Suomen lain mukaan ulkomaisiin sotiin osallistuminen ei ole sinänsä rangaistavaa, mutta sotarikoksiin osallistuminen on.

Itä-Ukrainassa Venäjän puolesta taistelleet suomalaiset kehuskelevat kokemuksillaan – muualla Euroopassa vierastaistelijoita on tuomittu rikoksista​

Arviolta noin parikymmentä suomalaista on käynyt Itä-Ukrainassa taistelemassa.
Suomalaisviranomaiset eivät ole tutkineet heidän toimintaansa alueella.

 
Venäjän perusteet ovat selvät: se haluaa Ukrainan osaksi itseään.

Länteen sen ei tarvitse perustella tai selittää hyökkäystä yhtään mitenkään, koska oli syy mikä hyvänsä, tuomitsee länsi sen. Ja sisäiseen viestintään tarvitsee vain todeta, että "Kansalaiset, граждане: olen nyt palauttanut Ukrainan osaksi Äiti-Venäjää. Jokainen saa kolmen päivän palkallisen vapaan. Olemme suurin ja mahtavin."
 
Venäjällä on ainoa mahdollisuutensa sillä kerralla kun oikeasti yrittää. Assetit kestää vain yhden ponnistuksen. Jos se yritys päättäväisesti torjutaan ja samalla fasistien kalusto ja armeija tuhotaan, ei Venäjällä ole sen jälkeen enää resursseja vastaavaan.
 
Tähän kun lisätään energiantuotannon murros ja fossiilisten polttoaineiden kysynnän väheneminen muutaman vuosikymmenen kuluessa. Alkaa rahahanat tyrehtyä. Mitä jää jäljelle?
Ruoka. Venäjä hallitsee isoa osaa pohjoisista alueista jotka muuttuvat ilmastonmuutoksen edetessä entistä tärkeämmiksi ruoantuotantoalueiksi. Ukraina on Venäjän omien alueiden lisäksi yksi vilja-aitta. Nyt jo Venäjän vientitullit vehnälle aiheuttavat viljan hinnan nousua. Tämän lisäksi Venäjä hallitsee laajoja makeanveden varantoja ja lannoitteiden raaka-aine esiintymiä. Muilla voi olla 2050 Iphone, Venäjällä leipää.
 
Laajemman sodan skenaario:
1) uhka on hyvin todellinen.
2) kalustoa on kerätty maalis-huhtikuusta lähtien.
3) taloudellisesti turvallisempaa kuin vuonna 2014-2015.
4) taloudelliset suhteet ei estä sotaa, vaan mukaudutaan vallitseviin olosuhteisiin.
5) kalustojen liikkeet ovat olleet syksyn aikana vähemmän julkisia, kuin keväällä.
6) ruuvien kiristämistä, ei anneta vastustajalle hengähdystaukoa.
7) edistetään omaa asemaa.

Tässä yritetään selvittää armeijan rakentamisen logiikkaa Moskovan näkökulmasta ja hahmotella mahdollisia poliittisia vastauksia.


Edeltävän viikon aikana Maslovka 'an on saapunut huomattava määrä sotatarvikkeita.
 
Täällähän kumisevat sotarummut oikein tosissaan:).

Hiukan itseäni ihmetyttää, että Ukraina ei tunnu olevan kovin huolissaan tulossa olevasta hyökkäyksestä. Luulisi, että värväyspisteitä olisi avattu kaupungeissa, reserviläisiä kutsuttaisiin aseisiin kertausharjoituksiin ja työprikaatit rakentaisivat kovaa vauhtia puolustusasemia uhatuilla alueilla. Voi olla, että asia on mennyt minulta ohi, mutta en ole ainakaan vielä nähnyt merkkejä valmistautumisesta kansalliseen selviämistaisteluun.

Hiukan mietityttää, onko tässä kyse enemmän linjojen vetämisestä. Zelensky on sisäisesti heikoilla ja ukrainan sisäpolitiikka on aika lailla kovassa myllerryksessä. Zelensky on alkanut vetää kovaa linjaa aikaisemman linjansa vastaisesti ja se on hieman parantanut hänen kannatustaan mutta ei kauheasti. Paikallisvaalitkin menivät niin sun näin.


On mahdollista, että nykyliikkeet heijastavat tätä kehitystä. Wagnergate (hyvin mielenkiintoinen episodi), Bayraktarkuvat ja raportit Javelinien käytöstä etulinjoilla ovat merkkejä. Oma vähäinen veikkaus on se, että Zelenskylle lähetetään viestiä: "Älä kuvittele nostavasi häntääsi idässä. Sinulla on nuo, katsoppa mitä meillä on. Ja meillä on paljon lisää siellä mistä nämä tulevat". Käytännössä siis hiukan samanlainen kuvio kuin 2008 Saakasvilin kuviteltua voivansa ratkaista asiat aseilla ja hänen uskottuaan olevansa jenkkien kaveri.

Voin olla täysin väärässä, mutta en usko mihinkään panssarilauttojen vyöryyn kohti Kieviä. Sellainen olisi venäjän kannalta mielettömän kallis teko ja vastineeksi saataisiin 35-40 miljoonaa persaukista ukrainalaista ja 10 oligarkkia. Molempia venäjällä on ihan omiksi tarpeiksi. Sen sijaan venäjä mielellään pistää painetta hiukan euroopankin suuntaan. He haluavat krimin kysymyksen pois päiväjärjestyksestä ja putket auki. On helpompi tehdä keittoa kun vesi on kuumaa. Eli ensin lämpö päälle ja sitten voidaan alkaa neuvottelemaan niin, että euroopalla on halua neuvotella kun pelkäävät sitä sun tätä (eli siis sotaa ja kaasutoimitusten katkeamista sen takia kesken talven).

PS. Ennen postausta täytyy tarkistaa uutiset ettei rynnäkkö olekin alkanut jolloin postaus näyttäisi melko tyhmältä:).
 
Läpällä kirjoittelet? Opiskelehan Venäjän historiaa, milloin siellä on viimeksi ollut vapaus ja demokratia. Toki jos tarkoitat venäläisten vapaaksi pääsyllä keikausta tästä olgarkiasta ja Putinin kurjistavasta politiikasta äärivasemmistolaiseen "parempaan diktatuuriin" niin se on mahdollista, hyvinkin mahdollista.
Sanoisin että tunnen kohtalaisen hyvin historiaa, niin Suomen kuin Venäjänkin osalta..

Olet oikeassa siinä että Venäjää (ja kansaa), kuten kaikkia maailman maita ja kansoja on kautta historian hallittu valtaa pitävän eliittin (käytännössä diktatuurin) toimesta. Siis niiden johtajien toimesta jotka ovat saaneet/ottaneet haltuunsa on väkivaltakoneiston ja aseet. Näin yhteiskunnallista valtaa käytettiin kaikissa Euroopan maissa aina 1800- luvulle asti.

Ranskan vallankumouksen jälkeen alkoi yhteiskunnissa nousta uudenlainen kehitys jota edisti tiedonvälituksen leviäminen, lukutaidon sekä koulunkäynnin sekä kouluksen yleistyminen ja leviäminen yhä laajemmin kansalaisten keskuuteen. Tähän kehitykseen ja yhteiskunnalliseen muutokseen oli monia syitä ja tarpeita (alkava teollistuminen, osaavan työvoiman tarve, hallinnollinen kehitys, tieteen ja taiteen kehitys jne. jne.) Samaan aikaan levisivät myös uudet ajatukset yhteiskunnallisesta hallinnosta jne..

Lopulta t800-1900 lukujen vaihteessa monissa maissa (valtioissa) siirryttiin ns. harvainvallasta enemmän ja vähemmän demokraattiseen yhteiskuntamalliin. Nonissa maissa syntyi erilaisia kansalaisliikkeitä, puolueita ja hallintoa uudistettiin valitsemalla edustajat yleisillä vaaleilla jne. Viimeistään 1. maailmasodan jälkeen muutos autoritäärisestä järjestelmästä demokratiaan sai uutta vauhtia...
- näin tapahtui Euroopassa ja monissa maissa ympäri maailman...kaikkalla syntyi uusia, enemmän ja vähemmän, demokraattisesti toimivia yhteiskuntia, valtioita jne..
- varmastikin tuttua tarinaa/historiaa..

Venäjällä siirryttiin kuitenkin vanhasta diktatuurista (tsaarin valta) täysin uudenlaiseen diktatuuriin (työväestön diktatuuri). Varsin nopeasti selvisi että "työväen diktatuuri" olikin todellisuudessa vielä aikaisempaankin nähden ankarampaa hirmuvaltaa...jossa vallan anastaneiden kommunistein toimesta järjestelmällisesti vainottiin sekä murhattiin kokonaisian kansoja ja kansanryhmiä..ja vallasta kilpailtiin murhaamalla omia puoluetovereita jne.
- vaikka tämä kommunistivalta (=Neuvostoliitto) romahti omaan mahdottomuuteensa niin käytännössä Venäjän yhteiskunnallinen hallinto ei juurikaan muuttunut...

Edelleenkin Venäjällä on vallassa vanha kommunistiaikainen eliitti...Putin on kasvanut lapsesta lähtein komsomolilaisena ja myöhemmin KGB/FSB:n uskollisena kommunistisen puolueen jäsenenä.
- toki pikkuhiljaa Venäjän nykyinen diktatuurihallinto uudistuu uusilla nuoremmilla henkilöillä, mutta edelleenkin tautalla on sama, jo kommunistiaikainen, väkivaltakoneisto jolla kansalaiset pidetään kurissa.
- eikä Venäjällä pidetä kurissa pelkästään kansalaisia vaan monikerkkoksisen "turvallisuusjärjestelmän" myötä hallitaan kymmeniä jopa satoja aluetasavaltoja, kansoja, aluehallintoja jne.

Kuten jo alussa mainittiin niin mikään ei ole muuttunut Venäjäläisen yhteiskunnan hallinnossa...kansa alistetaan diktatuuriin jopa aikaisempaakin väkivaltaisemmilla keinoilla. Mukaan lukien kaikilla nykyaikaisen tekniikan mahdollistamilla valvonnan, mediavälityksen tarjoamilla keinoilla jne.

Mutta missä on se kuuluisa "pihvi"...siis mistä on kysymys Venäjän kansan tulavaisuuden suhteen?

Asia on tässä:
Vuosisatojen aikana kehittyneen väkivaltakoneiston avulla Venäjällä on kyetty ylläpitämään diktatuurihallintoa jo yli sata vuotta pidempään kuin muualla Euroopassa/maailmassa.
- tällä kertaa vallassa ovat jopa aikaisempaa suuremmat rikolliset. Kommunisteistakin poiketen Putin, Oloigarkit ja muu etuoikeutetut rikolliset ryöstävät Venäjän kansalle kuuluvaa yhteistä omaisuutta itselleen.
- käytännössä mitään poliittista/ideologista ajattelua ei sisälly nykyisen roistohallinnon politiikkaan..Kysymys on pelkästään oman valta-aseman säilyttämisestä ja henkilökohtaisen hyvän kähminnästä.

Suoraan sanottuna minä en usko että tuollainen rikollishallinto voi jatkua ja jatkaa vallassa enää kovin pitkään. Ei edes Venäjällä jossa kansalaisia on satojen vuosien ajan pakotettu vakivallalla ja pelolla tottelemaan johtajia.
- mahdollinen hyökkäys Ukrainaan ja sodan pitkittyminen, suuret tappiot (siis muutkin kuin kaatuneiden määrä) saattaisi tarjota erinomaisen tilaisuuden uusille vallantavoittelijoille.
- sitäkin voi miettiä kuinka suotavana tavalliset venäläiset pitävät Venäjän armeijan sotimista Ukrainssa..siis vuosisatoja ystävänä olleen slaavikansalaisten murhaamista..
- toki sota on aina suurta uhkapeliä jossa mikään ei ole varmaa etukäteen...sotilaatkaan eivät ole koneita vaan ajattelevia ihmisiä.
- tuskinpa venäläisten yleinen mielipide kestäisi samanlaista (= alunperin pientä rajakahakkaa) Talvisotaa kuin käytiin Suomea vastaan 1939-1940.

Sopivan tilaisuuden koittaessa myös venäläisessä yhteiskunnassa tulee tapahtumaan samanlainen muutos kuin muualla tapahtui jo sata vuotta sitten. Venäjälläkin siirrytään omaa kansaansa kohtaan väkivaltaisesta diktatuurista demokraattisempaan yhteiskuntaan..vaikkapa jossain määrin samanlaiseen kuin Ukrainassa. Ehkä sekin on asia jota Venäjän nykyinen johto pelkää..
- jos olosuhteet tarjoaa mahdollisuuden muutos voi tapahtua piankin - tai vasta vuosikymmenien påästä..

Toisekseen olen varma siitä että jossain vaiheessa myös Venäjällä siirrytään "maaorjuudesta" ja diktatuurista demokratiaan..

Venäjän kansaa ei tarvitse pelätä - mutta maan nykyisten johtajien suhteen on syytä olla varuillaan.
 
Viimeksi muokattu:
Venäjän perusteet ovat selvät: se haluaa Ukrainan osaksi itseään.

Länteen sen ei tarvitse perustella tai selittää hyökkäystä yhtään mitenkään, koska oli syy mikä hyvänsä, tuomitsee länsi sen. Ja sisäiseen viestintään tarvitsee vain todeta, että "Kansalaiset, граждане: olen nyt palauttanut Ukrainan osaksi Äiti-Venäjää. Jokainen saa kolmen päivän palkallisen vapaan. Olemme suurin ja mahtavin."
Ehkä tärkein näkökulma on se että itsenäinen valtio ja kansa, Ukraina ja ukrainalaiset tuomitseen hyökkäyksen. Ymmärrettävästi myös muut itsenäiset oikeusvaltiot tuomitsevat hyökkäyksen. Hyökkäykselle kun ei ole minkäänlaista oikeutusta.

Venäjän mahdollinen hyökkäys naapurimaahan koskettaa varsin läheltä myös Suomea.
- en todellakaan näe mitään syytä olla tuomitsematta Venäjän toimintaa,,
- tämä koskee myös valmisteluja, painostusta jne, kaikki ne ovat rikollisia toimia,
 
Tähän kun lisätään energiantuotannon murros ja fossiilisten polttoaineiden kysynnän väheneminen muutaman vuosikymmenen kuluessa. Alkaa rahahanat tyrehtyä. Mitä jää jäljelle? Sisäinen kaaos? Naapureiden ryöstely? Muiden syyttely? Huomion kiinnittäminen pois ongelmista? Yhteistyö muun maailman kanssa? (viimeinen vaatisi täydellisen asenne/valtaapitävien muutoksen).
Juuri näin..

Tuskinpa Venäjän kansa haluaa tunkea naapurimaihin ryöstelemään ja hävittämään. Kysymys on vain Venäjän rikollisen johdon oman aseman ja vallan säilyttämisestä. Sota tarjoaa rikolliselle diktaattorille mahdollisuuden väkivaltakoneiston käytölle. Niin omassa maassa kuin mahdollisesti myös naapurimaata kohtaan.
 
Ukraina kykenee varsin hyvin pitämään oman ilmatilansa koskemattomana viholliskoneilta. lisäksi USA antaa siihen oman operatiivisen tukensa. Venäjä ei kykene suorittamaan pommituksia Ukrainan alueella ilman äärimmäisen suuria tappioita.. Käytännössä myös nuo Venäjän 4000 laskuvarjojääkäriä tulee maahan samaan savuavaan kasaan kuin alasammutut kuljetukoneetkin..
Ukrainan avoimessa maastossa nykyaikaisella aseistuksella (Ukrainan ja USA:n ilmavoimat, ohjukset, panssarintorjunta jne.) varustautunut puolustaja on ylivoimaisessa asemassa.
kv. oikeuden mukaisilla ja täysin hyväksytyillä keinoille. Ukrainan itsenäisyys ja rajojen koskemattomuus on päätetty turvata viimekädessä myös sotilaallisin keinoin.
vailla ilmavoimien tukea hyökkääjä tulee väistämättä kokemaan täydellisen tuhonsa.

Nämä ovat niin kieli poskessa olevia heittoja, etteivät tule toteutumaan. Länsimaat ja USA eivät sinne mene sotimaan. Liian epävakaa valtio jo valmiiksi.
Materiaaliapua voi tullakin. Ukrainan ainut keino on sama kuin Suomenkin; uhata toimintakyvyllään aiheuttaa hyökkääjälle niin massiiviset tappiot, että hyökkäys jää tekemättä. Avoin maasto tekee kuitenkin tämän vaikeaksi.


Haluatko tarkentaa näkemystäsi Suomen liittoutumisesta? Ottajia näyttäisi mielestäsi olevan niin Lännessä kuin Idässäkin. Putinin Venäjän kanssa tehtävä puolustussopimus ei varsinkaan ole ollut keskusteluissa esillä.
Olisi nimittäin toivottavaa että myös Suomi tekisi samanlaisen puolustussopimuksen kuin USA ja Ukraina.
- voi nimitäin käydä niinkin että venäläiset tekevät uuden arvioinnin (esim. Ukrainan ja USA:n puolustussopimuksen johdosta) siitä mihin suuntaan painostusta kannattaisi jatkossa kohdistaa.
Ehkä Putinin mielestä juuri Suomi olisi oivallinen kumppani joka voisi sopia Venäjän kanssa yhteisen pouolustussopimuksen.. Sellaiselle löytyy kannattajia jopa Suomesta.
- ja vielä enemmän sellaisia jotka eivät haluaisi Suomen olevan mukana länsimaiden yhteuisessä puolustusliitossa. Olipa se sitten EU, NATO tai sopimus USA:n kanssa,,.
 
Tämä letkuspeden ylle laittama oli laatuartikkeli Kofman ja kaimalta.

Russian leadership sees no prospect for a diplomatic resolution and thinks Ukraine is slipping into the U.S. security orbit. It may for this reason see war as inevitable. Russian leaders do not believe using force would be easy or cost free—but they perceive that Ukraine is on an unacceptable trajectory and that they have few options to salvage their preexisting policy. They may also have concluded that resorting to military options will be less costly now than it will be in the future.

Moscow has long sought to revise the post–Cold War settlement. Russian leaders might imagine that rather than yielding further efforts at containment, a war on this scale would over time compel a conversation on Russia’s role in European security. Russia’s goal has long been to restore a regional order in which Russia and the West have equal say on security outcomes in Europe. It is doubtful that Putin believes he can achieve such a settlement through persuasion or conventional diplomacy. Russian military action could scare leading European states—some of whom see themselves relegated to a secondary place in U.S. strategy and wish to position themselves between China and the United States—into accepting a new arrangement with Moscow. This is not to say that such an outcome is likely, but it may be the possibility on which Russian leaders are focusing.
 
Viimeksi muokattu:

Yhdysvallat harkitsee lisää aseistusta Ukrainalle – Tiedustelutietojen mukaan Venäjällä on valmius laajaan ja nopeaan hyökkäykseen​


Samanlaista pelottelua jenkit teki keväällä julkisti asetukilistan julkisuuten ja venäjä pakeni. Toimiikohan enää?
 
Paljon juttua esim. Petri Viljakaisesta, Janus Putkosesta sekä Jonas Bäckmanista.
Bäckman on jopa sitä mieltä, että Venäjän joukoissa taistelleet suomalaiset jotka palaavat Suomeen pitäisi rinnastaa sotaveteraaneihin :mad:

Bäckman sanoi haastattelussa, että palaajat pitää rinnastaa nykyisiin sotaveteraaneihin ja heille tulee myöntää sotaveteraanien etuisuudet.
Hänen mukaansa Suomen kansalaisten osallistuminen taisteluihin Itä-Ukrainassa on "hyvää harjoitusta Nato-vastaiseen kamppailuun".

Suojelupoliisista kerrotaan, että Suomen lain mukaan ulkomaisiin sotiin osallistuminen ei ole sinänsä rangaistavaa, mutta sotarikoksiin osallistuminen on.

Itä-Ukrainassa Venäjän puolesta taistelleet suomalaiset kehuskelevat kokemuksillaan – muualla Euroopassa vierastaistelijoita on tuomittu rikoksista​

Arviolta noin parikymmentä suomalaista on käynyt Itä-Ukrainassa taistelemassa.
Suomalaisviranomaiset eivät ole tutkineet heidän toimintaansa alueella.

Maanpettureita nuo ovat! Päälle venäjänmielisiä pitäisi tuomita maanpetoksesta elinkautiseen.
 
Vahvasti näyttää siltä että Venäjä hyökkää Ukrainaan ja amerikkalaiset katsovat sitä vierestä.
Javelineja olisi jo aikaa sitten pitänyt tuoda galaxeilla tuhansittain.

Todennäköisesti Venäjän ensimmäinen tavoite on eristää ja piirittää Ukraina ja siten kuristaa se tajuttomaksi.
Tällöin sotatarvikkeiden täydentäminen Ukrainalle on hankalaa tai täysin mahdotonta.

En tiedä voiko noin tasaisessa ei metsäisessä maassa käydä sissisotaa varksinkin kun itäsosissa suuri osa väestöä on venänkielistä.
Jos sissisota olisi mahdollista niin mikään ei olisi niin paljon resursseja vaativaa venäjälle kuin sissejä vastaan taisteleminen.

Eikös Ukrainan maasto ole ihanteellinen panssarihyökkääjille?
Tasaista maata jossa voi päästellä täysillä niin pitkälle kuin vain huolto kykenee toimittamaan polttoainetta ja ammuksia

Jos vain amerikkalaiset lähettäisivät luotettaville sisseille stingereitä niin ”sammakkojalat” ja helikopterit olisivat hätää kärsimässä.
 
Vahvasti näyttää siltä että Venäjä hyökkää Ukrainaan ja amerikkalaiset katsovat sitä vierestä.
Javelineja olisi jo aikaa sitten pitänyt tuoda galaxeilla tuhansittain.

Todennäköisesti Venäjän ensimmäinen tavoite on eristää ja piirittää Ukraina ja siten kuristaa se tajuttomaksi.
Tällöin sotatarvikkeiden täydentäminen Ukrainalle on hankalaa tai täysin mahdotonta.

En tiedä voiko noin tasaisessa ei metsäisessä maassa käydä sissisotaa varksinkin kun itäsosissa suuri osa väestöä on venänkielistä.
Jos sissisota olisi mahdollista niin mikään ei olisi niin paljon resursseja vaativaa venäjälle kuin sissejä vastaan taisteleminen.

Eikös Ukrainan maasto ole ihanteellinen panssarihyökkääjille?
Tasaista maata jossa voi päästellä täysillä niin pitkälle kuin vain huolto kykenee toimittamaan polttoainetta ja ammuksia

Jos vain amerikkalaiset lähettäisivät luotettaville sisseille stingereitä niin ”sammakkojalat” ja helikopterit olisivat hätää kärsimässä.
Ukrainan maasto kyllä soveltuu panssareille hyvin tasaista sekä aukeaa maastoa paljon. Mikä helpottaa hyökkääjä. Iltalehdessä luki että "Venäjän joukot ovat aloittaneet harjoittelun maanantaina missä on mukana reserviläisiä" Ja samalla venäjä on kohottanut valmiutta.
 
Paljon juttua esim. Petri Viljakaisesta, Janus Putkosesta sekä Jonas Bäckmanista.
Bäckman on jopa sitä mieltä, että Venäjän joukoissa taistelleet suomalaiset jotka palaavat Suomeen pitäisi rinnastaa sotaveteraaneihin :mad:

...
Suojelupoliisista kerrotaan, että Suomen lain mukaan ulkomaisiin sotiin osallistuminen ei ole sinänsä rangaistavaa, mutta sotarikoksiin osallistuminen on.
Minusta sotaveteraaniksi Suomessa pitäisi nimittää vain niitä jotka ovat taistelleet Suomen puolustusvoimien osana. Ei ikinä palkkasoturihommat minkä tahansa muun valtion tai ryhmän eteen.

Jos joskus EU alkaa vaatia omia EU-joukkojaan joiden tulisi toimia milloin missäkin - ehkä myös EU:n alueen ulkopuolella, sitten tuleekin mielenkiintoinen vaihe: moniko lähtisi tällaiselle komennukselle?
 
Maanpettureita nuo ovat! Päälle venäjänmielisiä pitäisi tuomita maanpetoksesta elinkautiseen.
Kyllähän tuo porukka on mun inhokkilistan kärjessä ja mielestäni maanpettureita koko sakki vaikkei tätä lakipykälien puolesta olisikaan.
Januksen ja Bäckmanin toiminnasta mulle tulee aina mielleyhtymä Terijoen nukkehallitukseen, Otto Wille Kuusiseen ja Moskovan Tiltuun.
 
Tilanne voidaan kärjistää ennen mahdollista vuonna 2025 "Helsingin henki" kokousta, jonka kautta saadaan entistä vahvempi neuvotteluasema. Tehdään diili Petsamo meille ja Krimi heille :p
 
Paljon juttua esim. Petri Viljakaisesta, Janus Putkosesta sekä Jonas Bäckmanista.
Bäckman on jopa sitä mieltä, että Venäjän joukoissa taistelleet suomalaiset jotka palaavat Suomeen pitäisi rinnastaa sotaveteraaneihin :mad:

Bäckman sanoi haastattelussa, että palaajat pitää rinnastaa nykyisiin sotaveteraaneihin ja heille tulee myöntää sotaveteraanien etuisuudet.
Hänen mukaansa Suomen kansalaisten osallistuminen taisteluihin Itä-Ukrainassa on "hyvää harjoitusta Nato-vastaiseen kamppailuun".

Suojelupoliisista kerrotaan, että Suomen lain mukaan ulkomaisiin sotiin osallistuminen ei ole sinänsä rangaistavaa, mutta sotarikoksiin osallistuminen on.

Itä-Ukrainassa Venäjän puolesta taistelleet suomalaiset kehuskelevat kokemuksillaan – muualla Euroopassa vierastaistelijoita on tuomittu rikoksista​

Arviolta noin parikymmentä suomalaista on käynyt Itä-Ukrainassa taistelemassa.
Suomalaisviranomaiset eivät ole tutkineet heidän toimintaansa alueella.

Suomalaiset (tai ainakin suomea puhuvat) ihmissalakuljettajat Valko-Venäjällä (tai ainakin huhut sellaisista) sekä suomalaistaistelijat Ukrainassa. Näköjään Suomen syytä kaikki itä-Euroopan kriisit. Tai ainakin suomalaisen heteromiehen.

Pitäisikö ulkoministeriön muuten järjestää evakuointilennot Viljakaiselle ja kumppaneille "operaatio Korpi"-hengessä?
 
Back
Top