Ukrainan konflikti/sota

@Mustaruuti @yrjö

Perusteluja kursivoiduille lainauksille:

"Putinin Venäjän suurimmat uhat eivät ole ulkoisia tai sotilaallisia, vaan sisäisiä ja poliittisia." Tämä on siis näiden Ulkopolitistin Nato-lobbareiden väite, jonka yhteyttä Venäjän toimiin yhteiskunnan rakentamisen, asevoimien kehittämisen tai hallinnon kannatuksen osalta on vaikeata nähdä. Venäjän toiminta, hallinnon puheet ja Putinin kannatus osoittavat aivan päinvastaista.

"Putinin regiimille Naton panssarivaunuja huomattavasti pelottavampia ovat Kiovan mielenosoittajat, jotka lopulta kuukausien odotusten jälkeen ja turvallisuusjoukkojen tulituksesta piittaamatta, pakottivat Janukovitsin neuvottelupöytään." Huomioiden Venäjän puheet Naton laajenemiseen liittyen on melkoisen omituista väheksyä venäläisten huolta Naton panssarivaunujen suhteen. On huoli aiheellinen tai ei ole, määrittää se kuitenkin Venäjän turvallisuuspoliittisia ratkaisuja. Maidanisteista tai edes vastaavanlaisesta vallankaappausyrityksestä Venäjällä Putinin porukka ei ole kovinkaan huolissaan. Venäjällä on selkeästi tajuttu pelin henki läntisten tiedustelupalvelujen rahoittamien "kansanliikkeiden" kanssa ja ne tukahdutetaan alkuunsa. Janukovitsia ei myöskään pakotettu neuvottelupöytään turvallisuusjoukkojen tulituksesta piittaamatta, vaan vallankumoksellisten murhattua suuren määrän poliiseja.

"Kun vanha valta suostui kompromissiin, se kaatui yhdessä yössä regiimin jäsenten alettua vaihtaa voittajan puolelle." Vanha valta ei kaatunut kompromissiin, vaan kaappareiden aseelliseen hyökkäykseen. Poliisilta loppui miehet, keskeiset virastot vallattiin, parlamentti vallattiin ja parlamentin jäsenet pakotettiin väkivalloin luopumaan paikastaan tai vaihtamaan puolta.


Vielä lisäämäsi lainaus:

J"os Ukrainalla ja kansainvälisellä oikeudella on väliä jopa kaukaisen suurvallan kannalta, niin entäs Suomen kantilta? Waltin ajatus siitä että Venäjän toiminta Ukrainan kriisissä on normaalia, se että suurvallat (mukaan lukien Yhdysvallat, Britannia, Ranska, Saksa) välillä rikkovat kansainvälistä oikeutta omien turvallisuusintressiensa suojelemiseksi lähialueellaan, on perin harhaanjohtavaa. Kuten Ikenberry –tai esimerkiksi demokraattista rauhaa tutkinut – Michael Doyle ovat todenneet, liberaalien suurvaltojen suhteet pienempiin liberaaleihin valtioihin eivät ole realistisen anarkian mukaisia. Kanada ei pidä Yhdysvaltoja uhkana, eikä Tanska varustaudu Saksan hyökkäyksen varalta. Kansainvälinen oikeus ja multilateraalit instituutiot rajoittavat Yhdysvaltojen valtaa Natossa, tai Saksan valtaa Euroopan unionissa. Mearsheimerin ajatukset siitä, että Krimin anneksaatio hyväksyttäisiin, Venäjälle annettaisiin veto-oikeus Ukrainan kauppa- tai turvallisuuspolitiikkaan ja länsi lopettaisi ukrainalaisen yhteiskunnan ”lännettymisen” tukemisen tarkoittavat käytännössä sitä, että autoritaarisen suurvallan annettaisiin puuttua pienemmän –melko– demokraattisen valtion ulko- ja sisäpolitiikkaan Euroopassa. Tämän myötä kylmän sodan jälkeinen eurooppalainen kansainväliseen oikeuteen (pitkälti Helsingin vuoden 1975 päätösasiakirjaan) perustuva järjestys olisi vain sanahelinää.


Eurooppa jossa kansainvälisellä oikeudella ja instituutioilla ei ole sijaa on kovin riskialtis paikka pienelle liittoutumattomalle maalle, kuten suomalaiset hyvin tietävät. Waltista ja Mearsheimerista ei ole Suomen ulkopolitiikan oppi-isiksi."


Jaarittelua ja toiveajattelua. Ukrainan kriisin ollessa vielä meneillään on suorastaan kahelia uskoa kansainvälisen oikeuden tai instituutioiden voimaan. Ne ovat jälleen kerran osoittaneet kyvyttömyytensä. Instituutiot eivät myöskään suojaa Tanskaa tai Kanadaa. Suojan antaa ulkopolitiikka, joka huomioi naapurissa olevan suurvallan. Kumpaisellekkaan näistä maista ei ole mahdollista alkaa esimerkiksi Kiinan tai Venäjän liittolaiseksi ilman suuremman naapurinsa vastatoimia. Jos leirinvaihdos tapahtuisi vallankaappauksen seurauksena, olisi naapurissa olevan suurvallan sotilaallinen sekaantuminen selviö.


Meidän ei tarvitse pitää Venäjästä tai venäläisistä, mutta meidän on huomioitava heidän katsovan maailmaa perinteisen reaali- ja voimapolitiikan lasien läpi.
 
No kuis nyt noin :eek: ? Jutuissa viitataan USA:n pakotteisiin, mutta mitä uutta sieltä on tullut?

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288737183901.html
Lavrov jyrähti: EU:n pakotteet vaarantavat Ukrainan rauhan

http://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/2014091218657787_uk.shtml
Duuman puhemies lyttää lännen: "Ukraina on enää vain tekosyy"
Perjantai 12.9.2014 klo 12.53

Venäjällä ensireaktiot lännen asettamiin uusiin pakotteisiin ovat olleet raivoisat.


Editoidaan tähän vielä haukotus!

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288737204452.html
Sutelalta suorat sanat Venäjä-pakotteista: "Voivat olla pikemminkin otettuja"
 
Viimeksi muokattu:
Venäjällä ensireaktiot lännen asettamiin uusiin pakotteisiin ovat olleet raivoisat.

Kuinkahan on, tietääkö venäjällä kaikki automaattisesti omat vuorosanat, vai pitääkö niiden pitää kokouksia tuosta asiasta? Sillä sitähän tuo on, näytelmää! Ilmeisesti tuo uhoaminen ja uhittelu vielä tehoaakin joihinkin, kun sitä kerran jatketaan.
 
Suomi on itsenäisen moniarvoisesti (=monipuoluejärjestelmä jne.) hallittu yhteiskunta, samanlainen kuin kaikki muutkin EU-maat. Me, olemme vapaa ja itsenäinen ns. länsimaa. Ei meidän tarvitse enää mihinkään länteen lähteä..

Historiasta tiedämme oman asemamme. Se on ikävä kyllä sellainen että joudumme varautumaan Venäjää vastaan. Näin on aina ollut ja tulee olemaankin. Ukrainan tapahtumat ovat siitä taas hyvä muistus
Poliittiset realiteetit pitää ymmärtää tunnustaa. Raja idän ja lännen välillä kulkee Suomen ja Venäjän välissä. Ei meidän ole mitään syytä siirtää rajaa länsipuolellemme.

Mutta ymmärrän toki että kautta historian Suomessa on asunut ja elänyt henkilöitä jotka kannattavat Venäjää. Tukevat Venäjän poliittisia näkemyksiä ja haluavat omilla toimillaan edistää Venäjän etuja. Näin on aina ollut ja tulee aina olemaan. Ja, näin vapaassa demokraattisessa maassa pitää ollakin. He voivat vapaasti kirjoitella ja tuoda esille mielipiteistään ja äänestää vaaleissa omia ehdokkaitaan. Niin on hyvä.

Kaiken lisäksi minä ymmärrän hyvin senkin että tällaiset henkilöt asuvat Suomen puolella, eivätkä Venäjällä.

Mielestäni ajat ovat muuttuneet. Venäjän kannattajat ovat omaa koominsta sakkia...Niin ovat länsihaukatkin. Ne eivät vain itse tajua sitä.
Me tarvitsemme Eu maana oman ulkopolitiikan ilman länsi ja itähaukkoja. Me olemme nyt Eu maa,mutta mistä tämä Suomi länsimaana juttu tulee? Eihän Virokaan ole länsimaa. Eikä ole Romania,Unkari yms. Realisimi on kadonnut. Ja katoaa mitä pidemmälle mennään enemmän ja enemmän,kunnnes Vanja on tarpeeksi vahva että palauttaa maan pinnalle. Sitten on turha itkeä. Aina täytyy johonkin kumartaa. Silloin toinen tuuppaa pyllyyn.
 
Kuinkahan on, tietääkö venäjällä kaikki automaattisesti omat vuorosanat, vai pitääkö niiden pitää kokouksia tuosta asiasta? Sillä sitähän tuo on, näytelmää! Ilmeisesti tuo uhoaminen ja uhittelu vielä tehoaakin joihinkin, kun sitä kerran jatketaan.

Näytelmää pääasiassa omalle kansalle tuo on. Kaippa se noihin reppanoihin uppoaa, kun tuota America-Paha-sontaa ovat imuttaneet neukkukapalosta lähtien eivätkä länkkärimediaa suostu edes seuraamaan.

Jospa se elintason lasku saisi perus-Igorin ja Irinan vähän pohtimaan asioita? Vai kuitataanko sekin vain aivopierulla "Ilkeä länsi ei halua antaa meille kulutustavaroita"?
 
Onkin mielenkiintoista, että Putin on aistinut Ukrainan vallankumouksen vaaran omalle vallalleen. Mutta lähtö sotimaan Ukrainaan asettaa Venäjän merkittävien poliittisten ja taloudellisten paineiden alle. Lisäksi Venäjän talouskehitys oli jo valmiiksi heikentynyt, mikä oli johtanut tyytymättömyyteen Venäjällä. Krimin valtaus oli lyhyellä tähtäimellä ovela veto, mutta voi hyvin olla, että tämä vielä johtaa Putinin kaatumiseen pidemmällä tähtäimellä. Todellinen Catch-22 :) http://en.wikipedia.org/wiki/Catch-22_(logic)

Tähän perustuu Tuomioja-kritiikkini. On ihan turha vedota tulitauon viivyttämiseen kun tilanne on jo sellainen että Krim on liitetty Venäjään eikä se varsinaisesti kuulu tämän tulitauon piiriin. EU ei voi kuitenkaan hyväksyä Krimin liittämistä ilman vakavia poliittisia seurauksia, joten pakotteet ovat voimassa varsin pysyvästi tulitaukoprosessista riippumatta.

Eli Venäjä on kuin pahoinpitelijä joka syyttää uhriaan provosoinnista ja lupaa jatkaa lyömistä jos ei uhri pyydä anteeksi.
Venäjän sisäisesti on vaikea myöntää oman agressionsa roolia pakotteiden asettamisessa ja tosiaan kuten kuvaat niin näistä talouspakotteista ei pääse eroon muuten.
 
Viimeksi muokattu:
Maidanisteista tai edes vastaavanlaisesta vallankaappausyrityksestä Venäjällä Putinin porukka ei ole kovinkaan huolissaan.
Hyvä tietää. Erityinen kiitos vankoista perusteluista.

Suojan antaa ulkopolitiikka, joka huomioi naapurissa olevan suurvallan. Kumpaisellekkaan näistä maista ei ole mahdollista alkaa esimerkiksi Kiinan tai Venäjän liittolaiseksi ilman suuremman naapurinsa vastatoimia. Jos leirinvaihdos tapahtuisi vallankaappauksen seurauksena, olisi naapurissa olevan suurvallan sotilaallinen sekaantuminen selviö.
Periaatteessa näin. Entä sellainen tilanne, että naapurisovun säilyminen edellyttäisi pienemmältä osapuolelta yleisesti katsottuna kohtuuttomia vaatimuksia? Hypoteettisena esimerkkinä kaasu-orjuus omista varannoista huolimatta. Tai kielto syventää yhteistyötä avointa markkintaloutta toteuttavien valtioiden kanssa joka myöhemmin voisi kehittää pienemmän valtion elinkeinoelämää ja edelleen valtion taloudellisia resursseja.

Meidän ei tarvitse pitää Venäjästä tai venäläisistä, mutta meidän on huomioitava heidän katsovan maailmaa perinteisen reaali- ja voimapolitiikan lasien läpi.
Aivan. Juuri siksi meidän onkin pidettävä huoli siitä, että Venäjän johto riittävän hyvin tietää missä meidän mielestä heidän vaikutusvallan raja kulkee. Ja pitää yllä valmiutta niiden tilanteiden varalle, että vaikutusvallan rajoista tulee erimielisyyksiä.
 
Paavolta hyviä argumentteja. Mutta viimein lopuin näyttää siltä, että taloudelliset parametrit ryyditettyinä odotuksilla tulevat ratkaisemaan. Suomen asema määräytyy lopulta pitkälti talouselämän ehdoilla. Näin se vaan näyttää maailma makaavan. Eräät nimimerkit pelkäävät suomettumista kuin Biafran lapsi nälkää, eivätkä voi huomata sitä, että kommonistit eivät suometa Suomea. Ei, pätö-suomettajia ovat näköjään ne, joiden vastuulla on juustoa täynnä olevat rekka-autot, liikenneoperaattorit, finanssialan ihmiset, vuoristoneuvosten luja ja vasittu kööri, kasvava osa pienempää liike-elämää jne. Ihmetyttää esim. Chigeenan asenteet tässä kohtaa: hän suorastaan suitsuttaa sitä auvoa, minkä seteliselkärankaisten elinkeinoelämän vaikuttajat saavat aikaan...huomaamatta ja ymmärtämättä, että juuri tämä kööri on suomettaja no1. Kun samojen hemmojen kanssa kenraalikunta vielä saunoo ja uiskentelee, niin se on kyllä kohta voivoi.
 
Olisi ollut mielenkiintoista nähdä tuo keskustelu suorassa tv-lähetyksessä. Sen verran olen tullut kyyniseksi venäläistä tiedonvälitystä kohtaan, että huomauttaisin näytellyn näytelmän mahdollisuudesta.

Kävi ihan sama mielessä, venäjältä kuitenkin pakko löytyä ihmisiä jotka ajattelevat venäjän toiminnan ukrainassa olevan syynä pakotteisiin. Oliko tässä sitten vain yritys kumota näitä ajatuksia sillä verukkeella että länsi olisi jostain syynsä löytänyt?

Kenties siis toimittajaa ei ollakkaan jo viemässä siperiaan.
 
Yksi mikä tässä on koomista on tää argumentointi ja tän tyylinen puhe, et Suomi on rähmällään milloin Saksaan, milloin Neukkulaa ja nyt jenkkilään sekä eeuuhun, siis länteen. Tää on nimittäin paskapuhetta i högsta grad. Suomi ei oo mihinkään länteen rähmällään koska Suomi on länttä. Tällaisen puhujan maailmankuva aukeaa tässä epäsuorasti, käyhän tuosta ilmi, ettemme olisi länttä. Esim. ihan just aj77 kyseli lännen perään, LOL :)

alota nyt vaikka tosta:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Länsimaat

"Länsimaat on hieman epämääräinen kulttuurillisia, poliittisia ja maantieteellisiä seikkoja sisältävä käsite, jolla viitataan usein Yhdysvaltoihin, Kanadaan ja suureen osaan Euroopasta. Länsimaissa voidaan kulttuurillis-poliittisessa mielessä katsoa olevan mukana myös länsimaiden siirtokunnista itsenäistyneet maat, ainakin Australia ja Uusi-Seelanti. Toisinaan länsimaiksi luetaan myös Israel, joka on länsimaiden pitkäaikainen liittolainen ja jonka väestöstä suuri osa on peräisin Euroopasta.

Käsitteen ideologisesta puolesta voidaan sanoa, että länsimaat katsovat usein edustavansa modernisaatiota, demokratiaa, sivistystä ja jopa rauhaa. Tämä tulee hyvin ilmi esimerkiksi Euroopan unioninperustuslaissa."

Itse lisäisin tuohon vielä erotuksena Suomen ja Venäjän osalta myös eri uskonnot ja kyrilliset kirjaimet. Kyl se näiden putin-fanien mielipahaksi vaan on sanottava, et Suomi on valitettavasti länsimaa. Mä kuuntelin yläasteella Run-DMC:tä ku rajan takana paloi mahorkka...

Saksa ja Neukkula olivat saatanasta. Länsi ei oo. Länsi on pop. Erityisen pop se on verrattuna muihin potentiaalisiin maailmannapoihin Kiinaan tai Venäjään. En mä ainakaan halua mitään impivaaraa tai itsenäistä Suomea. Siis sellaista itsenäistä, kuin YYA-aika oli. Jos sit ollaan jonku mielestä rähmällään länteen niin tunnustan avoimesti: kyllä olen rähmällään länteen. Ja ihan helvetin ylpeä siitä. Muuta en voisi kuvitellakaan ja mielestäni se on myös isänmaallista ja moraalisesti oikein-

Tällainen peräänkuulutettu itsenäisyys olisi näennäistä ja täysin epärealistinen haihattelukuvio. Tuollaisen Suomen ulkopoliittinen liikkumavara määritetään Moskovasta. Tää on fakta ja käy niin, et "puoleettomuus" on synonyymi Venäjän etupiirille. Eikö nyt jo yksi kerta opettanut? Montako vitun kertaa samaa pitää kokeilla? Mitä tulee länteen "menoon" niin meettehän tekin avioliittoon (kai) vapaaehtoisesti. Kyl siinäkin oma "ulkopolitiikka" ja valinnanvara kaventuu. Järjestetty liitto olis ihan toinen juttu. Jos kohta molemmat katsottais järjestetyiks, ni ei maatuskaa kiitos tänne, kerta kihloissa maatuskan kanssa riitti.

doing same things and expecting different results jne...

Suomi ei kuulu NATOon ja se betonoisi länsiaseman täydellisen lopullisesti. Nää "Suomi ei oo länttä" -puheet on oman pesän paskomista ja tyypillistä suomalaista itseruoskintaa. Koska suomalaiset ovat tällaisia henkisiä alistujia, kun on alistettu (neukkula alisti) ja oman tilan toiselle antajia on ihan oikein, että Suomessa saadaan aiempaan verrattuna vähemmän päättää esim. ulkopolitiikasta. Tästä olin hiljattain erityisen kiitollinen, vaikka Tuomiojaa nyt taas saatiin hävetä taas pitkän kuivan kauden jälkeen. Vanha pasifististallari oikein värisi kun se puhui sodasta ja ihmishengistä.

Puhumattakaan unionin suotuisasta vaikutuksesta mm. autoverotukseen, alkoholiverotukseen (joita kotoperäisesti siis kampitetaan maksimaalisesti. Niinpä kannatan unionin vallan lisäämistä ja oman vallan kaventamista. Koska täällä ei osata.), rajamuodollisuuksiin, tukiasiin, eläinten oikeuksiin, immateriaalioikeuksiin, sananvapauteen ja ihan helvetin moneen muuhun länsimaissa tyypilliseen asiaan. Asiaan, jotka täällä kyl ryssittäis "omin voimin" itse ihan päin vittua jos niitä ei ulkoa käsin meidän puolesta päätettäis. Se, että näin on tapahtunut on siis asia josta olen vain kiitollinen. Tietenkin haittaa tulee myös, mut maailma ei oo täydellinen.

Jos nyt esim. ei oltaisi oltu unionissa, niin vaan ois myötäilty ryssää tälläkin kertaa vanhasta muistista jonkun Väyrysen johdolla. Miettikää nyt kun paasaatte tosta "itsenäisyydestä" kuin vitun kujalla ootte realiteeteista?
 
Meidän ei tarvitse pitää Venäjästä tai venäläisistä, mutta meidän on huomioitava heidän katsovan maailmaa perinteisen reaali- ja voimapolitiikan lasien läpi.

Naurettavaa...

Venäjä on yhden puolueen diktatuuri ja roistovaltio jonka rikoksia muita kansoja kohtaan meidän ei missään tapauksessa pidä hyväksyä tai myötäillä. Venäjä ei myöskään ole suurvalta joka kykenisi mitenkään uhmaamaan kansainvälistä yhteisöä. Päin vastoin. Maan talous on taantumassa, armeijan koko on pudonnut murto-osaan kommunistien ajoista. Venäjän Neuvostoliiton peruina saamat Ydinaseet, sukellusveneet, lentokoneet jne. tulevat seuraavien kymmenen vuoden aikana rapistumaan ja vanhenemaan pääosin toimintakyvyttömiksi.

Niin kauan kuin Venäjä käy hyökkäyssotaa Ukrainaan vastaan Suomen tulee oman etunsa vuoksi pidättäytyä mahdollisimman paljon kaikenlaisesta kanssakäymisestä Venäjän kanssa. Samoin tulee kiirehtiä kaikkia sellaisia hankkeita joilla saavutetaan tulevaisuuden varalle riippumattomuus Venäjän öljystä, kaasusta ja muustakin energiasta. Kokonaan kauppasuhteita ei tarvitse kuitenkaan lopettaa.
 
Mielestäni ajat ovat muuttuneet. Venäjän kannattajat ovat omaa koominsta sakkia...Niin ovat länsihaukatkin. Ne eivät vain itse tajua sitä.
Me tarvitsemme Eu maana oman ulkopolitiikan ilman länsi ja itähaukkoja. Me olemme nyt Eu maa,mutta mistä tämä Suomi länsimaana juttu tulee? Eihän Virokaan ole länsimaa. Eikä ole Romania,Unkari yms. Realisimi on kadonnut. Ja katoaa mitä pidemmälle mennään enemmän ja enemmän,kunnnes Vanja on tarpeeksi vahva että palauttaa maan pinnalle. Sitten on turha itkeä. Aina täytyy johonkin kumartaa. Silloin toinen tuuppaa pyllyyn.

Länsimaat kuten Suomi ovat demokraattisesti hallittuja yhteiskuntia. Samanlaisia ovat kaikki muutkin EU-maat. Itse olen juuri tällaisen moniarvoisen demokratian haukka.

Venäjä ei tule ainakaan seuraavien viidenkymmenen vuoden aikana olemaan niin vahva että se kykenisi millään tavoin uhkaamaan EU:ia tai NATO-maita. Putinin diktatuuri tulee kuolemaan omaan mahdottomuuteensa. Valitettavasti Venäjän johto valitsi väärän tien yhteiskuntansa kehittämiseen. Mutta, ehkei kansakaan ole vielä, monien satojen vuosien autoritäärisen diktatuurin jälkeen valmis siirtymään todelliseen demokratiaan ja aitoon monipuoluejärjestelmään. Kenties Venäjä ei ole samalla tavalla yhtenäinen/yhden kansan muodastama kansallisvaltio kuin suurin osa esim. europpalaisista valtioista.

Ukrainakin on jo lähtökohdiltaan erittäin yhtenäinen kansallisvaltio (asukkaista yli 80% on syntyperäisiä ukrainalaisia) verrattuna vaikkapa Venäjään. Ukrainassa pidetään luonnollisena että kansalaiset valitsevat johtajansa vapaissa vaaleissa. Siihenkin ettei maa ole kyennyt kehittymään muiden, Neuvostoliitosta erkaantuneiden, valtioiden tahdissa on omat syynsä. Se on Venäjä, Venäjä, Venäjä.. Toivottavasti ja sanoisin että luultavasti Ukraina pääsee hyvään kehityksen vauhtiin osana Eurooppaa..
 
Naurettavaa...

Venäjä on yhden puolueen diktatuuri ja roistovaltio jonka rikoksia muita kansoja kohtaan meidän ei missään tapauksessa pidä hyväksyä tai myötäillä. Venäjä ei myöskään ole suurvalta joka kykenisi mitenkään uhmaamaan kansainvälistä yhteisöä. Päin vastoin. Maan talous on taantumassa, armeijan koko on pudonnut murto-osaan kommunistien ajoista. Venäjän Neuvostoliiton peruina saamat Ydinaseet, sukellusveneet, lentokoneet jne. tulevat seuraavien kymmenen vuoden aikana rapistumaan ja vanhenemaan pääosin toimintakyvyttömiksi.

Niin kauan kuin Venäjä käy hyökkäyssotaa Ukrainaan vastaan Suomen tulee oman etunsa vuoksi pidättäytyä mahdollisimman paljon kaikenlaisesta kanssakäymisestä Venäjän kanssa. Samoin tulee kiirehtiä kaikkia sellaisia hankkeita joilla saavutetaan tulevaisuuden varalle riippumattomuus Venäjän öljystä, kaasusta ja muustakin energiasta. Kokonaan kauppasuhteita ei tarvitse kuitenkaan lopettaa.

Pieneltä osin eri mieltä. Suomen tulisi päinvastoin lisätä ja monipuolistaa entisestään kanssakäymistä Venäjän kanssa. Vähän kuin rikollisena vankilassa oleva ystävä tai sukulainen. Kerrotaan, että mitä teet on väärin, mutta tarjotaan apua tapojen parantamiseen. Ei siis mitään suomettumista, muttei suomalaisten pidä vihamielisestikään Venäjään suhtautua. Saksan suhtautuminen Venäjään on hyvin järkevää, mutta tiukkaa. Eivätkä venäläiset syytä Saksaa, vaikka syyttävät USA:aa.
 
Pieneltä osin eri mieltä. Suomen tulisi päinvastoin lisätä ja monipuolistaa entisestään kanssakäymistä Venäjän kanssa. Vähän kuin rikollisena vankilassa oleva ystävä tai sukulainen. Kerrotaan, että mitä teet on väärin, mutta tarjotaan apua tapojen parantamiseen. Ei siis mitään suomettumista, muttei suomalaisten pidä vihamielisestikään Venäjään suhtautua. Saksan suhtautuminen Venäjään on hyvin järkevää, mutta tiukkaa. Eivätkä venäläiset syytä Saksaa, vaikka syyttävät USA:aa.

Ymmärrän hyvin sen että tehdään yhteistyötä ja palkitaankin. Ei kuitenkaan siinä vaiheessa kun on tehty väärin..

Esimerkkinä juuri tänään voimaan tulleet pakotteet.

Ei ole mitään järkeä viivyttää pakotteiden voimaanastumista, sillä perusteella että katsotaan ja odotellaan ensin eteneekö Venäjä pidemmälle Ukrainaan.

Oli erittäin oikein että pakotteet laitettiin voimaan.
Nyt voidaan Venäjää palkita pakotteiden vähentämisellä, jos ja kun he vetävät omia ja separatistien joukkoja sekä aseistusta pois Ukrainasta.

Olen opettanut monta koiranpentua ja aivan samalla menetelmällä pitää opettaa myös Venäjän johtoa. Siis palkitaan pentua silloin kun se tekee asian oikein. Ja, sitten kun se tekee taas oikein, palkitaan uudestaan. Koskaan ei tarvitse rangaista pentua..

Putin on jonkin verran tyhmempi kuin koiranpentu. Siksi hänelle pitää asettaa rikkomuksen johdosta painostusta ja osoittaa että jatkossa vain oikein tekemällä seuraa hyviä asioita..
 
Vähän kuin rikollisena vankilassa oleva ystävä tai sukulainen. Kerrotaan, että mitä teet on väärin, mutta tarjotaan apua tapojen parantamiseen.
Nythän tässä on käynyt niin, että apua ja tukea tapojen parantamiseen on tarjottu reilut parikymmentä vuotta. Kuviteltiin ystävän olevan parannuksen tiellä ja otettiin hänet mukaan normielämämme piireihin. Kunnes yhtenä kauniina päivänä huomataan että se raiskaa naapurin alaikäistä tyttöä ja samalla uhkailee lyövänsä vieressä kirkuvaa pikkupoikaa lättyyn. Juuri tuolla hetkellä pitää kyllä tehdä jotain muuta kuin tarjota apua tapojen parantamiseen, omat tyttäresi kun ovat about saman ikäisiä. On oma aikansa aggression pysäyttämiselle ja oma aikansa rakentamiselle.
 
Back
Top