Ukrainan konflikti/sota

Venäjä voi ajaa lähellä olevat joukot asemiin kuin rauhan aikaisissa harjoituksissa. Miksi se kestäisi noin kauan? Kelirikko painaa päälle, jos tavoitteet on isoja. USA uskoo että on, kun kaikki diplomaatit on poistuneet Ukrainasta.
Huolto ja tukevat osat on saatava lähemmäs. Se ottaa hetken aikaa saada otollisille paikoille. Ja Venäjä ei nyt hätiköi, koska varsinainen kähinä ei ole alkanut. Eli on aikaa hieroa se muutama päivä. Eri asia jos olisi jo täysi rähinä päällä.
 
Kämpän yli lensi juuri learjet hyvinkin matalalla ja nyt pyörii Flighradarin mukaan inkoon eteläpuolella. Joko mahtoi täälläkin alkaa merelliset alueloukkaukset.
 
Kämpän yli lensi juuri learjet hyvinkin matalalla ja nyt pyörii Flighradarin mukaan inkoon eteläpuolella. Joko mahtoi täälläkin alkaa merelliset alueloukkaukset.
Helsingin keskustan äänimaailma on ollut ajoittain erikoinen tänään, epäillyt samaa, että taivaallista toimintaa olisi. Tai sitten vain mielikuvittelen.
 
Helsingin keskustan äänimaailma on ollut ajoittain erikoinen tänään, epäillyt samaa, että taivaallista toimintaa olisi. Tai sitten vain mielikuvittelen.
Juu tiedä sitten. Tuokin pyörii edelleenkin tuolla inkoon eteläpuolella. Learjethan suorittaa myös merivalvontaa.
 
  • Tykkää
Reactions: PSS
Putki on valmis mutta käyttöönottolupa puuttuu. Saksa saa kaiken tarvitsemansa kaasun Ukrainan kautta tulevasta putkesta . Saksa voisi jos tahtoa olisi , sulkea putken. Myös Ukraina voisi sulkea putken ja siten Venäjän kaasutulot romahtaisi. Taitaa Saksalla periaatteet joustaa kuten Suomellakin jos pitäisi energian tuonti lopettaa. USA on kehoittanut lopettamaan energian tuonti . Helppo sanoa valtameren takaa kun itse ei asiasta mitään kärsi.
USA haluaa alkaa itse myymään hyvään hintaan kaasua Eurooppaan. Tulee muuten melkoisen suolainen hinta kun sieltä laivataan kaasua tänne asti.
 
Täällä kovaa huudellaan kovia pakotteita ja muuta. Moniko huutaja pitää turpansa kiinni siinä vaiheessa, kun pakotteet päällä ja bensan hinta on 3,44€/l mittarilla?
Ihan v#*n sama mitä seuraa, nyt tästä eteenpäin pitää pistää Putinille stoppi, maksaa mitä maksaa. Ja huutomerkki perään.

Laittakaas muuten Teboil (eli Lukoil) boikottiin. Älkää kantako rahojanne Putinin nilkille nimeltä Alekperiv.
 
USA haluaa alkaa itse myymään hyvään hintaan kaasua Eurooppaan. Tulee muuten melkoisen suolainen hinta kun sieltä laivataan kaasua tänne asti.
Vihreää siirtymää kun kaasu siirtyy raskaalla polttoöljyllä toiselta puolelta palloa. Ydinvoima ei ole vihreää, eikä lähialueella tuotettu hake tai varsinkaan turve. Takat ja puukiukaat ovat pirun itsensä keksintö.
 
When asked if there was a contradiction, Chinese Foreign Minister Wang Yi told the Munich Security Conference via video link Saturday that the sovereignty of all nations should be respected.
"Ukraine is no exception," he said.
That position was tested in just two days.
Russian President Putin on Monday recognised two "republics" in Ukraine held by pro-Moscow separatist rebels, and ordered the deployment of troops there.
The United States and its allies blasted Russia for violating the sovereignty of Ukraine at an emergency UN Security Council meeting, but China was circumspect, urging restraint by "all sides".
Putin has "denied the territorial independence and sovereignty -- indeed, the very existence -- of Ukraine", Ivo Daalder, former US ambassador to NATO, wrote on Twitter.
"Both were core... (tenets) of China's approach to the crisis. Putin has blown both to bits."

- Delicate balance -

This is not the first time China has had to strike a delicate balance between its interests and a major international escalation by its strategic partner Russia.
When Moscow annexed Crimea in 2014, China did not join Russia's veto of a UN Security Council resolution on the issue, instead abstaining and mainly offering economic support.
Eight years later, experts say there are again limits to what Beijing can -- or wants to -- do for Moscow.
Among the key factors are trade and financial links with Europe. Overt backing of any Russian belligerence could also threaten the major investment deal Beijing is trying to seal with the bloc.
Further, some analysts say China may not want to escalate already high tensions with the United States.
"The Ukraine crisis... carries significant risk of the bottom falling out of (China's) relationships with the EU and the US," wrote Bill Bishop in the Sinocism China Newsletter.
"I do not believe that Xi and his team want to see Russia invade Ukraine, as they understand the risks from the expected reaction to any invasion."
Others said that, with its support for Moscow's concerns about NATO, Beijing may be looking to its own future security interests.
By implicitly siding with Moscow, Beijing gains "considerable diplomatic leverage" and "presumes that Russia will act likewise when China finds itself in a critical security situation", Richard Ghiasy, an expert at the Hague Centre for Strategic Studies, told AFP.

- Act of defiance -

Despite Beijing's guarded language on Ukraine, observers say the China-Russia joint announcement is still a stark challenge to the United States and its allies beyond the current crisis.
The statement contained challenges to the definitions of democracy and human rights, which Moscow and Beijing have been accused of violating by the West for years.
This prompted scathing criticism in Europe, with some accusing two authoritarian regimes of trying to redefine universal concepts to suit their agenda.
"It's an act of defiance," EU foreign policy chief Josep Borrell said at the Munich Security Conference on Sunday.
"It's a clear revisionist manifesto."
 
En usko. Lentää 1500 jalan tuntumassa (matalalla) ja pintavartioi Upinniemeä selvästikin.
Tuon kokoiselle koneelle tosiaan tuota lentokorkeutta voi pitää matalana. Aika pitkän tovin on tuossa lenkkiä jo heittänyt. Täytyy marinetrafficista käydä katsomassa näkyisikö siellä jotain mielenkiintoista.
 
797bafbeaf02134c5d04eb474cf4b811e16d5a09859f7aa8c3821337af95d60a.jpg
 
Back
Top