Lepukki
Eversti
Kiitos vastauksesta.No joo, ehkä tuo "n-sana" on hieman turha...onhan siellä sentään parisataatuhatta ukkoa rajan takana odottelemassa irtipääsyä (= hyökkäystä Ukrainaan)..
Ehkä oikeastaan vähättele hyökkäyksen mahdollisuuttakaan, Varmasti tuollaisella joukolla jo voidaan jossain päin hyökätäkin,..
- mutta ei sillä kyetä millään tavoin palauttamaan Neuvostoliiton aikaista Venäjän alueellista imperiumia...eikä mitään sen kaltaista.
Todelliseen ja varsinaiseen sodankäyntiin ja Ukrainan kokoista (maan koko ja asukasmäärä) valtiota ja sen resursseja vastaan tuollainen muutaman sadan tuhannen miehen joukko on erittäin vähäinen. Parhaimmillaankin sillä voidaan valloittaa joitakin alueita väliaikaisesti...tai jumiudutaan rajan läheisyyteen samanlaiseen pysyvän asemasodan tilanteeseen kuin Itäukrainassa,
- toisekseen Putin/Venäjä ei voisi enää hyökkäyksen jälkeen perustella tekemisiään "kapainallisten auttamisella" ja olevansa muuten sodan ulkopuolella (kuten tähän asti)..
- hyökkääjänä ja sodan aloittajana Venäjään voidaan kohdistaan kansainvälisen oikeuden ja sopimusten mukaiset sanktiot jne.
- sillä puolestaan olisi suuri merkitys kaikelle Venäjän ja venäläisten toiminnalla ja tekemisille ulkomailla sekä Venäjään kohdistuville pakotteille ja niiden kv. oikeutukselle.
Sinällään on vaikea löytää Venäjän hyökkäykselle mitään muuta järjellä perusteltavaa syytä, kuin Venäjän diktatuurihallinnon sisäinen tilanne.
- sen osalta sota Ukrainassa olisi käytännössä kuin kuuluisaa "housuihinsa kusemista pakkasella".
- mahdollisen sodan jatkuessa ja tappioiden lisääntyessä tilanne Venäjällä kääntyy nopeasti Putinin ja hänen tukijoidensa tuhoksi...
Siis Putinilla ei ole mitään voitettavaa Ukrainassa.. Mutta onko valta karkaamassa myös Venäjällä?
Kirjoitat, että Putinilla ei ole mitään voitettavaa Ukrainassa ja olet oikeassa - meidän näkökulmasta. Kuitenkin tässä viimeisen kymmenen vuoden aikana on tullut selväksi, että venäläinen logiikka on hyvin ... erilainen kuin omamme ja varsinkin Kremlinin arvomaailma on täysin ristiriidassa omamme kanssa. Vaatii aika syvällistä kulttuurillista sekä yhteiskunnan ylätason elämän tuntemista, että voi sanoa, mikä heille on voitoksi ja häviöksi. Itse en väitä pystyväni ja olenkin huomannut kuinka hankalaa sitä on tehdä. Juuri edellä mainituista syistä.