Ukrainan konflikti/sota

No ei suinkaan. Demareissa on jykeviä kavereita siinä kuin missä tahansa puolueessa. Sitä paitsi punamulta olisi kovaa peliä vieläkin Suomessa. Tämä aika tuo joistain esiin ne isänmaalliset ja konservatiiviset arvot ja asenteet....toisissa sitten lapatossumaisen matelija-asenteen....tai sen kääntöpuolen, joka ei näytä matelulta, mutta on sitä.
Demareista tosiaankin löytyy jämeriä isänmaan ystäviäkin, mutta on myös näitä lipposia ja halosia, jotka ovat olleet joko vain hämmästyttävän sinisilmäisiä ja typeriä ellei sitten jotain pahempaakin.
 

Saattaa olla parempi pysyä poissa sieltä Venäjän ilmatilasta.

Viimeisimmät selvitykset kertovat vahvasti siitä että venäläiset ovat syyllisiä malesialaiskoneen alasampumiseen..
Turvallista siellä on lentää. Hiekkayhtiöt lennättävät maailman moderneimpia matkustajakoneita Venäjän ilmatilassa jatkuvasti. Tuo erillislupa Finnairille olisi mahtava juttu. Löisi kiilaa todellakin EU maiden välille ja se jos mikä tekisi hyvää muutoinkin huojuvalle unionille. Finnair saisi paljon asiakkaita euroopasta lisää. Kannatan ehdottomasti. Olisi parasta mitä kuvitella voi!
 
No niin nyt on tulitauko saatu aikaiseksi ja yllättäen Suomen ukrainalaisten sotahalut heräsivät?o_O

Kotimaa 8.9.2014 klo 19:55 | päivitetty 8.9.2014 klo 19:55
"Haluan auttaa Ukrainan sotilaita" – Helsinkiläinen äiti aikoo lähteä sotaan, kunhan lapsen hoito järjestyy
Donetskissa syntynyt ja Suomessa kahdeksan vuotta asunut Olena Kovtun on päättänyt lähteä auttamaan Ukrainan armeijaa.

Olena Kovtun. Kuva: Yle
Päätös Ukrainaan avustustyöhön lähtemisestä kypsyi Kovtunin mielessä jo kuukausia sitten.

– Voin toimia lähihoitajana tai kokkina tai auttaa jollakin muulla keinolla. Mielestäni kaikkien ukrainalaisten on nyt autettava meidän maata. Lähtö tietenkin pelottaa, mutta siitä huolimatta haluan päästä sinne, hän sanoo A-studiolle.

Kovtun odottaa nyt, että hänen Donetskista paenneet vanhempansa pääsisivät Suomeen. Näin hän voisi jättää lapsensa isovanhempien huomaan ja lähteä Ukrainaan. Kovtun kertoo ukrainalaisen miehensä ymmärtävän, että kotimaa tarvitsee apua. Mies kuitenkin toivoo, että juuri vaimon ei tarvitsisi lähteä sotaan.

– Hän pelkää, että jotakin pahaa tapahtuu. Sanoin hänelle, että en voi vain jäädä Suomeen katsomaan televisiota ja kysellä koko ajan sukulaisilta mikä tilanne siellä on, Olena Kovtun kertoo.

"Facebookissa suunniteltu vapaaehtoispataljoonaa"
Kovtunilla ei ole sotilaskoulutusta, eikä hän aio tarttua aseeseen. Sen sijaan Suomessa työskentelevä Mykola Kostyuk kertoo käyneensä jo kesällä Ukrainassa tarjoutumassa asepalvelukseen.


Mykola Kostyuk. Kuva: Yle
– Edes vaimoni ei tiedä, että kävin kutsuntatoimistossa. Siellä minulle sanottiin, että toistaiseksi ei ole välitöntä tarvetta. Kaikki tietoni otettiin kuitenkin ylös, jotta minuun voidaan ottaa yhteyttä myöhemmin. Jos kriisi tästä yltyy, jätän kaiken ja lähden, hän sanoo.

Kostyuk arvioi, että hän ei ole ainoa Suomessa asuva ukrainalainen, joka suunnittelee lähtöä taistelijaksi.

– Tiedän että on ihmisiä, jotka ovat valmiita lähtemään. Ei ehkä kauhean paljon, mutta tunnen muutamia. Facebookissa on suunniteltu vapaaehtoispataljoonaa, joka koostuisi Suomessa asuvista ukrainalaisista.

Ukrainalaiset lähettävät rahaa armeijalleen
Samaan aikaan kun Kovtun ja Kostyuk valmistelevat lähtöä, monet Suomen ukrainalaiset avustavat maataan muilla keinoin. Ukrainalaisten yhdistyksen oli tarkoitus jättää maanantaina lupahakemus rahankeräyksestä armeijalle. Keräyksen puuhamiehille kuitenkin selvisi, että tällaiselle keräykselle ei voi Suomessa saada lupaa.

– Nyt aiomme kerätä rahaa vain humanitaariseen työhön, sanoo ukrainalaisten yhdistyksen puheenjohtaja Denis Pertsev.

Hänen mukaansa Ukrainan armeija tarvitsee ainakin luotiliivejä, pimeänäkölaitteita, kypäriä ja ruokaa. Pertsev sanoo, että Suomessa asuvat ukrainalaiset yksityishenkilö rahoittavat jo nyt sotilaiden varustehankintoja.

– Arvioin, että joka toinen ukrainalainen lähettää jotakin armeijalle. Armeijassa on paljon ihmisten sukulaisia, ja he tietävät tarkasti mitä armeija tarvitsee, selittää Pertsev.

  • Tuomas+Kerkk%C3%A4nen.jpg
    Tuomas Kerkkänen Yle Uutiset
http://yle.fi/uutiset/haluan_auttaa..._sotaan_kunhan_lapsen_hoito_jarjestyy/7459435



;)
 
Jussista joku teki virallisen rikosilmoituksen. Bäckmanista käsittääkseni ei kukaan ole tehnyt. Bätmän itse sorvaa niitä päivittäin. Aina ovat menneet hylkyyn.
Kyllähän se mulkero lusimaan joutaisi. Mikähän mahtaisi olla Moskovan reaktio, jos tuota heidän ihmisoikeusaktivistiaan vastaan käynnistettäisiin oikeusprosessi?
 
Mutta Suomen niskaan toi jarruttelu kaadetaan. Nyt jos Venäjä tekis peliliikkeen, muille lentokielto paitsi Finnairille, niin kusessa oltas poliittisesti. ei mitkään selittelyt menis läpi EU/lännessä.
 
Mielenkiintoinen juttu. Venäläinen tiedemies Piontkovsky avaa Goblen jutussa hiukan meitäkin askarruttanutta ajattelun ja näkökulman ongelmaa.

Obaman ajattelun näkee sanoista: "Tulitauko on pakotteiden ja ehkä tulevien pakotteiden ansiota." Hän siis ajattelee, että Putin piittaa niistä - hän näkee Putinin ajattelevan, kuten länsijohtaja ajattelisi. Obama elää sellaisessa todellisuuskäsityksessä, että Putin on tunnistanut poliittiset virheensä ja laskee aseensa ajoissa.

Merkel on pannut merkille, että Putinin todellisuus on erilainen. Putinin todellisuudessa hän on juuri laittanut lisää voimaa Ukrainaan, lyönyt UA:n ja pakottanut Kiovan allekirjoittamaan akordin, joka legitimoi Krimin Anschlussin ja uuden suuren "Transnistria-näyttämön" sekä on ottanut sopivat asemat käytävän avaamiseksi Krimille.

Tämä ei Piontkovskyn mukaan näytä samalta käsitykseltä Obaman käsityksen kanssa. Putin on ilmeisesti elänyt näin jo kauan, tottunut ottamaan heikommalta ja on pysäytettävissä vain itseään suuremalla voimalla.

http://www.interpretermag.com/weste...live-in-different-realities-piontkovsky-says/
 
Mutta Suomen niskaan toi jarruttelu kaadetaan. Nyt jos Venäjä tekis peliliikkeen, muille lentokielto paitsi Finnairille, niin kusessa oltas poliittisesti. ei mitkään selittelyt menis läpi EU/lännessä.

Finnair ulkoistaa matkustamohenkilökuntaa ja YT:t paukkuvat duunareissa mutta päälliköt pysyvät - jopa sellaiset, joilla ei ole enää yhtään alaista. Varmaan olisivat tuollaiset valmiit mihin vain ilman periaatteita. Vaikea sympata
 
Turvallista siellä on lentää. Hiekkayhtiöt lennättävät maailman moderneimpia matkustajakoneita Venäjän ilmatilassa jatkuvasti. Tuo erillislupa Finnairille olisi mahtava juttu. Löisi kiilaa todellakin EU maiden välille ja se jos mikä tekisi hyvää muutoinkin huojuvalle unionille. Finnair saisi paljon asiakkaita euroopasta lisää. Kannatan ehdottomasti. Olisi parasta mitä kuvitella voi!
Ehkä vielä parempaa olisi kuvitella, että mitään ylilentomaksujakaan ei enää perittäisi, kun tuo keinotekoinen raja pyyhkäistäisiin pois pönöttämästä.
 
Mutta Suomen niskaan toi jarruttelu kaadetaan. Nyt jos Venäjä tekis peliliikkeen, muille lentokielto paitsi Finnairille, niin kusessa oltas poliittisesti. ei mitkään selittelyt menis läpi EU/lännessä.

Ilmeisesti se ei ollut kuitenkaan ihan Stubbin hlökohtaista ponnistelua.

Jyrättiinkö Suomi pakoteneuvotteluissa?
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288735452343.html?pos=ok-nln

Tuomioja: Pakotekysymystä on väännetty koko päivän pitkin ja poikin Tasavallan Presidentin ja lukuisten ulkoministerikollegoiden kanssa sekä EU-ministerivaliokunnassa.

Onkohan Venäjä lähettänyt vähän noottia Suomelle, kun koko ulkopoliittinen johto noin rupesi toimeliaaksi?
 
Vaikka Suomi viivytti allekirjoitusta, muutama muukin ilmeisesti vähän toppuuttelee aikataulujen kanssa, jos tätä Maidania on uskominen.

Euromaidan PR ‏@EuromaidanPR 55m
Ok now it's not only Finland. Italy, Germany, Austria, Cyprus brake on written adoption of sanctions on #Russia http://www.unian.net/politics/960586-pyat-stran-zatyagivayut-protseduru-prinyatiya-sanktsiy-protiv-rf-istochnik.html… |EMPR

UNIAn (Ukrainassa), kertoo että pakotteiden voimaantuloa on siirretty muutamalla päivällä:
http://www.unian.net/politics/96060...yih-sanktsiy-protiv-rf-na-blijayshie-dni.html
https://translate.google.fi/translate?sl=ru&tl=en&js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=http://www.unian.net/politics/960586-pyat-stran-zatyagivayut-protseduru-prinyatiya-sanktsiy-protiv-rf-istochnik.html&edit-text=

Policy: EU postponed the introduction of sectoral sanctions against Russia for the next few days

The European Union on Monday finally agreed extension of sectoral sanctions against Russia, but postponed their publication and entry into force in the coming days to assess the effect of the armistice in Ukraine

This is stated in the statement of the chairman of the European Council Herman Van Rompuy, writes RIA Novosti . "The package of new restrictive measures against Russia was adopted by the Council today (by written procedure), extending the concerted action of July 31," - said the Chairman of the Council of Europe. According to him, "the entry into force through publication in the Official Journal will happen in the next few days.

This will allow time to assess the implementation of the ceasefire agreement and the peace plan." The communiqué also stated that the European Union may review new sanctions against Russia in light of the situation in Ukraine. "Depending on the situation on the ground, the EU is ready to reconsider the sanctions agreed fully or partially," - said in a statement.

Подробности читайте на УНИАН:

Edit: Näihin ukrainalaisiin lehtitietoihin pitänee suhtautua vielä varauksella, kunnes (jos ja kun) ne vahvistetaan myös
muista lähteistä (lähdehän tuossa oli RIA Novosti).

Edit2: Herman van Rompuyn tiedonanto vahvistaa ylläolevan uutisen ja se löytyy täältä

http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/en/ec/144839.pdf
 
Viimeksi muokattu:
Mielenkiintoinen juttu. Venäläinen tiedemies Piontkovsky avaa Goblen jutussa hiukan meitäkin askarruttanutta ajattelun ja näkökulman ongelmaa.

Obaman ajattelun näkee sanoista: "Tulitauko on pakotteiden ja ehkä tulevien pakotteiden ansiota." Hän siis ajattelee, että Putin piittaa niistä - hän näkee Putinin ajattelevan, kuten länsijohtaja ajattelisi. Obama elää sellaisessa todellisuuskäsityksessä, että Putin on tunnistanut poliittiset virheensä ja laskee aseensa ajoissa.

Merkel on pannut merkille, että Putinin todellisuus on erilainen. Putinin todellisuudessa hän on juuri laittanut lisää voimaa Ukrainaan, lyönyt UA:n ja pakottanut Kiovan allekirjoittamaan akordin, joka legitimoi Krimin Anschlussin ja uuden suuren "Transnistria-näyttämön" sekä on ottanut sopivat asemat käytävän avaamiseksi Krimille.

Tämä ei Piontkovskyn mukaan näytä samalta käsitykseltä Obaman käsityksen kanssa. Putin on ilmeisesti elänyt näin jo kauan, tottunut ottamaan heikommalta ja on pysäytettävissä vain itseään suuremalla voimalla.

http://www.interpretermag.com/weste...live-in-different-realities-piontkovsky-says/
 
Turun Sanomat "tietää" että Suomea innokkaampia jarruttajia olivat Itävalta, Slovakia ja Unkari:

http://www.ts.fi/uutiset/talous/674...eiden+jarruttajia+Itavalta+Slovakia+ja+Unkari

Lähde: Suomea innokkaampia pakotteiden jarruttajia Itävalta, Slovakia ja Unkari

Talous | Turun Sanomat 22:31 | 0

EU-maiden suurlähettiläiden neuvonpidon venyessä Eurooppaa alkoivat kiertää huhut, joiden mukaan Venäjän vastaisia pakotteita pyrkisi jarruttamaan ennen kaikkea Suomi.

Tiedon välitti muun muassa STT:tä Tanskassa vastaava uutistoimisto Ritzau. Jo aiemmin samaa olivat vihjailleet Twitter-kommenteissaan yksittäiset britti- ja saksalaistoimittajat.

Turun Sanomien saamien tietojen mukaan tämä ei ole ainakaan koko totuus. Jopa aktiivisemmiksi jarrumiehiksi mainittiin Slovakia, Itävalta ja Unkari.

Itävalta on huolehtinut idänkaupan eduistaan hyvin aktiivisesti koko kriisin ajan. Maa vastaanotti kesäkuussa jopa presidentti Vladimir Putinin vierailun. Putin allekirjoitti Wienissä sopimuksen Nord Stream -kaasuputken suunnitteilla olevasta eteläisestä vastineesta, South Streamesta.

Äärioikeiston hallitsemassa Unkarissa mielialoja ohjaa usein huoli naapurimaiden ulkounkarilaisten asemasta. Maan omalta hallitukselta toivotaan aktiivista otetta Ukrainankin unkarilaisvähemmistön auttamisessa. Vertailuja tehdään Putiniin ja venäläisvähemmistöön.

EU-maiden kannalta omia pakotteita suurempi huoli kohdistuu todennäköisinä pidettyihin Venäjän vastapakotteisiin, ennen kaikkea Siperian ylilentokieltoon.

TS
 
Back
Top