Ukrainan konflikti/sota


Inside the Verkhova Rada or Ukrainian Parliament any deputies who dare speak against the regime and its policies are silences and beaten up. This is the US-supported freedom of speech that has been brought to Ukraine, Nuland-style. In this video MP Petro Symonenko is pushed and prevented from speaking just for daring to condemn the use of the Ukrainian military against civilian protesters by Yatsenyuk's regime. Before being silenced, Symonenko made the key point of noting how the ultra-nationalists were serving foreign interests and not the national interests of Ukraine.
 
Vuonna 1918 nuo kätyrit olisi ammuttu lyhyen kenttäoikeuden jälkeen.

Tähän voin vastata alikersantti Lehdon sanoin: "Jos kiduttamatta tapetaan, niin ihan miten vaan." Muovisäkit päässä viittaa siihen ikävämpään mahdollisuuteen.
 
Viimeksi muokattu:

Inside the Verkhova Rada or Ukrainian Parliament any deputies who dare speak against the regime and its policies are silences and beaten up. This is the US-supported freedom of speech that has been brought to Ukraine, Nuland-style. In this video MP Petro Symonenko is pushed and prevented from speaking just for daring to condemn the use of the Ukrainian military against civilian protesters by Yatsenyuk's regime. Before being silenced, Symonenko made the key point of noting how the ultra-nationalists were serving foreign interests and not the national interests of Ukraine.

Alkaa pikkuhiljaa tuntumaan, että jos tätä foorumin keskustelua käytäisiin nokikkain eikä virtuaalisesti, se voisi hyvinkin näyttää tuolta.
 
Viimeksi muokattu:
Hesarin uutisen kylkiäisinä olleessa uutisvideossa toimittaja sanoo monien aikovan äänestää Kiovan hallintoa vastaan tuoreiden väkivaltaisuuksien takia. Tuo helpottaa separatistien tilannetta, jos ja kun he ovat aikeissa säveltää vaalien tuloksen. Jos lähes kaikki sanoisivat toimittajille aikovansa äänestää Ukrainan yhtenäisyyden puolesta, tulisi vaaleista hankala propagandatappio separatisteille.

Sehän nyt on ihan sama tuollaisissa pellevaaleissa, että vaikka sinne menisi kymmenen idioottia äänestämään, niin se olisi se tulos siinä. Mitäs eivät muut tulleet. Vaaleissa, joihin kyllä-ääniä painetaan valmiiksi ja vahditaan Kalasnikovilla, eivät ole vaalit, vaan näytös. Varmasti Odessan tapahtumat ovat saaneet muutaman liiikkeelle ihan aidostikin, mutta sillä ei ole merkitystä.

Pointti on enemmänkin se, että Ukrainassa saivat lukumääräisesti melko pienet aseelliset kapinoitsijat vallata mestoja ja pistää pellevaalit pystyyn ilman Venäjän maahanlaskujoukkoja. Silloin se on de facto näin, ettei sinne ole Kiovalla mitään asiaa ja se voi pitää tästä lähin vaikka turpansa kiinni.

Joidenkin haastattelujen mukaan osa väestöstä siellä pitää Donetskin kansantasavaltaa puuhaavia täysinä idiootteina muttta suhtautuu varauksellisesti myös Kiovaan.

Siihen lienee syynsä.
 
Seuraava askel on uusi äänestys Venäjään liittymisestä. Luultavasti se tehdään pian ja siinäkin sitten joku 90% haluaa sitä.

Toivoisin olevani väärässä, mutta en ole. Saman mämmäilyn jatkuessa voi alkaa nakertaa nurkkaa lisää seuraavassa paikassa. Katsotaan, mihin se riittää. Sinne, missä enää 5% kannattaa? Ei väliä!

Kuulen oikein, miten Kremlissä puhutaan... EU? Tsah. Olette löysiä ja täysin kyykyssä. Teillä ei ole kuin pankkinumeroita ja harmaita virkamiehiä norsunluutorneissa. Myykää Mistraleja, ostakaa kaasua. Teistä ei ole mihinkään. Teidät ostettiin. Me ostimme teidät.

Olen kyllästynyt olemaan oikeassa.
 
Mitäpä tuosta farssista kirjoittamaan kun "vaalien" järjestäjät eivät edes itse pyrkineet antamaan niistä rehellistä kuvaa.

Media kertoo, ettei kansalaisten tavoiteena ole liittää aluetta Venäjään vaan osoittaa tyytymättömyyttä Kiovan hallintoa (hallintoja) kohtaan. Kirjoitin tämän monikossa koska taustalla ei ole niinkään nykyisin lyhytikäisen hallinnon toimet vaan pitkäaikainen tyytymättömyys maan johtoon. Kysymysmerkki on nyt miten ulkopuoliset aktöörit käyttävät tilannetta hyväkseen. Moskovassa järjestettiin tilaisuus äänestää, joten ei sielläkään syyttömiä olla.

Mitä tapahtuu kuun loppupuolella, pykätäänkö alueelle omia aseellisia joukkoja ja äänestetäänkö Venäjään liittymisestä? Kai sitäkin puoltaisi sama yli 90 %, joka "tukee" separatisteja vaikka ei edes kävisi vaaliuurnilla.

http://edition.cnn.com/2014/05/11/world/europe/ukraine-crisis/

Itseäni kiinnostaisi tietää kuinka pitkälle Venäjän toimia Ukrainassa myötäilevät olisivat valmiina myötäilemään niitä Baltiassa tai vaikka Suomessa. Tästä on hyvä jatkaa keskustelua!


Oheisen jutun perusteella menettelyä olisi hyvä jatkaa vaikka Viron Narvassa. Tosin hienoista lipsumista on tapahtunut prosenttien tippuessa alle 99 %:n.

Early results show landslide support in Donetsk and Lugansk regions for self-rule
Published time: May 11, 2014 23:40
Get short URL
referendum-results-east-ukraine.si.jpg

Members of a local election commission empty a ballot box as they start counting votes of today's referendum on the status of Lugansk region in Lugansk May 11, 2014 (Reuters / Valentyn Ogirenko)

Clashes, Election, Military, Opposition, Politics, Ukraine, Violence
Election commissions in Donetsk and Lugansk are still counting the ballots, but preliminary results show the majority of eastern Ukrainians supported self-rule, despite intensified military operation by Kiev which resulted in several deaths.


After the last polling stating closed in Lugansk and Donetsk regions at 23:00 local time (20:00 GMT), election commissions began counting the votes.

According to preliminary results – based on phone call reports from local commissions – in Donetsk region 89.7% of votes were cast in favour of political independence from Kiev. In Lugansk region preliminary results have not yet been announced, but the leader of the local “people’s front” said only around 5% voted against the “Act of state self-rule of the Lugansk People's Republic.”

Central election commissions are yet to receive the official reports from the polling stations across the regions. Earlier it was said the documents would not be transported until the morning over the fear of possible attacks and provocations.

Despite fears that amid Kiev’s intensified military crackdown – which killed at least two civilians on referendum day – the turnout will be low, in both of the region it was unexpectedly high. In Donetsk it reached 74.87%, while in Lugansk the central election commission says 81% of eligible voters came to the polling stations.



With such a huge turnout, the referendums have been recognized as valid by both election commissions.

Kiev however, calling the regional voting on self-determination illegal, sent its recently formed paramilitary forces in an apparent move to disrupt referendums.

As armored military vehicles blocked passage to polling stations, voting in four towns across Lugansk region was disrupted. In the Donetsk town of Krasnoarmeysk, the National Guard shot at a crowd and killed two civilians who were protesting their attempt to seize a polling station.

The final results are expected be announced during region wide rallies on Monday.
 
Viimeksi muokattu:
Itseäni kiinnostaisi tietää kuinka pitkälle Venäjän toimia Ukrainassa myötäilevät olisivat valmiina myötäilemään niitä Baltiassa tai vaikka Suomessa. Tästä on hyvä jatkaa keskustelua!

Eilen seurasin tuttavani Facebookissa, miten eräs Piraattipuolueen ehdokas uhkui Venäjän ekspansioagendaa niin kovalla volyymilla, etten ole nähnyt vastaavaa edes Voice of Russianissa - ainoastaan Bäckmanin lausunnoissa. Hän myös ihaili Venäjän keskusvaltaa ja sen toimia. Hämmästyttävää, sillä puolueen nettisivujen "arvot" ovat kaikessa muka-vastakkaiset siihen, mitä Venäjän toimet ovat ja hänen uhonsa on. Pelkästään Itsenäisyyspuolue ei siis ole putinistien soluttama.

Sitten tulevat vielä muiden puolueiden myötäilijät, jotka eivät ole ostettuja tai idealistisia mutta tekevät sen silti ehkä itselleenkin tuntemattomista syistä. Sitten ovat ne tietyissä asemissa olevat, jotka astuivat Stasin ja KGB:n miinaan aikanaan ja ovat nuorassa. Nimet vaihtuivat mutta pomo on sama. Emme koskaan juurineet suomettumisaikaa kunnolla ja olemme antaneet myyrien toimia jopa turvallisuusasioiden avainpaikoilla.

Baltia voi olla huolissaan ja syystäkin on, mutta oletan, että siellä separatismi ei aseellista jalansijaa saa kuin siksi aikaa, että katsoo silmästä silmään kiväärin piippua. Nato-maa tulee kukistamaan sisäisen kapinan sukkelaan, ja jos sen rahkeet eivät riitä, se voi aina pyytää ja saa lännestä taistelujoukkoja.

Jos kepillä pitä kokeilla jäätä, se tapahtuu jossain... öh, muualla.
 
Mitenkähän omaa vapaus/kansallissotaamme v. 1917 kuvattaisiin jos sitä käytäisiin nyt. Punainen osapuoli käy sotaa ideologiansa perusteella ja suuren naapurimaan tukemana. Tavoitteena yhdistyminen. Valkoinen osapuoli käy sotaa itsenäisyytensä puolesta, tukenaan "merentaikainen" suurvalta. Suomesta tuli vapaa ja itsenäinen maa, mutta miten käy Ukrainan?

Minua ei häiritse jos joku tunnustaa jotain ideologiaa, kunhan se tapahtuu reilusti. Minua häritsee jos uutisia vääristellään, mutta jos lähteeksi ilmoitetaan esimerkiksi Pravda tai RT-news, vastuu on lukijan tai katsojan korvien välissä.
Sinua häiritsee uutisten vääristely, mutta omatoiminen historian vääristely on kuitenkin OK?

Valkoinen ja punainen osapuoli kävivät sotaa hyvin pitkälti samasta syystä. Vallan vuoksi. Se, että Suomesta tuli vapaa maa, oli seurausta Suomesta riippumattomasta sattumasta. Siitä, että Saksa hävisi 1. maailmansodan.
Jos veikata pitäisi, niin Ukrainassa käynee niin, että paluuta yhtenäiseen, kriisiä edeltäneeseen, Ukrainaan ei enää ole.
 
Taito: Johan Bäckman oli hyvissä ajoin ennen tätä äänestystä puuhaamassa Donetskin tasavallan lähetystöä Helsinkiin, mikä kertoo aika lailla oleellisen asiasta. Ehkä jatkossa saadaan vaali-asiantuntijoita Pohjois-Koreasta, ettei tällaisia heikkouden merkkejä (alle 99%) enää pääse seulan lävitse. Ei sovi menetelmänä Suomeen muuten kuin niissä asioissa, joissa on ihan yhdessä ja koko porukalla todettu, että asia on liian tärkeä kansan päätettäväksi. Vähän niin kuin EMU:n menestystarinaan liittyminen.
 
Eilen seurasin tuttavani Facebookissa, miten eräs Piraattipuolueen ehdokas uhkui Venäjän ekspansioagendaa niin kovalla volyymilla, etten ole nähnyt vastaavaa edes Voice of Russianissa - ainoastaan Bäckmanin lausunnoissa. Hän myös ihaili Venäjän keskusvaltaa ja sen toimia. Hämmästyttävää, sillä puolueen nettisivujen "arvot" ovat kaikessa muka-vastakkaiset siihen, mitä Venäjän toimet ovat ja hänen uhonsa on. Pelkästään Itsenäisyyspuolue ei siis ole putinistien soluttama.

Sitten tulevat vielä muiden puolueiden myötäilijät, jotka eivät ole ostettuja tai idealistisia mutta tekevät sen silti ehkä itselleenkin tuntemattomista syistä. Sitten ovat ne tietyissä asemissa olevat, jotka astuivat Stasin ja KGB:n miinaan aikanaan ja ovat nuorassa. Nimet vaihtuivat mutta pomo on sama. Emme koskaan juurineet suomettumisaikaa kunnolla ja olemme antaneet myyrien toimia jopa turvallisuusasioiden avainpaikoilla.

Baltia voi olla huolissaan ja syystäkin on, mutta oletan, että siellä separatismi ei aseellista jalansijaa saa kuin siksi aikaa, että katsoo silmästä silmään kiväärin piippua. Nato-maa tulee kukistamaan sisäisen kapinan sukkelaan, ja jos sen rahkeet eivät riitä, se voi aina pyytää ja saa lännestä taistelujoukkoja.

Jos kepillä pitä kokeilla jäätä, se tapahtuu jossain... öh, muualla.

Miten se on Vonka että huomaat tuon ilmiön ihan oikein ja selvästi idän suunnalta tulevana mutta et hoksaa (tai ainakaan paljon kirjoita asiasta) sitä nykyajan vallitsevaa trendiä joka tulee lännestä melkein yhtä voimakkaana, tai sitten jopa voimakkaampana mutta paljon taitavammin ja hienovaraisemmin tehtynä?
 
SvD: Salaisessa viestissä Venäjälle isot lainat

Maailmanpankin Pohjoismaiden ja Baltian pääkonttori kirjoitti sähköpostin, josta paljastuu satojen miljoonien laina-aikeet Venäjälle, kirjoittaa Svenska Dagbladet. Samaan aikaan länsimaiden johtajat väläyttävät talouspakotteiden koventamista Ukrainan kriisin takia.

Maailmanpankki aikoo lainata Venäjälle satoja miljoonia euroja, kertoo ruotsalainen sanomalehti Svenska Dagbladet. Lehti oli saanut käsiinsä luottamuksellisen sähköpostin, joka oli lähetetty Maailmanpankin Pohjoismaiden ja Baltian pääkonttorista. Se edustaa muun muassa Suomea.

Maaliskuulle päivätyssä sähköpostissa puhutaan yhteensä 630 miljoonan euron lainoista muun muassa venäläiseen energiahankkeeseen. Pohjoismaita ja Baltiaa edustava Satu Santala Maailmanpankista ei kommentoinut asiaa Svenska Dagbladetille vedoten siihen, että sähköposti oli salainen.

Lainoja Venäjälle valmistellaan samaan aikaan, kun Euroopan unioni ja Yhdysvallat rohkaisevat kovempiin Venäjän vastaisiin talouspakotteisiin. Pakotteilla vastattaisiin Venäjän toimiin Ukrainan kriisissä Krimin niemimaalla ja maan itäosissa.

– Toki Maailmanpankki on lykännyt lainoja maihin, joissa poliittinen tilanne on herkkä, ja tämä on myös arkaluonteinen tilanne, sanoo asiasta perillä oleva nimetön lähde ruotsalaislehdelle.
http://yle.fi/uutiset/svd_salaisessa_viestissa_venajalle_isot_lainat/7234280
 
Sinua häiritsee uutisten vääristely, mutta omatoiminen historian vääristely on kuitenkin OK?

Valkoinen ja punainen osapuoli kävivät sotaa hyvin pitkälti samasta syystä. Vallan vuoksi. Se, että Suomesta tuli vapaa maa, oli seurausta Suomesta riippumattomasta sattumasta. Siitä, että Saksa hävisi 1. maailmansodan.
Jos veikata pitäisi, niin Ukrainassa käynee niin, että paluuta yhtenäiseen, kriisiä edeltäneeseen, Ukrainaan ei enää ole.

Luemme sitten eri historiankirjoja! Omieni mukaan punakaartien (aiem. työvän järejestyskaarti) voitto ja niiden tiiviit yhteydet Venäjän "tovereihin" olisi väistämättä johtanut Suomen suuren itäisen Toverin syliin. Saksa auttoi meitä itsenäistymään (ml. jääkärit), mutta hävisi itse sodan. Jos Saksa olisi voittanut olisi maailma toisenlainen. En edes osaa arvata minkälainen, mutta ainakaan Hitleriä ja natseja ei olisi tullut yhteiseksi riesaksi, tuskin edes Staliniakaan.
 
Miten se on Vonka että huomaat tuon ilmiön ihan oikein ja selvästi idän suunnalta tulevana mutta et hoksaa (tai ainakaan paljon kirjoita asiasta) sitä nykyajan vallitsevaa trendiä joka tulee lännestä melkein yhtä voimakkaana, tai sitten jopa voimakkaampana mutta paljon taitavammin ja hienovaraisemmin tehtynä?

EU "houkuttelee" hyvällä, Venäjä uhalla!

Kyllähän me tuo ilmiö huomataan ja jopa hyväksytään. EU ja Nato eivät pakoita ketään mukaan, eivät edes kunnolla houkuttele, mutta eivät sulje jäsenyyksiään pois jos demokratia- ja muut ehdot täyttyvät. EU "houkuttellee" hyvällä, Venäjä uhalla! Jos nyt joutuisit valitsemaan, kummassa toivoisit lapsiesi asuvan, jossain suuressa EU-maassa vai Venäjällä. Kumman yhteiskuntajärjestelmä, demokratian ja ihmisoikeuksien toteutuminen, media jne. sopii paremmin pirtaasi?

Näitä me sponsaamme myös Ukrainaan. Jos kansan enemmistö haluaa vapaaehtoisesti liittyä Venäjään tai vaikkapa vain kauppaliittoon Venäjän kanssa, niin hyvä! Ei EU tai me sitä vastusteta, mutta väkipakolla pakottaminen ei ole nykypäivää. Sama pätee Itä-Ukrainan väestöön. Jos selvä enemmistö siellä haluaa autonomiaa tai vaikkapa Venäjään liittymistä, niin OK, mutta tähän löytyy kansainvälisesti hyväksytyt menettelytavat, ei Krimin tie. Jos hyväksytte yhden menettelyn Ukrainan osalta, päteekö sama myös Balttiaan tai vaikkapa Suomeen. Jos ylivoimaisesti suurin osa suomalaisista haluaisi (rehellisesti) Venäjän yhteyteen, minä en lähtisi barrikadeille, muussa tapauksessa kyllä!

Mikä tässä on niin pirun vaikeaa?
 
Ei helvetti. Määrätään pakotteita ja kulissien takana melkein miljardin euron "tukipakettia" ryssille värkätään. Kyllä minä olen vain kauhian hämmästyny.
 
Miten se on Vonka että huomaat tuon ilmiön ihan oikein ja selvästi idän suunnalta tulevana mutta et hoksaa (tai ainakaan paljon kirjoita asiasta) sitä nykyajan vallitsevaa trendiä joka tulee lännestä melkein yhtä voimakkaana, tai sitten jopa voimakkaampana mutta paljon taitavammin ja hienovaraisemmin tehtynä?

Koska olen länsimaisen demokratian kannattaja!

Ja voit olla varma, että seuraan kaupallisia liikkeitä, pankkimaailman tunnotonta toimintaa ja maailman uusliberaalin talousjärjestelmän varjonpuolia otsa kurtussa, mutta en kyllä tässä Ukrainan kriisissä anna sille muuta pääroiston roolia kuin sen, että se tarjosi herkullista sopparia, jonka korruptoitunut ja ostettu Janukovits viime hetkellä hylkäsi kansan valtaosan pettymykseksi saaden sen kapinaan.

En myöskään näe duginilaisittain ideologisesti suuntautuvan mafiavaltion diktatuuriotteita vaihtoehtona lännelle. Minusta Suomen pitää ankkuroitua länteen mahdollisimman tiiviisti ja lopullisesti, ja lopettaa tämä rajaseudun asukkaan inkkarien ja sinitakkien välissä yksin opportunistisesti pöljäileminen.

Siinä asenteeni. Muuten en ole propagandamiehiä. Ukrainalaisia käy oikeasti sääliksi.
 
Luemme sitten eri historiankirjoja! Omieni mukaan punakaartien (aiem. työvän järejestyskaarti) voitto ja niiden tiiviit yhteydet Venäjän "tovereihin" olisi väistämättä johtanut Suomen suuren itäisen Toverin syliin.
Voiton mahdollinen seuraus on mielestäni täysin eri asia kuin aiemmin mainitsemasi "Tavoitteena yhdistyminen."

Saksa auttoi meitä itsenäistymään (ml. jääkärit), mutta hävisi itse sodan.
Saksa koulutti jääkärit ja lähetti sotilaita Suomeen laajentaakseen omaa vaikutusvaltaansa. Senaatin valtuuttamien henkilöiden Saksan kanssa laatima sopimus sekä aikalaiskuvaukset (mm. Hannes Ignatius) eivät oikein luo kuvaa vapaasta valtiosta. Suomi sai itsenäisyydelleen laajemman tunnustuksen vasta sen jälkeen, kun välit Saksaan oli katkaistu.

Mutta takaisin Ukrainaan. Kuinkahan moni valtio Venäjän lisäksi tunnustaa Donetskin itsenäisyyden?
 
Ei sovi menetelmänä Suomeen muuten kuin niissä asioissa, joissa on ihan yhdessä ja koko porukalla todettu, että asia on liian tärkeä kansan päätettäväksi.

No tässähän se on koko clue. Pannaan uusi porukka pystyyn, mutta ei Terijoelle rajan taakse vaan sisäpuolelle. Sitten voi todeta porukassa, että on liian iso asia pyytää muut kuin ne 50 000 antamaan 90% äänistä. :)
 
EU "houkuttelee" hyvällä, Venäjä uhalla!

Kyllähän me tuo ilmiö huomataan ja jopa hyväksytään. EU ja Nato eivät pakoita ketään mukaan, eivät edes kunnolla houkuttele, mutta eivät sulje jäsenyyksiään pois jos demokratia- ja muut ehdot täyttyvät. EU "houkuttellee" hyvällä, Venäjä uhalla! Jos nyt joutuisit valitsemaan, kummassa toivoisit lapsiesi asuvan, jossain suuressa EU-maassa vai Venäjällä. Kumman yhteiskuntajärjestelmä, demokratian ja ihmisoikeuksien toteutuminen, media jne. sopii paremmin pirtaasi?

Näitä me sponsaamme myös Ukrainaan. Jos kansan enemmistö haluaa vapaaehtoisesti liittyä Venäjään tai vaikkapa vain kauppaliittoon Venäjän kanssa, niin hyvä! Ei EU tai me sitä vastusteta, mutta väkipakolla pakottaminen ei ole nykypäivää. Sama pätee Itä-Ukrainan väestöön. Jos selvä enemmistö siellä haluaa autonomiaa tai vaikkapa Venäjään liittymistä, niin OK, mutta tähän löytyy kansainvälisesti hyväksytyt menettelytavat, ei Krimin tie. Jos hyväksytte yhden menettelyn Ukrainan osalta, päteekö sama myös Balttiaan tai vaikkapa Suomeen. Jos ylivoimaisesti suurin osa suomalaisista haluaisi (rehellisesti) Venäjän yhteyteen, minä en lähtisi barrikadeille, muussa tapauksessa kyllä!

Mikä tässä on niin pirun vaikeaa?

Taito hyvä, se tässä on niin pirun vaikeaa, että tuoltahan se näyttää kun sanomalehden aamukahvinsa kanssa lukee ja ottaa annetun sellaisenaan, liikaa pureskelematta. Jos jaksoit katsoa sen Thomas Barnettin videopätkän minkä laitoin tuonne toiseen topic:ciin, niin mielestäni se tunteroisessa aika vahvasti näyttää sen, että ainakin USA-johtoinen NATO ja sen "coalitions of the willing", jos ei NATO kokonaisuudessaan, on tänään ensisijaisesti globalisaatiota aseellisesti levittävä organisaatio muitten ylikansallisten kanssa eikä enää pääsääntöisesti asennoltaan puolustuksellinen. Siis noin niinkun isossa kuvassa.

Sitten tuo rakas EU. Se ei ole demokratiaa ja kansalaistensa hyvinvointia edistävä järjestö, vaan korporaatioiden etujärjestö. Ihan oikeasti ja vakavasti aattelisin, että jos tämä EU-kurjistaminen, velan ottaminen isojen eurooppalaisten pankkien tukemiseen Etelä-Euroopan kautta kierrätettynä ja ylikansallisen lainsäädännön ylivoima suomalaiseen lainsäädäntöön myös oikeuskäytäntöjen osalta laajenee vaan, niin mieluummin haluaisin lasteni kohta asuvan Islannissa tai Norjassa. En suinkaan Venäjällä. Miksi haluaisin hypätä ojasta allikkoon? Ja kyllä, siinä olet oikeassa ettei se raja kulje nyt NATO-jäsenyyden mukaan vaan siinä miten kansallisvaltiot pitävät omista elintärkeistä eduistaan huolen. Pohdippa mitä niillä etelään menevillä miljardeilla olisi saanut aikaan vaikkapa PV:n saralla. Nyt tarina on se, että meillä ei ole uskottavaa puolustusta ja on heti mentävä isonveljen suojiin.

Olen ollut huomaavinani Itä-Euroopasta todella pettyneitä äänensävyjä Andrej:n tullessa länteen kun alkuhuuma on karissut. Neuvostoliitosta Eurostoliittoon. Kummallakin on jopa komissaarit ja samantyyppistä keskusbyrokratiaa. Vallanvaihto nro yksi Ukrainassa ei ollut kansainvälisesti hyväksyttyjen toimintatapojen mukainen, mutta kun lännen hegemonialla on se "Full Spectrum Dominance" todellakin jokaisella yhteiskunnan alueella, niin mustakin saadaan näyttämään valkoiselta. Pierutkin haisevat ruusuilta. Krimillä enemmistö (joskin ilmeisesti vain juuri ja juuri enemmistö) halusi liittyä Venäjään, niin sehän oli sitä demokratiaa ja kansan itsemääräämisoikeutta. Aasia aasialaisille, kuten Kariluoto sanoi. Itä-Ukrainassa Venäjä häärää varmastikin myös aseteollisuutensa kytköksen varmistaakseen eikä siinä ole ihanteellisille arvoille sijaa.

Mutta tuossa ajatuksia. Jotka ovat käymistilassa, koska täällä foorumilla on tullut vakavasti otettavaa ajatuksen aihetta esim. siitä, olisiko inhorealistisesti sittenkin turvallisempaa hypätä NATO:n mukaan kuin jättäytyä siitä pois. Kiitoksia vain asiallisesta keskustelusta siltäkin osin. En olisi uskonut vähän aikaa sitten, mutta NATO alkaa allekirjoittaneelle näyttäytyä kohta vähemmän tuhoisalta kuin EU. Jälkimmäinen käy aktiivista taloudellista sodankäyntiä tavalla, jossa otamme koko ajan raskaasti tappioita. Jos NATO-jäsenyys menisi sillä tavalla, kun on täällä parhaimmillaan maalailtu, se saattaisi pitää meidät konfliktien ulkopuolella, pahimmillaan vetää mukaan.

Summa summarum: nämä asiat ihan oikeasti on ihan pirun vaikeita. Jos hyppää varauksetta jonkin valmiiksi annetun ja ajatellun agendan mukaan, se mielestäni osoittaa henkistä keskenkasvuisuutta.
 
Viimeksi muokattu:
EU "houkuttelee" hyvällä, Venäjä uhalla!

Kyllähän me tuo ilmiö huomataan ja jopa hyväksytään. EU ja Nato eivät pakoita ketään mukaan, eivät edes kunnolla houkuttele, mutta eivät sulje jäsenyyksiään pois jos demokratia- ja muut ehdot täyttyvät. EU "houkuttellee" hyvällä, Venäjä uhalla! Jos nyt joutuisit valitsemaan, kummassa toivoisit lapsiesi asuvan, jossain suuressa EU-maassa vai Venäjällä. Kumman yhteiskuntajärjestelmä, demokratian ja ihmisoikeuksien toteutuminen, media jne. sopii paremmin pirtaasi?

Näitä me sponsaamme myös Ukrainaan. Jos kansan enemmistö haluaa vapaaehtoisesti liittyä Venäjään tai vaikkapa vain kauppaliittoon Venäjän kanssa, niin hyvä! Ei EU tai me sitä vastusteta, mutta väkipakolla pakottaminen ei ole nykypäivää. Sama pätee Itä-Ukrainan väestöön. Jos selvä enemmistö siellä haluaa autonomiaa tai vaikkapa Venäjään liittymistä, niin OK, mutta tähän löytyy kansainvälisesti hyväksytyt menettelytavat, ei Krimin tie. Jos hyväksytte yhden menettelyn Ukrainan osalta, päteekö sama myös Balttiaan tai vaikkapa Suomeen. Jos ylivoimaisesti suurin osa suomalaisista haluaisi (rehellisesti) Venäjän yhteyteen, minä en lähtisi barrikadeille, muussa tapauksessa kyllä!

Mikä tässä on niin pirun vaikeaa?

Niin. Mutta tasapuolisuuden nimissä on sanottava, että me emme tiedä lehtiä lukemalla mitä sopimuksia Eu on rikkonut Ukrainassa. Sen me tiedämme ihan maalaisjärjellä että Eu on tehnyt paljon erillaisia sopimuksia venäjän ja Ukrainan kanssa aikoinaan. Päteväkö nämä sopimukset vai rikotaanko niitä miten halutaan. Sitä meidän vapaa lehdistö ei kerro. Ja kuten on nähty niin Natsi on hyvä Natsi jos se vain on meidän Natsi. Samoin sopimusrikkomukset ovat ihan Ok jos ne vain on meidän tekemiä. En väitä että näin olisi,mutta voisiko olla?

Kyllä tässä sopassa taitaa olla vain pahuuden akseli mukana. Siihen kuuluu kaikki. Laajentumispyrkimyksineen.
 
Back
Top