Ukrainan konflikti/sota

Odottaisin jotain radikaalimpaa kuten lupausta asetoimituksista yms.

Ukraina on edelleen turhan yksin jättiläistä vastaan

Itse näkisin kaksi linjaa. Meidän pitää taistella Moskovan kanssa Ukrainasta ja Pekingin kanssa Venäjästä. Itsellä on ehkä vähän agressiivisempi asenne taistelussa Pekingin kanssa Venäjästä. Tässä tarkoittaisin lähinnä, että Venäjästä ei saa tulla Kiinan kaltainen korruptoinut fasistinen kleptokratia. Venäjästä pitäisi tulla länsimainen demokratia, jossa kaikki oleelliset asiat sujuvat länsimaisilla säännöillä.

Mielestäni Ukrainan ja Venäjän välille ei pitäisi luoda veristä vastakkainasettelua vaan nämä molemmat maat pitää saada toisilleen ystävinä länsileiriin taistelussa Kiinaa vastaan. Näen Kiinan aika mahdottomana tapauksena jolla ei ole onnellista tulevaisuutta koska ylikansoittuneen saastuneen maan resurssien nälkä on aivan mahdoton. Planeetalla ei vain ole varaa siihen, että Kiina saa länsimaisen elintason. Meidän pitää potkia Kiina ja Intia ja suuri osa muuta maailmaa kurjuuteen ja köyhyyteen, että saamme resurssit itselle ja tästä taas seuraa kolmas maailmansota. Me tarvitsemme Venäjän alueen jotta voimme työntää kolmannen maailmansodan etulinjan mahdollisimman kauas meistä sinne jonnekin maapallon toiselle puolelle, ettei herra jumala ainakaan tänne. Puuttuisi, että kolmaskin maailmansota käytäisiin Euroopassa. Sitä ei pidä tehdä. Tämä, että Venäjällä on meille vihamielinen johtaja on kamalin tilanne. Tätä en halunnut ja olen suuresti järkyttynyt siitä.

Oleellistahan olisi potkia Putin vallasta. Valtaan voitaisiin nostaa jokin lännelle suotuisampi henkilö. Putin itsekään ei ole noussut valtaan vaaleilla vaan hänet asetti valtaan palatsivallankaappauksen toteuttanut porukka. Putinin valta sitten legitimoitiin väärennetyillä presidentivaaleilla. Putinia tarvittiin kulissiksi sillä aikaa, kun pojat perustaa korruptoituneen kleptokratian. Tämä kleptokratia sitten on alkanut ajautua pulaan monestakin eri syystä. Suurin paniikki on varmaankin kaasu- ja öljykenttien tasaisen varmassa ehtymisessä. Venäjällä on taas se tilanne, että heillä on valtaistuimeen takertuneet henkilöt, jotka eivät ole kyenneet luomaan valtiota joka toimisi terveellä kestävällä tavalla. Venäjä on taas kerran Euroopan sairas mies.

Tarkoitan siis, että taistelua ei käydä Krimillä tai Donbassissa vaan Moskovassa. Meidän pitää keskittää voimat Moskovaan eikä näperrellä Donbassissa tai Krimillä. Ne kyllä tippuvat meille, kunhan saamme Moskovan!!!
 
Viimeksi muokattu:
Todennäköisesti tämä juttu päättyy lännen vetäytymiseen Ukrainan rahoituksesta ja sitten tilanne palaa suunnilleen vuoden takaiseksi. Ukraina jää kyllä Krimiä köyhemmäksi.

Mitä Ukrainan vaaleihin tulee, oli vaalit hyvää banaanitasavallan tasoa. Tällä kertaa oli tosin vain CIA:n ehdokkaita tarjolla. FSB:n miehet olivat maanpaossa. Itä-Ukrainan kansantasavalloissa oli tilanne päinvastoin ja tulokset sen mukaisia. Muutamissa aiemmissa Ukrainan vaaleissa tilanne on ollut näiltä osin tasapuolisempi.

Länsi on toki osapuolena rahoitettuaan ja organisoituaan sekä vallankaappauksen, että kaappauksella johtoon nostetun uuden hallinnon. Läntisen rahoituksen loppuessa hallinto vaihtuu tai nykyinen taipuu yhteistyöhön Venäjän kanssa. (Venäjähän ei ole sulkenut tätä jälkimmäistä vaihtoehtoa pois.) Taloudelliset realiteetit eivät anna Ukrainalle juuri muuta mahdollisuutta. Toki Venäjän raja miestappioissa saattaa tulla vastaan ennen länsimaiden rahakirstun pohjaa, mutta suuresti epäilen.

Mitä puolustautumiseen tulee, sanoisin koko jutun olevan valtaosalle ukrainalaisista melko samantekevä. Muutama tuhat vapaaehtoista on löytynyt puolessa vuodessa. Suomen mittakaavassa tuo tarkoittaisi muutamaa sataa miestä.

En nyt ymmärrä miten minun ideologia tähän liittyy. Viimeiset puoli vuotta on ollut nähtävissä Venäjän pyrkimys uuvuttaa Ukraina separatismin nimissä tapahtuvalla kahakoinnilla. Länsi taas yrittää estää hallinnon kaatumisen rahaa lapioimalla. Asian ääneen sanominen tuskin edustaa kovinkaan kummoista ideologiaa. Normaalia suurvaltapolitiikkaa sanon minä.

Henkisesti helpointa on toki omaksua itäisen tai läntisen leirin tuputtama hyvä vastaan paha asetelma ja hurrata valitsemansa porukan puolesta.

Mitä Suomeen tulee, on asia kannaltamme lähes merkityksetön. Ukrainan pienimuotoinen sota on saanut suhteettoman paljon palstatilaa meneillään olevan Nato-kampanjan takia. Media luo kärpäsestä härkäsen, vaikka todellisuudessa tämä kriisi ei ole juuri Libyan sotaa kummempi.

Pääsitkin tällä aivopieraisulla @JOKO näppärästi meikäläisen Ignore-listalle, eipä tarvitse enää lukea sokeaan ideologiseen uskoon asioiden todellisesta tilasta perustuvia viestejä, joilla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa...

JOKO:n kannattaisi varmaan harkita siirtymistä sinne Bäckmanin Venäjän strategisten tutkimusten instituuttiin, vai mikä se nyt olikaan? Sen verran paksuiksi ovat jutut nyt muuttuneet...
 
Viimeksi muokattu:
Moni politiikko vertaa Putinia Saddam Husseiniin. Yksi niistä on ruotsalainen Carl Bildt.

Putinin agressio ja hyökkäys suvereni valtioon on ihan sama Hussein teki Kuweitissa.

Eikä tarvitse mennä Kuwaitiin asti, riittää kun vertaa Staliniin ja Suomen talvisotaan. Toki erona on se, että tsuhnat laittoivat vastaan kovemmin kuin Stalin kuunaan oli kuvitellut.
 
JOKO:n kannattaisi varmaan harkita siirtymistä sinne Bäckmanin Venäjän strategisten tutkimusten instituuttiin, vai mikä se nyt olikaan,? Sen verran paksuiksi ovat jutut nyt muuttuneet...

Nimenomaan muuttunut. Mikä saa joidenkin täysipäisenä pidettyjen (?) kirjoittajien muuttamaan ajatusmaailmaansa ja tyyliään noinkin radikaalisti? Onko tilijä hakkeroitu? Tarjottu riitävästi ruplia? Onko jako mennyt sekaisin?

Eipä silti, onhan siellä Lähi-Idässäkin taistelemassa lukematon määrä eurooppalaisia käännynnäisiä ja olihan meilläkin taistolaisliike.
 
Venäjä liikkuu katastroofiin ja hajoamiseen kohti (Kasparovin haastattelu FOCUS.ua)

Kasparov sanoi, kuten aina ydimmekkästi:
"Riippuu tietenkin näkökulmasta. Tietyllä menteliteetilla varustetut ihmiset pitävät tätä (Venäjän tietä) maailman johtamisena, mutta ne, jotka ovat edes hiukan tutustuneet historiaan, tietävät että tämä on tie pohjattomaan kuiluun. Epäilijät voivat tutustua 3 Reichin historiaan.

Kun Kasparovilta kysyttiin "Onko samankaltaisuutta (analogeja)?". Kasparov vastasi "Ne eivät ole ainoastaan selvästi näkyvissä. Putin vaistonvaraisesti yrittää jopa toistaa Hitlerin puherytmia. Miten hän siinä onnistuu, on eri asia, mutta hänen ilmoituksien stilistiikkasta jo kauan sitten tullut 3 Reichin stilistiikkaa. Monet psykologiset momentit hänen käyttäytymisessä maailman johtaijen kanssa - on kopio sitä, mitä tekii Führer. Ja minä oletan että lopullinen tulos tulee oleman samaa"
......
 
Viimeksi muokattu:
Muistaako joku tarkalleen minä päivänä Maidan pystytettiin tai milloin oli ensimmäinen opiskelijoiden mielenosoitus?

Lisäys: Vuosipäivää mietin lähinnä!
 
EI OLE
"Tietäjiä" aina löytyy, kuten yleistäjiäkin. Onko itsenäisen ja kansanvaltaisen päätöksenteon edistäminen jotenkin vastenmielistä?

Kun väestö enemmistön tukemana siirtyy kaduille vaatimaan oikeutta ja itsenäistä pääröksentekoa, taitaa se enempi olla vallankumousta kuin kaappausta?
Onko oikein että naapurimaa miehitetään, jos sen väestö haluaa kehittää oikeudenmukaisuutta, demokratiaa ja kansalaisvaltiota?

:cool:Kenen etuja ajat, sen lauluja laulat - Kenen lauluja laulat, sen etuja ajat:cool:
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-26079957
No mikä homma tää sitten oli?

http://www.theguardian.com/world/2014/mar/05/ukraine-bugged-call-catherine-ashton-urmas-paet

Ja tämä kanssa.
 
Kiinalaiset ovat vuosituhansien aikana oppineet katsomaan politiikassaan paljon pidemmälle sihdillä tulevaisuuteen kuin lännessä. Siellä ymmärretään että yksi sukupolvi on vain pieni palanen pitkässä kehitysketjussa. Eikä yli miljardin asukkaan maassa kannata muutenkaan reivata kurssia yksittäisen "tuulenpuuskan" takia.

Kiinan nykyisellä kommunistijohdolla ei ole mitään tekemistä sitä edeltäneen keisarivallan kanssa. Kommunistipuolue ei edusta millään tavalla Kiinan tuhatvuotista linjaa. Kiina on reivattu aikalailla rankalla kädellä kommunistien johdolla.

Luulen, että Kiinassa ei katsota politiikassa pitemmällä sihdillä tulevaisuuteen. Jos he katsoivat niin he pitäisivät aivan toisella tavalla huolta maastaan. Kiina tunnetaan siitä, että se on maapallon saastunein savupiippu, jossa näyttää olevan lopunajan meininki. Porukka tekee vaan rahaa viis mistään muusta. Rahaa ei laiteta saasteiden puhdistamiseen vaan ne dumpataan sellaisenaan jokiin ja järviin ja ilmaan.
 
Viimeksi muokattu:
Entisen Neuvostoliiton tapahtumia pitäisi varmaankin tarkastella niin, että entinen Neuvostoliitto on Putinin läänitys. Putinin läänityksissä on hieman kuriton meininki ja nämä Putinin läänitykset yrittävät päästä kilpailevien linnanherrojen turviin, josta Putin on raivostunut näille kilpaileville linnanherroille. Luonnollisesti Putin ja kilpailevat linnanherrat tapaavat toisiaan ahkerasti linnain herrain kekkereissä. Alhaiset alaiset vuodattavat sillä aikaa verta taistelukentillä, kun Putin kekkeröi kekkereissä kippistellen näiden kilpailevien linnanherrain kanssa odotellen taistelujen tulosta.
 
No minnekkä se korpisissin huutelu jäi :D
Niin mitä mieltä tästä? Helppo on yleistää että kun katselee kriittisesti EUn ja yhdysvaltojen toimia niin on heti venäjän puolella. Tästä ei ole kyse vaan myös lännen pitää osata katsoa peiliin tässä asiassa.
 
Ja mitä Nuland, Pyatt, Paet ja Ashton olivat mieltä noista "paljastuksista"? Nuo artikkelit ovat käytännössä arvottomia ilman näitä tietoja.

Sen ainakin muistan, että Paetin ja Ashtonin keskustelusta selvisi lopulta se, että he keskustelivat eräästä teoriasta koskien Maidanin ampumisia. Eivät suinkaan mistään tosiasioista aiheesta.
 
Tarkoitat varmaankin Euromaidania? Wikipedian mukaan Euromaidan alkoi 21. marraskuuta 2013.

http://en.wikipedia.org/wiki/Euromaidan
Juu, kiitos tästä. Sitä vaan mietin että onko tämä jotenkin historiallinen vuosipäivä, en tiedä miten ukrainalaiset suhtautuvat asiaan, joka johti Venäjän väliintuloon ja sotaan Donbasin alueella. Vai onko Maidan ampumiset suru-/muistopäivä? Sitä tässä ajoin takaa, ja miten muu maailma osallistuu mahdollisesti näihin traagisiin muisteloihin?
 
No minnekkä se korpisissin huutelu jäi :D

Niin mitä mieltä tästä? Helppo on yleistää että kun katselee kriittisesti EUn ja yhdysvaltojen toimia niin on heti venäjän puolella. Tästä ei ole kyse vaan myös lännen pitää osata katsoa peiliin tässä asiassa.
Länsi antanut Ukrainalaisille ruokaa, huopia ja kypäriä, sekä taloudellista tukea. Mitä olisi lännen sitten pitänyt Venäjän separatisteille antamin tavoin tarjota suoraa sotakalustoapua Ukrainalle vai? Ja tämä johtaisi entistä kiivaampiin taisteluihin Venäjän ja lännen kesken, jossa mukana ydinasevaltiot. Kriittinen saa olla, mutta ole kriittinen sen kanssa että länsi ei ole hyökännyt yhtään mihinkään, vaan tukenut opiskelijamielenositusta Kiovassa, johon myöhemmin oikea sektori osallistui, kun Janukovtsin ja Putinin miehet alkoivat teilaamaan näitä rauhallisia opiskelijoita. Tämän jälkeen lännen (Yhdysvaltojen ja EU:n) on ollut vaikea enää perääntyä. Kyllä tässä kasvot menee ihan kaikilta kohta.
 
Kiinan nykyisellä kommunistijohdolla ei ole mitään tekemistä sitä edeltäneen keisarivallan kanssa. Kommunistipuolue ei edusta millään tavalla Kiinan tuhatvuotista linjaa. Kiina on reivattu aikalailla rankalla kädellä kommunistien johdolla.

Luulen, että Kiinassa ei katsota politiikassa pitemmällä sihdillä tulevaisuuteen. Jos he katsoivat niin he pitäisivät aivan toisella tavalla huolta maastaan. Kiina tunnetaan siitä, että se on maapallon saastunein savupiippu, jossa näyttää olevan lopunajan meininki. Porukka tekee vaan rahaa viis mistään muusta. Rahaa ei laiteta saasteiden puhdistamiseen vaan ne dumpataan sellaisenaan jokiin ja järviin ja ilmaan.

Odottelinkin jo vastausta ko. meiliini..

Kiinalla on ainutlaatuisen pitkä ja rikas historia erilaisten dynastioiden hallitsemana maana, kansana ja valtiona. Yleensä dynastiat (vallnpitäjät) ovat hallinneet maata varsin pitkiä aikakausia kunnes jotain erityistä on tapahtunut joko ulkoisesti tai sisäisesti. Uusiutunut hallinto on käytännössä jatkanut edellisen tapaan jopa satoja vuosia...
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kiina
Vertaan mielelläni Kiina ja sen kansaa isoon purjelaivaan joka on kulkenut jo tuhansia vuosia omaan vakaaseen suuntaansa. Dynastiat seuraavat toisiaan kuin purjelaivan halssin käännökset tuulessa. Viimeisin käännös tapahtui 1900- luvun alkupuolen hallinnollisesti sekavien aikojen ja japanilaisten miehityksen aiheuttaman "myrskyn" jälkeen. Tällöin (1940-luvun lopulla) Mao-Tse-Tung. kommunismin ideologiaa tunnustavine joukkoineen, otti vallan Kiinassa.

Kommunistisen vallankumouksen jälkeen Kiina on ollut tukevasti uusien vallanpitäjien käsissä. Vielä on vaikea sanoa onko tämä Mao:n perustama hallinto jonkinlainen uusi dynastia joka tulee luotsaamaan maata ja kansaa pidempään. Mahdollisesti näin. Kiinan hallinto on, alkuaikojen tiukan kommunismin jälkeen, kyennyt tekemään muutoksia vapaamman kansalaisyhteiskunnan suuntaan. Toivottavaa olisi että nykyinen vapautuminen hallinnossa jatkuisi samanlaisena. Ainakin vielä tämän ensimmäisen 2000-luvun vuosisadan ja siitä edelleenkin. Vastuu 1.3 miljardin kansalaisen elämästä ja hyvinvoinnista on suuri. Eikä kovin nopeisiin muutoksiin ei ole mahdollisuuksia. Mielestäni Kiina on kuitenkin onnistunut kohtuullisesti politiikassaan. Viimeisimpänä uutisena oli sitoutuminen kansainväliseen ilmastointisopimukseen.

Isoilla linjoilla katsoen Kiina ei ainakaan toistaiseksi ole uhkana maailman kehitykselle. Sen politiikka on nimenomaan pitkäjännitteistä ja jopa kohtuullisen ennustettavaa. Tottakai löytyy kaikenlaisia riskitekijöitä mutta niitä ei ole nostettu häiritsemään olennaisia asioita. Kun verrataan esim. ulkomaisia investointeja Kiinassa ja Venäjällä, niissä on eroa kuin yöllä ja päivällä. Kiina noudattaa yhteisesti sovittuja kv. pelisääntöjä sekä toimii ennustettasti ja luotettavana sopimusosapuolena. Samaa ei todellakaan voi sanoa Venäjästä..
 
Viimeksi muokattu:

Onko toisen valtioiden edustajien vierailut joku "homma"? Moni matkusti silloin Maidanille, kaikialta, ei tarvinnut olla virkamies USA:sta tai joku tunnettu taitelija, tavallisetkin ihmiset kävi Kiovassa. Maidan oli Ukrainan kansan vallankumous, ei sellaista tapahdu joka päivää maailmassa. Demokraatisen, vapaan maailman edustajat tulivat tukemaan Ukrainan kansaa, mitä outoa siinä on?

Putinin Venäjän fasismi, pseudodemkratioineen, oli näkyvissä jo ajat sitten. Ukrainan kansa halusi irtti tästä hirviömäisestä kehityksestä, koska venäläinen fasistinen sortava henki oli siellä jo kaikialla. Ihmiset siellä vaistomaisesti nousivat rintamaan ei pelkästään banditismia, vaan ne nousivat myös fasismia vastaan, aseitta.

Putinin Venäjän kehitys huolestuttanut jo ajat sitten monia ajattelevia ihmisia.
 
Viimeksi muokattu:
En kyllä nyt oikein ymmärrä teitä. Jos tämä runsaan viikon takainen Brysselin mielenosoitus olisi kaapattu tunnistamattomien aseistautuneiden "mielenosoittajien" toimesta ja nämä olisivat vallanneet Brysselin hallintorakennukset tapettuaan toista sataa kaupungin poliisia, niin olisiko se teidän mielestä normaali ja ymmärrettävä tapa muuttaa Euroopan suuntaa? Entäs jos he olisivat katkaisseet suhteet Yhdysvaltojen suuntaan ja solmineet läheisen liiton Venäjän kanssa heti perään? Toki he olisivat järjestäneet Unionin laajuiset vaalit, joihin olisi saaneet osallistua kaikki heidän kannallaan olevat puolueet. Bätmän olisi ollut Suomen ainoa ehdokas ja ylivoimainen vaalivoittaja. Vieläkö kaikki olisi ok?

Brussels burns as more than 100,000 protesters clash with police during march against EU austerity measures
  • Fighting broke out after the end of largely peaceful trade union march
  • New right-wing government was elected in Belgium last month
  • It wants to raise retirement age, cancel wage rises and cut welfare benefits
1415297800872_wps_46_epa04479129_Demonstrators.jpg


1415297800845_wps_43_Riot_police_officers_face.jpg




Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2824057/Brussels-burns-100-000-protesters-clash-police-march-against-EU-austerity-measures.html#ixzz3JLTFa5gF

Venäjä on ikävä naapuri ja se pitää aina muistaa pohdittaessa puolustus- ja ulkopolitiikkaa. En kuitenkaan pysty hyväksymään nykyistä venäjän demonisointia ja siihen liittyvää hyvin mustavalkoista propagandaa. Todellisuus on satuja mutkikkaampi.
 
Back
Top